Moottoripyörämessut saapuvat jälleen Helsinkiin

Moottoripyöräkansaa ja kaikkia muitakin aiheesta kiinnostuneita hellitään tammi-helmikuun vaihteessa, kun moottoripyörämessut pidetään jälleen Helsingin messukeskuksessa. Paikalla on tuttuun tapaan kymmeniä alan toimijoita ja paljon testattavaa. Huikeat messutarjoukset pitävät huolen siitä, että kevääseen ei tarvitse lähteä ilman asianmukaisia varusteita.

mp
Hipelöitävänä on jopa satoja uusia pyörämalleja, ja osaa ajokeista pääsee jopa itse testaamaan Euroopan pisimmällä sisäajoradalla!  Vauhtia ja jännittäviä tilanteita siis varmasti riittää. Myös halukkaita testaajia varmasti riittää, ja välttämättä ihan jokainen ei pääse testaamaan omaa suosikkipyöräänsä. Tapahtumasta on jälleen luvassa runsaasti kuvamateriaalia ja uutisartikkeleita, joten myös kotisohva voi olla oiva paikka tutustua uusiin pyöriin ja varusteisiin. Koeajon jäädessä välistä puuttuvaa jännitystä voi silloin lähteä hakemaan vaikka uudet kasinot tai viikonlopun urheiluotteluista.
 

Vuoden 2020 messut

Vuoden 2020 moottoripyörämessut järjestetään edellisvuosien tapaan Helsingin messukeskuksessa. Tuhansia vierailijoita vetävä messukeskus on monelle varmasti tuttu paikka, sillä siellä järjestetään vuosittain kymmeniä erittäin suuria tapahtumia.
Uusien moottoripyörämallien lisäksi messuilta löytyy runsaasti ravintoloita, baareja sekä erilaista ohjelmaa kymmenillä ohjelmapisteillä. Tapahtumassa nähdään myös Petrol Circus, joka on Suomen suurin rakennettujen moottoripyörien kilpanäyttely. Komeita moottoripyöriä ja mopoja on tarjolla lähes 100 kappaletta.
Moottoripyörämessuille on saatu myös MP-rock, eli motoristien bändikisa. Tapahtumapaikalla pääsee kuulemaan tuoretta rockia, kun MP-kerhot ja -yhteisöt pääsevät estradille näyttämään osaamisensa.
Naiskauneuttakin on tarjolla, kun tapahtumassa järjestetään jo seitsemännen kerran Miss MP -kilpailu, jossa finalistit kilpailevat kauniimman motoristinaisen tittelistä. Tapahtumassa on esillä myös MP Stars, joka pitää omalta osaltaan huolta kilpailumoottoripyörälajien tukemisesta Suomessa. Järjestö haluaa tukea suomalaista kilpamoottoripyöräilyä kaikin tavoin, ja on messuilla näkyvässä roolissa.
Tie Vie on MP-messujen matkailuosio, jossa vierailijat pääsevät tutustumaan erilaisiin motoristikahviloihin, kokoontumisajoihin ja muihin yhteisöllisiin motoristitapahtumiin, joita järjestetään ympäri Suomen. Ständillä on esillä myös erilaisia motoristeille sopivia majoitusvaihtoehtoja, kuten hotelleja.
Messuilta löytyy paljon erilaisia varusteita ja muuta moottoripyöräilyyn liittyvää tavaraa, jota myydään edullisin messuhinnoin. Tarjouksiin voi tutustua ennen tapahtumaa myös verkossa ja tämä kannattaakin tehdä, sillä parhaat tuotteet tullaan tänäkin vuonna todennäköisesti viemään käsistä.
 

MP 20 Stunt show

Yksi messujen mieleenpainuvimmista tapahtumista tulee olemaan se, kun Arttu Stenberg, Joona Vatanen sekä Niko Säkkinen nousevat pyörien selkään ja esittelevät yleisölle mahtavimmat temppunsa livenä. Jokainen ajaa täysin erilaisilla ja erikuutioisilla pyörillä, joten variaatiota riittää.
Kolmen kuskin show tarjoaa varmasti yleisölle vastinetta, kun Suomen parhaat stuntkuljettajat näyttävät, miten pyörät laitetaan liikkeelle. Stunttiesityksiä on luvassa useita viikonlopun aikana, joten jokaiselle messukävijälle löytyy varmasti sopiva aika päästä todistamaan tätä ikimuistoista taituruusshowta.
 

Moottoripyörämessujen koeajot

Moni kävijä odottaa kaikkein eniten sitä, että pääsee testaamaan pyöriä oikeasti. Moottoripyörämessuilla motoristien ei nimittäin tarvitse tyytyä vain pyörien hipelöintiin ja katseluun, vaan halukkaat pääsevät ihan oikeasti tositoimiin pyörän selässä.
Euroopan pisin sisätestirata tarjoaa mahtavat puitteet uusien pyörien testailuun. Kokonaan asfaltilla päällystetty rata on mahtava paikka kokeilla uusia moottoripyöriä keskellä Suomen talvea. Jokainen messukävijä voi varata radalle maksimissaan kolme koeajovuoroa, joten jopa eri pyörien vertailu on mahdollista.
Perjantaina kehiin pääsevät ne, joilla ei ole vielä korttia, tai jotka haluavat kokeilla ylemmän ajokorttiluokan menopeliä. Lauantaina ja sunnuntaina koeajot tapahtuvat normaaliin tapaan kunkin kuskin oman ajokorttiluokan mukaan.
Kaikki ajovarusteet tarjotaan lainaksi, joten omia kamppeita ei tarvitse raahata messukeskukseen. Koeajoa varten tarvitsee lipun MP-messuille, mutta muuta erillismaksua ei ajajilta peritä. Rekisteröityminen koeajajaksi tapahtuu paikan päällä messutapahtumassa, ja koeajon saa varattua erillisestä varauspisteestä. Niille, jotka kokeilevat ajoa ilman korttia perjantaina, on tarjolla pikainen ajo-opetus moottoripyörän hallintaan.