Miehelle pikku sakko kiihottamisesta, erikoinen tapaus

Skärmbild (82)

Ruotsissa on olemassa eräänlainen silakkaliike ”Näthatgranskaren” eli nettivihatutkija, joka suoltaa jatkuvalla syötöllä rikosilmoituksia poliisille netissä näkemistään vihakirjoituksista.

Nettivihatutkijan Facebook-sivulla kerrotaan, että se on erikoistunut ”demokratiarikoksiin” ja viharikoksiin, jotka täyttävät jonkun rikoksen tunnusmerkistön. Visiona on vihasta ja demokratiarikosista vapaa netti.
Viimeisin nettivihatutkijan eteenpäin laittama rikosilmoitus johti pikku sakkoon. 52-vuotias mies tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan kommentoituaan alla olevaa filminpätkää.
 
 
 

Tuomiolauselman mukaan mies oli ilmaissut itseään siinä määrin vihaisesti yleistäen ihonväriä ja uskontoa, että sanamuodot täyttivät kiihotuksen kansanryhmää kohtaan.

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
8.2.2020 21:59

Ei näy videota

Vittuuntunut Stadilaine'
Vittuuntunut Stadilaine'
8.2.2020 22:20
Vastaa...  Anonymous

Ei näy minullekaan. Näihin olisi hyvä laittaa vaihtoehtoinen linkki jos löytyvät esim. Bitchutesta tai jostain… Itseasiassa, ajoittain aika monikaan näistä videoista ei näy minulle.

Aappa
Aappa
8.2.2020 22:17

”Visiona on vihasta ja demokratiarikosista vapaa netti”
Tuo rupesi, hitsi vieköön, jotenkin ottaan päähän. Perhana – mutta hei, voisiko tuota soveltaa myös netin ulkopuolelle, ns. reaalimaailmaan?

John MacMunne
John MacMunne
10.2.2020 02:00
Vastaa...  Aappa

AIVAN VARMASTI VOI!
(Videolla urheiljanuorukainen puhuu vain käsillään ja jos siitä aiheutuu negatiivisia mielleyhtymiä, ovat ne vain katsojan mielessä, sillä normaalia & parempaa afrikkalaista kulttuuriahan tuo vain on. Kun taas suomalainen ”vaimon hakkaaminen” on ihan erilaista ja paljon pahempi asia.)

Acc358
Acc358
9.2.2020 13:33
Vastaa...  Keke

Ehkä tuo 52-vuotias olisi välttynyt rangaistukselta, jos olisi kommentoinut videon tapahtumia näennäisesti myönteiseen sävyyn. Jos olisi siteerannut koraanin jakeita, jotka oikeuttavat kurinpalautuksen, niin oikeusistuimella olisi ollut mietittävää.
Taitava sanankäyttäjä voisi kirjoitella rikastajista siten, että suvakki pitäisi lukemaansa agendaansa tukevana, mutta muut huomaisivat kyseessä olevan arvostelun. Silloin näennäisesti mokuttava teksti olisikin mokutuksen kritisointia. Tässä tilanteessa vihapuheilmiantajien tulisi selvittää ensin onko mokutus aitoa vaiko parodiaa. Taitavasti tehty teksti saisi aikaan sen, että aitoja mokuttajia ilmiannettaisiin vihapuheesta, koska parodian ja aidon mokutuksen raja olisi epäselvä.

Orwell 2020
Orwell 2020
9.2.2020 14:35
Vastaa...  Keke

Itseäni kiinnostaa viranomaisten taholta, että rangaistiinko tuota naista toistuvasti lyövää työvoimapulan paikkaajaa vai kiinnostiko viranomaisia vain pahoinpitelyä kommentoiva nettikirjoittaja?
Itse pelkään pahoin, että paikkaaja pätkii edelleen naisia vapaasti, mutta viranomaiset ovat hyvillä mielin, kun paha nettikommentoijaa on nyt rangaistu.

rocky
rocky
9.2.2020 11:05

Liekö rasistinen nainen häirinnyt Ruotsin tulevan toivon hiihto tai luistelutreenejä

Tummaa rakkautta
Tummaa rakkautta
9.2.2020 11:56

Muistakaas nyt, että ei saa puhua tuhmasti videolla naista ”kouluttavasta” tummasta voimavarasta ja rikkaudesta.
Rakkaudesta ne afrikaanotkin läiskii.

Kanttikielikin vois olla hyvä
Kanttikielikin vois olla hyvä
9.2.2020 12:09

Opetelkaamme siis käyttämään pelkästään ilmaisuja ”kenkku juttu!”, ”kävipäs ikävästi!” ja ”sattuuhan sitä!” niin nettivihasyynääjä jää työttömäksi.
Voisimme myös ilmaista itseämme koodeilla, samanlaisilla kuin esim. poliisin 291.