Antirasismia käytetään ääri-islamismin levityksen välineenä

Millä asialla Suomessa hääräävä eräänlainen rasisminvastustelupataljona Nordic Diversity Trainers oikein on? Ja ennen kaikkea mitä ja kenen asiaa se ajaa?

Kuvakaappaus 2019-11-08 08-47-16
 
Helsingissä järjestetään 20. toukokuuta jonkinlainen monikulttuurisuusgaala Nordic Diversity Forum, jossa teemana on monimuotoinen ja monikulttuurinen Pohjola. Tapahtumassa puhutaan positiivisia asioita monikulttuurisuudesta ja kaikkea sellaista mitä aiheen ympärillä nyt yleensä pyörii; kuinka kantaväestö saataisiin pois rasismista ja sen sellaista.
Puhujia on useita ja yksi on mielenkiintoinen. Ruotsissa asuva Kitimbwa Sabuni. Sabuni ei ole ihan kuka tahansa tavallinen rodullistettu rasisminvastustelija.

Kuvahaun tulos haulle kitimbwa sabuni
Kitimbwa Sabuni
Sabuni on burundilainen, muuttanut nuorena Ruotsiin. Hän kuuluu moniin puuhajärjestöihin, mm. Afroruotsalaisten valtakunnanjärjestöön ja ennen kaikkea: Muslimien ihmisoikeuskomiteaan (Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén MMRK). Sabuni on ollut järjestön puheenjohtaja 10-luvun alussa ja oli mukana perustamassa järjestöä.
Nimestään huolimatta se ei ole sellainen oikea ”ihmisoikeusjärjestö”, jollaiseksi ihmisoikeusjärjestöt kuvitellaan ja jossa ajetaan hyvää tarkoittavia ihmisoikeusasioita vaan… tai no, ajetaanhan siellä islamistien asioita.
MMRK on eräänlainen savuverho. Valeasu. Järjestö ajaa sellaisia asioita kuin rasisminvastustelu ja tasa-arvo. Tässä antirasismityössään käytetään hyväksi ruotsalaisia idealisteja (ja nyt siis myös suomalaisia) joiden kautta levitetään sanomaa.
Kuulostaako sekavalta? MMRK siis käyttää tuota antirasismia työkalunaan päästäkseen yhä vaikutusvaltaisimpaan asemaan. Mitä enempi se poseeraa erilaisissa tilaisuuksissa ja medioissa kertoilemassa rasisminvastaisesta työstään niin sitä enempi sillä on vaikutusvaltaa.
Kuten sanoin niin tuo ihmisoikeusjärjestö ei ole mikään oikea ihmisoikeusjärjestö vaan puhtaasti ääri-islamilainen järjestö. Kannattaa huomata, että järjestö on yksin Ruotsissa hyvin kiistelty. Yksi tällaisia mielipiteitä esittänyt taho on doku.nu:n toimittaja Magnus Sandelin, joka on johtavia ruotsalaisia jihadistitutkijoita. Sandelin julkaisi viime syksynä artikkelin, jossa kirjoitti, että tällä ihmisoikeusjärjestöllä on sellaisia yhteyksiä, että se voidaan hyvällä syyllä rankata ääriliikkeeksi ja ne henkilöt, jotka ajavat järjestön asiaa, ääri-islamisteiksi.
(Artikkelin julkaisi myös Göteborg Posten)

“Tällä ihmisoikeusjärjestöllä on sellaisia yhteyksiä, että se voidaan hyvällä syyllä rankata ääriliikkeeksi ja ne henkilöt, jotka ajavat järjestön asiaa, ääri-islamisteiksi”

 
Sandel mainitsee mm. tapaus Ali Berzengin. Berzengi tuomittiin Svean (Tukholman) hovioikeudessa 2005 viiden vuoden vankeuteen terroririkoksista ja terrorismin rahoittamisesta. Oikeudessa tuli toteennäytetyksi, että Berzengi oli lähettänyt ainakin 200 000 kruunua Irakiin Ansar al-Islam-nimiselle terrorijärjestölle, joka järjesti useita verisiä pommi-iskuja, joissa useita satoja kuolleita ihmisiä. Lisäksi oikeudessa näytettiin toteen, että Berzengillä oli ollut tiivistä kirjeenvaihtoa ko. terroriorganisaation kanssa ja hän olikin eräänlainen viestinvälittäjä eri tahojen välillä. Lisäksi Berzengillä oli luultavasti hyvät yhteydet Osama Bin Ladeniin, tai ainakin tämän lähipiiriin.
Ali Berzengistä kirjoitettiin esimerkiksi viime keväänä Expressenissä, jossa kerrotaan miten turvallisuuspoliisi SÄPO:n mukaan miekkonen on potentiaalinen turvallisuusuhka.
Ali Berzenginillä on tekemistä Muslimien ihmisoikeusjärjestön kanssa sen verran, että ihmisoikeusjärjestö kutsui Berzengin vuonna 2010 pidettyyn seminaariin. Toisin sanonen kutsujana on ollut nyt Helsinkiin monikulttuurisuudesta puhumaan tuleva Kitimbwa Sabuni. Sabuni on totta kai tiennyt kuka Ali Berzengi on. Berzengi on kutsuttu ihmisoikeusjärjestön puhujaksi juuri sen takia mitä hän edustaa.
 
Samaisessa seminaarissa puhujana oli myös muuan Munir Awad. Tuttu mies? Eikö? Kyllä pitäisi.

Kuvakaappaus 2019-11-08 09-04-58
Munir Awad
Awad on libanonilaistaustainen uusruotsalainen terroristi, joka on  pidätetty useissa maissa terrori-iskujen valmisteluista. Ainakin 2009 hän oli kiinni muutaman kuukauden Pakistanissa epäiltynä yhteyksistä pakistanilaisiin terrorijärjestöihin. Aiemmin 2007 hänet otettiin kiinni Somaliassa kenialaisten joukkojen toimesta. Awadia pidettiin vangittuna Etiopiassa epäiltynä terroriasioista.
Vuonna 2012 Awad tuomittiin Tanskassa 12 vuoden vankeuteen Kööpenhaminaan suunnitellusta terrori-iskusta. Ja vain pari vuotta aiemmin hän siis oli osallistunut Muslimien ihmisoikeusjärjestön seminaariin, jossa hän puhui Ruotsin terrorilainsäädännöstä. Kutsujana ja järjestänä nyt Helsinkiin puhumaan tuleva Kitimbwa Sabuni.

“Vuonna 2012 Awad tuomittiin Tanskassa 12 vuoden vankeuteen Kööpenhaminaan suunnitellusta terrori-iskusta”

 
Helsinkiin on nyt siis tulossa puhumaan henkilö, jolla on kiistattomat yhteydet ääri-islamisteihin ja terroristeihin. Hän ajaa kiistattomasti ääri-islamismia. Helsingissä Sabunin puheenvuoro on otsikoitu “Multiculturalisms promise of happiness”. Monikulttuurisuuden lupaus onnellisuudesta vai miten sen suomentaa.
Ruotsissa Sabuni ei pääsisi puhumaan tällaisiin tilaisuuksiin juuri sen takia, että hän on kiistelty ja tunnettu henkilö. Jossain ei-muslimien monikulttuurisuustapahtumassa Sabunin vierailu aiheuttaisi liikaa kysymyksiä.
Miksi Sabuni on kutsuttu Helsinkiin? Luultavasti tuo Nordic Diversity Forum ei ole perehtynyt Sabunin taustoihin sen tarkemmin vaan menee sillä, että Sabuni on tunnettu muslimien ”oikeuksien” ajaja. Sabuni näkee rasismia kaikkialla. Siis Ruotsissa, joka on maailman ei-rasistisin valtio. Muutama vuosi sitten Sabuni loihe lausumaan kuinka muslimien ihmisoikeuksia loukataan jos islamilaiset seurakunnat eivät saa lisää valtionapurahaa. Niin ikään hänen mielestä on rasismia, koska muslimeille ei ole tarjolla uskontonsa mukaisia korottomia pankkilainoja.
_______________________
Harmillista, että tällainen harrastelijatoimittelija joutuu kirjoittamaan tällaisista asioista, jotka kuuluisivat suurten mediatalojen kovapalkkaisille tsöörnälisteille.