Trelleborgin kunta kieltäytyi auttamasta asunnotonta liki 90-vuotiasta pappaa

Joakim Lamotte on taas tehnyt sen mitä kunnon kansalaisjournalisti voi tehdä. Sen sijaan että puhuu päivät pitkät itsestään Lamotte laittoi kaikkensa peliin auttaakseen kodittomaksi joutunutta 88-vuotiasta miestä.

Lamotte haastattelee 88-vuotiasta trelleborgilaista Rolfia, joka asuu vanhassa Ford Mondeo farmariautossaan. Rolf joutui kodittomaksi kun hänet häädettiin maksamattomien vuokrien takia. Rolf ei ole alkoholisti tai huumeiden väärinkäyttäjä, eikä mikään metsien mies vaan ollut ikänsä työelämässä. Maksanut siis veroja kuten kuka tahansa työssäkäyvä ihminen. Siisti vanha mies.
Rolfin ainoa ongelma vanhoilla päivillä on se, että hän ei ole ihan täysin perillä raha-asioistaan. Kaikki pankkiasiat pitäisi hoitaa netin kautta eikä liki 90-vuotias mies ole enää perillä nykyajasta siten, että esimerkiksi laskun maksu onnistuisi netissä.
Rolf on pyytänyt kunnalta apua päästä vanhainkotiin, tai jos saisi edes jonkinlaisen komeron, jossa asua. Kunta on kuitenkin kieltäytynyt auttamasta Rolfia. Lamotte menee filmillä Rolfin kanssa sosiaalitoimistoon ja virkailija kertoo filmille, että henkilö on itse vastuussa oman asunnon hankkimisesta. Lopulta sosiaalista ei löytynyt ketään vastuullista virkailijaa. Kunta yksinkertaisesti nostaa kädet pystyn auttaakseen vanhaa miestä.
Rolf siis asuu ja yöpyy autossaan. Lamotten filmillä hän kertoo kyyneleet silmissä elämästään. Kannattaa katsoa filmi vaikka ei ymmärtäisi ruotsia. Ja jos ymmärtää ruotsin kieltä niin saa maistiaisia miten puhutaan vanhaa skoonea.

 
(Linkki jos filmi ei näy suoraan:https://www.facebook.com/watch/?v=2512892115695595)
Lamotte julkaisi filmin torstaina iltapäivällä ja iltaan mennessä filmiä oli katsottu 900 tuhatta kertaa ja kommentoitu liki 4,5 tuhatta kertaa. Tykkäyksiä on tullut yli 14 tuhatta. Kun Rolfin tapaus kantautui myöhemmin iltapäivällä Trelleborgin Sverigedemokraattien tietoon niin Rolf etsittiin samantien ja hänelle luvattiin kustantaa huone hotellista ja ruokaa siihen asti, että Rolfille järjestyy oikea asunto asua.
Sverigedemokraattien kunnanvaltuutettu Helmuth Petersén sanoo Friatiderille, että kun puolueessa kuultiin klo 15.00 aikaan Rolfin tapauksesta niin iso pyörä lähti heti pyörimään.
– Löysimme Rolfin nopeasti ja hän saa nyt asua SD:n kustannuksella siihen asti kunnes kunta ottaa vastuun. Jos hänellä olisi ”erilainen sukunimi” niin hän olisi saanut apua, Petersén sanoo.
Näin siis todistettiin, että hyvinvointi kuuluu toisille, toisile ei.

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
13.2.2020 23:20

Tätä tapahtuu myös, missäs muualla kun Suomessa.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
14.2.2020 00:56
Vastaa...  Anonymous

Asuntoa en saa, piste.
Jos oisin afgaani, ammattilapsenraiskaaja ja kiduttanut naisia hengiltä, saisin turvapaikan automaattisesti ja arvan osuessa kotikaupunkiin asunnon välittömästi ja kalusteisiin luultavasti maksusitoumuksen. Vituttaa olla entinen veronmaksaja, terroristina saisin ihmismäisen kohtelun.

Tuumaaja
Tuumaaja
14.2.2020 00:30

Juuri tämän vuoksi ennemmin annan työpanokseni ja roponi Suomalaisavulle, se menee sinne mihin on tarkoitettukin, vaikka onkin pisara meressä.
Ensisijaisesti kartan kaikkia vasemmistokorruptoituneita avustusjärjestöjä kuten esim. SPR, pelastusarmeija etc. jotka vetävät vain omaan liiviinsä ja näennäisauttavat mediaseksikkäästi laittomia maassaolijoita ja tänne laittomasti tulevia.

ike
ike
14.2.2020 06:51
Vastaa...  Tuumaaja

Monikaan ei ole ajatellut asiaa tuolta kantilta, mutta täyttä asiaa. Näitä ”avustusjärjestöjäkin” on kuin sieniä sateella. Jos antaa apua on tärkeä tietää mille järjestölle antaa. Ennenkaikkea tulee vältää niitä järjestöjä joiden puolesta esim YLE vahvimmin mainostaa.

Katso video!
Katso video!
14.2.2020 02:28

Matu joka hakkaa ihmisiä puukolla hampurialaispaikassa saa sensijaan asunnon ja sossumassii:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/jdJQvA/efter-knivattacken–polisen-slapper-bilder-pa-overfallet

Särmääjä
Särmääjä
14.2.2020 03:47

Mitä enemmän on oman maansa hyväksi tehnyt töitä niin sen vähemmän kuntaa tai valtiota kiinnostaa antaa apua yhtään missään ja kohdellaan kun märkää rättiä haista paska asenteella. Hyvin tuttua Suomestakin.
Sitten jos nappaisit jonkun helvetin romanikerjäläisen tai laittoman kadunkulmasta ja yrittäisit samaa niin johan alkais virkailijatantoilla puhelimet sauhuaan ja viidessa minuutissa olis diakonissalaitoksella majapaikka pedattuna arvon hädänalaiselle ja kaikki mahdollinen lakiapu, hätäapu, lääkäri, hammaslääkäri ja omat huorat mukaan discoon.

Kannattaisi yrittää
Kannattaisi yrittää
14.2.2020 04:32

Papan pitäisi lankata naama ja puhua hoono ruotsi arabian tai jonkun muun ählyn murteella. Johan alkaisi tapahtua, olisi asunto kaikilla herkuilla, aina satelliittilautasta myöden. Rahaa löytyisi vaikka mihin, vain taivas olisi rajana.

Valtsu
Valtsu
14.2.2020 07:00

Siinä olisi kanteen paikka heitteillejätöstä. Ja oikeassahan ruotsidemokraatti on: Jos kyseessä ei olisi hiipuvavoimainen Svensson vaan reilu 20-vuotias suklaasilmäinen hiustaiteilija, niin kaikki olisi taputeltu valmiiksi.

Huomioitsija
Huomioitsija
15.2.2020 11:32
Vastaa...  Valtsu

Kyllä mennyt törkeäksi asiat varsinkin suomalaisia kohtaan

Anonymous
Anonymous
14.2.2020 08:37

Jaa pystyyköhän SD:n osasto tulevassa erityistilintarkastuksessa selvittämään uskottavasti mitä nuo hotellilaskut ovat?

Acc358
Acc358
14.2.2020 14:16
Vastaa...  Anonymous

Tuskinpa tuossa mitään laitonta on, koska SD käyttää omia rahojaan.

CSN
CSN
14.2.2020 09:38

https://www.youtube.com/watch?v=UjpseYjO1ZY
1:31, kun jätät ”lainasi” maksamatta niin Ruotsalainen velanperintäkorsto tulee.. ja antaa sinulle kukkasen.
Ruotsi on antanut ”pakolaisille” ”lainoja” anteeksi jo muutaman sadan miljardin edestä. Hyvin menee! Omat vanhukset VITTUUN ja täytetään maa muslimeilla ja heitetään niitten päälle rahaa!
Onko sairaampaa touhua olemassa?

jrty
jrty
14.2.2020 16:02
Vastaa...  CSN

Tästä ois hyvä Paavon vääntää jutun tynkää!

Pissa Express
Pissa Express
14.2.2020 09:40

Eiköhän Rolfin kämpässä asu jo 5-6 suuhunkusijapakolaista, bileet joka päivä!

Rolf saa olla kiitollinen ettei kukaan ole vielä kerinnyt häntä nitistämään, ajatellen minkälaisia tyyppejä kaduillamme pyörii
Rolf saa olla kiitollinen ettei kukaan ole vielä kerinnyt häntä nitistämään, ajatellen minkälaisia tyyppejä kaduillamme pyörii
14.2.2020 11:51

Nyt käy ilmi että afgaaneille riittää kun opiskelevat YHDEN PÄIVÄN VUODESSA niin saavat jäädä maahan. Tämä on sossujen ja kepun ainoa vaatimus eikä sitä aiota tiukentaa, sanoo oikeusministeri Morgan Johansson. (SVT)
Loput 364 päivää vuodessa voivat siis saalistaa piirakkaa ja vaikka myydä heroiinia kuten tähänkin asti.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/flera-partier-vill-stalla-hogre-krav-pa-ensamkommande-som-studerar

Jimmie Åkesson 13.2 Expressenissä:
Jimmie Åkesson 13.2 Expressenissä:
14.2.2020 12:13

Jimmie Åkesson:
”Mitä oikeudenmukaisuutta siinä on että satsaamme satoja miljardeja kruunuja reformeihin jotka liittyvät migratioon samanaikaisesti kun oman kansamme vanhat ja sairaat elävät köyhyydessä?”
”Upp till bevis nu Ardalan Shekarabi. Vari ligger rättvisan i att satsa hundratals miljarder på reformer länkade till migration, medan våra egna äldre och sjuka tvingas leva på marginalen?
Finns det någon moralisk kompass inom dagens socialdemokrati som ser det orimliga? skriver Jimmie Åkesson (SD).”
https://www.expressen.se/debatt/sag-sanningen-om-invandringsvolymen/

Ruplapete
Ruplapete
14.2.2020 21:56

800 000 oleskelulupaa sitten v 2014.
Se tekee gutaa, Kalergi suunnitelmaa in action

Moonman
Moonman
14.2.2020 12:41

Siinä on esimakua siitä millainen tulevaisuus suomessakin vanhuksia odottaa. Onneksi Rolf pääsi pois kadulta (tai parkkikselta). Jos on mielikuvitusta, niin voi miettiä mitä kaikkea autoja polttavat nuorukaiset olisivatkaan keksineet, jos olisivat löytäneet autossa nukkuvan ruotsalaisen vanhuksen.

Acc358
Acc358
14.2.2020 14:05

Rolfin kohtelu on osa ilmiötä, jossa ulkoisen vihollisen alistama populaatio suuntaa aggressionsa omiin heikoimpiinsa, jotta resursseja riittäisi uusien herrojen lepyttelyyn.
Jotain samankaltaista esiintyy myös Suomessa harjoitettavassa sosiaalitukien jakamisessa. Rahat riittävät hyvin vieraille, mutta suomalaisten kohdalla ollaan kitsaampia. Tässä linkki Leo Mannermaan videoon aiheesta:
vk.com/taikaluukku?w=wall353410894_2513
Videolla on asioita, joiden selvittäminen sopisi hyvin jollekin puolueelle.

M
M
14.2.2020 18:08

”henkilö on itse vastuussa oman asunnon hankkimisesta”
Siis myös yksin tulleet? Olin elänyt siinä uskossa, että heille olisi jotain kämppiä hommattu. Mistä lie moinen harhakuvitelma muodostunut.

Eino Heikkinen
Eino Heikkinen
14.2.2020 18:23

Mutta tämä saa kyllä pohjoismaalaisiin punavihreisiin päättäjiin liikettä oitis, https://yle.fi/uutiset/3-11209962 Al-Holin leiri hautautui lumikinoksiin, naiset viestivät Ylelle: “Täällä on todella kylmää” juonessa on mukana täysin rinnoin kukas muu kuin meidän yhteisin verovaroin ylläpidetty YLE. Kyllä ymmärrystä riittää raakalaismaiseen terroristiporukkaan tieten tahtoen värväytyneille ??????

Open Channel
Open Channel
15.2.2020 19:45
Vastaa...  Eino Heikkinen

Mielenkiintoista, että Ylellä on ns. open channel suoraan isis terroristeihin.
Supoa varmasti kiinnostaa tuollainen desanttitoiminta?

Jones
Jones
14.2.2020 21:27

Näinhän meillekkin on käynyt, kuten alkuperäisille intialaisille. Lähi-itäläiset ovat tulleet tänne ja tehneet itsensä Jumaliksi. Eikä se ole mitenkään uusi asia. Kasti on siis todellisuudessa totta meilläkin.
Evankeliumi Johanneksen mukaan:
10:34 Jeesus vastasi heille: ”Eikö teidän laissanne ole kirjoitettuna: ’Minä sanoin: te olette jumalia’?
10:35 Jos hän sanoo jumaliksi niitä, joille Jumalan sana tuli – ja Raamattu ei voi raueta tyhjiin.

Minä
Minä
15.2.2020 12:15

Se Ruotsi, jossa tuo mies varttui ja eli työelämänsä, ei kukaan olisi edes kuvitellut, että noin voisi käydä.
Suvakkien lemmikeillehän noin ei kävisi missään nimessä.

Fy Fan!
Fy Fan!
15.2.2020 13:18

Häpeä Ruotsi!!!

Toivo heräsi
Toivo heräsi
16.2.2020 14:00

Trelleborgin Sverigedemokraatit hakivat Rolfin ja veivät hänet hotelliin! Sverigedemokraatit maksavat hotellin ja ruoat kunnes asunto löytyy. Ystävällinen hammaslääkäri lupasi korjata Rolfin hammasproteesin niin että Rolf pystyy syömään ilman vaikeuksia.
Trelleborgin kunta yrittää nyt työntää melkein 90- kymppisen Rolfin asuntolaan jossa asuu kriminelleja ja väärinkäyttäjiä. Rolf pelkää sitä paikkaa:
Joakim Lamotte
Igår kl. 16:01 ·
ROLF FRÅN TRELLEBORG TACKAR FÖR ALLT STÖD!
När jag träffade Rolf i Trelleborg blev jag chockad och bedrövad över att se att en man som snart är 90 år bli utkastad på gatan och tvingad till att leva i sin bil under ovärdiga former. Jag lovade honom att jag skulle göra allt i min makt för att folk skulle få upp ögonen för hans situation.
Nu, ett dygn efter att jag publicerade reportaget, har nästan två miljoner människor sett hur han blivit behandlad. Min telefon har ringt stup i kvarten och inkorgen är översvämmad av meddelanden från människor som vill hjälpa Rolf.
Även Trelleborgs kommun har blivit nedringd och mailbombad av upprörda personer och igår kväll fick jag veta att SD i Trelleborg letat reda på Rolf och lovat att betala hotellrum och mat för honom tills kommunen fixat ett vettigt boende till honom.
Det är skönt att veta att han nu har tak över huvudet och slipper sitta i sin bil på nätterna. Dessutom har tandläkare hört av sig och erbjudit honom gratis hjälp för att få ordning på sin tandprotes så att han kan tugga maten han äter.
Samtidigt har jag fått veta att socialtjänsten i Trelleborg vill sätta honom på ett boende för knarkare och kriminella. Det är ett boende som Rolf tidigare har besökt, och han är livrädd för personerna som vistas där. Mina poliskällor i Trelleborg berättar att det är absurt att socialtjänsten vill sätta Rolf på detta ökända ställe.
Men jag tror att det kommer ändras nu när så många känner till hans situation. Jag kommer fortsätta att bevaka fallet och tvekar inte att åka tillbaka och göra nya reportage om han inte får ett boende. Jag kommer inte att ge mig förrän Rolf har ett hem med egen adress.
Dock är det sorgligt att vissa nu angriper mig för att jag tar emot donationer för mitt arbete. Det är obegripligt. Om det inte vore för dessa donationer skulle jag inte ha möjlighet att göra sådana här reportage och ställa makthavare mot väggen. Då skulle ingen fått reda på hur Rolf blivit behandlad. Hade det varit bättre?
Men strunt i det nu. Det viktigaste är att Rolf har tak över huvudet och mat för dagen. Jag pratade precis med honom och han är glad över att få bo på ett hotell med skön säng och god hotellfrukost. Han hälsar till alla och tackar enormt mycket för allt stöd från människor över hela Sverige! Bilden är från hans hotellrum i Trelleborg.
Avslutningsvis vill jag uppmana alla att fortsätta att dela reportaget om Rolf, för den här historien måste fortsätta att uppmärksammas!
______________________________________________
Stöd till arbete med oberoende journalistik.
Swish: 1233561149
Bankgiro: 5431-6872
Har du något att tipsa om, tveka inte att höra av dig. Anonymitet utlovas.