Poliisi: Nöyryytysryöstöt ovat seurausta liian suuresta turvapaikkamaahanmuutosta

sandals-4563_960_720

Joskus harvoin lipsahtaa eetteriin jotain sellaista, joka ei sovi poliittisesti korrektiin kuvioon. Göteborgs Postenin mielipiteessä Göteborgin citypoliisin rikostutkija Anders Karlsson täräyttää maailmalle, että nöyryytysryöstöt ovat suoraa seurausta liiallisesta turvapaikkamaahanmuutosta.

Karlssonin mukaan medioiden ja eduskunnan nöyryytysryöstöille antama huomio käsittää lähinnä sitä kuka on retorinen voittaja. Jätetään sanomatta se, että ryöstöjä tekevät lähinnä maahanmuuttajanuorukaiset, jotka ryöstävät ruotsalaisia nuorukaisia.
Karlssonin mukaan ryöstöihin on tullut kuvioon mukaan lisäksi ihan uusi aspekti, uhria nöyryytetään. Eikä tämäkään vielä riitä, nöyryytys tehdään törkeällä tavalla ja tapahtumat kuvataan ja ladataan nettiin kaikkien katsottavaksi.
– Maahanmuuttajanuorukaiset ovat aivan selvästi yliedustettuna tekijöinä tällaisissa ryöstöissä. Tämä on fakta eikä siihen pidä sekoittaa mitään tunteita tai mielipiteitä vaan se on todellisuutta. Pitäisi lähinnä kysyä miksi ruotsalaisnuorukaiset joutuvat nöyryytysryöstöjen uhriksi, Karlsson sanoo.
Karlsson tirvaisee seuraavaksi pääministeri Stefan Löfveniä, joka horisi ryöstöjen takana olevan 14 vuoden takaiset veronalennukset.
– Eräs poliittinen johtaja sanoi, että emme ole huomanneet jengirikollisuuden kasvua ja ampumisia. Emme vai? Minä ja kollegani olemme nähneet tämän jo useiden vuosien ajan eikä tällä ole mitään tekemistä 14 vuoden takaisten veronalennusten takia. Karlsson kertoo.
Sen jälkeen poliisi tykittelee kovaa tekstiä:
– Elämme luultavasti yhdessä maailman naiveimmista maista, jossa hyvinvointi on romahtanut viime vuosien ajan hurjaa vauhtia. Otimme vastaan todellisen pakolaisaallon turvapaikanhakijoita, jotka ohjattiin ongelmalähiöihin, jossa jo olemassa oleva ongelma vain kasvoi, klaanistruktuuri kukoistaa ja huume- sekä asekauppa on yhä tavallisempaa.
Ja pahemmaksi menee:
– Suuri turvapaikanhakijamäärä viime vuosien aikana on johtanut siihen, että tietyt rikoskategoriat ovat lähteneet nousuun. Ennen kaikkea seksuaalirikokset ja henkilöryöstöt. Vain pieni osa turvapaikanhakijoista tekee näitä rikoksia, mutta sitä ei käy läpi sormien katsominen, että he ovat todella selvästi yliedustettuna näissä rikoksissa.
Jonkinlaisena ratkaisuna Karlsson näkee ainakin sen, että rikostuomioiden nuorisoalennukset pitää poistaa. Nykymallin on hänen mukaan hullunkurinen uhrin kannalta. Uhri huomaa, että häntä kohtaan rikoksen tehnyt henkilö ei käytännössä saa mitään seuraamuksia teosta. Karlssonin mukaan yhteiskunnan on suojeltava ihmisiä ja valtion on vaadittava ihmisiltä tiettyjä asioita. Yhteiskunnan on vangittava rikoksenuusijat ja osoitettava, että rikos ei kannata.
Lisäksi Karlsson kertoo, että maahanmuutto herättää vahvoja mielipiteitä, mutta siitä pitää voida keskustella ilman, että kiihotutaan niin oikeisto- kuin vasemmistotaholta. Karlssonin mukaan integraatio on täysin epäonnistunut ja ongelma-alueet vain kasvavat.
– Eikä mitään järkevää ratkaisua ole nähtävissä, että muutosta olisi tapahtumassa.
Karlsson näkee myös väliaikaisen henkilötunnuksen ongelmana.
– Niitä voi ostaa rahalla, jotta saa sosiaalitukia. Tapaan työssäni päivittäin rikollisia, joilla on kymmeniä eri henkilöllisyyksiä. Lisäksi esimerkiksi Nordstanin ostoskeskuksessa tulee jatkuvasti esiin henkilöitä, joiden nimi alkaa vilkkua punaista varoitusvaloa kun sen syöttää koneelle. Henkilö on SÄPO:n listalla potentiaalisena terroristina. Niin ikään ihmiskauppa kukoistaa halvan työvoiman muodossa.
Karlsson ei näe varsinaisesti mitään nopeaa ratkaisua. Hän kuitenkin perää kuitenkin edes yritystä ratkaista ongelmia ennen kuin on kokonaan liian myöhäistä.
GP

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
vaeltava kansa

Avoimet rajat ja suvaitsevaisuus eivät sovi yhteen.
Muuttajien mukana tulevat alistuskulttuurit ovat aatteina määrätietoisempia kuin kaikensalliva ja puolusteleva suvaitsevaisuus. Alunperin yhtenäiseen kansallisvaltioon muodostuu lopulta eriarvoisia ja eripuraisia rinnakkaisyhteiskuntia.