Vielä kerran: Afgaanit eivät tule Afganistanista vaan Iranista

Eniten ärsyttää puhdas lööperi erilaisissa ”uutisartikkeleissa”. Jonkun kaupallisen iltapäivälehden liioittelun nyt miten kuten ymmärtää, mutta että valtakunnallinen Yleisradio kertoo puhdasta satua on… no se on.

Yle julkaisi eilen artikkelin Suomesta Ranskaan ”pakenevista” afgaaneista. Nuoret miehet ovat saaneet Suomessa useita kielteisiä turvapaikkapäätöksiä ja esimerkkihenkilönä mainittu 19-vuotias Ehsan on ennen Suomea ollut turvapaikanhakijana Ruotsissa.
Ehsanin elämänkaari menee – Ylen version mukaan – siten, että Ehsan pakeni yksin Afganistanista Ruotsiin, jossa sai kielteisen päätöksen. Sen jälkeen afgaanipallero tuli Suomeen niin ikään etsimään turvaa. Mutta koska edessä oli Dublin-sopimuksen mukaan palautus Ruotsiin niin Ehsan pakeni nyt Ranskaan.
Afgaanit lähtevät Pohjolasta tällä hetkellä Ranskaan siksi, että jostain ihmeen syystä Ranska ei palauta Dublin-tapauksia ja antaa laittomien afgaanien ja muiden kolmansista maista tulleiden miesten notkua Pariisin kaduilla telttaleireissä.
Mikä siis oli valhetta? No koko homman perusta. Ehsan ei ole paennut mistään Afganistanista eikä edes asunut siellä ikinä. Hän on syntynyt Iranissa, jossa on asunut ikänsä ja jonne nuorukaisen vanhemmat ovat muuttaneet jo kauan ennen Ehsanin syntymää.
Mutta, tämä ei estä Ehsania tulemasta Eurooppaan turvapaikanhakijana vedoten Afganistanin tilanteeseen. Toistan: nuorukainen ei ole ikinä asunut Afganistanissa, mutta hakee turvapaikkaa vedoten Afganistanin tilanteeseen.
Niin ikään artikkelissa annetaan kuva, että Ehsan ihan ypöyksin teki matkan Ruotsiin. Mutta kun hän ei ole mikään ”yksintullut” sotalapsi vaan tullut aikuisten maanmiestensä ohjaamana. Ehsanin vanhemmat ovat ostaneet pojan avulla Eurooppa-loton. He ovat maksaneet jollekin matkanjärjestäjälle, joka on sitten järjestellyt Ehsanin Ruotsiin. Taka-ajatuksena tietenkin se, että kun poika saa turvapaikan niin muulla perheellä on sitä kautta turvattu loppuelämän kestävä ylläpito perheenyhdistämisohjelman avulla. Mutta tämä arpa ei voittanut.
Mitä Ehsanille sitten pitäisi tehdä? En tiedä, mutta kannattaa huomata, että afgaaninuorukaisten tapauksissa turvapaikka-aktivistit ja jostain kumman syystä varsinkin Yle kertoo muunneltua totuutta. Olot Afganistanissa voivat olla karuja eikä Ehsanille ole tarjolla batiikkinoitien syliä, mutta sellaista se nyt on. Useimmat maailman kehitysmaista ovat kurjia paikkoja elää. Mutta ei kai se sitä tarkoita, että kaikki kehitysmaalaiset pitää päästää ilmaisten lihapatojen ääreen. Afganistanissa ei ole mitään sen kummempaa vainoa ketään kohtaan kuin missään muussakaan islamilaisessa maassa. Islamilaiset maat ovat turvallisia muslimeille.

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Rassekuski
Rassekuski
20.2.2020 01:06

Minun afgaanilainen bussikuskini kutsuu Iraninafgaaneja ”kiinalaisen näköisiksi”.
Myähähähää!