Tukhomassa iso pommi kerrostalon eteisaulaan, kymmeniä evakuoitu

Skärmbild (115)

Pommitukset jatkuvat kiivaina. Tällä kertaa viriteltiin Tukholman Gröndalissa kerrostalon eteisaulaan voimakas pommi, joka vaurioitti talon rakenteita. Useita rappuja on evakuoitu ja viimeisten tietojen mukaan muutama ihminen on viety sairaalahoitoon.

Pommitus alkoi tiistai-iltana klo 21.00 paikallista aikaa. Kerrostalon aulaan vietiin voimakas pommi, joka vaurioitti rakennusta ja sivulliset saivat osumaa muutamista ovien ”sisäänräjähdyksistä”. Samaisessa rappukäytävässä räjäytettiin pommi viimeksi jouluna, sitä ennen kesällä.
Räjähdyksen jälkeen poliisi evakuoi ainakin kaksi kerrostaloa ja koko alue talojen ympärillä on eristetty mahdollisten uusien pommien varalta.
Pt-median Tukholman kirjeenvaihtaja kertoo, että tapahtumapaikalla Gröndalissa on klo 22.00 paikallista aikaa ollut kymmeniä paloautoja ja ambulansseja. Paikalla on niin ikään kymmeniä poliisipartioita ja koko alue on yhtä sinistä vilkkuvaloa.
Räjähdyspaikka on Gröndalsvägenin varrella sijaitseva kerrostalo. Alue on tunnettua ylemmän keskiluokan asuinaluetta. Kaksi aikaisempaa räjähdystä viittaisi nyt esimerkiksi kokaiinivelkaan tms pienimuotoisen velan karhulaskuun. Pommilla ei ilmiselvästi ole tarkoitus tappaa vaan vain pelotella jotakuta.

7 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tommy the Who
Tommy the Who
19.2.2020 19:59

Syy pommituksiin on tietenkin 16 vuoden takaa, kun silloinen hallitus teki jotain väärin. Herkät lähi-itäläiset ja heidän jälkeläisensä oireilevat vieläkin. Toivottomuutta ja näköalattomuutta. Löfven kertoo näin.

M
M
19.2.2020 19:40

Tuleekohan näiden pommi-iskujen uhreille paljon mielenterveysongelmia? Sehän on tunnettu asia, että sodassa ihmisiä ”tärähtää”, toisin sanoen kun tarpeeksi kovan paukun kokee tarpeeksi läheltä, eivät aivot selviä siitä vaan hajoavat jollain tavalla. Tärähdykset voivat olla hyvinkin invalidisoivia.

Suomi Finland
Suomi Finland
19.2.2020 16:31

Ruotsalaisparat ovat täysin menettäneet otteensa rikollisuuden edessä. Mutta kaikki on tietysti meidän ’vihapuhujien’ ja ’rasistien’ syytä.

Kyll meki haluttais yhtä jännää
Kyll meki haluttais yhtä jännää
19.2.2020 15:12

”Ollaan hiljaa saadaan kalaa” ajattele Suomen valtamedia.
”kalaa” = sitä samaa

Jokipoika, Tyttö
19.2.2020 12:18

Kello on 12:16. kuulin tästä räjähdyksestä muutama minuutti sitten Youtubessa. Ampparit ei löydä mitään Suomen mediasta.

Aappa
Aappa
19.2.2020 14:57

Ruotsin pommiuutiset luokitellaan Suomen valtamediassa matalan intressin arkisiksi paikallissattumuksiksi,
ellei niihin ole satuttu keksimään ”äärioikeistolaisia” yhteyksiä.

Anonymous
Anonymous
20.2.2020 09:56
Vastaa...  Aappa

Uutisia ovat yllättävät tapahtumat. Pommin räjähtäminen ruotsalaisessa kerrostalossa on nykyisin niin jokapäiväistä, ettei siitä kannata uutisoida.
Ja mehän kaikki tiedämme, millaisia reaktioita tällaiset uutiset herättävät. Ei Neuvostoliitossakaan kerrottu suurelle yleisölle ikävistä tapahtumista, kuten onnettomuuksista, joissa kuoli tuhansia ihmisiä.