Perussuomalaisilta lakialoite: Kansalaisuuden asumisaikavaatimus nostettava 10 vuoteen

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on jättänyt lakialoitteen Suomen kansalaisuuden saamiseen vaadittavan asumisajan nostosta kymmeneen vuoteen kaikille maahanmuuttajille.

Nykyisen lain mukainen yleinen asumisaikavaatimus on viisi vuotta ja turvapaikan saaneille neljä vuotta. Tämä on vähemmän kuin useissa muissa EU-maissa.
Perussuomalaiset ovat huolissaan siitä, miten avokätisesti kansalaisuuksia on viime vuosina myönnetty. Vuosi 2017 oli ennätysvuosi, jolloin Suomen kansalaisuuden sai yli 12 200 Suomessa vakinaisesti asunutta ulkomaiden kansalaista. Vuonna 2018 kansalaisuus myönnettiin yli 9 200 ulkomaalaiselle. Suurimmat Suomen kansalaisuuden saajien ryhmät olivat Venäjän, Somalian ja Irakin kansalaiset. Suurin osa Suomen passin saaneista säilyttää myös aiemman kansalaisuutensa.
Perussuomalaiset painottavat, että kansalaisuus tulee myöntää vain henkilöille, joiden sopeutumisesta ja nuhteettomuudesta voidaan olla varmoja. Nykyisin vaadittavien neljän tai viiden vuoden kuluessa ei voida täysin vakuuttua henkilön lainkuuliaisuudesta.
– Nopeasti saatava kansalaisuus ja sen myötä helpottuvat perheenyhdistämiset ovat vetovoimatekijä ei-työperäiselle maahanmuutolle. Kansalaisuuden saanutta rikoksentekijää ei voida myöskään enää karkottaa, Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio sanoo.
 
Lue: Lakialoite: 2020-LA-PS-kansalaisuuslaki
Ville Tavio, kansanedustaja (ps.)

Subscribe
Notify of
guest
33 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
I am the law

Täysin järkevää. Siihen voisi myöskin lisätä pakollisen, erinomaisen suomenkielen puhe/kirjoitus/lukutaidon.

Anonymous

Aivan.
Suomessa pitäisi olla kansalaisuuden saannissa sama laki kun Japanissa.
Silloin maahan ei jäisi muuta kun ne jotka tekee työtä ja etenkin osaa kielen täydellisesti, eikä ole pienintäkään rikettä kirjattu poliisin rekeisteriin se tietää heti lähtöä maasta helvettiin.

Anonymous

No mitä erilainen on Perussuomalainen ja rastsi ja Itse🇫🇮

Ublawablabwa

Nyt siiderisomali turpa kii, mitäs täällä just mainittiin kielitaidoista? Saatanan spede.

Anonymous

Kuinkahan kauan sinäkin ugugug olet suomessa ollut veromaksajien rahoja kuppaamassa kun et osaa maan kieltä muuta kun heittelmällä sokeana kirjaimia sinnetänne.
Parempi kun juokset takaisin viidakkoon omiesi luo.

Fatwantarkistaja

Husu ei taida viidakossa viihtyä. Siellä vaanii kissapedot ja jutut.

Hyvä persut, mutta pienet tavoitteet, vielä pienemmät saavutukset.

En ylipäätään ymmärrä miksi kansalaisuutta pitäisi antaa kun niillä on jo kansalaisuus.
Eikö pysyvä oleskelulupa ja veronmaksajan oikeudet riitä kaikkeen tarpeelliseen? Saavathan eläkkeenkin sillä.
Jos nyt jotain kriteereitä haetaan niin suunta voisi olla että
-25v. Työntekoa/nettoveronmaksaja (jos nössöillään suvakeille niin 10v. Tavoite korkealle ja sitten kompromissaamaan.)
Sama luku mamujen lapsille.
Sama luku avion kautta tuleville.
-25v. nuhteettomuutta.
-Tämän 25v. ”koeajan” aikana Suomessa syntyville lapsille EI automaattinen kansalaisuus, tietenkään. Lapset suorittavat sen saman 25v. koeajan ennenkuin heistäkään tulee kansalaisia.
Näin alkajaisiksi.

Luulisi onnistuvan 25v. Eihän siinä mitään ylinopeuksia, tai turvavyönkäyttöä valvottaisi, vaan rikoksia.

Joo, pelkkä 10 vuoden aikaraja ei ole läheskään tarpeeksi kunnianhimoista. Yksi vaihtoehto voisi olla että kansalaisuus voidaan myöntää lähtökohtaisesti ihmiselle jolla on suomalaisia sukujuuria.
Tilanteissa joissa aikuinen, muualta Suomeen muuttanut henkilö haluaa kansalaisuuden: Mikäli molemmat vanhemmat ovat suomalaisia, kansalaisuuden saisi melko helposti.
Jos vain toinen vanhemmista on suomalainen, kansalaisuuden myöntäminen edellyttäisi:
– 3 vuoden rikoksetonta maassaoloa (pientä ylinopeutta tai kännissä pusikkoon kusemista ei lasketa rikokseksi)
– Hyvä suomen kielen taito
– Henkilö omaa suomalaisen identiteetin
– Henkilön elämäntapa on ulkopuolelta käsin tunnistettavissa suomalaiseksi (suurimmaksi osaksi suomalaisia kavereita, ei vihaimaamien tykkäämisiä jne.)
Jos henkilöllä ei ole lainkaan sukujuuria, kansalaisuus voidaan myöntää vain jos KAIKKI ehdot täyttyvät:
– 10 vuoden maassaolo
– Ei rikoksia
– Hyvä Suomen kielen taito
– Maassaoloaika on käytetty rakentavasti ja tuottavasti (ollut lähes koko ajan töissä tai opiskellut osan ajasta jotain järkevää ja tavoitteellista)
– Selvästi hyväluontoinen ja kunnollinen yhteiskunnan jäsen
– Ei ole osallistunut minkäänlaiseen kumoukselliseen toimintaan
– Omaksunut suomalaisen identiteetin
– Elämäntapa on ulkopuolelta käsin tunnistettavissa suomalaiseksi
– Yli 2/3 naapuruston kantasuomalaisista tukee kansalaisuutta myönnettäväksi.
– Halukas luopumaan aikaisemman kotimaansa kansalaisuudesta

Äijjä se on

Jos asuisin vaalipiirissä niin Ville Tavio saisi täältä äänen

Vahinkojakin on tullut

Ääni Ari Jaloselle oli suuri virhe jota ei lipevästä nilkistä ennalta tiennyt

pensavero ylös - vihreät yhteydet

Turhaa-ei tule menemään läpi ko. aloite, ennen kuin eduskunnassa on enemmistö muita kuin vihervasemmistoa.

Tuumaaja

Vielä kun saisi läpsyjen ja afrikaanojen tuet laskemaan samalle tasolle kuin normikansalaisella.
Missään kansainvälisessä sopimuksessa ei velvoiteta 4x toimeentulotukeen loppuelämän ajan.
Kohtuullista olisi se että sama toimeentulotuki kuin kantaväestöllä ilman eri helpotuksia, kenties pieni korotus jos lapsia mutta seki vain määräajan esim. 2 vuotta ja tämän jälkeen pitää tulla omillaan toimeen.
Mannermaa selittää asian hyvin yksinkertaisesti tässä(kolmas video; syrjityt):
https://vk.com/taikaluukku

Boffis

Siinä on se maaginen rasismilisä, ja eiummarta-bonus, kun tilille tupsahtaneet vuokrarahat menivätkin eiummartamisen takia kotielektroniikkaan. Eiummartabonusta voi käyttää suunnilleen 4-5 kertaa yhdellä nimellä yhdessä Kela-konttorissa. Toimelias rasismin uhri tietysti esiintyy monella eri nimellä ja käyttää monen eri Kela-konttorin palveluksia. Voidaan helposti todeta että Suomeen valehtelemalla turvapaikan saanut ”suomen kansalainen” voi/saa tukia enemmän rahaa puhtaana käteen vuodessa kuin 5 työtä tekevää suomalaista. Mutta sehän ei ole ongelma, vaan ongelma on suomalaisten rasismi, ilmasto sekä Trump.

Anonymous

Jep. Ja luettelemasi ovat vain jäävuoren huippu. Mutta summasummarum. Miten se menikään se erään tapauksen käsittämätön päänaukominen? He maksavat työttömien kantisten elatuksen. Tekemällä töitä. 😅

Anonymous
Anonymous

Maahanmuuttajat saavat moninkertaiset tuet verrattuna kantaväestöön. (Kesto 3½ min)
Tuo vk video linkki

Anonymous

Sama juttu Suomen jokaisessa kunnassa, kun se valtion 2 vuotta maksama tuki loppuu niin joka kunta on helvetin kusessa kun joutuu omasta pussistaan elättämään sossuilemaan tulleita ylimielisiä vittuilijamuslimeita. Kuntien kuningasideanahan oli että sen kahden vuoden aikana kaikki pakolaiset kuitenkin muuttavat tuppukylistä pois suurkaupunkien multikultihälinään missä viihtyvät omiensa seurassa vallan mainiosti. Noh sehän meni totaalisen vituiksi, siitä yksinkertaisesta syystä että Suomen kaikki suurkaupungit ovat täpösen täynnä. Asuntoja ei ole. Nyt ollaan sitten tässä tilanteessa että kunta toisensa jälkeen menee konkurssiin ja on täynnä helvetin vittuuntuneita sossumuslimeita jotka ovat vähän niinkuin jääneet ”loukkuun” unisiin tylsiin pikkukaupunkeihin. Tästä seuraa totaalinen kaaos, tietysti. Eli näin, Suomi, onko nyt hyvä? NYT ne rahat sitten ovat loppumaisillaan, kirstun pohja näkyy jo. Tästä tulee suomalaisille ankaria veronkorotuksia ja hampaiden kiristelyä kun pitää omasta pussista ihan konkreettisesti elättää kylillä loisivia mukapakolaisia joita ei kiinnosta mikään muu kuin nussiminen ja siiderin lipitys.
Suomi todellakin on kauhuesimerkki siitä mitä EXTREME-SUVAKISMI tekee. Koko maa on tuhottu. KOKO MAA ON TUHOTTU! Ikuisiksi ajoiksi. Ja mitä hirveintä: maa tuhottiin ja vallattiin rauhanomaisesti ja siihen käytettiin sossurahoja. Miettikää kuinka tehokasta: Muslimit valloittivat koko maan kansalaisten omilla rahoilla eikä kansa tehnyt mitään, HALAILIVAT vaan! Valloitusta oikein kerjättiin vuosikymmenet.. kaivettiin verta nenästä. VITTUMITÄPASKAA! Suomi voi vielä pelastua, mutta siihen tarvitaan kansan tekoja, sillä poliitikot vallassa tällä hetkellä ovat samalla kurssilla kuin Ruotsi. Mitä siis kansan tekoja? Olkaa sossumuslimeille VITTUMAISIA, älkää alistuko. Älkää nuolko sossumuslimin persettä. Älkää pelätkö rasistikorttia, se on sossumuslimin ainoa ase. Kun sossumuslimi ei viihdy eikä sossumuslimi koe saavansa ansaitsematonta kunnioitusta niin sossumuslimi lähtee pois, ei kitisemättä eikä varastamatta eikä raiskaamatta, mutta lopulta lähtee pois. Tehokkain maastamuuttohan tapahtuisi jos sossumuslimeilta otettaisiin syy tännetuloon pois: sossurahat. Sitä ei tämä eduskunta uskalla, mutta seuraava uskaltaa! Sitä odotellessa. Kansalaiset: NOUSKAA VITTUILUBARRIKAADEILLE !

Anonymous

VÄESTÖNVAIHTO
Suomen asukasmääräksi on kaavailtu Euroopan Unionin väestötiheyslaskelman mukaan peräti 62 miljoona asukasta. (Kesto 3 min)
https://m.vk.com/video353410894_456239346?list=cead66d4e308b726da&from=wall353410894_2516

ike

Suomen tilanteesta voidaan syyttää suoraan valtamediaa, vain sitä valitettavasti suurin osa kansasta seuraa. Täynnä suvakkeja ilman kykyä ajatella omilla aivoilla. Valtamedia on täysin unohtanut tehtävänsä kuten kaikki näitäkin palstoja seuraava tietää.

Anonymous

Tätähän on jo odotettu pidemmän aikaa. Tanskasta voisi ottaa mallia eli henkilö myös elättää itsensä myös Tulkin käyttö kiellettävä alun jälkeen voi otaksua että hekilö on motivoitunut opettelemaan kielen parinvuoden sisään sen jälkeen pärjätköön omillaan. Suomenkin kansalaisen täytyy tehdä ulkomailla omalla kustannuksella jos ei muuauta.

Tulispa ees vähän järkee touhuun

Erittäin kannatettava ehdotus.
Persut on paras vaihtoehto tarjolla olevista. Muut eduskuntapuolueet on täyttä kuraa.

Anonymous

Noin sen pitäisi olla. 10 v vähintään. Loppu tälle stnan kaikki rahat kehitysmaalaisille. Ja se helvetin pentutehtailu kuriin. Suomiakat tekee 4-5 kakaraa niille kansalaisuuden helpottamiseksi jne.

Toisenlainen hallitus tarvitaan heti

Kyllä ne täällä silti loisii, mutta kyseinen muutos antaa paremmat mahdollisuudet hankkiutua niistä eroon.

Eaa

Niiltä jotka tulevat turvapaikanhakijoina maahan pitäisi olla esto saada kansalaisuus. He ovat vain väliaikaisesti hakemassa turvaa siihen asti kunnes tilanne rauhoittuu lähtömaassa ja palaavat takaisin.

Anonymous

Kyllä. Mutta siinä vaiheessa on jo suku ( 50 henkeä) ja virheiden ja demareiden ehdokaslistalla olo totta.

Särmääjä

Eiköhän nykynen hallitusporukka mielummin myöntäisi kaikille mahdollisille kansalaisuuden kymmenessä viikossa ja pakolaisleireillä oleville jo ennen kun niitä on käyty edes hakemassa vihreiden charter-lennoilla Suomeen.

Vartti-Persoonallisuus

Syvä Joki – leffa.
Banjot soi ja sisäsiittoisuus on valloillaan.
Vajaaälyiset päälliköivät, narsismi on yleistä ym. lahopäisyys sekä kehityshäiriöt.
https://youtu.be/T3qE-0DNqs0

ike

Mikään raha ei enää riitä korvaamaan tämän politiikan seurauksia, ei ainakan vuosikymmeniin, ellei satoihin.

Petteri Runkman

Kokoomuksesta vaan pääministeripuolue, nyt kun köyhät alkaa olla loppuun kynitty, niin seuraavaksiko kokkareet keittää köyhistä saippuaa halpatyöläisille?

Fatwantarkistaja

Terroristeille kansalaisuus, pelastetaan edes lapset!

Vartti-Persoonallisuus

Kysymys päättäjille:
Jos koti kakaroineen palaa, saako vakuutuksesta uudet kakarat?

Anonymous

Suomen ”hämähäkki väärinpäin” hallitus päätti sitten hakea paketit kreikasta, semottiset 170 karvaturpaa, ei nuo ole lapsia kuten medit valehtelee, siitä asti kun ovat laittomasti kreikan saarilla ja italian rannikolla olleet, tuhonneet paikkoja ja mellakoineet, kaikki oikeat kuvat ja videota paikan päältä ovat näytänee että väki on ihan samaa kun se joka tuli 2015.
Näin sitä taas näytetään aivottomutta, nuo jos olisi lapsia, miten helkkarissa ne olisi osanneet muka purjehdin merillä, tai edes ylipäänsä päästä mihinkään purtiloon.
Näin ollen kuten täällä jo aiemmin on todettu, suomen hallitus syyllityy erittäin raakaan lapsien sieppaukseen, noiden paikka kun olisi vanhempiensa ja sukulaistensa luona, ei kaukana, siepattuna monen maan päästä kotoa.
Jos suomen sota neukujen kanssa olisi ollut 30 vuotta sitten ja tulos olsi ollut sama mikä historissa, niin suomella olisi vielä itsenäisyys syvällä verellä ja maa pitäsi rajansa rajulla otteella hallussaan, tuollaista hallitusta ei suomella olsi, sillä nuo olisi laitettu seinään vasten ja tehty se mikä isänmaan rikkureille kuuluu.