Rinkebyn suurmoskeijalle vihreää valoa, mutta ei mennyt kuin Strömsössä

moske-fr-gata-jpg
Havainnollisia kuvia moskeijasta.

Rinkeby on siinä mielessä jäljessä muita maahanmuuttajaläjiöitä, että siellä ei ole oikeaa moskeijalta näyttävää moskeijaa, joka seisoo paraatipaikalla. Rinkebyn suurin moskeija sijaitsee torin laidalla tavallisessa rakennuksessa eikä näytä ulospäin edes moskeijalta.

Rinkebyssä oli siis pari vuotta sitten täysi tohina päällänsä ja moskeijasuunnitelmat täydessä vauhdissa. Moskeijaa oltiin suunniteltu jo vuosia Rinkebyn paraatipaikalle. Moskeijan sijaintikin oli suunniteltu siinä määrin hyvin, että kaikki tuhannet autoilijat, jotka ajavat E18 moottoritietä saisivat näyttävän maistiaisen kuka käskee.
Rahoitus oli suurin este moskeijan rakentamiselle, sillä säätiö, joka kerää rahaa moskeijahankkeeseen kieltäytyy ottamasta vastaan Saudirahoutusta.
Talvella 2018 näytti siltä, että rahoitus alkaa pikkuhiljaa olemaan kasassa ja 5 000 neliön kiinteistöä aletaan valmistelemaan seuraavaan vaiheeseen. Urakoitsija näytti olevan NCC. Rakennus on kattava tapaamispaikka muslimeille, jossa tulee olemaan kirjasto, kuntosalia, ravintolaa ja sen sellaista pientä, mikä tekee ihmisen elämästä elämisen arvoisen.
Erikoista moskeijassa on se, että julkisivu on tarkoitus suunnata Mekkaa kohti.
Kuvahaun tulos: rinkeby moske
Sitten tapahtui jotain kummallista. NCC ilmoitti, että se ei lähde urakoitsijaksi. Ja poliisi kävi noukkimassa kaikki rakennushankkeen johtohenkilöt putkaan epäiltynä monenlaisista törkeistä talousrikoksista. Viisi miestä ja yksi nainen otettiin kiinni epäiltynä rikoksista.
Oli todella kummallista, että vaikka moskeijan johtohahmoilla oli yhteyksiä jo aiemmin Vällingbyn islamilaisen vapaakoulun johdon kanssa, joka sekin istui vangittuna talourikoksista niin vasta niinkin myöhään eri tahot kiinnostuivat moskeijan rahaveivauksista.
Nyt näyttää siltä, että moskeijaa ei ainakaan lähivuosina saada pystyyn. Rikosasia on edelleen vireillä Tukholman käräjäoikeudessa.