Sunnuntain kolumni: Vastauksia tärkeisiin kysymyksiin

sun-1332319_960_720
Trigger-varoitus: niin syvälliset setit, että!

K: Miksi maailmassa on sotaa, vihaa, terrorismia jne jos Jumala on olemassa ja rakastaa meitä? Miksi Hän sallii kaiken tämän?
V: Koska ihmisille on annettu vapaa tahto. Maailmassa on 50% pahaa ja 50% hyvää ihmisen vapaan tahdon toteutumisen edellytyksenä. Kaikki pahat asiat tapahtuvat, jotta oppisimme ja kehittyisimme sieluina näissä maallisissa tomumajoissamme.
K: Rakkaani kuoli ja on kai nyt sitten mennyt taivaaseen. Hirveä ikävä! Ikävöikö rakkaani myös minua siellä taivaassa?
V: Ei ikävöi. Tuonpuoleisessa aika koetaan eri tavalla kuin täällä maan päällä. Se mikä sinulle on 40 pitkää, piinaavaa vuotta ikävöintiä, on kuolleelle rakkaallesi vain sadasosasekunti siellä taivaassa. Aikaa tutussa lineaarisessa mielessä ei ole olemassa tuonpuoleisessa.
Kuolleilla yleensäkin on parempi diili kuin meillä elävillä, sillä he voivat reaaliajassa seurata elämäämme maan päällä ja olla tavallaan koko ajan kanssamme.
He voivat myös halutessaan tulla moikkaamaan ja vaikkapa lohduttamaan surevaa. Tämä saattaa tuntua outona läsnäolon tunteena ja eräänlaisena sielunhalauksena. Tiedät kun tunnet sen. Se on kuolleen tapa sanoa “Hei, olen aina luonasi ja pian nähdään taas!”
K: Mikä on sielunsopimus?
V: Sielunsopimus on diili jonka teit ennen syntymistä maan päälle. Vähän tarkennettuna: Maallinen minäsi ei tietenkään diiliä tehnyt, vaan korkeampi minäsi, sielusi sen teki.
Diilissä on sovittu yleiset suuntaviivat elämällesi ja esimerkiksi tietyt tehtävät ja kokemukset, jotka sinun pitäisi tehdä ja kokea.
Olet myös sopinut ketkä ovat vanhempasi, perheesi sekä suunnitellut millaisella geeniperimällä aiot elämääsi elää.
K: Eli onko kaikki siis päätetty etukäteen? Onko kyse kohtalosta? Miten vapaa tahto tähän kuvioon sopii?
V: Tavallaan kyse on kohtalosta. Esim. kokemasi syöpätaistelu on mitä todennäköisimmin itse suunnittelemasi kärsimysnäytelmä, jonka olet halunnut kokea kehittyäksesi ihmisenä ja sieluna.
Tiettyjä ihmisiä et suinkaan tapaa sattumalta.
Sinua myös johdatellaan jos sielunsopimuksesi ei meinaa täyttyä, mutta tämäkin on etukäteen sovittua ja tapahtuu kaikella kunnioituksella vapaata tahtoasi kohtaan.
Täytyy nyt muistaa, että olet tehnyt diilin kokeaksesi tiettyjä asioita ja todella haluat tuon diilin toteutuvan, joten kaverit tulevat apuun. Koska täällä maan päällä et muista mitään näistä sopimuksistasi, niin ystäväsi henkiolennot taivaassa puuttuvat asioiden kulkuun ja pyrkivät tuuppimaan sinua oikealle polulle.
Aina tämäkään ei auta, koska meillä todellakin on vapaa tahto. Tämä tarkoittaa sitä, että sielunsopimus ei välttämättä täyty ollenkaan, vaan päädyt tekemään ihan eri asioita täällä maan päällä kun alunperin oli tarkoitus — kaikenmaailman johdatteluistakin huolimatta.
Esimerkiksi jos sinun on tarkoitettu olevan tässä elämässä työskentelevän automeekaanikkona ja systemaattisesti kieltäydyt opiskelemaan amiksessa ja haluat sen sijaan opiskella ranskaa yliopistossa, niin se on sitten voi voi.
Se ettei sopimus täytykään, ei ole mikään vakava asia. Sinulla on ikuisuus aikaa.
clouds-2709662_960_720
 
K: Milloin ihminen kuolee?
V: Ihminen kuolee sitten kun on aika kuolla. Kukaan ei kuole väärään aikaan tai liian aikaisin. Kuolema tapahtuu yleensä sitten, kun sielunsopimus on täytetty ja olet kokenut ne asiat jotka Jumala ja sielusi halusivat sinun kokevan maan päällä.
ihminen voi myös jatkaa maallista elämäänsä sielunsopimuksen täytyttyäkin, näin halutessaan. Mikään ei ole kiveen kirjoitettua ja kaikki elämään ja kuolemaan liittyvät asiat ovat aina neuvoteltavissa ja sovittavissa korkeamman voiman kanssa.
Kuolema voi tapahtua myös sellaisessa tilanteessa, jossa vaikuttaa siltä, että väärien valintojen vuoksi mikään ennalta sovitusta elämänkokemuksesta ei ole lähimainkaan toteutumassa.
K: Miltä kuoleminen tuntuu?
V: Kivalta. Kun kuolet, niin sielusi erkaantuu kärsivästä kehostasi ja kaikki kipu on poissa. Olet yhä oma itsesi ja voit vaikkapa heittää pari tsoukkia jos siltä tuntuu.
Välittömästi kuolinhetken jälkeen hylkäät henkisellä tasolla kaiken maallisen ja katsot jälkeesi jäävää kehoa kuin se olisi vain vanha takki, jonka olet riisunut. Menet kirkkaaseen valoon ja tunnet valtavan rakkauden voiman.
Huomaat nyt olevasi eräänlaisessa hypertodellisuudessa, johon verrattuna elämä maan päällä tuntuu unenomaiselta tilalta.
Tapaat kaikki vanhat rakkaasi ja tunnet saapuneesi kotiin pitkän, raskaan matkan jälkeen.
K: Vai niin. No mitäs sitten tapahtuu?
V: Eletty elämäsi arvoidaan eräänlaisessa arviointitilaisuudessa, jossa katsotte yhdessä isomman jengin kanssa elämäsi tapahtumat “valkokankaalta” ja siinä sitten samalla arvioidaan miten olet kehittynyt, missä olet epäonnistunut ja missä onnistunut.
Elämän arvioinnissa ei ainoastaan katsella elämäsi tapahtumia, vaan tunnet kaikki tunteet läpi uudestaan sillä erolla, että tällä kertaa et tunne vain omia tunteitasi, vaan tunnet myös kaikkien elämääsi kuuluneiden ihmisten ja eläinten tunteet sellaisina kuin he elämänsä aikana ne seurassasi tai tekojesi seurauksena ne tunsivat.
K: Tapaanko edesmenneen Puppe-koirani taivaassa?
V: Tapaat. Ja mikä parasta, voit keskustella Pupen kanssa tavalla, joka ei maan päällä ollut mahdollista! Tämä johtuu siitä, että tuonpuoleisessa keskustellaan telepaattisesti, eikä suuta, kurkkua, äänhuulia tai mitään ihmisen keksimää kieltä tarvita.
K: Harmittaa ku on kauhee sää, kauhee ilmastonmuutos, nyt vielä Corona-virus tulee ja tappaa, puhumattakaan sarjamurhaajista ja tsunameista. Miksi maailma on niin kauhea paikka ja järkyttävässä kaaoksen tilassa?
V: Kaaos on totta vain huolestuneiden ihmisaivojen sopukoissa. Maailma pyörii täydellisessä harmoniassa. Kaikki se tapahtuu, mitä kuuluukin tapahtua. Mikään ei ole sekaisin tai menossa vikaan. Näin tämän kaiken kuuluukin mennä.
K: Voiko taivaassa syödä pitsaa?
V: Kyllä voi. Voi myös juoda kaljaa, katsella Netflixiä, kutoa sukkia, pelata fudista… Kirjaimellisesti näitä asiota ei tietenkään voi tehdä fyysisen maailman ulkopuolella ja ilman kehoa, mutta voit voimakkaasti kuvitella tekeväsi näitä asioita, niin että ne tuntuvat aidoilta.
– Jenni Toivonen –
(Faktat tähän juttuun on kerätty lukuisista NDE-tutkimuksista sekä yksilöllisistä rajatila-kokemuksista)