Tarvitseeko Suomi maahanmuuttajia "hanttihommiin"?

 

contact-us-2993000_960_720

Tälläisiä väittetä kuulee paljon. Usein esim. kuulee sanottavat etteivät bussit kulkisi, eikä siivouksia saataisi hoidettua Pk-seudulla ilman maahanmuuttajia. Esimmäinen kysymys herää, miksi bussit liikkuu ja siivoukset saadaan hoidettua suomalaisten toimesta Jyväskylässä ja kaikilla niillä paikkakunnilla, joilla ei ole paljoa maahanmuuttajia?

Toiseksi, jos jossain on pulaa työntekijöistä silloin palkkojenkin pitäisi nousta, mutta PK-seudulla siivoojien palkat ovat pienemmät kuin muualla Suomessa, jopa niin pienet, että ne mennään usein alle työehtosopimusten. Vai voisko kyse olla pelkästään siitä, että maahanmuutajia palkataan, koska he suostuvat työskentelemään halvemmalla? Ainakaa sellaisilla siivousyrityksillä ei tunnu olevan pulaa suomalaisista työnhakijoista, jotka maksavat työntekijöilleen kunnollista palkkaa.
Taksiuudistuksen jälkeen myös taksiala on valumassa maahanmuuttajen käsiin, sillä ennen taksiuudistusta Helsingin rautatieasemalta oli vaikea löytää ulkomaalaista taksikuskia, mutta nykysin siellä ei enää juuri näy suomalaisen näköisiä taksikuskeja. Taksiuudistus on ajanut monet suomalaisyrittäjät taloudelliseen ahdinkoon, joten on todennäköistä, että osa heistä lopettaa ja heidän tillalleen tulee maahanmuuttajia. Mikäli taksiuudistukseen ei tehtäisi muutoksia, ja maahanmuuttajien määrä lisääntyisi taksiallalla, on selvää, että silloin alkaa hokeminen ”Taksitkaan eivät liikkuisi Hesassa ilman mamuja” Ruotissa on samantapainen taksilainsäädäntö kuin Suomessa ja nykyisin siellä maahanmuuttajat ajavat takseja, ja ilmeisesti sielläkin hoetaan jo ”Eivät taksitkaan liikkuisi ilman maahanmuuttajia” juttuja. Ainakin Ben Zyskowicz ihasteli Ruotsissa käydessään sitä, miten maahanmuuttajat ajavat siellä takseja ja pyörittävät ruokaravintoita. Hän kertoo suunnilleen näin(kohdasta  13:30 eteenpäin) ”Ajelin siellä taksilla ja kävin syömässä ja sanoisin, että Ruotsalainen yhteiskunta kyllä pysähtyisi melkeen totaallisesti, jossei siellä olisi maahanmuuttajia”. Siis, ruotsalaisilta ei löytyisi enää tietotaitoa taksien ajamiseen ja he kuolisivat nälkään elleivät mamut olisi siellä vääntämässä pitsaa?
Nykyisin rakennusallakin on paljon maahanmuuttajia, varsinkin maalaus ja tasoite hommissa. Ylen mukaan tasoite ja maalaustyö ovat lähes kokonaan Uzbekkien hallussa. Eli ELY-keskus on siis tehnyt arvion, ettei  maalareita ja tasoitemiehiä ole riittävästi saatavilla edes koko EU-alueelta. Mutta onko todella niin, ettei suomalaisista enää ole näihin hommiin? Yllätys yllätys, työttömien rakennusmaalareiden mukaan rakennusliikkeet palkkaavat uzbekkeja halvan hinnan takia. Nuoret maalarit taas valittavat, että työnantaja palkkaa mielummin kokeneen ammattilaisen heidän sijaan. Aika taulut ovat kuulemma liian tiukat, eikä nuoria olisi aikaa olla ”koko ajan” neuvomassa. Erään sähköpuolen urakoitsijan mukaan suurin osa työttömistä ei ole palkkansa arvoisia, koska eivät saa riittävät tulosta aikaan työpaivän aikana.
Kyselin aiheesta perussuomalaisten nuorten Miko Bergbomia, joka työskentelee tasoite ja maalaustöissä perheyrityksessä. Hänen mukaansa suomalaisetkin tekevät tasoitetöitä, mutta tekevät vähemmän uudiskohteita. Syy on selvä, hinnat ovat poljettu suurissa kohteissa maahanmuuttajien kanssa niin alas, että niillä on käytännössä mahdotonta kilpailla. Pienkohteissa taas näkyy enemmän suomalaisia. Ongelmaksi nuorten palkkaamiseen Bergbon taas näkee, että kuolutuksessa keskittytään liikaa teoriaan ja pieneen näpertelyyn, mutta työmailla tahdin täytyisi olla aika kova, jotta työ olisi kannattavaa, koska hinnat on painettu niin alas. Myös Ylen artikkelissa maalari teki havainnon siitä, että kouluksessa keskitytään liikaa vääriin asioihin.
Eli arvio siitä, etteivät työttömät saisi palkkaansa nähden riittävästi aikaan, ei välttämättä ole ihan väärä, ainakaan nuorien juuri valmistuneiden kohdalla. Mutta eikö kaikkien kannalta olisi parasta, että vastavalmistuneet tasoitemiehet ja maalarit pääsivät työelämänsyrjään paremmin kiinni? Eikö siihen pitäisi kiinnittää maahanmuuttajien haalimisen sijaan enemmän huomiota? On muutenkin täysin ymmärrettävää, että firmat haluavat mielummin palkata mielummin valmiin ammattimiehen, kuin juuri ammattikoulusta valmistuneen, jota joutuu kokoajan opastamaan. Kun työnantajalla on mahdollisuus valita aivan vapaasti valmiita ammattialaisia koko EU-alueelta ja pahimmillaan koko maailmasta, ei mikää ihme, että nuoret jäävät usein tässä kilpailussa jalkoihin. Työnantajaa pitäisi palkita jotekin siitä, että joutuu jatkuvasti opastamaan kokematonta työntekijäänsä. Sveitsissä on hyvä oppisopimusjärjestelmä, jonka vuoksi siellä on vähän nuorisotyöttömyyttä, joka on myös maan vaurauden perusta. Eikö sieltä voisi ottaa Suomeen mallia?
Muutenkin kaikki kivet ja kannot pitäisi kääntä, jotta vapaat työpaikat saataisiin täytettyä jo täällä olevien ihmisillä, maahanmuuttajien haalimisen sijaan.  Syyn sille huomasin jo vuosia sitten.
”Maahanmuuttoa perustellaan myös sillä, että pitäisi saada kokoajan huononeva huoltosuhde kuntoon. Mielestäni maahanmuutto on varsin tehoton tapa parantaa huoltosuhdetta. Paljon parempi tapa olisi työllistää ensin omat työttömät kansalaisensa, sillä huoltosuhde parenee tuplasti paremmin niin, että muiden ”elätettävä” kansalainen siirtyy itse ”elättäjien” joukkoon tuottavaan työhön yksityiselle sektorille, kuin sillä, että ”elättäjä” tulee ulkopuolelta ja tuo vielä monesti muita ”elätettäviä” mukanaan”.
Itseasiassa, matalapalkkaa-aloille jo täällä olevat työttömän palkaamisesta on yhteiskunalle huomattavasti tuplaa suurempi merkitys, sillä monesta matalapalkka-aloilla työskentelevistä henkilöistä kertyy yhteiskunnalle enemmän kuluja kuin tuloja, mutta usein kuitenkin  huomattavasti vähemmän jos hän olisi työttömänä. Hyvä esimerkki tästä löytyy Suomen Perustan tutkimuksesta, jonka mukaan keskimääräisen töissä käyvän somalin nettotulonsiirrot ovat -947 ja työttömän suomalaisen -9202. Vaikka matalapalkka-aloilla työskentelevä jäisi vähän nettotulonsiirtejen jälkeen vähän plussallekin, silti jo täällä olevan työttömän työllistäminen on yhteiskunnan kannalta moninkertaisesti kannattavampaa, kuin rajojen takaa  maahanmuuttajien haaliminen. Ei siis mikään ihme, että OECD-maista ainoastaan Ruotsi luopunut saatavuusharkinasta. Eikä myöskään ole mikään ihme, että kun Britit lähtivät EU:sta, he alkoivat heti suunnittelemaan tulorajoja maahanmuuttajille, myös EU-maiden kansalaisille.
Mutta kyllä aika ihmeellista, että valtaosa Suomen kansanedustajista haluaisi luopua saatuvuusharkinnasta, joka koskee nimenomaan matalapalkka-aloja. Sekin aika ihmeellistä, että työväenpuolueen edustaja Antti Lindtman haikaili A-studiossa vähän aikaa sitten ulkomaalaisten kokkien perään, joista on kuulemma pulaa PK-seudulla. Todennäköisesti kyse on pieni palkkaisista osa-aikatyö kokeista, joista yhteiskunnalle koituisi enemän kuluja kuin tuloja, sillä juuri niistä on pk-seudulla pulaa. En tiedä esittääkö Lindtman ajatuksiaan tyhmyyksissään, vai onko kyse vain siitä, että hallitus yrittää saada halpatyövoimaa haalimalla työllisyysluvut näyttämään mahdollisimman hyviltä, kuten persut ovat uumoilleet, koska hallituksen muu poltiikka ei edistä työllisyyden kasvua.  Oli kyse kummasta tahansa,  se ei kuulosta kauhean hyvältä Lindtmanin ja demareiden kannalta.
Kun puhutaan maahanmuuttajien integraatio ongelmista yleensä tarkoitetaan humanitaarista maahanmuuttoa, mutta myös kehitysmaista tukevaan työperäiseen maahanmuuttoon liittyy vastaavia ongelmia, varsinkin muslimimaista tulleilla. Turkkilaisten siirtotyöläisten huono integroituminen Saksaan, on tästä hyvä esimerkki.
– Sakari Rajamäki-

Notify of
guest
42 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jew lover

Suomi tarvitsee aivokuolleen kansan vaihdon!
https://www.extrauutiset.com/paikallispuolustusharjoituksissa-mukana-eri-alojen-toimijoita-toimintaa-koko-maassa/?unapproved=5010&moderation-hash=6c0454f81fec61e002cd9b4a85c7e6fe#comment-5010
juutalais/vapaamuurarien valheet liian monen tiedossa nyt alkaa teurastus!! Toivottavasti tämä aivokuollut ihmisjäte massa kärsii maksimaalisesti! VITUN KUSIPÄINEN JÄÄKIEKKO POTKUPALLO KANSA! Te olette sanoinkuvaamattoman tyhmiä ihmisiä jos teitä ihmisiksi voi edes kutsua!!
Aivopestyä ihmis saastaa jolta viedään kaikki ja sitten teurastetaan ja kansainvälinen juutalainen nauraa räkäisesti niinkuin historia oikea sellainen osoittaa!!

Anonymous

Huikeasti karjistettya tekstia mutta piileehan siina Totuuden siemen….

Goobeli

Melkolailla tottahan tuo on. 1918 ammuttiin(=teurastettiin) satoja vuosia kansaa kusettaneiden sveduden toimesta kaikki ajattelukykyset ja ne joille turpa tuli täyteen vuosisatoja kestäneesä silmään kusemisesta. 1939-1945 tapatettiin lisää suomalaisia valtava määrä täysin järjettömissä sotaoperaatiossa svedusukuisen kenraalikunnan toimesta. Esim. vanhan rajan ylitys oli ihan pelkkä hulluutta ja tiedettiin että siitä vielä maksetaan (tai siis suomalainen kansan osa maksaa ei svedukenraalit).
Nyt jäljellä on aivoton apinalauma, joka tekee mitä käsketään ja suostuu kaikkeen. Elämän koko kohta on katsoa linnanjuhlia tai putousta. Onko missään muualla noin vajakkia väkeä, ei ole!
Tukirahaa pitäisi leikata 50-80% niin työntekijää riittäisi suomalaisistakin. Nyt satoja tuhansia suomalaisista makailee päivät kotona toisten sponssaamana. Punikki- ja kommaripuolueet ei leikkauksiin suostu, kun loisväki äänestää tukien jatkumisen vuoksi heitä. Maalaiset(kepu) ja lahtarit saa asumistukirahoista miljarditulot asuntosäätiöomistusten kautta eli kaikillehan tämä toimii. Ainostaa työssä käyvä veronmaksaja alkaa olemaan todella vittuuntunut tähän jatkuvaan kusetukseen.

Fatwantarkistaja

1946 alettiin katsomaan Putousta, kun älykkäät oli ruotsalaiset murhanneet, asia selvä.
Haluat vajakeista orjatyövoimaa, sekin on selvä.
Kysymys kuuluu, oletko kenties ryssä?

Anonymous

Tuossahan oli vain lievä pintakosketus siitä koko suomalaisiin kohdistuneesta aivopuhdistuksesta. Nimittäin yli 500 vuotta kaikki aktiivisuutta osoittaneet ja koulutusta saaneet henkilöt vietiin Ruotsiin tai sotatantereelle ja tänne jätettiin vain rekrytointihenkilökuntaa lokkaamaan rusinat pullasta. Pääasiassa hommaa hoitivat papit ja voudit. Vasta, kun Ruotsi ei taipunut Napoleonin määräämään mannermaasulkemuksen ja Suomi määrättiin rangaistustoimena Venäjän valtapiiriin alkoi kehitystä tapahtua täällä. Uusi kenraalikuvernööri totesi uuden maakunnan olevan sairauden, köyhyyden ja rikollisuuden pesäpaikka ja kaipasi nopeita uudistuksia. Ensimmäisiä toimia oli sotaväenoton lopettaminen, viljan jakelu, Ruotsilta rästiin jääneiden palkkojen maksu sotilaille ja virkamiehille. Verohelpotukset ja ennenkaikkea, kannetut verot jäivät Suomen itsensä käyttöön. Perustettiin uusi Aleksanterin yliopisto, joka alkoi kouluttaa henkilöitä Suomen itsensä tarpeisiin, eikä kuten ennen Ruotsin tarpeisiin. Kaupankäynti vapautui ja suomalaiset laivat pääsivät maailman merille ilman Tukholman porvareille maksettua suojelurahaa. Ym. monta muuta uudistusta, kuten oma raha ja Suomen kielen virallistaminen jne…
No, tästä seurasi tietysti kansallisuusaatteen herääminen ja kun Venäjä ei heti entisen Ruotsin mallin mukaan heti pistänyt päitä pölkylle, vaan velttoili, niin saimme itsenäisen maan vähäksi aikaa.

kyrpä

ei ainoastaan tuhotakseen länsimaiset yhteiskunnat sitä juutalaiset tekee samoin myös muslimeille!!

Tuumaaja

Kyllä Jyväskylässä on siivoajina ulkomaalaisia, ei tietenkään lähi-itäläisiä vaan afrikaanoja ja aasialaisia.
Harmaata taloutta tuetaan sulkemalla silmät sen olemassaololta ja Aron tyyliin kytätään sekä vainotaan niitä jotka pidemmän päälle tekevät rehellisesti tointa.
Rakennusala on yksiä pahimpia sinne pesiytyneen tahallisen puusilmäisyyden vuoksi, kaikenlaiset aliurakoitsijat tekevät hyvää tulosta riistämällä juuri ulkomaisia työntekijöitä sekä kusemalla röyhkeästi työn tilaajaa silmään.
Esimerkiksi uzbekeista juuri kukaan ei osaa suomea saati englantia, heidän kanssaan ei kykene kommunikoimaan työnjohto ja laiskuuttaan he jättävät asian niikseen jos “jälkeä” syntyy.
Ja syntyyhän sitä, kun kaikki muut ovat poistuneet työmaalta alkaa sinne pesiytymään uzbekkien sukulaisia/ kavereita ja porukalla sitten tekevät taksvärkkinä aamutunneille saakka.
Työsuojelupiirihän ei puutu asiaan koska se tapahtuu virka-ajan ulkopuolella ja vartiointiliikkeen (jos sellainen on palkattu) keholle näytetään vain työnjohtajan puhelinnumeroa joka näkemättä todellista tilannetta myöntää että näillä on lupa olla työmaalla töissä.
Tilipäivänä ressukat käyvät nostamassa tililtään maksetusta palkasta provikat työnantajalle, joka odottaa pakettiautossa ja valvoo että jokainen tilittää aneensa.
Kokonaisuudessaan jokainen asiantilaan vaikuttamaan kykenevä ajattelee vain omaa napaansa ja väistelee velvollisuuksiaan suuremman “hyvän” vuoksi.
Jäkikäteen sitten kotimaiset maalarit/tasoitemiehet joutuvat korjailemaan näitä nopeiden urakoiden jälkiä.
Jatkuvasti koulutetaan kykeneviä maalareita, suurin osa sattuu olemaan naisia tänä päivänä. Jokaisen naisen jonka itse olen nähnyt tekemässä, ei ole ollut sanan sijaa työn jäljessä saati vauhdisssa, tämä koskee niin uudis-kuin saneerausrakentamista.
Työnantajia jotka eivät pidä nuoremmista työntekijöistä saati naisvaltaisesta työvoimasta, on sen vuoksi näitä vastaan koska he tietävät arvonsa eivätkä suostu mihin vain “heikompana” sukupuolena.
Vanhempia työntekijöitä ei haluta ottaa, koska he tietävät kokemuksesta että paskapuheet eivät uppoa ja uhkailemaan on turha alkaa, joten pelimerkkejä ei juuri jää käteen ns. painostusvälineeksi.
Kyllä tekijöitä löytyy suomesta, kun vain saataisiin palkat kohtaamaan realistinen minimitulo, pääkaupåunkiseutu on hinnoitellut itsensä elämisen kalleudella tästä ulos ja heidän on tyytyminen “halvempaan” työvoimaan.
Kyllä puolen miljoonan kantaväestön reservistä löytyy tekijöitä, ei niitä tarvitse ulkoa tuoda.
Myös yksi asia mikä syö yhteistä leipää on tukien jakaminen ja tuettu työ. Tätä moni työnantaja käyttää sumeilematta hyväkseen ja kun tukiaika loppuu, loppuu työtkin, tarkoitus ei olllt alunperinkään työllistää ketään oikeasti saati antaa kipinää tai eväitä vaikka alan opiskeluun/oppisopimukseen.
Akateemikkoja ja muita kynänikkareita kyllä koulutetaan pilvin pimein jopka vuosi, mutta monellekko on tarjolla alan työtä suomessa, samaan aikaan vähennetään ja vaikeutetaan ammatillista koulutusta ,niiden koulutusta jotka oikeasti tekevät sen tuloksen materialistiseksi kentällä.
Ja vielä viivan alle, jokainen “työvoimareserviläinen” joka tulee afrikasta ja idästä, nauttii 4x toimeentulotukea, se ei lakkaa vaikka henkilö alkaisi ajan kuluksi harrastamaan työntekoa, hänelle on myös aivan sama mitä “palkkaa” maksetaan koska plakkariin napsahtaa 4x tomeentulotuki joka kuukausi.
Uskoisin, että moni työnvieroksuja/ syrjäytynyt aktivoituisi enemmän kun saisi tuollaisen summan ilman vastinetta, paitsi että pitäisi tehdä 20h viikossa töitä 5€/h ja päälle kustannettaisiin vielä asuminen ja muu kulutus kuten “reservin” virkaveljille.

Anonymous

Kaikki liittyy Suomen tekemiseksi kommunistiseksi jossa yksityisomistus on kielletty ja orjat raataa ja pieni eliitti haalii rikkaudet taskuunsa. Taman pienen eliitin nykyisia kellokkaita ovat mm. Li, Ohisalo, Marin harjoiteltuine kaden asentoineen….

Duunari

En tiedä, mutta ainakin noilla srv, scanska, ncc paska(noilla firmoilla ne on aina) työmailla niin noi tasoitemiehet voi olla ilman mitään suojaimia siellä pölyssä jossa hyvä jos näkee ja muussa paskassa mutta meikäläiselle käyvät pomot valittamasta kypärästä pommisuojassa jossa ei ole kuin betonitiiliä ladottavana. On taatusti nopeampaa kun saavat pölyttää aina joka perkeleen kerrostalotyömaan ja mitään suojaimia pueta. Ihmetyttää miten ne on edes hengissä kun itsellä on sieraimet hetkessä valkoiset kun ohi edes menee. Tekee tosiaan sellaiseen arabijalkopallostadion tyyliin hommia.

Toinen duunari

Niin ja tänä päivänä ollaan muutenkin olevinaan niin tarkoina työmailla työturvallisuudesta, mutta miks en vaadita suomenkielen taitoa? Se on myös suuri turvallisuusristi. Aina kun tapaan ison työsuojelu pampun huomautan tästä epäkohdasta ja nämä pamput yleensä myöntävät, että työturvallisuuden nimisstä pitäisi osata Suomea. Mutta asialle ei kyllä ikinä mitään tehdä. Muutenkin rakennustyömailla työskennellessä pitäisi osata edes englantia, mutta ei ole lainkaan tavatosta nähdä siellä henkilöä, joka ei osaa edes englantia.

Bar Baari

Hanttihommiin tulleista maahanmuuttajista saattaa merkittävä osa hakeutua täysin tukien varaan, kun huomaavat sellaisen takaavan lähes saman toimeentulon ja paljon enemmän vapaa-aikaa.

Fatwantarkistaja

Kaljapurkki kädessä kun menee työmaan läheisyyteen vittuilemaan tienaavansa näitä itsensä kuoliaaksi raatajia enemmän, on varsin kumma, ellei ala turvapaikka-anomukset ruuhkauttamaan lähintä virastoa. Sanoo vaikka olevansa velkaa työpaikasta ja mafian tappavan. Ei kai se sen kummempia tarinoita vaadi. Sitten koko suku Suomeen ja työ on tehty. Kyllä aika moni haluaa elää helpoimmalla mahdollisella tavalla, kai.

extreme poliitista syrjintää liberaali fasismia

Kokoomusopiskelijat: Nollatoleranssi fasismille
Kokoomusopiskelijat ei suostu yhteistyöhön Perussuomalaisten nuorten kanssa, elleivät nämä julkisesti irtaudu fasismista.
Emme voi hyväksyä tällaisten ääriliikkeiden ihannointia emmekä antaa niiden tulla osaksi suomalaista politiikkaa.
mutta ääri islamisteja nämä nuolevat kieli ruskeana saavatpa
he euroopan millaiseen kaaokseen tahansa
sitä ei saa vastustaa ei edes ääri islam terriorismia tai äärivasemmiston väkivaltaa
ilman fasisti nazi leimaa Kokoomusopiskelijoiden ymm mielestä
eikö isis ole äärijärjestö tai anifa
miksivät kokoomus ymm irtisanoudu heidän ideologiastaan
vain tästä yhdestä poliitisenn PS nuoreten muka kaikkien heidän oikeisto fasismista
yksi sanoo kaikki leimataan asenteella
miksi he evät sitten yleistä samalla tavalla ääri islamistien uskontoa
terroristi iskujen jälkeen
silloin he liberaalit vasemmisto puolustelevat
että se on vain yksitäis tapaus ei ne muut maltiliset muslimit
vaikka niitä yksitäis tapauksia on jo noin 20 ja kuolleita satoja euroopassa
mietikää samalla millaista yleistämistä
nämä kaikki liberaali vasemmistolaiset puoleet heistä harjoitavat
tämähän on itseään sitä liberaali vasemmiston harjoitamaa syrjintää ja fasismia
VERRATAVISA Tähän
Kominternin niin sanotun kolmannen kauden (1928–1935) linjauksia,
joissa sosiaalidemokraatit ***määriteltiin sosiaalifasisteiksi**
näille diktaatori nuoriso puolueile periaatessa PS nuoret ovan se vainottu juutalainen
Keskustan ja kokoomuksen nuorisojärjestöjen lisäksi kristillisdemokraattien, RKP:n, SDP:n ja sinisten nuorisojärjestöt lopettavat yhteistyön Perussuomalaisten nuorten kanssa. Vasemmistoliiton ja vihreiden nuoret lopettivat yhteistyön jo aiemmin.
mietikää mitä tälläiset lausumat tekevät esim oppilaitoksissa ylioppistoille
ja nille jotka leimataan fasisteiksi olemalla ainoastaan PS kannatajia
näiden taholta
Kokoomusopiskelijat: Nollatoleranssi fasismille
nämä ihmiset ovat sekopäitä itse juuri niitä fasisteja
evätkö nämä idiootit tosiaan tajua mitä he harjoitavat
ja miltä heidän toimintansa näytää eli puhtaalta mallitamiselta
syytöksillä fasteiksi kaikkia PS nuoria leimaten
tätä toimintaa pitäisi alkaa selvitämään oikeus saleissa
tehdä rikos ilmoitus näistä liberali fasisteista
syrjinästä perätömistä syytöksista PS än yleistämisestä fasisteieksi
mitä muka kaikki PS nuoret edustavat
jumalauta näiden muiden puoleiden kannatuksen romahtaminen otaa koville näköjään
eli heidän pitää itse siirtyä liberaali fasisimiin
kokoomus nuoret on samoilla linjoila vihervasemmisto nuorten kanssa
mitä helvettiä kuulostaa todella hyvältä ohöm
he ilmeiseti haluavat suomen islamisaatiota ja äärivasemmistolle valtaa
kookomus nuoret ovat lähempänä ääri viher vasemmistoa kuin kokoomusta
kärjä salien kutsu näille syrjintää totalitarismia harjoitaville liberaali nuoriso diktaatoreille
he ovat tulevaisuudessa se oikean demokratian uhka mämä nuoret ovat sekopäiden liberaali sosialistien vasemmisto eliitin kakaroiden ääripäätä
tamä syrjintä kaikkien leimaminen on aito uhka demokratialle
Demokraatti: Oikeuskanslerille tehty kaksi kantelua Maria Ohisalosta
toivomus Oikeuskanslerille tehty 1000 kantelua
Keskustan ja kokoomuksen , RKP:n, SDP:n Vasemmistoliiton ja vihreiden sinisten nuorisojärjestöjen toiminnasta
huomaateko millaisen liberaali vasuri hyväveli fasisti ringin
he ovat muodostaneet yhtä nuoristo järjestöä vastaan ihmisiä puoletta kohtaan
onko tämä nyt sitä konsensusta vai aitoa agreresiivista poliitista syrjintää jotain kohtaa
eli suomen suuriman puoleen jäseniä kohtaan
aika paradoksaalista
eli nämä liberaali vasurit mitätöivät suomen suuriman puolueen kannatajat PS nuoret
ja leimaavat heidät kaikki surutta oikeisto fasisteiksi
suoraa sanotuna
sakeinta touhua ikinä suomen politikan historiassa

Norm E. Pulliainen

V!7un sekavaa ulosantia sulla.
Puhut sakeudesta. Voisit sinänsä itse laittaa korkin kiinni – tai mitä nyt vaatiikaan, jotta kirjoitus sekä jäsentäminen olisi selkeää.

Ex-oikeusministerin entinen erityisavustaja syytteeseen lahjuksesta -

Ex-oikeusministerin entinen erityisavustaja syytteeseen lahjuksesta –
Mäkinen: “Lainaan ei liity mitään sopimatonta”
Demokraatti.fi
Kotimaa
että talläinen oikeusvaltio suomi on konnat vaan valassa jotka sen määritää
ja nämä samat tahot vinkuvat unkarin ja puolan oikeuslaitosten
jostain demokratia puoletomuus vajeesta
kun suomessa Ex-oikeusministerin entinen erityisavustaja*** syytteeseen lahjuksesta **
hyvältä näytää varmaan juuri unkarin ja puolan poliitsista päätäjistä ja mediaasta
nämät suomen -oikeusministeriön lahjus potkut uutiset
voi olla että kuitaillua on luvassa ja ihan *oikeutetusti *
mutta suomen valtamedia kääntää sen suomi vastaiseki propagandaksi ilman faktoja
edes Ex-oikeusministerin entinen erityisavustaja Mäkisen oikeus sali käsitely kuvasto
live videot rikosoikeudeliset hovin asiakirjat eivät vakuuta HS tai yleä
unkari ja puola harjoitavat suomi vastaista propagandaa piste
koska heidän Ex-oikeusministerin entinen erityisavustaja* ei ole syytessä lahjuksista *
kuten oikeassa oikeusvaltiossa* pitäisi kyllä olla *
se tavalaan on sen paras PR ja uskotavuuden luoja
ihan meidän jokaisen mielestä vai mitä
ja aiheutaa ajatuksen *tietty *
että suomi on korruptiovapaa oikeusvaltio
lahjomatomalla oikeusministeriöllä varustettuna
ja puola ja unkari* eivät ole* öhöm

Sitäkö tässä takaa ajetaan?

Ei todellakaan tarvi, lisäksi automaatio, tekoäly ja robotisaatio tulevat merkittävästi vähentämään hanttihommiakin ihan lähi tulevaisuudessa.
Vai tarviiko suvakit tänne yhteiskuntatuki elättieliitin, jotka saa moninkertaiset sossutuet kantiksiin verrattuna?
Muutta sitli – miksi? Mitä järkee?? no ei kyllä yhtään mitään järkee.

Minä

En tiedä nykytilannetta, mutta 90-luvulla Tukholmassa on valtavasti mamuja. Ne ostivat kaikenlaisia puoteja pitkin Tukholmaa. Bisnes oli pääsääntöisesti pimeää ja monilla oli tukirahoja, joita uusille yrittäjille annettiin. Kun yksi ei ollut enää uusi, tuli toinen nimi papariin ja taas oli uusi yrittäjä saamassa tukia. Sukulaiset olivat töissä varsin minimaalisilla palkoilla jne. Siksipä ne pystyivät polkemaan hintoja ja ostamaan ruotsalaiset ulos.
Mahtaako Tukholman vanhassakaupungissa enää olla muita kuin matuja ja vieläpä erityisesti muslimimatuja.
Ihan läheltä nähty ja varmistettu. Niille myyminen oli aina pimeää kauppaa käteisellä.
Oli hupaisaa, kun eräs muslimimatu, joka oli ostanut Drottningatanilta matkamuistomyymälän, kertoi, että eihän hän mitään, on vaan Allah ollut hänelle niin hyvä.
Ruotsalainen “humanitaarinen suurvalta” lahjoittaa varallisuutensa muslimeille.

Moonman

Jossain youtuben matkailuvideossa oltiin jossain Varsovan matkamuistomyymälässä missä myytiin sellaisia stereotyyppisiä kaapuun pukeutuneita, parrakkaita juutalais-figuureja, tai patsaita. Tuli hassu mielleyhtymä noihin vanhankaupungin krääsäpuoteihin joissa myydään niitä pieniä vaaleahiuksisia viikinki-ukkoja. Varsovan juutalaiset katosivat sattuneesta syystä, ja sama taitaa pian olla edessä vaaleahiuksisilla ruotsalaisillakin, toivottavasti ei samalla tavalla.

Anonymous

No Ruotsihan on varallisuutensa saanut puljaamalla. Ryöstämällä satoja vuosia Suomea, Baltian maita, Saksaa, Tanskaa ym. Sitten kun velttous sotahommiin toi pään vetäjän käteen hoksasi investoida lopun varallisuutensa asekauppaan ym. sotarvikkeiden myyntiin toisille sotaakäyville maille. Saatuaan siipeensä Saksassa ranskalaisilta Napoleonin sodissa, heitti hanskat tiskiin rintamalla huomasi omaavansa Englannin kaupalle ainoan vapaan sataman omistaja mannermaalla ja siitä idea kehittyi. Maailmansodat olivat oikein pelkkää kullanhuuhdontaa. Saksaan meni kaikki mitä vaan irti sai hyvällä hinnalla ja ruotsalaisilla oli oikein optio saada kaupankäyntioikeudet Saksan valtaamille alueille. No, mikä laulaen on tullut, liekö väärin jos viheltäen menee….

Hyvinvointiyhteiskunnan alasajo

Well. Näin se menee. Varma tapa ajaa yhteiskunta pidemmän päälle konkurssiin.

nuhteetomat esikuvat ovat isälisen pohjatyön hedelmä nuorisolle

Kokoomusopiskelijat vastaa HUOM Nuor*keskustan
haasteeseen tuomita fasismi ja etnonationalismi.
Keskustan ja kokoomuksen nuorisojärjestöjen lisäksi kristillisdemokraattien, RKP:n, SDP:n ja sinisten nuorisojärjestöt lopettavat yhteistyön Perussuomalaisten nuorten kanssa. Vasemmistoliiton ja vihreiden nuoret lopettivat yhteistyön jo aiemmin.
kookomus nuorten** esikuva*
ehkä jonkun heistä isi pappa
nyt **ymmärrän paremin kokoomus nuorien * PS Nuorison dissauksen*
jopa poliitisen syrjinän muiden liberaali vasemmisti nuoriso puoleiden kera
HE ITSE HARJOITAVAT POLIITISTA NOITAVAINOA
LIBERAALI SOSIALISTI VASEMISTOLAISTA FASISMIA
ja PS nuoret ovat se vertauskuvalinen vainottu juutalainen
koska he Kokoomusopiskelijat Nuor*keskustan , RKP:n, SDP:n sinisten Vasemmistoliiton ja vihreiden nuoret haluavat kunnioita näiden herrojen nuhteetomutta
Entisen oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok) entistä erityisavustajaa Tapani Mäkistä (kok) vastaan nostettuja syytteitä käsitellään tiistaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Mäkistä syytetään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Syytteet liittyvät Mäkisen toimintaan Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana.
mietikää millaisen PS ää vastaisen alianssin
poliitisen tavalaan liberaali vasemmistolaisen SS syrjintä komppanjan
he elitisti liberaali sossujen , RKP vasemmisto vihreiden kristillisdemokraattien
sinisten ääri pään pilalle hemmotelut kalkkuna aivo kakarat ovat muodostaneet
Susanna koski kokoomus on jokaisen
suomalaisen Nuoren naisen henkinen idolli vai mitä
491 eurolla elävä Anna-Maija Tikkanen sai kokoomuskansanedustajalta Susanna Koskelta (kok.) neuvon hankkia tietokoneen ja etätöitä.
Kansanedustaja Susanna Kosken kuukausipalkkio on 6 510 euroa, ilman kulukorvauksia.
https://www.youtube.com/watch?v=eVrjFhSs2dI

T

Hyvin kiteytetty. Suomessa maahanmuutossa on pitkälti kyse halpatyövoiman(orjatyövoiman) tarpeesta. USA:ssa maahanmuutto selittyy myös vaalikarjan maahantuontina.

Anonymous

“Jyväskylässä ei ole paljoa maahanmuuttajia”.. Tuota noin, olsi aika hyvä päivittää tiedot tuosta.
Sillä ko kylä on yksi helvetin matuhautomo, siellä myönnetään jopa maahanmuutonasintuntija titteleitä maahantulleille joilla ei ole mitään papereita ja palkka on lähes sama mikä lääkärillä kuukaudessa.
Keskustassa ei paljoa valkolaisia näy ja moni liike pitää laput luukulle kun ählämit vetelehtii auloissa ja ahdistelee tyttöjä ja naisia joka helvetin päivä.
Nyt tuossa kylässä joka vesi on pistetty myyntiin kun paikalla ei ole varaa pitää putkistoja kunnossa, no, ei varmaan ole kun rahat menee islamisteille.
Perkele, oulukin on parempi paikka kun “jyvätyskylä”.

Sakari Rajamäki

Niin, mikä on kenellekin vähän. 2018 viisi prossaa jyväskylän asukkaista oli maahanmuuttajia. Tuskin määrä on tuosta paljoa noussut Vähän se on jos vertaa Hesaan, jossa 15 prossaa on mamuja.

Anonymous

Prosenttiluvuilla voi pyyhkiä persettä.
“jyvätyskylän” kaikki paikat keskustan lähellä muistuttaa enemmän lähi-itää kun mitään kaupunkia suomessa.
Lisäksi ko kaupungin kaikki hienoimmat ja varustelluimat asunnot on annettu ählämeille lutakoa alueella.
Jos tuota enemmän olisi ählämeitä niitä pitäsi kasata päällekkäin, jokainen kyllä näkee että tuo 5% on täyttä paskaa.

Repe

Prosenttiluku vääristyy, koska toisin kuin Helsinki, Jyväskylän kaupunkiin kuuluu laaja maaseutuyhteisö, jonne maahanmuuttajat eivät pesiydy. Siellä on kuitenkin hyvin suuri osa kaupungin asukkaista verrattuna keskustaan. Jos tehtäisiin vertailu pelkän keskustan asukkaiden kesken, olisi näkymä toinen.

Heikko-Peikko

Ymmärrän hyvin, ettei työnteko kannata/kiinnosta jos sillä ei elä ja saman saa vetämällä lonkkaa yhteiskunnan ‘rottana’. Valtion tulisi puuttua tähän eikä mennä sieltä mistä aita on matalin ja edistää ulkomaista (halpa)työvoimaa oman kansan kustannuksella.
Ja sen huoltosuhteesta itkemisen voi työntää tuuttiin. Jos suomalaisilla ei ole edyllyksiä omana kansana olla olemassa sitä muutamaa miljoonaa enempää, niin kyllä se sitten riittää – on täällä ennenkin pärjätty. Joku ikäryhmä ehkä kokee eläköityessään tulleensa kusetetuksi, mutta ajan kanssa tuo pidemmällä aikavälillä korjaantuu. Kehitysmaalaisien lukumäärään ja verotuloihin luottaminen on sitä nimenomaista housuun kusemista nopean lämmöntunteen toivossa.
Jos kuitenkin suomalaisia on muka “liian vähän”, niin tuetaan niitä perheitä ja lasten hankkimista sitten valtiojohtoisesti kunnolla oman kansan parissa eikä roudaamalla tänne puoli Afrikkaa ja Lähi-Itää! Ensimmäiseksi kohteeksi voi ottaa vasemmistotoimittajien ja muiden humpuukimaakarien propagandan siitä miten on ilmastoteko jättää lapset hankkimatta ja sitten pitäisi rahaa syytää kehitysmaista tunkeville sosiaalitapauksille – ja pahimmillaan ihastellaan miten vähemmistöjen parissa lasten määrä nousee eksponentiaalisesti. Varsinaisia taloudellisia tukitoimia voi sitten kohdistaa toisesta tai kolmannesta lapsesta alkaen natiiviperheille – ei siipeilijöille.

Anonymous

Sitten vielä paluu yhteen asiaan mikä monille ei oikein ole selvä.
Siivous ei ole mikään hanttihomma vaan tärkeimpia oikeita töitä tässä maassa, ilman siivoajia maa peittyisi paskaan.
Miltä tuntui mennä vaikka kauppaan ja kahlata polviin saakka olevassa sonnassa, tai mennä huoltoaseman vessaan jossa ei saa edes ovea auki kun on täynnä paskaa.

E

Vittu näitä itsensäselittäjiä ! Saatana, pääasia olisi saad MURJAANIT ULOS !

John MacMunne

Etenkin Hesassa toimii raksoille useita mamuja välittäviä orjatyöfirmoja, jotka ovat rekrytoivat rakennussiivoojia tms. matalan osaamistason töihin.
Baltian maista tulevat sitten oikeat ammattimiehet ja suomalaiset ovat lähinnä valvojina raksoilla.
Kyllä ammattiliittojen tirehtööreillä ja demarivaikuttajilla on ihan muut intressit, kuin suomalaiset palkkatyöläiset ja niillä intresseillä pyöritetään isoja rahoja…
ÄÄNESTÄKÄÄ VAAN JATKOSSAKIN NIITÄ DEMARIURPOJA!

pöh

Jos ei eu alueelta löydy osaajia Suomeen, on vika palkka/hintasuhteessa.
Kehitysmaista tulleet on tyytyväisiä minimipalkkaan, kun kela maksaa vuokran ja oleskeluluvan saatuaan voi lopettaa työnteon ja hoitaa koko perheen Suomeen elämään tuilla.

Anonymous

Muutamassa komentissa kerrottii mamujen orjapalkoista. Minusta kokoomus on siihen suurin syyllinen, koska se vastustaa niitä toimenpiteitä, joilla alipalkkaukseen voitaisiin puuttua kuten alipalkkauksen kriminalisointia, ammattiliittojen kanneoikeutta jne. Olen kirjottanut aiheesta useita blogeja.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sakarirajamaki/274361-kokoomuksen-maahanmuuttopolitiikka-on-rasistista/
Kun kyselen asiasta Petteri Orpolta hän eikä ole oikein juttu tuulella(vaikka sanoi että häntä saa tulla juttutamaan tilaisuuden jälkeen)
https://www.youtube.com/watch?v=F0HRWrugwZI

Cock & Bull

Olen samaa mieltä kokoomuksesta.
Kokoomuksella tuntuu olevan hirveä tarve ajaa kaikki joko yksitysiyrittäjäksi tai näille halpatyövoimaksi. Itselläni ei ole sinänsä mitään yksityisyrittäjyyttä vastaan, mutta en kannata pyrkimyksiä tilanteeseen, jossa mm. valtion palvelut ostetaan kaikki kilpailuttamalla yrittäjiltä. Nyt jo tiedetään millaisia lopputuloksia helposti tulee jonkun Valtorin kilpailutuspakon kautta tehtäville projektihankinnoille valtionhallinnossa. Tilanne, jossa valtion kaikkia palveluja pyöritettäisiin näin olisi täysin kestämätön.

Simasuu

Onhan söpö kuva Petteristä, vain huulipuna puuttuu

Periksi ei anneta

Jatka vaan, älä anna periksi. Asia on tärkeä. Kautta maailmansivun asioista on väännetty ja tulosta on syntynyt. Tarvitaan niitä, jotka puskevat läpi ja avaavat tietä.

M

‘Tarvitseeko Suomi maahanmuuttajia ”hanttihommiin”?’
Kyllä, jos hanttihommilla tarkoitat arkkitehtejä, koneinsinöörejä ja lääkäreitä, sillä heitähän on tulijoissa runsaasti.

Tukka pois ja linnaan

Nuoria sorsitaan kun tänne haalitaan lääkäreitä muualta, lääkäriopintopaikkoja pitäisi lisätä jotta yhä useampi suomalainen voisi valmistua lääkäriksi.
Nykyinen toiminta on epäisänmaallista rottailua josta pitäisi laittaa vastuulliset vankilaan.

TUKKA PYSTYSSÄ

Tässä setissä on iso ongelma. Maahanmuuttajalääkäreitä pestataan töihin terveyskeskuksiin ja tarkoitus on, että lähetteitä erikoissairaanhoitoon tehdään mahdollisimman vähän kustannusten vuoksi. Ja tämähän toteutuu. Mamulääkäri ajattelee ensisijaisesti omaa luksuspalkkaansa (verrattuna kotimaahan), jolla hän elättää mahdollisesti myös monta sukulaista kotimaassa. Hän ei ajattele ensisijaisesti suomalaista eläkeläistä, köyhää, työtöntä, joka on terveyskeskuksen asiakkaana. Mamulääkäri haluaa olla “hyvä työntekijä”, niinpä suomalainen ei saa lähetettä erikoissairaanhoitoon tai saa sen pitkällä viiveellä mahdollisimman nihkeästi. Yhtä tällaista tapausta vierestä seurasin. Luokatonta toimintaa. Henkilöä ei lähetetty kuvauksiin, vaan määrättiin fysioterapiaa ihan väärälle ruumiinosalle ja jotain voidetta. Lopulta muistaakseni puolentoista vuoden tehottoman “hoidon” jälkeen lähetettiin kuvaukseen ja selvisi, että selässä niin paha kuluma, että halvaantuminen voi odottaa lähitulevaisuudessa. Kyllä nousee TUKKA PYSTYYN tällaisesta ihmisten kohtelusta.

Nike Lauta

Titta på den här: https://www.youtube.com/watch?v=82F_e2AOS4o
Sölvesborg näyttää selviytyvän ilman maahanmuuttajia. 🤔

R

Sama se metallipuolella huudetaan työvoimapulaa no tottahan sitä on kun ei ole palkanmaksu haluja.
Pirruutani hain hitsaaja paikka kun näytti olavan haussa vaikka siinä kyllä selvästi sanottiin että miellellään vastavalmistuneet etusijalla. Piti olla painehitsuuta no meikällähän kokemusta oli ja haluja mutta palkka toive kuulemma liika iso. Tarjosivat 6.5€ tunnilta. No ei tullut vaihdettua työpaikkaa jatketaan samaa sorvinvieressä työstämistä.

Kaputt

Pummaamalla saa helposti €30,-/tunti, hitsatkoon kusettajanilkit itse kikkareensa tai tehköön perustoimeentulotukihalemuksen Kelaan jos ei nuortenkusetusbisnes elätä.

Acc358

////”Tarvitseeko Suomi maahanmuuttajia ”hanttihommiin”? ////
Ei tarvita maahanmuuttajia. Töihin löytyy omasta väestöstä tekijät, kun palkkaa tarjotaan riittävästi. Se on markkinahinta eli oikea hinta työstä.
Maahanmuuton avulla ylläpidetään työvoiman ylitarjontaa ja pidetään palkkataso matalalla.
Suomi tarvitsee työvoimapulaa. Se pitää palkkatason riittävänä. Työvoimapulan olosuhteissa kaikilla on töitä. Ei tarvita työttömyyden hoitoon sosiaalitukijärjestelmiä. Ei tarvita työttömyyskorvauksia, ei asumistukia. Julkishallinnosta vapautuu silloin työvoimaa oikeisiin töihin. Verot alenevat työllisiltä. Ne yritykset, jotka eivät saa työvoimaa, kaatuvat. Mutta sillä ei ole väliä, koska kukaan ei jää työttömäksi.
Työvoimapula saavutetaan tuhansilla korjauksilla lakeihin ja toimintatapoihin. Ensimmäinen korjaus ei ole pieni. Se on tuntuva. Maahanmuutto pitää lopettaa. Seuraava askel on maahanpäässeiden etujen karsiminen. Jokainen Suomesta poistunut irakilainen tai vastaava on voitto Suomelle ja suomalaisille. Vieraskulttuuristen poislähtöä tulee kannustaa lopettamalla heidän suosituimmuusasemansa ja vaatimalla heiltä sama kuin suomalaisilta.
Mistä stten työvoimaa. Suomessa on suuret reservit. On suomalaisia työttömiä. On työelämästä poisjättäytyneitä. On eläkeläisiä. On tarpeettomissa koulutuksissa olevia. Julkishallinnossa on henkilöstöä, jolle löytyy parempia töitä muualta.
Entä sitten pakolaisina esiintyvät. Ratkaisu on selvä. Suomen ei tule myöntää turvapaikkoja. Jokainen laittomasti maahantuleva pitää laittaa säilöön odottamaan maasta poistamista. Pakolaisina esiintyvät tulee luovuttaa YK:n pakolaisjärjestölle, UNHCR:lle. Ne suomalaiset, jotka haluavat auttaa, saavat tehdä sen omalla kustannuksellaan. UNHCR:lle voi lahjoittaa rahaa.