Yhä useampi yksintullut asunnoton

Milloin loppuu vieraan yhteiskunnan vastuu ulkomaalaisesta henkilöstä? SVT:n uutisissa kerrotaan surullinen tarina afgaanilapsesta Vahidista, joka viiden Ruotsissa oleskelun vuoden jälkeen on väliinputoaja.

Vahidin väitetään olevan 19 eli olisi yksin tullessaan ollut 13-14 ikäinen. Vahid ei saanut turvapaikkaa ja hänellä on kolme pakkopalautuspäätöstä, mutta silti miekkonen majailee edelleen Ruotsissa.
Nyt ongelma SVT:n uutisen mukaan on se, että Vahid on asunnoton eikä saa mistään toimeentulotukea. Törebodan kunnan sosiaalitoimisto kieltäytyy antamasta Vahidille sosiaaliavustuksia ja asuntoa.
Nyt sopii kysyä, että miksi Vahidia ei ole otettu kiinni ja palautettu Afganistaniin?
SVT:n uutisen jälkeen Vahidin tapaus on nostettu uudelleen Maahanmuuttoviraston pöydälle ja asia tutkitaan uudestaan. Josko tällä kertaa löytyy peruste turvapaikalle.

Subscribe
Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä

Kyllä suvakki syitä löytää… ihmisoikeudet on varsin venyvä käsite kaikkiin suvakkien tarkoituksiin. Ei koske kanta-asukkaita.

TUHONTIE

Outoa se on kyllä kun vaikka väkisin. Pelkäävät varmaan aivovuotoa jos Ibrahim(mikälie) joutuu kotimatkalle.

Anonymous

Sehän on oikeasti tullut Iranista, mutta sinnekään ei voi enää palauttaa, kun Iranin apulaisterveysministeri sai tv-lähetyksessä koronaviruksen. Hellanduudeli.

Elvis

En tiedä miksi, mutta uutista lukiessani päässäni alkoi soida kappale: Return to sender

M

Kyllä tällaisia uutisia lukiessa ei voi kuin ihmetellä, mihin on kadonnut inhimillisyys ruotsalaisesta yhteiskunnasta.

John MacMunne

Se katosi viimeistään 3.10.2014, kun Lööperistä tuli pääkanisteri ja hän kävi tuossa virassa ollessaan ensimmäisen kerran paskalla riksdagenilla ja veti vessan…

Terhomatti Hämeenkorpi

Eihän muuta kuin voi saatana perkele, vittu ja helevetti ! Taidanpa lähettää tämän serkuilleni ruåhtiin, niinkun olen monta kertaa ennemminkin lähettänyt.

Fatwantarkistaja

Valeuutinen. Kaikki lapset saavat turvapaikan automaattina. Aikuiset saavat lukioperusteisen oleskeluluvan, vaikkeivät osaa lukea? Julksuus nyt ainakin tuo Vahidille ikuisen elämän ruåttalaisten piikkin. Tuossa ruletissa ei voi hävitä. Afgaani on ja pysyy, ei sitä mihinkään varmaan kuolemaan olla lähettämässä, vaikka se raiskaisi päiväkodillisen lapsia.
P.S. Oliko vähän tyhmää tulla 13-vuotiaana, olisit tullut sikiönä. Ääliö.

John MacMunne

Sikiönä ei olisi voinut vielä vaatia itselleen imettäjää…

Sossukraana toimii taas

”SVT:n uutisen jälkeen Vahidin tapaus on nostettu uudelleen Maahanmuuttoviraston pöydälle ja asia tutkitaan uudestaan. Josko tällä kertaa löytyy peruste turvapaikalle.”
Huomaa: asunto hommataan ja sossuraha juoksee jälleen niin kauan kuin asiaa puidaan, kertoo SVT (eli vuosikausia). Vahid itse on 19 mutta näyttää 35- vuotiaalta jolle on tarkoituksella tehty pikkupojan tukanleikkuu jotta näyttäisi nuoremmalta.
”Efter att SVT Nyheter Väst intervjuat Vahid Shirzad har Migrationsverket öppnat hans ärende igen och det betyder att han nu återigen har rätt till boende och ekonomiskt stöd.” (SVT)
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/hemloshet-bland-ensamkommande-ungdomar