Lesboksella saarelaiset estivät tunkeilijoiden maihinnousun

Skärmbild (136)

Monien eurooppalaisten eri medioiden mukaan Turkista Kreikan puolelle vimmatusti yrittävät miehet ovat pääasiassa afgaaneista, iranilaisista, pakistanilaisista ja afrikkalaisista koostuvia miehiä.

Tunkeilijat ovat kahakoineet Turkin ja Kreikan maarajalla, jonne on kertynyt kymmeniä tuhansia henkilöitä pyrkimään rajan yli Eurooppaan. Kreikka on laittanut rajalle satoja poliiseja, jotka vastaavat tunkeutumisyritykseen kyynelkaasulla. Myös armeija on jalkautunut rajalle.
Lesboksen saarella taas paikalliset ovat estäneet Turkin puolelta tulleiden vihollisjoukkojen rantautumisen saarelle. Kymmenet vihaiset kreikkalaiset ovat seisoneet rannoilla ja laitureilla ja huutaneet tulijoille, että he eivät saa tulla rantaan.

Kannattaa ymmärtää taas seuraava: Eurooppaan ei tule pakolaiskriisiä Turkin toimien takia. Turkki ei siis ole se, joka aiheuttaa pakolaiskriisiin vaan Eurooppa itse. Niin kauan kun Euroopalla ei ole mitään yhtenäistä linjaa maahantunkeutumisen suhteen  niin ongelman aiheuttaa vain ja ainoastaan eurooppalaiset itse.
Tällä hetkellä Kreikka yrittää pitää tunkeilijat rajan toisella puolella, mutta kesään mennessä tilanne muuttuu. Kreikka pyytää EU:lta sotilaallista apua pitääkseen tunkeilijat loitolla, mutta läntiset EU-maat riitelevät keskenään lähinnä siitä pitäisikö ”pakolaisia” ottaa kuinka paljon vastaan.
Lopulta Kreikka tekee kuten 2015 ja avaa rajansa ja antaa tunkeilijoiden jatkaa matkaa edelleen Eurooppaan Saksaan, Ruotsiin ja Suomeen. Kreikka yrittää loppuun asti pidätellä tulijoita, mutta koska muu Eurooppa ei auta niin lopulta Kreikka nostaa kädet pystyyn. Ainoa pieni toivon hiven tässä on Bulgaria ja Unkari sekä Makedonia, jotka saattavat auttaa Kreikkaa rajavartioinnissa ikään kuin ohi EU:n. Nämä maat kuitenkin joka tapauksessa pitävät rajansa, joten tunkeilijat eivät pääse näiden maiden kautta Eurooppaan.

 
 
 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.