Turvallinen Oulu-hankkeessa lapsia opetetaan mm. piirtämään sukuelimiä

Luin läpi Turvallinen Oulu-hankkeen materiaalin. Siellä oli paljon hyviä huomioita esimerkiksi groomin-jengeistä ja miten vanhempi voi mahdollisesti huomata lapsen joutuneen tällaisen rikoksen kohteeksi.

Mutta jotain en ymmärrä. Miksi lapsille pitää seksuaalirikosten estämistä edistävän projektin yhteydessä tunkea oppimateriaaliksi jotain aivan käsittämättömiä työapajoja pilluista ja mulkuista? Mitä jotakin lisäarvoa seksirikosten torjuntaa tuo taidepläjäys, jossa ”tarkoituksena on lähestyä sukupuolielimiä taiteen kautta”? Alla oleva esimerkki on 5-6 luokkalaisille naperoille tarkoitettu kuvataiteen oppitunnin aihe, jossa lapset piirtävät pilluja tai muotoilevat seisovia mulkkuja paperimassasta.
”Tämä tukee osaltaan lapsen kasvua kokonaiseksi ihmiseksi…”. Tukeeko? Ollaanko tästä asiasta nyt aivan varmoja? (Klikkaa kuva isommaksi)
ESDrblzXkAIjhHH
 
Myös alla oleva taidepaja on tarkoitettu koulutunnille. Opettaja näyttää lapsille erilaisia mulkeroita ja pimperoita, joista lapset sitten saavat inspiraation piirtää oman tulkintansa sukuelimistä. Ovatko kaikki nyt varmoja, että lapset inspiroituvat tällaisesta piirtämisestä?
Kun pillut ja mulkut on piirretty oppitunti lopetetaan kertomalla ”Miltä minusta nyt tuntuu”. Ja taas ollaan vähennetty maailmassa seksuaalirikoksia. (Klikkaa kuva isommaksi)
Skärmbild (134)