Junnila: Rajavalvontaa ja kriisinhallintaa Kreikan ”helvetin porteille”

Perussuomalaisten Vilhelm Junnila jätti varhain aamulla toimenpidealoitteen, jotta hallitus ryhtyy välittömiin toimenpiteisiin auttaakseen Kreikkaa hallitsemaan Eurooppaan pyrkivää siirtolaisjoukkoa. Turkin presidentti Erdoğanin päätös ”avata helvetin portit” on johtanut väkivaltaisiin mellakoihin Kreikan rajalla.

– Kreikkaa ei voi jättää yksin, sillä EU:n ulkorajan ylitettyään monet siirtolaiset suuntaavat sosioekonomisista syistä kohti Pohjoismaita. Meidän tulee tarjota osaamista rajavalvonnassa ja kriisinhallinnassa sekä lähettää rajavartijoita Frontex-operaatioihin, jotta siirtolaisia voidaan käännyttää ja maahantuloa estää, Junnila toteaa.
Vuonna 2016 Euroopan Unioni ja Turkki sopivat, että Turkki estää pakolaisten pääsyn Eurooppaan. Vastineeksi EU lupasi miljardien eurojen talousavun, jota on maksettu avokätisesti. Tilannetta seuraamassa olevan toimittaja Antonis Repanaksen mukaan Kreikkaan pyrkivät eivät kuitenkaan ole syyrialaisia pakolaisia vaan siirtolaisia Afganistanista, Iranista ja Marokosta. Myös Reutersin toimittaja kertoo tavanneensa poliiseja ja sotilaita, joiden mukaan kaikki tähän saakka pidätetyt ovat olleet afgaaneja, eivätkä suinkaan syyrialaisia.
– Merkit viittaavat toisintoon vuoden 2015 siirtolaisvyörystä. Suomen tulee kunnioittaa Kreikan ilmoitusta turvapaikkahakemusten vastaanoton keskeyttämisestä edellä mainitun kaltaisessa poikkeustilanteessa, Junnila sanoo.
Kreikan mukaan Turkki on aktiivisesti edesauttanut siirtolaisvyöryn organisoimisessa. Myös Bulgaria on vahvistanut Turkin vastaista rajaa lähettämällä alueelle sotilaita ja kalustoa.
Vilhelm Junnila (Ps)
 
 

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Suomalia voisi lähettää laukunkantajia Kreikkaan. Meillä on siitä jo kokemusta. Sääli olisi antaa ammattitaidon/ylpeyden mennä hukkaan. Tietysti veronmaksajien rahoilla tai velaksi tulevaisuuden veronmaksajille. Nyt uusi tilaisuus armeijan harmaille.

Moonman

“Meidän tulee tarjota osaamista rajavalvonnassa ja kriisinhallinnassa sekä lähettää rajavartijoita” -Niin, olisikohan nähdyn perusteella kuitenkin parempi että Kreikka lähettäisi omaa osaamistaan tänne, mikäli uusi invaasio tapahtuu ja valuu Suomeen asti.

Suomi Finland

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8a10862d-5762-4262-b67e-b6f24bb30308
“Kreikan kovat otteet Turkin-rajalla herättävät ihmetystä – Suomen Rajavartiolaitos: Emme toimi samalla tavalla”
Asia on juuri, kuten sanoit. Muut menevät sinne vain kantamaan laukkuja Kreikan puolelle ja tarjoamaan kahvia ja pullaa.
Kreikalla on tosi kyseessä. He tekevät sen, mitä on pakko.

Anonymous

Aivan, suomella tuskin on mitään tarjottavaa kreikan rajavartijoille. Parempi että vedetään täällä kotosuomessa peitto korviin ja annetaan kreikan lainat anteeksi..

Laukunkannon SM-kisat

Jep jep – Suomen osaamista hmm… tarkoitetaanko tällä kenties operaatio Piccoloa?

kanander

Tämän Ohisalo on jo päättänyt. Suomalaiset rajavartijat menevät Kreikan rannikolle maahantunkeutujien palveluneuvojiksi. Eivät siis estä rantautumista ollenkaan?

hieno homma

Hyvä idea! Saataisiin somalit töihin vaan annettaisiin pelkkä menolippu ja työnsä tehtyään lippu Somaliaan ilman takaisinpaluuta…….. Suomen kansalaisuus passin myötä pois Kreikassa….

Suomi Finland

“Kreikka ilmoitti keskeyttävänsä turvapaikkahakemusten käsittelyn ainakin kuukaudeksi. Käytännössä se tarkoittaa rajan sulkemista. YK:n pakolaisjärjestö on tuominnut Kreikan, mutta se ei piittaa.
EU-kumppanit ilmoittavat, että Kreikalla on niiden täysi tuki. Tavallisten kreikkalaisten sydän on kylmennyt, koska Kroatia ja Unkari voivat katkaista turvapaikanhakijoiden matkan pohjoiseen. Silloin he jäävät jumiin Kreikkaan ja EU:n ulkopuolisiin Balkanin maihin. Köyhtynyt Kreikka pelkää, että jää selvittämään tilannetta ilman apua.”
Siinähän YK:n pakolaisjärjestö tuomitsee. Hah hah. Vetäköön käteensä tällä kertaa suvaitsevaisuutensa pohjasta.
Eurooppalaisten sydämet sulkeutuvat ja nuorten asekuntoisten miesten elintasohaaveet kaatuvat niin kuin Daltonin veljeksiltä aikoinaan.
“Vuosien ajan EU on maksanut miljardeja, jotta se pitäisi Eurooppaan haluavat rajojensa sisällä. Sinänsä tilanne ei paljoa muutu siitä pysähtyykö matka turkkilaisen vai kreikkalaisen poliisin pamppuun. Mutta kun kamerat ovat paikalla, EU näyttää varsin ikävältä paikalta tulijoille. Tämä on varmasti tarkoituskin.”
Jos EU:n syytämillä miljardeilla ei saada tuon kummempaa jälkeä aikaiseksi, niin voidaan hyvällä syyllä miettiä, mitkä ne kulut olisivat, jos niiden pakkosiirtolaisten antaisi vapaasti tulla.
Kiitos vaan mielenkiinnosta, mutta meillä on täyttä. Täällä on omiakin apua tarvitsevia ja teitä ei tarvita tänne viemään resursseja, kun ette kuitenkaan tuota muuta kuin vaivaista vastusta.

anneli rautiainen

Joka kivien kanssa tunkeutuu väkisellä toisen maahan se pitää luokitella viholliseksi tunkeutumiseksi ja sitä vartenhan se armeija on itse kullakin maalla, että estää tällaisen vihollis hyökkäyksen, siitähän me maksamme armeijan olemassa olosta. Turvapaikan haku on aivan eri asia eikä kuulu tunkeutumis asiaan ollenkaan niin ei samaa lakia voida soveltaa täysin eri asioihin missä on kummassakin asiassa omat lakinsa.

Anonymous

“Meillä oli Unelma”-konsertti pystyyn ja Päivi Lipponen projektinjohtajaksi järjestämään marsseja rasissimmia ja sopeutumiseläkkeitä vastaan..

John MacMunne

Päivi ei nyt ehdi; laskevat Paavon kanssa ruplia olohuoneessa ja tanssivat ripaskaa!

Särmääjä

Kreikka ei taistele minkään vitun EU:n byrokraattihelvetin ja sen mielikuvitusrajojen vuoksi vaan puolustaa eturintamassa omaa kansakuntaansa ja myös Euroopan etulinjoja.
Ja joku Frontex on täysin naurettavaa paskaa, jonkap itäis pysyä kaukana Kreikan vesistä. Mitä vähemmän EU puuttuu mihinkään sen parempi ja jos EU:ta ei olisi niin kaikki maat Euroopassa olisi paljon vahvempia ja toimintakykysempiä puolustaan itseään ja toisiaan.

Ilmari

Taas jotain ihme houretta. EU ja FRONTEX ovat taas osoittaneet hyödyllisyytensä. Kreikka ei pärjäisi yksin, elleivät jäsenmaat tulisi apuun.

Anonymous

Ei voi kun nauraa kaltaisellesi kananmunalle joka hehkuttaa eu syöpää.
Eu ei auta mitenkään kreikkaa vaan tekee yk:n kanssa yhteistyötä että kreikka pakotettaisiin päästämään kaikki rajalla olevat sisään ja jatkaan euroopan raiuskaustaan.

kanander

Kyllä EU on asettunut ainakin sanallisesti tukemaan jäsenmaataan Kreikkaa, joka torjuessaan kovaotteisesti maahantunkeutujia rikkoo samalla yhteisön “arvopohjaa”. Missä viipyy ministeri Tuppuraisen tuomitseva kaakatus.

Anonymous

Oikein toivotavaa että turkki tekee elämänsä viimeisen virheensä ja aloittaa sodan.
Ko maa sa silloin monta maata niskaansa, yksi niistä tulee olemaan Usa.

Ilmari

Tässä onkin mielenkiintoinen tilanne. Naton kuuluisan 5 artiklan mukaan hyökkäys yhtä jäsenmaata vastaan katsotaan hyökkäykseksi kaikkia vastaan.
Turkki ja Kreikka ovat molemmat Nato-maita. Jos Nato-maa hyökkää toiseen Nato-maahan, mitä silloin tehdään? Varsinkin jos on epäselvää, kumpi on hyökkääjä.

jippos123

Kreikka on käytännössä ikiaikaisen vihollisensa Turkin lanseeraaman hyökkäyksen kohteena .
Helleenien on lupa vaihtaa kyynelkaasu ja kumiluodit koviin a-tarvikkeisiin.
Ei nuo barbaarilaumat muutoin pysähdy, kysymyksessä on invaasio.
Muutama tuhat päänkuorta kun aukeaa rajalla niin alkaa apinoilla tulohalut hyytyä.

Anonymous

Voisivat ottaa mallia iipoilta. Ehkäpä ottavatkin? Ampua ensin ja sitten vasta kysyä, jos viittii enää.

Anonymous

Maailma olisi miljoona kertaa parempi jos koko helvetin turkki häviäisi maapallolta.
Niin.. eihän siinä eu syövässä mitään pahaa ollut, eihän.. turkkia havitellaan brysselissä kostein housuin liittymään E-syöpään, ja kun tuo päivä koittaa, silloin ainakin suomi on lopullisesti tuhottu sillä tähän maahan tulee turkista sellainen ryntäys että taannutaan keskiajalle heti.
Ihan varovaisesti voidaan puhua niinkin pienestä ryntäyksestä kun 15 miljoonaa islamistia.
Muistakaa kaikki eu myönteiset sitten kertoa että ei se eu mihinkään ole syypää.

Anonymous

Sillon kun Halonen oli pressa ja vieraili Turkissa kertomassa, että Suomi tukee Turkin EU-jäsenyyshakemusta. Demarit on niljakkain puolue vihreiden jälkeen.

murre riepunen

Kreikka toimii kuten yksittäisen maan tuleekin, suojella omaa kansaa ja maata röyhkeiden tunkeutuvien valloitukselta, hampaaton EU ihmettelee tätä kurittomuutta, samalla Kreikka joka tokin on hivenen velkaa, tulkoon osa velasta kuitatuksi, mikäli rajat pysyy lukossa.

Ilmari

Ei EU mitään ihmettele vaan toimii.

Anonymous

Toimii juu.. pakottaa yk:n kanssa joka islamistin kreikanrajan sisäpuolelle.
Ennen kun alat inisemään niin tuo päätettiin viimeisessä kokouksessa brysselissä.

PastoriNikulainen

Pastorista Euroopan pitäisi suhtautua varsin tosissaan Kreikan avun-pyyntöön.
Onhan kyse sentään meistä kaikkista Eurooppalaisista ja ennenkaikkea tulevaisuudestamme,-
jos sellaista enää lie on jäljellä.
Rautaa rajalle laitettiin ennenkin vastaaviissa mierhitystilanteissa.
Eli ei muuta kuin tulta munille tai lampaanlailla määkiminen.
Kumman sinä valitsisit alkuperäinen Eurooppalainen rasisti?

Ilmari

Tästä laukunkannosta esitetään jatkuvasti vääriä tulkintoja. Sipilän hallitus ei käskenyt lähettää porukkaa heti takaisin. Niinpä rajalla toimittiin ikään kuin he olisivat tulleet normaalisti maahan.
Laukut kannettiin sisälle sen takia, että ne läpivalaistiin ihan kuten lentokentillä. Jos miehet olisi viety suoraan busseihin, kukaan ei tietäisi, mitä he toivat maahan. Tarkoitus oli estää mahdollisten aseiden tuonti maahan.

Anonymous

Niiden tykkiveneiden täytyis ottaa vauhtia ja ajaa päin matujen kumilauttaa.

pzkw

Tavallaan joo mutta miksi ajaa päin kun on TYKKIvene kyseessä?

Anonymous

Brysselissä vahvistettiin että eu on täysin samaa mieltä kun yk.
Että mites meni eu peräpukamat taas sen eu:n kehumisenne.
Eu tulee varmistamaan yk;n kanssa että jokainen islamisti pääsee eurooppaan joka kreikan rajalle tulee.
Kehu eu:ta olet silloin islamin ihailija joka solullasi.

toni lajos

Vartijointi tehtäviin Suomesta lähteville riittävät varusteet, tärkeimpänä ” Chicagon kirjoituskoneet ” rumpulippaalla…ainakin.