Åkesson Turkin rajalla: Ruotsi on täynnä

Ruotsissa on syntynyt kohunpoikanen, koska sverigedemokraattien Jimmie Åkesson seurueensa kanssa on matkustanut Kreikan Turkinvastaiselle rajalle. Siellä Åkesson muutaman muun sverigedemokraatin kanssa jakaa lentolehtisiä tulijoille, joissa viesti on ”Ruotsi on täynnä”. Rajat kiinni.

”Teimme mitä pystyimme estääkseen invaasion 2015. Me teemme nyt saman estääksemme uuden invaasion”

Åkesson on keskiviikon aikana oleskellut Turkin vastaisella rajalla ja kertoo mm. Twitterissä, että on tärkeää olla paikanpäällä ja saada oikea kuva tapahtumista, sillä valtamedioihin ei tällaisissa tilanteissa ole luottaminen.
– Olemme kulkeneet täällä ympäriinsä ja kyselleet ihmisiltä mihin he ovat menossa. Useimmat sanovat, että heidän päämäärä on Pohjois-Eurooppa. Nimeltä mainitaan useimmiten Saksa, Ruotsi ja Suomi.
Åkesson kertoo, että hän ja muu SD:n valtuuskunta yrittää kertoa ihmisille, että Ruotsi ei ota vastaan ihmisiä eikä Ruotsissa ole mitään tulevaisuutta.
– Maa on täynnä. Ei ole asuntoja eikä työtä. Emme voi enää tarjota tulijoille rahaa, Åkesson kertoo heidän viestistään tulijoille.
Lentolehtisissä, joita Åkesson jakaa, kerrotaan lyhyesti, että Ruotsi on täynnä eikä rahaa ole. Allekirjoituksena on Ruotsin kansa ja Sverigedemokraatit.
Åkesson sanoi, että ymmärtää kyllä ihmisiä, jotka haluavat parempaa elämää Euroopassa, mutta ymmärtää myös ruotsalaisia veronmaksajia, jotka eivät halua elättää tulijoita
Kohu syntyy luonnollisesti siitä, että valtamedian mukaan toiminta on anteeksiantamatonta.