Suomi ja Ruotsi vaatii Kreikkaa avaamaan rajan

Skärmbild (153)

Suomen sisäministeri Maria Ohisalosta paljastui se fanaattinen turvapaikka-aktivisti, jos joku ei sitä vielä ole huomannut. Ohisalo kertoo Ylen uutisissa, että jos vuoden 2015 tapahtumat uusiutuvat niin Suomi käsittelee kaikki turvapaikkahakemukset laadukkaasti.

Aluksi Ohisalo yritti olla vastaamatta Sannikan haastattelussa esitettyihin kysymyksiin, mutta kun vauhtiin päästään niin tuutista tulee selvää tekstiä:
– Kun katsotaan kansainvälisen oikeuden isoa kuvaa niin siinä mielessä Kreikka tekee väärin. Turvapaikkahakemukset pitäisi aina ottaa vastaan.
Ohisalo siis tarkoittaa, että Kreikan pitäisi avata rajansa ja ottaa kaikki Turkin puolelta tulevat joutomiehet vastaan. Ohisalo vetosi edelleen mystisiin kansainvälisiin oikeuksiin ja sopimuksiin, joita on noudatettava.
____________
Mitä ovat nämä kansainväliset sopimukset, joihin vedotaan? On mahdollista, että pakolaisten oikeusasemaa koskevasta yleissopimuksesta, joka on ns. 1951 laadittu Geneven sopimus, löytyy säädöksiä, joiden nojalla Kreikka voitaisiin velvoittaa noudattamaan sopimusta. Sopimus on kuitenkin liki 70 vuotta vanha sopimusmalli, joka laadittiin aivan erilaisessa maailmatilanteessa kuin nyt.
Turkki ei kuulu tähän pakolaissopimuksen allekirjoittaneisiin maihin. Mutta Turkilla oli EU:n kanssa oma erillissopimus, joka oli voimassa muutaman vuoden. Tällä sopimuksella Turkki sitoutui olemaan päästämättä Turkista Kreikkaan tulijoita ja ne, jotka sinne pääsivät, palautettiin Turkkiin.
Turkki on yksipuolisella ilmoituksella irtisanonut tämän sopimuksen, joten tässä tilanteessa pitäisi mennä tämän sopimusrikon pohjalta, ei Geneven sopimuksen, sillä vaikka se määrittelee pakolaisille oikeuden hakea turvapaikkaa niin Turkki ei kuitenkaan ole sellainen sotaakäyvä maan, jossa ihminen ei voisi elää turvassa.
Niin ikään olisi järjetöntä ottaa vastaan Turkin puolelta tulleet tulijat, sillä Turkki ilmiselvästi ohjaa ihmisiä Kreikkaan aiheuttaakseen EU-maiden kesken kaaosta ja eripuraa. Nimittäin nythän on ilmiselvää, että Länsi-Eurooppa on jakautunut kahtia; niihin, joiden mukaan rajat pitää avata apposen selälleen ja niihin, jotka haluavat rajat kiinni.
Joka tapauksessa tekeepä Kreikka mitä tahansa niin jossain vaiheessa Kreikka nostaa kädet pystyyn ja päästää vyöryn kulkemaan maansa kautta edelleen Eurooppaan. Kun Kreikassa tajutaan, että merkelit, ohisalot ja lööfit vaativat Kreikkaa avaamaan rajansa eivätkä edes aio auttaa vyöryn tukkimisessa, niin siinä vaiheessa Kreikassa järjestetään läpikulkureitti edelleen Eurooppaan ajatuksella: siinäpähän huolehditte niistä jos sitä niin haluatte. Kreikka järjestää kuljetuksia, tekee ikään kuin väylän, jota pitkin tulijat voivat tallustaa Eurooppaan aiheuttaen vähiten vahinkoa Kreikalle.
Se, mikä reitti tulee olemaan, on toistaiseksi arvoitus. Luultavasti uusi reitti tulee olemaan se, että Kreikka avaa Turkin maarajan kokonaan. Tulijat ohjataan busseilla ja junilla Kreikan Albanian vastaiselle rajalle, josta tulee ensimmäinen merimatka, Italiaan. Tämä on tällä hetkellä ainoa vaihtoehto, sillä Balkanin kautta ei pääse yhtään ainoaa tulijaa ja Unkari on viimeinen stoppi, joka pysäyttää viimeisetkin.
On myös olemassa se mahdollisuus, että Kreikkaan pystytetään jättimäisiä leirejä, joista aletaan kuskaamaan lentokoneilla joutomiehiä pitkin Eurooppaa. Kukin maa hakee omilla koneillaan haluamansa määrän miehiä. Luultavasti tämä on tulevaisuuden visio, se todennäköisin.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.