Yksintullut valehteli ikänsä – nyt uhkaa karkoitus ja turvapaikka-aktivisteilla paniikki

afghanistan-79492_960_720.jpg

Turvapaikka-aktivistien keskuudessa leviää tarina afganistanilaisesta ”Hassanista”, jota uhkaa karkoitus Afganistaniin.

https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10156750267668533/
Tarinan mukaan Hassan tuli suomeen alaikäisenä yksintulleena, ikää 15-16-vuotta. Hassanin kohdalla kaikki ei mennyt putkeen, sillä vaikka vaimoksi löytyi turvapaikka-aktivisti, ja suomalainen koti-mummo niin oleskelulupaa ei irronnut.
Mikä yllä olevassa Refugees Hospitality Clubissakin julkaistussa tarinassa on oleellista?
Ensinnäkin, edes Maahanmuuttovirasto ei uskonut Hassanin olevan alaikäinen. Mies toisin sanoen tuli maahan esittäen yksintullutta lasta, mutta ikä on ties mitä aikuisesta keski-ikäiseen mieheen. Näin ollen yksi Maahanmuuttoviraston päätös kielteiselle oleskeluluvalle on miehen valehtelema identiteetti.
Toinen merkittävä asia jonka turvapaikka-aktivistit salaavat on tietenkin se, että Hassan ei tule Afganistanista vaan Iranista. Mies ei ole kyennyt kertomaan Maahanmuuttoviraston selvityksessä menneisyyttään kuin ylimalkaisesti. Turvapaikka-aktivistit taas jättävät kertomatta Iranin vaiheet ja antavat ymmärtää, että Hassan tulee Afganistanista.
Maahanmuuttovirasto antoi näine hyvine siis kielteisen oleskeluluvan. Kun Maahanmuuttovirasto veivasi Hassanin ikää ylöspäin ja mies sai lähtöpassit sotalasten orpokodista. Hän pääsi suomalaisen batiikkinoidan kotimajoitukseen. Sen jälkeen on veivattu kaikenlaista. On oltu opiskelevinaan ja häärätään seurakunnassa.
Nyt Hassan on kuitenkin Joutsenon säilöönottokeskuksessa ja turvapaikka-aktivisteilla paniikki päällä. Mies, joka teeskenteli lasta ja yritti ujuttautua suomalaiseen yhteiskuntaan, odottaakin nyt pakkopalautus Afganistaniin.
Toivotaan Hassanille turvallista kotimatkaa.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.