"Ruotsi on täynnä! Empaattisia ja rakastavaisia ihmisiä!"

Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som står, möjlig text som lyder Sverige ÄR fullt! Αν empatiska, kärleksfulla människor som VET att asylrätten ar okränkbar. /majoriteten av svenska folket
”Ruotsi on täynnä! Empaattisia, rakastavaisia ihmisiä, jotka tietävät että turvapaikkaoikeus on koskematon”, sanotaan mm. Jag är 2015 FB:ssä.

Ruotsissa on tällä hetkellä päällänsä täysi sota kun turvapaikka-aktivistit ja turvapaikkamaahanmuuttokriittiset kinastelevat siitä pitääkö Kreikan ja ennen kaikkea Ruotsin avata rajat ja ottaa vastaan miljoona kehitysmaista tulevaa miestä.

Peli on kuntatasolla kovaa ja kaikki kynnelle kykenevät tahot ”kommentoivat” asiaa. Asettelu on lähinnä se, että kun sverigedemokraatit ovat aloittaneet oman kampanjansa ”Ruotsi on täynnä” niin aktivistit yrittävät todistaa tätä valheeksi.
Esimerkiksi Tingsrydin kunnassa syntyi mielenkiintoinen asetelma. Sverigedemokraatit julkaisivat sosiaalisessa mediassa päivityksiä ”Ruotsi on täynnä, raja kiinni”. Tästä syntyi raivokas vastareaktio. Tingsrydin kunta julkaisi nettisivuillaan vastineen, jossa kerrotaan, että Tingsryd ei todellakaan ole täynnä ja SD:n lausunnot vahingoittavat kuntaa. Kunnan johto irtisanoutuu täysin rajat kiinni-lausunnoista.
– Kunnan johto ei seiso tuollaisten lausuntojen takana vaan kuntaamme ovat kaikki tervetulleita. Olipa muuttanut tai haluaa muuttaa niin miellä on tilaa kaikille, jotka kokevat Tingsrydissä tulevaisuutensa.

87564922_2751536081548739_7857761273553879040_n
Rajat kiinni, Tingsryd on täynnä!
 
Turvapaikka-aktivistit taas ovat kaivaneet tilastoja. Tingsrydissä asui vuonna 1950 yhteensä 17 679 asukasta kun viime vuonna heitä oli enää 12 363 henkeä. Tämä on herättänyt turvapaikka-aktivisteissa hilpeää naurua. ”Eikö SD:llä ole joku idea saada 50-luku takaisin?”, ”Maaseudulla on monin paikoin muuttotappiota. Mikä idea SD:llä on väittää, että kunta on täynnä jos se on muuttotappiokunta?”, kirjoitetaan mm. Facebookissa.
Lisäksi ympäri sosiaalista mediaa on täräytetty massiivisia kampanjoita ”Jag är 2015”-häshtägillä. Tuhannet vuonna 2015 kehitysmaista tulleet henkilöt todistavat, miten ovat oppineet vuodessa kielen ja opiskelleet kahdessa raketti-insinööriksi.
Tilanne on siis se, että vaikka pääministeri Stefan Löfven ei toistaiseksi ole sanonut oikein juuta eikä jaata, niin yhteiskunnassa on menollaan niin massiivinen rummutus miljoonan uuden tulijan puolesta, että ei ole epäilystäkään kuka menollaan olevassa ”pelissä” on voittaja ja kenen kannalle päädytään kevättä ja kesää kohti mennessä.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.