Ruotsin turvapaikka-aktivistit täydessä vauhdissa – invaasio alkaa hetkenä minä hyvänsä

89167658_2518448631708689_1775031282456068096_n

Olen jo aikaisemminkin kertonut Ruotsiin perustetusta ”Jag är 2015”-ilmiöstä, joka löytyy eri sosiaalisista medioista. Esimerkiksi Facebookissa ryhmä on saanut muutamassa päivässä hulppeat 10 000 seuraajaa ja lisää tulee.

Ryhmän on perustanut laittomasti maahan tullut syriaano. Uho on kova. Hän kertoo taistelevansa mm. rasisteja vastaan. Abdullah kirjoittaa Facebookissa:

”Kun perustin tämän ryhmän niin ajatuksenani oli perustaa kohtaamispaikka, jossa uskallamme kertoa unelmistamme ja tarinoita. Paikka, jossa ihmisten väliset kansallisuuksien rajat on pyyhitty pois ja voimme luoda enemmän ymmärrystä välillemme!
Olen niin iloinen kun olen kohdannut kaikki teidät fantastiset ihmiset, jotka tukevat  ja osoittavat empatiaa sekä rakkautta meitä kohtaan. Ja ne ihanat tarinat, joissa on tullut ilmi, että te [kolmansista maista laittomasti tulleet tulijat] olette Ruotsin tulevaisuus. Meitä ei voi enää laskea numeroina, me olemme osa tätä maata ja tulemme aina olemaan.
Me kohtaamme vihan rakkaudella ja kohta otamme seuraavan askeleen; meidän on aika alkaa vaikuttamaan. Kiitos kaikille, taistelu jatkuu.”

https://www.facebook.com/groups/827843567702246/permalink/830376040782332/
Tekstin sävy on tässä, ja tuhansissa muissakin ”Jag är 2015”-todistaneilla ei ihan suoraan uhoava, mutta vakuuttunut, että Ruotsin on heidän. He tulevat tekemään maan tulevaisuutta, pitämään sen yllä ja muovaamaan ylipäätään Ruotsin tulevaisuuden.
Jotta ymmärtää edes vähäsen sitä asiaa millaisen mahdottomuuden edessä ollaan niin kannattaa lukea ja seurata kyseistä liikettä yllä FB-linkin kautta tai Twitteristä samalla häshtägillä. Kannattaa seurata myös muita ruotsalaisia aktivistisivuja niin huomaa, että turvapaikka-aktivisteilla on moninkertaisesti tiukempi ote yhteiskuntaan kuin turvapaikkamaahanmuuttokriittisillä.
Nyt ruotsalaisten aktivistien tukena on kymmeniätuhansia 2015 laittomasti maahantulleita. Varsinkin afgaanimiehillä on täysi höyry päällä.
________________
Niitä ei enää pysäyttä mikään.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.