Bulgaria avasi Evros-joen padon, vedennousu saattaa olla Euroopan pelastus

[googlemaps https://www.google.com/maps/embed?pb=!4v1583952154174!6m8!1m7!1s8Rr4pcRRlI8TTCBecYpzEA!2m2!1d41.62683130791769!2d26.5811725974429!3f294.7549501728418!4f9.002039507878749!5f0.7820865974627469&w=600&h=450]
Googlen karttakuvaa Evrosjoelta Edirnestä Turkin puolelta.

Bulgaria on avannut kreikkalaisten viranomaisten pyynnöstä Evros-joella Bulgarian puolella sijaitsevan padon, jotta Evrosin vedenpinta saadaan korkeammalle ja sitä myöten laittomien maahantunkeutujien rajan ylitys vaikeammaksi.

Ivaylovgradin pato avattiin maanantaina ja veden pinta on nyt paljon korkeammalla. Padon avaaminen onkin järkevä toimi, sillä kun katsoo Turkin ja Kreikan maarajaa niin Evros-joki jakaa rajan lähes kokonaan. On vain pari kolme paikkaa, jossa joki ei ole rajana.
Yksi tällainen kohta on Edirnen kaupungin kohdalla, jossa raja koukkaa siten, että se kulkee kymmenkunta kilometriä Kreikan puolella. Juuri Edirnessä ovat pahimmat mellakat. Syy on tietenkin tämä rajakoukkaus ja lisäksi Istanbulista kulkee kaksi moottoritietä Edirneen.
Skärmbild (173)
Joen padon avaaminen on erinomainen toimi, sillä Evros on pääsääntöisesti jo kuivanakin aikana leveä ja virtaava joki. Kun vedenpintaa on saatu ylös niin rajan valvonta on helpomaa, sillä konkreettisia hyökkäyspaikkoja on vain Edirne ja pari pienempää paikkaa etelämpänä. Maainvaasio tulee siis tapahtumaan lähes pelkästään Edirnessä, joten Kreikan on helppo sijoittaa sinne, ja kahteen muuhun pinta-alaltaan pienempään kohtaan strategiset aseet.
Karttasulkeiset muuttavat jonkin verran aiempaa synkkää mielipidettäni. On ehkä sittenkin mahdollista, että Kreikka pystyy yksin pitämään rajan kiinni. Jos koko raja olisi pelkkää maarajaa niin rajan valvominen olisi melko mahdotonta, mutta nyt Evros-joki on Euroopan pelastus.

Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Hyvä juttu, Bulgariassa on vielä voimamiehiä muuallakin kuin punttisalilla.

Gobbeli

No pirhana tosiaan. Itsekin on tullut pidettyä Kreguja ja muita siellä suunnalla vähän hamekansana, mutta nehän taitavat olla Euroopan pelastajia. Joutoaikoina kippailevat viiniä dominoa pelaten oliivipuun varjossa. Tarpeen tullen kuitenkin tarttuvat toimeen ERITTÄIN miehekkäästi.
Kerätäänkö sinne palkintokolehti meidänkin pelastamisesta?
Meillä pissa-liisajoukko hallituksessa lähettäisi armeijan laukun kantoon ja nillittäisi kaikkien oikeudesta tulla tänne loisimaan.

Suomi Finland

Ajatteles, jos sen Kreikan olisi annettu kaatua ilman muun Euroopan apua. Nyt siellä olisi epäonnistunut valtio, joka ei voisi matuille yhtään mitään.
ME TIENATAAN TÄLLÄ!!!!

Tapiola

Niin tarkoitat että mm saksalaisten pankkien ja sidonnaisuuksien USA:n olisi annettu vetää kreikkalaista sianlietettä kärsä täyteen? Se olisi juuri pitänyt tapahtua. Ei Kreikka mihinkään olisi kaatunut. Sama kuin Korvatunturi menisi konkurssiin. Ei se siitä mihinkään silti kaadu.
Ymmärrän kyllä pointtisi mikä on näppärä, mutta ensinnäkään Kreikan ei olisi Unioniin kuulunut koskaan mennä kuten ei Suomenkaan. Koska nyt kuuluu, olisi aikanaan 2010 tiapahtumien jälkeen Kreikka selvinnyt ilman viestini alussa mainittujen keinottelijoiden pelastamista. Kreikan pelastaminen Takuuttajan ja Kätkäläisen toimesta Suomen osalta ei pelastanut Kreikkaa vaan edm. keinottelijat, joille tälläkin foorumilla on keksitty erilaisia Sii So- nimityksiä.
Todella sairasta menoa Unionin osalta. Mitään ei tehdä, kuin kännäillään ja huorataan rahat ja viinat tavallisten ihmisten kustannuksella. Kreikkaan ei apua paskasakilta löydy.
Tässäpä lopuksi tulee mieleen pölyttynyt A4 paperi tallini katon rajassa, jonka sinne 1994 ripustin… ” nEUvostoliitto tulee taas- oletko valmis” . 25 vuotta on vierähtänyt, ja minkälaisessa saatanan paskaunionissa olemmekaan.

rocky

Jja työttömät äyskäröimään tuota jokea muoviämpäreihin.

Kauko_Putki

Vuonna 490 eKr käytiin Marathonin taistelu jossa Kreekkalaiset pysäyttivät idästä tulleet valloittajat! Samalla läntinen sivistys pelastui.

Kauan on kärsitty vilua ja nälkää

Turkin sodassa 1876-1877 osmanit eli turkkilaiset, jotka olivat pitäneet Bulgariassa hirmuhallintoa kristittyjä kohtaan, karkoitettiin ja Venäjän joukot etenivät Konstantinopolin (nyk. Istanbul) porteille saakka ja olisivat valloittaneet sen ilman Britannian väliintuloa. Jos britit olisivat välittäneet Euroopan tulevaisuudesta enemmän kuin yläluokkansa taloudellisista voitoista voisi Konstantinopoli olla nykyisin kristittyjen asuttama kaupunki.
Turkin sotaan osallistui Henkikaartin 3. Suomen Tarkk’ampujapataljoona eli Suomen kaarti. Se osallistui mm. Gornyi Dubnjakin taisteluun, jonka muistomerkki on nykyisen Pääesikunnan sisäpihalla.

Anonymous

Kreikkalaiset ei välitä yhtään noista pakolaisista. Pitävät riesana. Hyvä niin.

Los6666

ai jumalauta kerranki hyviä uutisia 👍

JuhoL

Nyt ei muu auta ku viinaa juoda ja seurata tubesta ja twitteristä tilanteen kehittymistä – ja kuunnella Manowaria! https://twitter.com/hashtag/Istandwithgreece
https://www.youtube.com/watch?v=bkHc1WdBzV8

Anonymous

Brittilaiseen heavyperinteeseen nojaavaa tanakkaa jytketta, avot….

Huru-ukko

Onhan se nyt ihan pelsepuupista se, että rajajokeen lasketaan lisää vettä Vaan ei hätää kohtahan Ohisalo ja homopekka tuomitsevat jyrkästi moisen tulevia kristittyjen homojen hukuttamisen,

rocky

Ei tuon joen luulisi paha este olevan kun kaikki Välimeren yli tulleet uimarenkaalla.

Oppes

Savanniporukasta harva osaa uida !!!

Problem Solved

Piirtäkää raja koko Euroopan ympäri ja kirjoittakaa siihen: “report for hard work with low income here”. Sen yli ei astu ketään.

Suomi Finland

“Bulgaria on avannut kreikkalaisten viranomaisten pyynnöstä Evros-joella Bulgarian puolella sijaitsevan padon, jotta Evrosin vedenpinta saadaan korkeammalle ja sitä myöten laittomien maahantunkeutujien rajan ylitys vaikeammaksi.”
Kappas vaan… Kansainvälistä yhteistyötä ja avunantoa sen jaloimmassa muodossa.
Kyllä lämmin itku on nyt Rasmuksessa vuolasta kuin joen virtaus.

Maapallolla elelijä :)

Idiootit mitä helvetti teette! Te olette menetettyjä syntymästä asti rajat auki heti Toistan heti ja voisiko joku näyttää minulle videon missä aurinko paistaa antartiksella 24/7 KIITOS

Suomi Finland

WTF???

Johnny

Opetelkaa uimaan.

hieno homma

Soros hoitaa homman kotiin sukellusveneellä……..

EU - on paskasäätiö

Tässä sen nyt sitten nähdään tämä euroopan-unioni. Kreikka on miehityksen partaalla kolmansista maista tulevilta. Ainoat eu-maat jotka on asialla, on Bulgaria ja Unkari.
Missä on Saksan liittokansleri EU-führer Merkel kommenteineen.? Missä viipyy Kreikalle luvatut sotilasavut.?

hieno homma

Merkel on kommari ja saatanan lähettiläs, se perkele aloitti Euroopan tuhon ja nyt me joudumme kärsimään seurauksista jos Kreikan raja sittenkin vuotaisi, toivivottavasti ei……. Tosin se perkeleen Soros, en edes kehtaa mainita vaan kuitenkin mainitsin….

Patriootti

Puola lähettänyt 1000 sotilasta Kreikan avuksi ja luvannut 10000 sotilasta Unkarin avuksi jos tarve vaatii. Muut naapurimaat Slovenia, Slovakia ja Tsekki luvanneet kukin 1000-2000miestä.

Jones

Kaikista paras Euroopan pelastus olisi se, että ei annettaisi yhdellekkään siirtolaiselle oikeutta jäädä maahan. Eikä uskottaisi heidän tarinoihinsa.

hieno homma

Jones, kirjoitit asiaa 👍 vaan otettaisiin ainoastaan korkeasti koulutettuja joilla työpaikka valmiina…. nyt tuodaan vuohennussijoita……

Housuvelli

Saakeli sentään, nyt möhlittiin ihan sikakybällä kun opetimme niille salaisia taitojamme: Ei meret, ei joet eikä vesiputoukset noita pysäytä: NE TULEE YLI, KAARNAVENEILLÄ !!!

Kuolivat turkissa

Osa ei pääse perille, kuorma-autollinen pakolaisia menetti henkensä
https://www.liveleak.com/view?t=aG1zS_1539516603

Yassar Arafat

Linkin alla luki, että. “Päivitetty noin vuosi sitten”

M

Siis pelastus on se, että padon venttiileitä eivät ilmeisesti hallitse turvapaikka-aktivistit.