Päivän #jag är 2015

88127849_2706494859405453_298725493811707904_n

Ruotsalaiset turvapaikka-aktivistit käyvät nyt herkkinä. Sain potkut “Jag är 2015” ryhmästä kun kirjoitin sinne, että aion lähteä Syyriaan auttamaan lapsia ja vanhuksia, koska kaikki miehet ovat paenneet sieltä Ruotsiin.

Jag är 2015” toimii siis siten, että kehitysmaista laittomasti Eurooppaan tulleet, lähinnä aikuiset miehet, kertovat sankaritarinan omasta elämästään. Kuolemaa uhaten pulikoitiin Kreikkaan ja käveltiin vaaroja vältellen Ruotsiin. Jossa ollaan sitten muutamassa vuodessa opeteltu kieli, käyty lukio ja suoritettu rakettitutkijan tutkinto.
Sankaritarinaa tykkäävät ja kommentoivat sadat turvapaikka-aktivistit. Väliin joku ruotsalainen kertoo “oman tarinansa”, yleensä jonkun auttamistarinan. Miten lähti vastaanottokeskukseen kutomaan sukkia ja on sitä kautta ystävystynyt laittomien tulijoiden kanssa. Saanut maailman parhaita ystäviä ja ne ruuanlaittohetket, ne ne vasta ovat elämän suola.
Oli pakko poimia parhaita paloa palstalta. Menee tällä hetkellä rasisminvastusteluryhmä Rasmuksen ja Refugees hospitality clubinkin edelle.
 

Sankaritarina 1

Syyrialainen Othman kertoo sankaritarinansa kuinka häntä 13-vuotiaana kidutettiin tuntikausia Syyrian hallituksen joukkojen toimesta. Perhe päätti paeta maasta ja lähti Egyptiin. Othman varttui Egyptissä ja kävi koulua. Opintojen ohessa hän työskenteli kahvilassa. Sen jälkeen Othman, joka oli jo lähes aikuinen, matkusti perheensä kanssa Turkkiin. Othman kävi Istanbulissa koulunsa loppuun ja jatkoi Istanbulin yliopistossa ekonomiaopintoja. Se ei kuitenkaan ollut miekkosen ala ja hän lopettikin yliopisto-opinnot.
Othman päätti vaihtaa alaa ja alkoi nyt pakolaiseksi. Hän kertoo: “Vuonna 2015 minulla ei ollut enää varaa oleskella Turkissa, koska Turkki on syyrialaiselle maa, joka tappaa haaveet“. Niine hyvine Othman souti Välimeren yli Kreikkaan ja läpsytteli Ruotsiin, jossa lausuttiin maaginen taikasana ASYL.
Parin vuoden Ruotsissa majailun jälkeen Othman haki yliopistoon opiskelemaan ei yhtään vähempää kuin siviili-insinööriksi. Opintoja piti kuitenkin lykätä ja mennä töihin, että sai 5-vuotisen oleskeluluvan. Nyt Othmnan työskentelee pizzapaakkarina. Ja kertoo, että on maksanut sinä aikana enemmän veroja kuin mitä on Ruotsilta ikinä saanut sosiaaliapuja. Syksyllä insinööriopinnot jatkuvat.
– Olemme aika fiksuja, ettekö näe sitä? “Minä olen 2015,” Othman lopettaa sankaritarinansa.
Kommenteissa kymmenet naiset lähettelevät kilvan sydämiä. Kehutaan ja hurrataan. Yksi kommentoi: “Onpa sinulla ollut vaikeaa ja olet nyt onnistunut hyvin. Olen iloinen, että tulit juuri Ruotsiin. Sinä olet meille rikkautta!“. Toinen jatkaa: “En voi käsittää mitä olet kokenut. Olet kyllä yliopiston arvoinen!
Skärmbild (165)
 

Sankaritarina 2

Niin ikään syyrialainen Ebrahim  tuli 2015 Ruotsiin. Ebrahim on nyt 24-vuotias. Hän muutti perheensä kansa 16-vuotiaana Libanoniin, jossa työskenteli 6 päivää viikossa pitkiä päiviä muutaman vuoden. Työ ei kuitenkaan maistunut ja 2015 Ebrahim päätti vaihtaa alaa ja alkaa pakolaiseksi. Hän matkusti parin ystävänsä kanssa Turkkiin ja edelleen Kreikkaan.
Epähumaani ihmissalakuljettaja vei Ebrahimin ja 65 muuta henkilöä pienessä kumiveneessä Turkin rannikkoa lähimmälle kreikkalaiselle saarelle. Sitten alkoi vaikea matka Ruotsiin.
Ebrahim kertoo: “Menimme ensin Saksaan usean maan läpi ja matkalla oli paljon kiusallisia tilanteita.” (Kannattaa huomata, että Ebrahim on matkustanut Eurooppaan niihin aikoihin kun Unkari löi rajansa kiinni, joten mies on luultavasti yksi niistä muslimeista, jotka ovat tapelleet unkarilaisten rajapoliisien kanssa ja huutanet allahu akbaria päästäkseen Unkariin. Hän erittäin luultavasti tarkoittaa “kiusallisella” tätä.)
Ebrahimin tarkoitus oli jäädä Saksaan, mutta hän tapasi matkalla jonkun naisen, joka kehotti matkustamaan Ruotsiin. Niin tapahtui. Ruotsissa Ebrahim on opiskellut kieltä ja ollut työharjoittelussa Pressbyråssa (vrt. R-Kioski).
Lopuksi Ebrahim kertoo, että ei halua levitellä vaikeuksiaan ympäriinsä, mutta haluaa välttämättä nyt sanoa, että toivottavasti SVERIGEDEMOKRAATIT ymmärtävät, että hän ja kaverinsa eivät ole tulleet Ruotsiin siksi, että kotona oli tylsää. Eikä Ruotsia valittu sosiaalituen takia. Vaan siksi, että olivat kuulleet kiltistä ja inhimillisestä kansasta.
Ja kiitos vielä loppuun. Vaimokin on saatu nyt Ruotsiin ja ensimmäinen lapsi tupsautettu maailmaan. Ebrahim on liittänyt tekstin oheen Pressbyrån kassakoneen ja lapun #jag är 2015.
Kommenteissa samoja sydämiä. Turvapaikka-aktivistit ihmettelevät miten Ebrahim on voinutkin kokea noin kovia. Toivotetaan tervetulleeksi ja kiitellään, että on valinnut juuri Ruotsin, jonne tuli sotapakolaiseksi.
89567059_2661870314036451_6338681471816957952_o
_________
Palsta on täynnä samanlaisia tarinoita, joita tykätään kuin hullu puurosta. Kukaan ei koskaan tietenkään kyseenalaista sitä, että miksi useimmat miehet ennen sotapakolaisuutta ovat asuneet vuosikausia jossain toisessa turvallisessa maassa. Yleensä juuri Turkissa, mutta monesti Libanonissa tai Egyptissä. Olipa yksi opiskellut jopa Espanjassa ja sodan alettua lopetti opinnot ja lähti Ruotsiin sotapakolaiseksi.
Niin ikään kommenteista selviää kyllä mitkä ovat turvapaikka-aktivistien motiivit. Jos sankaritarinan kertoja on vaikkapa oikeasti lääkäri, niin aktivistit kiittelevät, että mies on valinnut juuri Ruotsin ja kuinka Ruotsi tarvii tuollaisia sankareita. Että lisää vaan lääkäreitä kehitysmaista Ruotsiin.
Mutta se jätetään täysin huomiotta, että Ruotsi ei todellakaan tarvitse kehitysmaista tulleita lääkäreitä vaan juuri nämä kehitysmaat tarvitsevat näitä lääkäreitä. Tilannehan on aivan hullunkurinen: ne vähätkin koulutetut lähtevät Ruotsiin kioskiharjoittelijoiksi ja kehitysmaasta karkaa se viimeinenkin äly.

Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Turpa kiinni pissikset

2015 seurauksista maksetaan mielettömät miljardit ainakin 2115 saakka jos emme tule järkiimme. Toivottavasti tulemme, mieluiten eilen.

Übersturm

Loppukappaleessahan on koko tarinan ydin: Turvallisesta maasta lähdetään sponssin perään Euroopaan. Eli ei mitään syytä turvapaikalle eikä siihen liittyviin palveluihin eikä “hössötyksiin”. Eikä mitään perustetta itse ‘turhapaikalle’ eli kenkää vaan kannikkaan ja papu-ukkot sukuineen takaisin lähtöpisteeseen.
Kioskikassoja on varmaan svenssoneissakin riittävästi, niin ei senkään vuoksi ole tarvetta pitää Hassania eikä Abdullahia pohjolassa.

Riskilekuri

Ei Ruotsi tarvitse kehitysmaalaisia lääkäreitä kun hyvinkoulutettuja kantislääkäreitäkin irtisanotaan.
Kehitysmaalaiset lääkärit- monet- ovat tiedoiltaan vajaavaisia, tarvitsevat lisäkoulutusta ja että joku seisoo vieressä vahtimassa mitä he tekevät. Monet ovat huonoja sopeutumaan naisvaltaiseen työympäristöön jossa naiset antavat määräyksiä.

Minä

Outoa, että rasmulaissuvakki ei ymmärrä noista tarinoista, että ei mistään turvapaikantarpeesta ole lainkaan ollut kysymys. Ihan puhtaasti laitonta maahanmuuttoa, valheiden säestyksellä. Ei ollut sitä heidän kauhistelemaansa hädänalaisuutta tai jotain pakenevaa, vielä vähemmän hengenvaaraa.
Millä se rasmuslaissuvakki perustelee sen, että tullaan Ruotsiin elämään toisten piikkiin valheiden voimalla? Jos jokunen vaikka onnistuisikin jotenkin opiskelemaan ja tekemään töitä, on siinä joukossa noita tapauksia niin vähän, että niitä on turha kokonaisuudessa edes mainita.
Sitäpaitsi, kuka tietää olivatko nämä tarinat myös samaa tarpeen mukaan muuttuvaa satuilua kuin mitä maahanmuuttovirastollekin on tarjottu. Ei rasmuslaissuvakki osaa edes kyseenalaistaa kerrottua, kun se kuulostaa niin sopivalta.

Vmp

Onko suvakkipiireissä joku/jotkut kirjoittamassa näitä tarinoita? Joista sitten valitaan jokaiselle ahmedille oma nyyhkytarina.

Suomi suomalaisille

Paras oli tuo Paavon tarina, että lähtee Syyriaan auttamaan. Näin juuri pitää veetuilla näille ääliöille.👍 😄

Anonymous

Se oli hyvin keksitty positiivinen vittuilu ja tehosi heti.

Moonman

Uskomatonta p*skapuhetta taas. Työ ja yliopisto eivät siis maistuneet lähtömaissa, ja se riitti kumivenepakolaiseksi ryhtymiseen. Tarinoissa on sikäli outoa myös se, että jos mietitään tilanne niin päin että joku pohjoismaisen yliopiston tyyppi päättää että ei olekaan mun juttu ja työttömyys uhkaa, mutta esim. Kreikassa olisi kivoja töitä tarjolla. No lähdetäänkö sinne kävelemään Euroopan metsien ja peltojen halki? -Ei tietenkään vaan ostetaan lentolippu. Jos nämä muslimit ovat muka jotain normaaleja työssäkäyviä ja korkeakoulutettuja, niin mikseivät tehneet samoin? onko turkin ja Euroopan välillä muka joku lentokieltoalue? Ei ole, mutta tavoitteena ei ollutkaan mikään parempi koulu tai työ, vaan se ilmainen loppuelämän kestävä ylläpito, koska tyhmien ruotsalaisten ansioista rahaa saa ilmaiseksi niin paljon että sitä voi lähettää kotimaahankin.

Pelkkää legendaa

Tukholmastakin meni Iraniin 6 edestakaista lentoa joka viikko ennenkuin corona tuli ja sotki Iran Air’in bisnekset.

M

Kyllä varmaan joku turkkilainen oikeasti turvapaikkaa tarvitseva varmaan tulisikin lentokoneella. Voi tunnussanan lausua lentokentälläkin. Esimerkiksi ne parikymmentä turkkilaista NATO-upseeria, jotka vallankaappausyrityksen jälkeen ovat asustelleet maanpaossa.

Jere

Vaikeaa, koska tarvii viisumin päästäkseen koneeseen. Viisumin edellytys on että poistuu maasta sen ummettua, mikä ei täyty jos hakee turvapaikkaa tai oleskelulupaa

Anonymous

R-kioskin ns.omistajan kannattaa tarkistaa päivittäin että myynnin tulot on kohdallaan ja hyllyistä ei puutu muuta kuin maksettuja tavaroita.

pöh

Eihän noilla prkl matupatjoilla ole mitään logiikkaa..
Kiihottuvat vaan siitä kun saavat kuvitella että jalkojen välissä touhuuva ahmetti on nuori lapsi