Uusruotsalaisten nuorukaisten uusi ansaintakeino: Kunniavelka

chair-89156_960_720

Muuan länsiruotsalainen mies otti yhteyttä tuttavaperheensä lähes toivottoman tilanteen takia. Viranomaiset eivät voi auttaa, toisaalta koulu ei välttämättä edes uskalla puuttua tilanteeseen.

Kyse on siitä, että ruotsinsuomalaisen perheen 13-vuotias poika on joutunut useiden tuhansien kruunujen “kunniavelkaan”. Perhe ei aio maksaa velkaa, tai kuviteltua velkaa. Siitä on seurannut, että pojan ja perheen perässä on nyt vaarallinen torpedo, joka yrittää periä velkaa.
Lyhyt alustus: Kunniavelka ei ole mitään ns. oikeaa velkaa. Esim. huumevelkaa, lainattua rahaa tai osamaksuvelkaa vaan se on kunnianloukkauksen kipukorvaus. Tai pikemminkin kuvitellun kunnianloukkauksen. Kun rispektiä on loukattu siitä selviää rahalla. Monilla gangsterijengeillä on tällaisia kipukorvauksia. Myös kehitysmaissa on olemassa monenlaisia kunniavelkakoukeroita. Länkkäri ei välttämättä edes ymmärrä niitä.
Kunniavelka voi syntyä monella tavalla; jos esim. loukkaa suusanallisesti toista. Tai kännispäissään kopeloi naapurin muijaa. Tai se voi olla mitä tahansa jotain sellaista, jota länsimaissa ei koeta kunnianloukkaukseksi, mutta joka kunniakulttuureissa voi olla kauhistuttava rikos. Ja loukattu kunnia taas tietenkin vaatii kipurahoja.
Uusruotsalaisnuorukaisten mielikuvitus on rajaton ja ovatkin nyt keksineet uuden ansaintakeinon. Kaava on seuraava:
Uusruotsalaisjengi, joka on yleensä iältään 10-15 vuotta, yhyttää jonkun ruotsalaisen nuorukaisen. Häneltä vaaditaan rispektiä. Jos ruotsalainen nuorukainen ei osoita tarpeeksi rispektiä vaikkapa nuolemalla uusruotsalaisten varpaita niin tästä seuraa kunniavelka: ruotsalaiselle nuorukaiselle määrätään esimerkiksi 5 000 kruunun kunniavelkaa eli sakkoa.
Sakko voidaan määrätä mistä tahansa teosta tai kuvitellusta teosta. Usein teot ovat juurikin kuviteltuja. Jos ei katso tarpeeksi nöyrästi tai ihan mitä vaan. Uhriksi joutuu kiltti poika, joka ei osaa puolustaa itseään marakattilauman edessä. Kun on saanut tällaisen kunniasakon sille annetaan nopea maksuaikataulu, päivä pari.
Jos kunniavelkaa ei makseta ajallaan niin velka siirretään torpeedoille. Torpeedo on siis velanperijä, joka katkoo vaikka luut, kunhan se velka vaan maksetaan. Nämä kunniatorpeedot ovat yleensä jotain 16-18- vuotiaita. Ei ehkä vielä ihan täysiä gangstereita, mutta kuitenkin vaarallisia, sillä he elävät ja kokevat niin vahvasti roolinsa tuossa velanperintämaailmassa. Vaikka kyse kehitysmaista tulleiden lasten ja nuorukaisten leikeistä, niin kannatta suhtautua vakavasti. Leikki on niille totta.
Nyt sitten asiaan.
Ruotsinsuomalaisen perheen nuorukainen, olkoon nimeltä vaikka Jaakko, on väitteen mukaan “katsonut väärällä silmällä” afrikkalaisia nuorukaisia bussissa. Suurin piirtein samanikäiset, eli noin 13-15-vuotiaat afrikaanot ovat kokeneet, että yksin liikkeellä ollut ujo Jaakko on loukannut heidän kunniaansa. Siis katsonut väärin afrikaanoja.
Jaakko on hyvin ujo ja syrjään vetäytyvä nuori. Esimerkiksi väkijoukossa hän pyrkii kääntämään katseen alas ja olemaan ottamatta kontaktia ihmisiin. Poika ei ole todellisuudessa voinut millään tavalla loukata afrikaanolauman kunniaa.
Luultavasti kyse on siitä, että afrikaanot ovat halunneet hiukan kiusata Jaakkoa.  Jaakko taas on pyrkinyt eristäytymään entistä syvemmälle jouduttuaan “keskipisteeksi”. Afrikaanot ovat aikansa kiusanneet, mutta koska Jaakko ei reagoinut millään tavalla niin rispekti on kadonnut. Tai kuviteltu rispekti. Jaakolle määrättiin 2 000 kruunun kunniavelka ja maksuaikaa muutama päivä. Jos maksua ei kuulu niin sairaalareissu.
Jaakko ei tiennyt mitä tehdä ja lintsasi seuraavat päivät koulusta. Afrikaanot nimittäin kävivät samaa koulua. Vanhemmille asia tuli esille kun afrikaanot ilmaantuivat soittelemaan perheen ovikelloa muutaman päivän päästä. Kerrottiin, että Jaakko oli velkaa rahaa. Isä kieltäytyi maksamasta ja veti oven kiinni. Jaakko kertoi tämän jälkeen vanhemmilleen tapahtumasta. Poika kertoi pelkäävänsä henkensä puolesta.
Seuraavaksi oven takana oli muutaman vuoden vanhempi afrikaano, joka tuli perimään velkaa. Isä yritti selittää, että ei ole mitään velkaa, mutta tässä tilanteessa velka olikin nousut tonnilla. Perheelle annettiin vuorokausi aikaa maksaa velka.
. . . . . .
Tilanne on edelleen auki. Perhe päätti lähteä toistaiseksi evakkoon poikansa takia. Poika on hyvin ahdistunut tilanteesta. Myös velka on avoin ja luultavasti afrikaanot miettivät seuraavaa siirtoa. Poliisi ei voi auttaa ja antoikin kylmää kättä. Mitään varsinaista rikostahan ei ole vielä tapahtunut. JA KOSKA perheen isä puhui poliisille suutuspäissään “neekereistä” niin poliisi oli enempi kiinnostunut tästä, kuin Jaakon tilanteesta. Että ollaanko sitä rasisteja?
Isä on ollut yhteydessä myös kouluun, mutta sieltä tilanteeseen ei osata suhtautua mitenkään.
Siinäpä se lyhykäisyydessään.
. . . . . .
Mitä tällaisessa tilanteessa voisi muka tehdä? Voisi tietenkin pieksää velanperijät, mutta siitä saisi aikaan sodan. Saisi vastaan entistä isomman marakattilauman, joiden elämäntehtäväksi muodostuu perheen häiriköinti. Lisäksi saisi vastaansa oikeuslaitoksen ja koko sen systeemin, joka elää huutamalla rasismi-syytöksiä.
Minkään järjen puhuminen tässä tilanteessa on aivan toivotonta. Marakatit eläytyvät niin antaumuksella hommaansa, että jos asia otettaisiin esille koulussa se aiheuttaisi vain naureskelua. Nuorukaisten vanhempien pahoinpiteleminen sairaalakuntoon voisi olla ratkaisu, mutta ei sittenkään. Miten selität mistään mitään tietämättömälle ja kielitaidottomalle afrikaanolle mistä on kysymys.
 

Notify of
guest
43 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Voi vittu. Eipä tuohon voi enää mitään muuta sanoa. Jonkinlaiset SS joukot pitäisi perustaa, mutta taitaa olla niin, että tiedon levittäminen ja vaaleissa vaikuttaminen on ainoa keino. Mutta auttamatta liian hidas tuon perheen auttamiseksi.

Zone

Ruotsalaisten verorahoilla loisivilla muunmaalaisilla nuorisorikollisen aluilla ei ole ns. “kunniaa” jota voisi loukata. Vähän absurdi tilanne.

Mitä itse tekisit?

Jep. Olen itse ohjeistanut pelkästään omien kokemusten kautta esim että älkää menkö yksin tai edes kaverin kanssa istumaan bussin takapenkeille. Tuskin siitä mitään apua on, mutta onpahan jotain sanottu jne. Karmea tilanne pojalla ja vanhemmilla. Toivottavasti selviävät jne. Tarinan opetus on yksinkertaisuudessaan se että herätkää kaikki ja jakakaa tätä. Omalta osaltani ajattelin mitä sitä tekisi? Mitkä olisi vaihtoehdot? Koska totuus ettei mitään ns feedbackiä tulisi esim viranomaisilta. Päinvastoin. Luultavasti tulisi huostaanotto. Olisiko siten pakko muuttaa ja vaihtaa nimet ja kaikki? Ei ole halpaa hommaa. Ihan perseestä ja syvältä.

pöh

Harmi kun mun nuoruudessa ei ollut näitä kunnia uussuomalaisia, joutu mätkimään toisen lähiön suomalaisia.
Sillon oli eri ajat ja ne lökäpöksyt ois piesty ihan kunnolla.

Piikki lihassa

Nyt en osaa sanoa oikein mitään. Ehkä perheen pitää kerätä kimpsunsa ja muuttaa Suomeen.

Vitjaantunu Stadilainen

Missään nimessä EI!
Lähtökohta on se, että tämän “Jaakon” perhe on jo useassa sukupolvessa äänestänyt oman tilanteensa tällaiseksi lukemattomista varoituksista huolimatta.
Esimerkit muualta osoittavat, että pakoon lähdettyään nämä “jaakot” jatkavat sosialistien äänestämistä uusilla asuinsijoillaan.
Suomen ei tule ottaa vastaan näitä pakolaisia ellei ole aukottomasti todistettavissa että heillä on nuiva tausta vuosikymmenien ajalta.
“Jaakon” perhe sai mitä tilasi – hoitakoon itse paskansa!

Totuuden toinen puoli

Asia on osittain näin kuten Vitjaantunu Stadilainen totesi, mutta tämä ei kuitenkaan ole aivan koko totuus.
Kaikkea syyllisyyttä ei voi vierittää “Jaakon” perheen niskoille, sillä he eivät ole syyllistyneet tähän lepsuiluun yksin, eivätkä varsinkaan omasta aloitteestaan. On syytä muistaa, että juuri tähän tapaan on tavallisia ihmisiä ohjeistettu käyttäytymään jo vuosikymmenien ajan!
Poliittisten päättäjien suuri enemmistö, erilaiset viranomaiset (mm. poliisit ja opettajat) sekä näitä tukeva valtamedia on jo vuosikymmenien ajan toitottanut ihmisille, että juuri tähän tapaan heidän kuuluu käyttäytyä! Eli vaikka joutuisit kuinka häikäilemättömän painostuksen kohteeksi tahansa, et missään tapauksessa saa turvautua minkäänlaiseen “oman käden oikeuteen” ja väkivaltaan. Eli minkäänlaista oma-aloitteisuutta ei sallita, vaan kaikenlainen itsensä puolustaminen ja perheensä suojeleminen leimataan täysin sopimattomaksi toiminnaksi. Ja monesti lyödään vielä se kuuluisa rasismikorttikin pöytään, jotta teko saataisiin näyttämään vieläkin pahemmalta.
Hyökkäyksen kohteeksi joutuneen pitää siis käytännössä vain alistua. Tai sitten ilmoittaa tapauksesta poliisille – jotka käytännössä eivät kuitenkaan tee asialle mitään, minkä johdosta lopputuloksena on jälleen tuo alistuminen.

V-tuuntunut Stadilaine

“tähän tapaan on tavallisia ihmisiä ohjeistettu käyttäytymään jo vuosikymmenien ajan…”
Ja tässäpä onkin minun pointtini. He eivät tule muuttamaan äänestyskäyttäytymistään vaikka mikä olisi. He siirtyvät alueelta toiselle kuin heinäsirkkalauma paskoen kaiken edellään.
Jos tätäkään läksyä ei ole Suomessa vielä opittu, olemme ansainneet rikkaan tulevaisuutemme.

Julma Ile

Koska itsensä puolustaminen on (valkoiselle) rikos nykyaikana ja oikeuslaitos katsoo että rikos on tapahtunut vasta sitten kun joku on tapettu, en antaisi perheelle muuta neuvoa kuin muuttaa helvetin kauaksi ja jopa toiseen maahan jos tilanne on tuo,
Itse yrittäisin ainakin nauhoittaa tilanteen kun afrika/arabiaanot tulevat keskustelemaan. Sitten on ainakin näyttää jotain.

Tuumaaja

Aina kannattaa pyrkiä ongelmahenkilöiden kanssa keskustelutilanteeseen, varaa vain kymmenkunta oikeasti luotettavaa henkilöä taustavoimaksi varjoihin ja kun arabi-afrikaanot ilmestyvät paikalle, ei muuta kuin välittömästi lihoiksi ja itämereen, turskat tykkää.
Suomessahan itsepuolustuksen oikeutus lunastetaan vasta kuollessa, vastarinta katsotaan agressioiksi, väkivallaksi, rasismiksi yms. tuomittavaksi teoksi ja kuolleesta oikeus toteaa että olisi puolustanut itseään.

Anonymous

Kaikilla vaan ei ole niitä vastavoimia. Kuten todettua, niin nämä perkeleet pitävät yhtä. Mutta suomalaiset on ns hajautettu. Ainakin suurelta osin. Ja peloteltu kurat housuihin kaikilla vihapuhe laeilla jne. Tai siis sellaisilla uhkailuilla. Mutta nämä vihapuheet jne eivät tietenkään koske kunniakansalaisia.

Minuhe Kerettiläinen

Tästä aiheesta on tavallaan uutisoitu jo aiemmin. Koska kantiksella ei ole heimoa, klaania, jengiä tms. turvanaan, voivat kehitysmaalaiset keppostella mielin määrin. Pullahalidiskuteeraavat poliisi-oletetut, opettaja-tiesminkäsukupuolen edustajat ja muut viranomais-oletetut levittelevät käsiään – tai ovat korkeintaan huolestuneita uhrien rasistisista ajatuksista. Hieno maa, ja Suomesta yritetään tehdä yhtä hienoa.

Puolueeton

Kulttuurit voivat rikastua monella tavalla. Siitähän tässä on kysymys, vai mitä Stubb?

Acc358

Kunniavelkakäytännön olemassaolo kirjoituksessa kuvatussa laajuudessa merkitsee, että ruotsalainen kulttuuri ei ole osannut tukahduttaa sitä heti alkumetreillä. Tuskin osaa jatkossakaan. Sama tullee myös Suomeen, koska kulttuurimme ovat samankaltaisia.
Mistä sitten voisi etsiä viranomaistason ratkaisumalleja. Paikallisesti toimivia sellaisia voisi löytyä vaikkapa USA:sta. Mutta niiden käyttäminen edellyttäisi Suomen lainsäädäntöön muutoksia.

M

Tuollaisen toiminnan vastustaminen vaatii tavallaan kehitysmaalaisten tasolle alentumista ja se on varmaankin monelle aika vieras ajatus.

Svennepappa

Etsii alamaailman tyyppejä, maksaa niille minkä voi ja sanoo että perikää te vastaavasti kunnon sakot nekrugangstojen terroriteoista…
“Ja lähettäkää puolestani terveisiä”.

Näinhän se menee

Näinhän se menee. Kun kerran viranomaiset (poliisi) eivät enää auta, on kansalaisen hankittava apu yksityiseltä palveluntarjoajalta. Eli siis noilta “alamaailman tyypeiltä”.
Tässä toteutuu ihan sama kuvio kuin vaikkapa terveydenhuollon piirissä: koska julkinen terveydenhuolto ei käytännössä enää toimi, vaan hoitoon pääsee vasta useiden kuukausien jonottamisen jälkeen, ovat monet ihmiset joutuneet kääntymään yksityisen lääkäriaseman puoleen ja ostamaan palvelun sieltä.

Suomi suomalaisille

Mutta näin se vaan näyttää olevan, että kun väestö sivistyy, muuttuu pehmeäksi, empaattiseksi ja auttamishaluiseksi, tulee vahvempi, väkivaltaisempi kulttuuri joka alistaa pehmot ja ottaa mitä haluaa. 😕

M

“siitä saisi aikaan sodan, entistä isomman lauman”
Siitähän sodankäynnissä on pitkälti kysymys, kummalla on paremmat resurssit eli enemmän rahaa. Kumpi pystyy hankkimaan enemmän ja parempia torpedoja vihollisen torpedoja vastaan. Kumpi pystyy keräämään asialleen enemmän tukijoita, rahoitusta ja tekijöitä?
“miten selität mitään kielitaidottomalle”
Kai niitä vastauksia alkaa sitten tulla aloitteelliselta osapuolelta kun torpedot alkavat käydä kimppuun.
“Mitä tällaisessa tilanteessa voisi muka tehdä?”
Ainoa laillinen vaihtoehto taitaa olla pakeneminen maasta, hakemaan turvapaikkaa esimerkiksi Suomesta. Kun ollaan vainoa paossa, pakkohan se on myöntää.

M

“perustavalliset kiltit ihmiset eivät osaa käyttää väkivaltaa”
Näin varmasti on ja jos ei halua sitä opetellakaan niin minä en ainakaan tähän tilanteeseen osaa antaa muuta neuvoa kuin GTFO.

Aappa

Leifin serkuilla on luultavasti myös ”mutkat” matkassa – kun taas tavallisilla lainkuuliaisilla taikinanaamoilla niitä on harvemmin. Onko Suomessa edes mahdollista saada (laillista) aseenkantolupaa turvallisuussyistä?

h44

Ei kai tuossa auta kuin maksaa tai sitten muuttaa muualle ellei ole valmis väkivaltaan. Toki voi alkaa naamioiduksi kostajaksi ja pikku hiljaa terrorisoida pikkurikollisia niin pahasti että häipyvät. Voisi myös kokeilla voodoota…

Niemistö

Laillista ei saa millään, mutta mannelta saa varmasti jos naama on sopiva.
Kapinan jälkeen kylässäni oli joku 7,65 tai 6,35 joka talossa, enää ei ole
mutta jonnekinhan ne ovat kulkeutuneet, aika paljon tummille veikkaan.

Vaari

Käsittääkseni Virossa saa edelleen aseenkantoluvan itsesuojeluperusteella. Suomesta tuo mahdollisuus poistui muistaakseni 1998. Mutta kyllä niitä aseita edelleen saa jos tuntee tyyppejä.

rocky

Voisi olla jokunen Hiacekin letkassa tavaratila täynnä pikkuserkkujakin.

Niemistö

Monikulttuuri toimii ainoastaan Singaporen lainsäädännöllä, muistetaanpa Austraalian
poikaa joka katkoi mersujen keulatähtiä, tuomio oli jotain neljäkymmentä
raipaniskua, Austraalian suurlähetystö taisi pelastaa, mikä oli kyllä vahinko.
Nuo pikkuroistot tarvitsisivat raippaa joka keppostelusta, niin oppisivat olemaan.

Walde Vaan

> Singaporen lainsäädännöllä
Itse olen tullut samoihin ajatuksiin. Enkä nykyään ollenkaan ole pahoillani, että joissain maissa katkotaan käsiä nakkivarkailta. Siinä kulttuurissa se on ainoa tapa pitää yllä järjestystä.

Juupeli

Laita Paavo paikkakunta kehiin, eli missä päin ruotsia tämmönen virus on liikkeellä. Tai tarkemmin tämän aiheen paikkakunta.

Lepa

Onko Ruotsissa Odineita, joilta voi pyytää apua, suojelua tjs.? Voiko juttua tuoda julkisuuteen?

Anonymous

Mulla keittää nuo röyhkimykset, ylimielisyyden näkee niiden katseesta. Kun tarpeeksi sekoan, niin tapahtuu. Ei tarvita välttämättä tuliaseita, halkaisukirves vahvoissa kourissa tehoaa.

Sulho

Tässä on sellainen asetelma, että yhdelle osapuolelle, uusruotsalaiset, on tosiasiallisesti sallittu aseiden omistaminen ja käyttäminen oman edun tavoittelemiseksi ja toiselta osapuolelta se on kielletty, vieläpä itsensä suojelemiseksi.

Anonymous

Jep. Irvokasta. Ja toinen osapuoli painaa duunia ja maksaa perkeleesti veroja. Jotta toinen osapuoli voi saada kaiken ilmaiseksi. Ja kun toinen osapuoli raiskaa yms, niin toinen osapuoli maksaa sen toisen osapuolen oikeudenkäynnit ja korvaukset jne.

Anna mulle syy

Toiminta rantautunee Suomeenkin ennen pitkää. Odinit vois ottaa tästä kopin (lienevät tehneetkin niin, toivon) koska yhteiskuntamme ei koskaan ehdi tämän perässä mitään tekemään.

Anonymous

Pitäisi alkaa militarisoitumaan. Perustamalla “kaukopartioita”, jotka iskee yllättäen ja raakasti kohteisiin. Ei oikeutta saa, ellei sitä itse ala hankia. Mätä viherpunikki-yhteiskunta ei suomalaisuutta puolusta.

jjj

2015 alkoi jotain partioita syntyä kulmakuntiin mutta taisivat hajota tai liittyä Odineihin.

suomalaisasiamies

USAssa monikulttuuri saatu siedettäväksi vankiloiden saaristolla. Ruotsisa se tarkoittaisi yli 1% miehistä linnassa. Noin 50 000 Ruotsissa ja 30 000 Suomessa.

Vaari

Vankeinhoitolaitosta pitäisi uudistaa nykymaailman tarpeita vastaavaksi siten, että uskonnonvapaus toteutuu myös vankiloissa. Nythän jo ruotsalaisissa ja tanskalaisissa vankiloissa suurin osa vangeista on muslimeita jotka pakottavat loputkin vangeista noudattamaan muslimien tapoja. Ei vankilan pidä olla mikään helvetin moskeija.

Sellaista elämä on, epäoikeudenmukaista

Tässä on kyllä järeän kokoluokan ongelma. Ymmärtääkseni Ruotsissa ei voi ottaa lasta kotiopetukseen, sen vuoksi ruotsalaisperheitä on muuttanut Ahvenanmaalle, jossa niin voi tehdä. Tilanne ei häiritse rikkaita, koska heidän lapsensa käyvät kalliita yksityiskouluja, joihin taas tavallisella kansalla ei ole mahdollisuutta. Koska kouluterrori ei häiritse rikkaita, siihen tuskin tullaan puuttumaan helposti. Oman turvallisen hyvinvoinnin keskellä on mukava olla “sivistynyt ja avarakatseinen”. Ruotsi on luokkayhteiskunta, asuinalueet vahvasti eriytyneet. Rikas voi aika pitkälle elää omassa kuplassaan. Kunnes väkivalta ja laittomuus alkaa lopulta vyörymään myös sinne. Siinä vaiheessa rikas voi pakata elämänsä ja muuttaa Ruotsista parempaan paikkaan. Rahalla saa, hevosella pääsee. Se on vain elämän realiteetti.