Viro lyö mahdollisesti rajan kiinni koronaviruksen takia

Skärmbild (178)

Virossa ollaan koko päivän puhuttu mahdollisuudesta laittaa maan rajat käytännössä lähes kokonaan kiinni. Mahdollisesti jopa huvimatkustusliikenne Suomesta Viroon lopetettaisiin.

Valtionvarainministeri Martin Helme kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR:ille, että hallitus pohtii useita toimenpiteitä, joilla viruksen leviäminen estettäisiin. Pohdinnoissa on tullut esille, että esimerkiksi liikennöinti Ruotsista Viroon kiellettäisiin toistaiseksi. Viron näkökulmasta Ruotsin on tällä hetkellä suurin riskialue ja siksi tämä toimi. Mahdollisesti kielto voisi koskea liikennöintiä jopa Suomesta.
Liikennöintikielto koskee laivoja ja lentoliikennettä. Joitakin poikkeuksia sallitaan, esim Viron kansalaisten kotiin pääsy.
Helme kertoo niin ikään, että koulut ja ostoskeskukset voidaa sulkea. Myös elokuvateatterit, teatterit voidaan sulkea ja julkiset kokoontumiset kieltää. Vain ruokakaupat ja apteekit voisivat olla auki. Helmen mukaan Viro on elintarvikkeiden viejämaa, joten Virossa tulee riittämään elintarvikkeita pitkäksi aikaa. Helme kehottaa ihmisiä rauhallisuuteen eikä tekemään hamstrausostoja.
Lisäksi maarajoja voidaan valvoa täysimääräisesti, jotta rajan ylittävät ihmiset, joilla mahdollisesti on tartunta, saadaan heti karanteeniin.
Viron sisäministeriön mukaan raja voidaan sulkea kahdessa tunnissa kun käsky käy.
– Jos huomaamme, että nämä toimenpiteet on pantava täytäntöön niin teemme sen.

Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jrty

“Viron sisäministeriön mukaan raja voidaan sulkea kahdessa tunnissa kun käsky käy”
Meillä pyöriteltäis kaks tuntia peukaloita, ja tultais siihen tulokseen, että ihmisoikeudet, ym. paska.

Ja Swedulassa:

Ruotsissa pyöriteltäisiin peukaloita kaksi VUOTTA mutta lopputulos olisi aivan sama.

Anonymous

Jos maassamme olisi järkevä johto, ei täällä olisi ainoatakaan suomalaista koronatartunnan saanutta.
Mutta tämähän onkin vaan toiveajattelua.
Jenkeissä on oikeat otteet asiaan, Trump onkin oikea JOHTAJA.

Nikula

Jos pelolle ei annettu valtaa 2015 jälkeen, niin nyt on. Korona teki sen mitä vuosia on haaveiltu kansallismielisten piireissä. Suomen hallitus ja erityisesti ohisalo itkee katkerasti kun alaikäiset karvapallerot jäävät rajojen taakse.

hieno homma

Se olisi oikea onnenpäivä jos tänne ei niitä karvapalleroita pääsisi, Ohisalo voisi mielestäni kumppaneineen matkustaa sinne missä ne aikuiset “poikalapset” majailevat…….. menolippu ilman paluuta……

Ingen Gripen

Suht tuore itsenäinen valtio osaa arvostaa itsenäisyyttään, sillä miehityksen kokeneita on edelleenkin suuri osa kansalaisista. Suomen ja varsinkin Ruotsin arvorappeuma puolestaan tyrkyttää vapaata toimitilaa kulttuurirelativismin oikeuttamalle anarkialle.

hieno homma

Ingen Gripen👍 voi kuinka Suomikin osaisi arvostaa itsenäisyyttään mutta tämä meidän hallitus nuolee Brysselin persettä, en oikein ymmärrä tätä kuviota vaan ei tarvitse pitkään ymmärtääkkään sillä Unkari kutsuu perhettäni syksyllä……..

acc358

Korona-viruksen ansiosta rajat voidaan sulkea. Niin tekee Tanska Ylen uutisen “Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Tanska sulkee rajansa,…” mukaan. Itävaltaan pääsee vain lääkärin todistuksella, kertoo Iltalehden uutinen. Todistus vaaditaan ainakin Italiasta tulevilta.
Toisin sanoen… nyt on saatu hyväksyttävä syy estää läpsyjen invaasio. Nyt tätä pitää käyttää.
//// Tanska sulkee rajansa pääsiäiseen saakka kaikilta ulkomaalaisilta, joilla “ei ole esittää pätevää syytä maahantulolle”. ////
https://yle.fi/uutiset/3-11212596 päivitetty 14.3.2020 klo 00.27
//// Itävaltaan pääsee Kurzin mukaan nyt vain lääkärintodistuksella. Italiassa oleskelevat itävaltalaiset pääsevät rajan yli, jos suostuvat kahden viikon kotikaranteeniin.////
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e1d95888-1132-4b03-b9c0-8cb8a68c2df7

acc358

Täydennän hieman. Myös Puola sulkee rajansa. Tsekki sulkee rajansa ulkomaalaisilta ja Ukraina ei päästä kahteen viikkoon maahan ulkomaalaisia. Bonuksena näissä rajansulkemisissa on, että läpsyjen vaeltaminen Suomeen vaikeutuu.
“Tanska ja Puola sulkevat rajansa koronaviruksen takia”
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e1d95888-1132-4b03-b9c0-8cb8a68c2df7

Anonymous

Det finns inget land i Europa som heter Viro! I sydöstra Estland, i landskapet Vörumaa,
i Setomaa kommun, finns en by som heter Viro. Byn ligger ca. 5 km från ryska gränsen.

acc358

Virolaiset itse käyttävät suomenkielisessä viestinnässään valtiostaan nimeä Viro, joka sanana on peräisin Koillisviron maakunnasta Viru.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Viron_maakunnat
Valtioilla nyt vain on monenlaisia nimiä eri kielissä.