Mistä ihmiset saavat ruokaa jos poikkeustila jatkuu

IMG_20200317_051317
Tänä aamuna ei ollut Eckerön laivassa tungosta.

Koronaviruksen aiheuttamista jatkotoimenpiteistä ei ole puhuttu ollenkaan. Tarkoittaa siis sellaisia käytännön pikkujuttuja kuten vaikkapa, että mistä tulee ruoka, jos sattuu pukkaamaan kotikaranteenia päällensä. Ja kuka sen kustantaa?

Nimittäin koronavirus ei tule iskemään varakkaisiin henkilöihin. Mikäs se on kotona istua muutama viikko karanteenissa ja tilata Woltin kautta ruokaa ovelle. Kun on massia voi lohduttaa itseään vaikkapa mässäilemällä.
Korona tuleekin iskemään ensinnäkin niihin, joilla ei ole rahaa. Mistä sitä ruokaa oikein tulee pitkän päälle? Jos yhteiskunta menee entistä enemmän kiinni, eikä tuloja ole niin onko ainoa vaihtoehto vain kuolla nälkään?  Vai lähteä varkaisiin? Henkilöt, jotka jo tähän asti ovat laskeneet senttejä niin tilanne muuttuu katastrofiksi tästä eteenpäin.
Lisäksi tiedetään, että monet yrittäjät ovat jo nyt kusessa koronan takia. Taksit nyt mainitakseni, muusikot ja mitä sitä maailmassa nyt on monenlaista yrittäjää, joiden tilille ei tipu enää rahaa. Jääkö ainoaksi vaihtoehdoksi aloittaa ryöstely?
En tiedä ovatko eri maiden hallitukset miettineet näitä asioita. Tuskinpa. Tukipaketteja annetaan pörssiyhtiöille, mutta ketä muka kiinnostaa joku laitapuolenkulkija. Tämä tuli mieleen kun lukaisin erään tukholmalaisen hyväntekeväisyyshenkilön kirjoitusta.
– Kysyin asunnottomien kahvilassa ovatko he huolissaan koronaviruksesta, henkilö kirjoittaa.
– Yksi vastasi, että häntä huolettaa lähinnä se mistä saa seuraavaksi yöksi yöpaikan. Tai jos joutuu nukkumaan puiston penkillä niin se, että ei ryöstetä nukkuessa. Ei kiinnosta tippaakaan joku influenssa. Olen koko ajan flunssassa ja kylmettynyt. Kroppaa särkee joka puolelta muutenkin, joten pitäisikö tässä vielä stressata jostain muustakin, mies oli kertonut naiselle.
– Toinen vastasi, että saisipa koronan. Pääsisi ehkä sairaalaan ja saisi hoitoa, jota muuten ei saa. Saisi ehkä kuolla sängyssä lämpimien lakanoiden välissä. Kolmas sanoi, että jos alkaa panikoimaan niin saa panikoida lopun ikäänsä. Koronaepidemian hyvä puoli on se, että nyt saa nukkua junissa ilmaiseksi. ”Aiemmin meidät heitettiin junista ulos”, miehet kertoivat, nainen kirjoittaa.
——-
Eilistä Suomen hallituksen päätöstä aloittaa rajojen sulkeminen on riemastuttanut. En kuitenkaan ihan tarkkaan ymmärrä, että mikä siinä riemastuttaa. Eihän rajaa suljettu sen takia, että laittomien maahantulijoiden tulo lopetetaan vaan sillä lähinnä vaikeutetaan EU-kansalaisten kulkemista maasta toiseen ja yritetään estää koronaviruksen leviäminen maiden välillä kulkevien toimesta.
Se henkilö, joka läpsyttelee Ruotsista Suomeen hakeakseen turvapaikkaa, saa sitä edelleen hakea eikä tällaista henkilöä käännytetä rajalta takaisin.
Kysehän on siis aivan sama tilanne kuin ennenkin. Läpsy saa läpsytellä ihan vapaasti, mutta EU-kansalainen joutuu kantamaan mukanaan sen seitsemää paperia ylittäessään rajaa.
 
 

Subscribe
Notify of
guest
37 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suunnitelma

Metsästä. Täällä on hirviä,kauriita ja peuroja vaikka muille jakaa. Pakkanen on täynnä marjoja ym. Ja jos loppuu, ryöstetään lisää hamstereilta.

rocky

Ei vaan kaupasta.Aivan kuten rahaa saa seinästä ja sähköä pistorasiasta.

peräpää

Mutta Suomen metsistä ei saa appelsiineja! Mistäs kiljua?

Anonymous

Tehkää kiljua
Antakaa yösija
Mistä saa ruokaa ja sosiaaliturvaa?
PT-media viimeisimmät jutut. Mitä sulle Paavo on tapahtunut vai oletko vaan juonut liikaa sitä kiljua viime aikoina?

Konkurssiaaltoa pukkaa

Tässähän se juju piileekin. Kukas omistaa Osuuskauppaliikkeen? Osuuskauppaliike pyörii ihan niinkuin ennenkin. Maanviljelijöistä karjatilalliset tekevät töitä niinkuin ennenkin. Sairaanhoitajat, opettajat, poliisit ja palomiehet tekevät töitä niinkuin ennenkin. Samoin öljynjalostamoiden henkilökunta ja energiateollisuus. Tässä maassa eivät keskeisten laitosten tai instituutioiden henkilöt joudu karanteeniin vaan töitä tehdään niinkuin ennenkin.
Se mihin tämä eniten kirpaisee ovat 20-50 vuotiaat yrittäjät, tai yrittäjät joilla on paljon henkilökuntaa. Kun yksi yskäisee, niin koko porukka on lomalla. Ja yrittäjät maksaa. Nuoret yrittäjät joilla ei vielä ole varallisuutta ovat todella tiukassa paikassa. Omaisuutta ei ole ehtinyt kertyä ja siksi osa on elänyt ”oraiden päälle”. Konkurssi häämöttää. Ainoa toivo monen kohdalla on että taustalla on oikea koulutus. Mikään kauppaospiston opinnäyte ei välttämättä työllistä jatkossa.
Ja kuinka moni yrittäjä on vuokrannut itselleen liian kalliin toimitilan? Se on yksi yrittäjien perimmäisistä virheistä. Jos myydään vain omaa työtä, niin sitä pitää myydä toimitilan vuokraan nähden seitsemän kertaa jotta saa palkkansa. Tai jos myydään tavaraa, niin kymmenen kertaa. Se nyt vaan on faktaa.
Mutta kukapas sitä hienon uuden toimitlan löytäessään sellaista miettisi. Niinkuin Tampereen ratikan runnomat kivijalkakauppojen yrittäjät. Nyt iski niihin viimeisiinkin todella rajusti.

Virkapsykot saunan taakse

Vihreät rukoilevat ja lentävällä matolla tuodaan pizzaa

Taidat itse olla se psyko

Täysin sairas kommentti saunan takas juttuineen.
Vahingossa painointykkäystä – not good!

Anonymous

Kuinkahan moni on vaarassa menettää kämppänsä? Toki maksusuunniltelmaa on mahdollista tehdä mutta mutta. Kun suomesta puhutaan, niin usein mainitaan jotta tämä valtio huolehtii heikoimmistaan. Ei taida ihan pitää paikkaansa. 90 luvun lama osoitti, miten kriisin tullessa täälläkin toimitaan.

T

Tämäkin aihe olisi mielenkiintoista tuntea paremmin. Itseäni kiinnosti tuohon aikaan lähinnä piirretyt ja makeisten hinta, joten minulla ei ole juuri käsitystä lama-ajan asioista. Kuinka moni esim päätyi laittamaan itsensä köyden jatkeeksi..?

Anonymous

Kyllä siitä on ns tutkimusta tehty tai kirjaa kirjoitettu. Perheet tuhoituivat, moni kuoli stressiin eli sairastui vakavasti ja moni lähti oman käden kautta. Kyllä siinä kriisissä pankkien ahneus ja valtiovallan yms toiminta ei ns monilta osin kestänyt päivänvaloa.

ro

Tästä alkaa taas uusjako niin kuin edellisessä lamassa.Tämä Suomi ei huolehdi heikommistaan,vaan potkii ja sortaa lastaan ,sen kanssa leivän jaamme vaikkei se koskaa niitäkään. Lainaus: (hectorin ajankohtainen laulu taas vuosien takaa). Ja pressa lässytää tapojensa mukaa alyttömyyksiä.Skeidan bamlaaja vailla vertaa!

Mummeli 62

Totta turiset Paavo……

Jem o Fix

Suomessa ja Ruotsissa tuntuu olevan erilainen valmius. Suomesta en tiedä mitään mutta Ruotsissa eletään kädestä suuhun eikä varastoja ole. Tämä koskee niin elintarvikkeita kuin sairaalatarvikkeitakin. Koko ajan on luotettu siihen että jatkuvat kuljetukset vaikka Kiinasta saakka rahtaavat tavaraa Ruotsiin jatkuvalla syötöllä olivat sitten päästöt millaisia hyvänsä.
Jos kuljetukset tyssäävät tulee suuri ongelma. Osittain on jo ongelma kun tietyt EU- maat eivät lähetä jo maksettujakaan tavaroita matkaan vaan pitävät ne itsellään jemmassa.
Ruotsissa ihmiset hamstraavat, ei niinkään ahneuttaan vaan siksi että eivät luotapoliitikkojen ja viranomaisten kykyyn huolehtia asioista. Jokaisesta tulee oman onnensa seppä. Ei se ole itsekkyyttä vaan itsesuojeluvaistoa. Jos itselläsi on varastoa voit jelpata kaveriasi tai naapuria. Jos ei sinulla ole mitään joudut kerjäämään muilta.

Suomi Finland

Ruotsin vuosikymmenten mittainen humanitaarinen matupolitiikka taitaa osoittautua katastrofaaliseksi virheeksi koronakriisin myötä. Oma veikkaukseni on, että juuri Ruotsi ottaa nyt takkiinsa niin pahasti, että 2. maailmansodan aikana tehty tuottoisa malmikauppa mitätöityy nyt ja syvä lama odottaa Ruotsia. Yhteiskunnallinen ilmapiiri kiristyy äärimmilleen ja on suuri vaara, että jo ennestäänkin silmille hyppineet gansterit alkavat nyt tosissaan touhuta pahojaan.
Nyt olisi siis aika ottaa käsiin ne kuuluisat ohjakset ja pistää armeija partioimaan. Uppiniskaiset gansterit pitää pistää ruotuun.
Jos armeijaa ei mobilisoida vartiointihommiin, niin konnat saattavat nyt kierrellä syrjäseutujen patruunoiden tonteilla ja rosvota minkä ehtivät.
Jos ongelmalähiöiden gansterit yllättäen muuttaisivat käytöstään, niin se olisi suuri yllätys. Jos lähiögansterit tällä kertaa alkaisivat suojella ambulanssitoimintaa omalla alueellaan tms, niin olisin valmis hieman lieventämään rasistisia ajatusrakenteitani. On kuitenkin niin, että eivät nuo tollot sellaiseen kykene, joten lievennyksiin ei tarvitse alkaa.
Toisaalta aseistettu ruotsalaissotilas on altis sille, että gansteri tulee ja ottaa aseen sotilaalta pois ja kusee sotilaan suuhun. Hamilton ja Gunvald ovat taruolentoja.

Suomi Finland

Jas Gripenin taru taitaa olla nyt tässä.
Suomi tuskin saa hävittäjiään kriisin jälkeen, mutta onneksi venäläiset näyttävät olevan hölmöjä koronaviruksen kanssa ja todennäköisesti käy niin, että Putinin Venäjän suurvaltaunelmat ovat vuoden kahden päästä murskana.
Vanhoilla hävittäjillä pärjättäneen sen vuoksi meillä pitempään.

Suomi Finland

Putin kävi dislikettämässä?

Acc358

Jos Venäjällä pääsee valtaan laajentumishaluinen hallinto, niin hävittäjiä ei tarvita millään osapuolella. Ei laukaustakaan tarvitse ampua.
Riittää, että tyhjentää vankilat rikollisista ja päästää heidät sekä ilmaisesta elämästä haaveilevat nuoret miehet läpsyttelemään. Sieltä tulevat läpi, koska suvakit päästävät aina. Ymmärtävät ja hoivaavat veronmaksajan eli naapurin piikkiin.
Sitten seuraavaksi valloittaja voi reippain ja suorasukaisin ottein palauttaa järjestyksen rikkauden vastaanottaneeseen romahtaneseen maahan.

Rtellinen

Sitähän niillä läpsyillä jo haetaan. Kysykää vaikka haloselta.

Suomi Finland

”Riittää, että tyhjentää vankilat rikollisista ja päästää heidät sekä ilmaisesta elämästä haaveilevat nuoret miehet läpsyttelemään. Sieltä tulevat läpi, koska suvakit päästävät aina. Ymmärtävät ja hoivaavat veronmaksajan eli naapurin piikkiin.”
Tuo on tietysti riski, jonka toivottavasti nämä Suomen nykyjohtajat ottavat huomioon. Suvaitsevaisuuden ja kansainvälisen pyyteettömän rakkauden aikakausi tulee päätökseensä.
Venäjän nykyjohto tekee hirvittävän virheen, jos päästää viruksen leviämään kieltämällä ongelmaan vanhaan neuvostoliittolaiseen tyyliin ’virukset ovat länsimaista kapatalismin hapatusta, eivätkä koske sosialismia’. Venäjän talous on finaalissa, jos virus leviää kansalaisten joukkoon hallitsemattomasti.
Eipä ole Suomen kannalta valoisa vaihtoehto sekään, jos Venäjä pääsisikin vähällä ja Suomi kyykkäisi ja menettäisi mahdollisuuden hankkia torjuntahävittäjät. Silloin Putin voisi tajuta tilaisuutensa tulleen. Jo paljon pikaisemminkin.

T

”Riittää, että tyhjentää vankilat rikollisista ja päästää heidät sekä ilmaisesta elämästä haaveilevat nuoret miehet läpsyttelemään. ”
Erinomainen tapa hallinnolle hyödyntää rikollinen ylijäämäväestö: Laitetaan se muiden maiden riesaksi ja hyödytään kenties itsekin samalla. Ranskan muukalaislegioona parhaana esimerkkinä. Rikollinen eli väkivallan käytön osaava populaatio laitetaan taistelemaan maan intressien puolesta ja samall asaadaan hyödynnettyä tämän populaation väkivaltapotentiaali hyödyllisessä mielessä. – Sittemmin Muukalaislegioona on siistiytynyt huonosta aineksesta.

Bar Baari

Rajojen sulku tässä koronatapauksessa antaa pientä toivoa sille että sama tehtäisiin uudelleen kun sandaaleilla kengitettyjä Troijan hevosia alkaa taas enemmälti pyrkiä maahan.

Bumsteri

Muuten hyvä mutta se on gangsteri eikä gansteri.

Särmääjä

Ruotsi on enää ainoo maa jossa kaikki on auki koska ihmisoikeudet niin sinne sitten vaan.

Osman Käämi

Presidentti piti nyt lohduttelevan puheen suomalaisille.
Kuukausi sitten oli jo niin paljon tietoa kiinanpöpöstä, että on kummallista kun kukaan päättäjä ei silloin pitänyt kriisitietoista puhetta.
Terveiden ja Hyvinvoivien Laiturin lausunnot jäävät historiaan

El Comandante Cero

Rupesin tuossa katselemaan nurkista sopivan mittaista ja ohuttaa vanhaa sähköjohtoa kuorittavaksi jos tekisi rivarin patiolle puskan juureen silmukan. Jäniksiä ja fasaaneja pyörii siinä. Viranomaiset tuonevat varmuusvarastoista ”teuvalaisen” ja alkanevat pataljoonasopan jaon pakkeihin. Päiväannos pataljoonasoppaa, vaneeria sitä oikea ja sulatejuustonappi sekä koivunlehdistä tehtyä korviketeetä. Ehkä että nikotinistit pysyy nahoissaan niin muonatupakat kolme savuketta päivässä. Pääministeri Sanna kuvauttaa itsensä smolnan edessä soppakanuunalla kauhakädessä ja jakolinjassa muona-annostaan odottaa sisäministeriön väki Hutisalo ensimmäisenä.

Antero Ruiz

Jos ei oo leipää nii syödään pullaa !

Fitness Guru

Nyt hei positiivisuutta kehiin! Tässä on mainio tilaisuus LAIHDUTTAA! Lepsu lihapiirakka/bisse-elämä helvettiin ja kesäksi karmaisevaan sexybiitsikuntoon! Puuroo naamaan ja lenkille siitä, läskiperseet!

Suomi Finland

Ties vaikka anaaj saisi perseensä sellaiseen kuntoon, ettei ainoa vaihtoehto ole etsiä seuraa Turkin ja Kreikan väliseltä rajavyöhykkeeltä.
Tosin luulisin, että nimimerkin takana on joku trollausta rakastava mieshenkilö.

Aappa

”Korona tuleekin iskemään ensinnäkin niihin, joilla ei ole rahaa.”
On jo iskenyt, koska jos ei ole rahaa, kulkupeliä, tai ei kykene iän tai sairauden johdosta liikkumaan pitkiä matkoja, niin jo tällä hetkellä voi olla pulaa esim. hygieniatuotteista ja elintarvikkeista hamstrauksen takia.

M

”mikä siinä riemastuttaa”
Käsittääkseni kiinalaiset ja singaporelaiset ovat saaneet ihan hyviä tuloksia rankoilla liikkumisrajoituksilla. Jos rajoitukset toimivat ja jos sattuu sairastumaan (akuutteja caseja tulee kuitenkin normaalisti koronasta riippumatta), niin on paremmat mahdollisuudet päästä hoitoon, kun sairaalat eivät toivottavasti ole aivan täynnä koronaa.

pöh

”Se henkilö, joka läpsyttelee Ruotsista Suomeen hakeakseen turvapaikkaa, saa sitä edelleen hakea eikä tällaista henkilöä käännytetä rajalta takaisin.”
Juuri se ohisalo painotti että turvapaikkaa hakemalla saa kulkea vapaasti.
Ruotsissa kun ei oikein mitään tehdä viruksen leviämisen estämiseksi, niin sieltä tulee vielä iso rynnäkkö Suomeen, kunhan Ruotsissa alkaa kaatua kunnolla porukkaa.

Anonymous

Olisikin mielenkiintoista nähdä mikäli näin kävisi. Jos tulisi yhtäkkiä invaasio sekä idästä että lännestä. Kun sanoo oikean sanan. Kovasti on naureskeltu jenkkien asehamstraukselle. Täällä hamstrataan paskapaperia. Löysät on huosuissa ennenkuin mitään on edes tapahtunut.

Ahneuden alttarilla

Boy. Yhdenkään ihmisen ei pitäisi joutua asumaan kadulla missään maassa. Jokaiselle kotikolo. Pieni prosentti maapallon ihmisistä omistaa suurimman osan maailman varallisuudesta. Tarvittaisiin varallisuuden uusjako. Sen voisi aloittaa ei niin kaukaa kuin ikävästä ilmiöstä nimeltä Lontoon City. Reilut britit, ahneus ja härski voitonpyynti jatkaa vuosisataista kulkuaan. Jotain on, mikä ei muuttuvassa maailmassa muutu.

Miten meni

Suomen hallitus mokasi tämänkin asian jo alkuunsa. THL ja muut vain selittelivät, että tämä ei Suomeen tule ja totta kai pääministeri vain vatuloi, sekä uskoi tietysti. Yrittäjät ovat varmasti nyt todella mielissään.
Kukaan ei tiedä varmaksi, mikä lopputulos tästä tulee. Sen näemme ehkä syksyllä.