Mitä "Rajat kiinni"-ilmiöllä oikein tarkoitetaan?

landscape-4082943_960_720.jpg

Muutaman vuoden takaa, onko ajankohtainen?

Rajat kiinni!-tokaisulla ei tarkoiteta jotain sellaista kuin turvapaikka-aktivistien ja vasemmistolaisen keskuudessa annetaan ymmärtää. Että valtakunnan rajat on suljettava suurinpiirtein puomilla. Sen jälkeen ketää ei pääse kumpaakaan suuntaan.

Vastapooli siis ymmärtää Rajat kiinni! siten, että maista tehtäisiin jonkinlaisia suljettuja pulloja, joista ei pääse ulos tai sisään. Huvittavin tällainen keskustelu käytiin rasisminvastusteluryhmä Rasmuksessa syksyn 2015 Tornion Rajat kiinni!-mielenilmausten jälkeen.
– Ensin ne vaativat rajaa kiinni Torniossa ja sen jälkeen menevät rajan yli Haaparannalle ostamaan nuuskaa, rasisminvastustelijat viisastelivat.
Rajat kiinni! ei tarkoita siis mitään suljettua pulloa vaan jotain sellaista, miten rajavalvonta toimii tänä päivänä Viron ja Venäjän suuntaan. Kolmannen maan ulkomaalainen ei pääse Venäjältä Suomeen ilman papereita. Myöskään Virosta ei kolmannen maan henkilö, jolla ei ole passia ja Schengen-viisumia ei onnistu matkustaminen Suomeen. Venäjän rajavartiosto ottaa säännöllisesti Suomen rajan pinnassa seikkailevia kolmansista maista tulleita miehiä kiinni näiden yrittäessä Suomeen sotapakolaisiksi. Venäjä ottaa heidät kiinni ja palauttaa kotimaihinsa.
Myös Virosta yritetään harvakseltaan Suomeen. Tulijat jäävät kuitenkin pääsääntöisesti kiinni satamissa ja heidät otetaan säilöön Virossa. Virosta on kaksi suuntaa, joko hakea turvapaikkaa Virosta, jolloin tulijan toiveet Länsi-Eurooppaan tippuvat nollaan. Toinen suunta on koti.
Tämän lisäksi on olemassa kaksi muuta maata, joiden kautta kolmansien maiden miesten on mahdollisuutta tulla Suomeen. Norja, mutta kysymys on lähinnä hypoteettinen. Norjasta ei tule tulijoita Suomeen ja jos jostain kumman syystä alkaisi tulemaan niin Norjan rajapoliisi noukkisi tulijat huostaansa.
Ainoa maa mistä tällä hetkellä pääsee Suomeen on Ruotsi. Tässäkin tarkastiottaen vain tulemalla Haaparannasta Tornioon. Tämä on ainoa rajanylityspaikka, jossa naapurimaan viranomaiset eivät hoida työtään joten tulijoiden kiinnioton vastuu jää Suomen viranomaisille. 
Nyt kysymys on siitä, että tulijoiden annetaan tulla Suomeen. Ruotsi on turvallinen maa ja heidät pitäisi paperittomina palauttaa Ruotsiin. ”Asyl”-sanan lausuminen taas ei ole riittävä peruste ottaa tuljian turvapaikkahakemusta tutkittavaksi vaan lain mukaan sen on tapahduttava ensimmäisessä EU-maassa, jonne tulija saapuu. Näin ollen Ruotsista Suomeen tulevat henkilöt ovat automaattisesti laittomia tulijoita, jotka pitäisi poistaa nyt ainakin vähintään Ruotsiin. Tai sinne ensimmäiseen Euro-maahan, jonne ovat tulleet.
Kun halutaan rajoja kiinni, niin sillä tarkoitetaan siis tätä. Että kolmansien maiden miehet eivät voi ihan noin vain lonnia Euroopan läpi sinne maahan mihin haluavat. Suomen pitäisi sulkea Ruotsin vastainen raja ja käännyttää rajalta kaikki ne, joilla ei ole passia ja viisumia. Rajan yli pääsee, kuten tähänkin asti, suomalaiset, ruotsalaiset tai ylipäätään kaikki ne, joilla rajan ylittämiseen on olemassa sellainen paperi, joka lailliseksi katsotaan.
Lisäksi rajoja voidaan vaatia kiinni Euroopan etelärajoilla ainakin Välimerellä. Unkarihan sulki oman EU:n ulkorajansa, joten sitä kautta ei ole tulijoita tulossa. Välimerelle on vietävä sota-alukset ja ammuttava varoituslaukauksia niitä veneitä kohti, jotka yrittävät tulla EU-alueelle. Mahdollisesti sotalaivat voivat aluksi hinata tulijoiden paatit Afrikan edustalle, mutta Eurooppaan heitä ei pidä päästää.
Tässäpä alkuun oppitunti rasisminvastustelijoille.

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
tira

”Lain mukaan sen on tapahduttava ensimmäisessä EU-maassa johon tulija saapuu” ei valitettavasti pidä paikkaansa. Mitään ”lakia” ei ole olemassakaan ja Schengen-sopimusta kuten muitakin asiaan liittyviä soppareita alettiin humaanisti tulkitsemaan ns. luovasti. Karmein seurauksin. Esimerkki: kun olet tullut Turkista hengenvaarallisen 6 kilometrin matkan turistibotskilla (merihirviöitä väistellen) Kosille, voit täysin rauhassa seuraavat pari viikkoa löhötä rannalla, häiriköidä blondituristeja ja katsella veltosti kännykästä missäs ne parhaat apajat. Ja eikun Suomeen. Jutun juju on siinä, ettet missään vaiheessa avaa suutasi asyylin anomiselle, ennen kuin olet perillä dreamlandissasi, muuten sinut voidaan palauttaa siihen maahan missä olet turvikseksi kirjautunut. Kreikan ja Italian avustukset tulijoille tasan 0 euroa. Ja tämä ilosanoma levisi todella nopeasti. Tunkua sikäläisten migrien pakeille ei juuri ollut.
En kannata sotalaivoja Välimerelle, aika paljonhan tilanne siellä on jo parantunut kun nämä ihmisystävälliset alukset joutuivat lopettamaan toimintansa Italian ja Maltan painostuksesta. Eurooppaan tulijoita vähemmän, hukkuneita vähemmän. Ehkäpä Libyakin vihdoin alkaa suojella rajojaan afrikkalaisten invaasiolta. Toki löytävät sitten jonkun muun reitin.
Ilmainen elatus, eikä vieläkään töitä tarvitse tehdä – tässäpä afrikkalaisen miehen unelma! Se afrikkalainen vaimo tietenkin on kyökkipiika ja lapsentekohommissa kuten ennenkin, mutta eipä tarvitse pellolla kuokkia ja vuohia lypsää – sitä varten on olemassa suomalainen hyvinvointiyhteiskunta.

tira

Ikävä kyllä on pakko päästää Ruotsista Suomeen jos on mamu ollut niin välkky ettei ole vielä Ruotsissakaan rekisteröitynyt turvapaikanhakijaksi. Näin näitä soppareita nyt vaan tulkitaan. Venäjä tällä kertaa piti kahdenvälisistä sopimuksista kiinni, Ruotsi toimi taas kuin herravaltio: heitetäänpä nyt tuo surkein aines Suomeen, tuonne itäiseen maakuntaamme. En tajua kuka idiootti täällä haluaa lisätä yhteistyötä ja varsinkin puolustusyhteistyötä Ruotsin kanssa. Kun tiukka paikka tulee, Ruotsin heittää IKEAn fyrkat kehiin ja Suomi asekuntoiset miehet.

Anonymous

matut ja suvakit on yhtä hyödylllisiä kun peräpukamat

IKEASTA ei heru killinkiäkään

Ei Ruotsi voi heittää IKEAn fyrkkia kehiin koska ne rahat ovat Kampradin perheen omaisuutta ja sijoitettuina ulkomaille veroparatiiseihin monimutkaisten veivaamisten taakse.

M

”soppareita nyt vaan tulkitaan”
Jos tulkittaisiinkin niin, että Ruotsista Suomeen saapuva turvapaikkaa hakeva palautettaisiin Ruotsiin, koska tiedetään, että hän on tullut Ruotsista, koska on kirjaimellisesti nähty hänen ylittäneen rajan hetki ennen taikasanan lausuntaa, pitäisin epätodennäköisenä, että siitä mitään seuraamuksia tulisi. Sikäli kuin olen oikein ymmärtänyt, tämä on jonkun viranomaisen tai poliitikon mielipiteeseen perustuva käytäntö, jota ei tietenkään ainakaan tällä vaalikaudella tulla muuttamaan.

Ilmari

Jopa Juha Sipilä sanoi, että 2015 ei olisi tarvinnut päästää ketään Suomeen. Kai hän on sen jostain selvittänyt.

Tuumaaja

Viittasi Dublinin sopimukseen, jota hyvin harva länsieuroopan maa toimitti.
Puola, Bulgaria, Romania etc. entisen itäblokin maat pitivät tästä kiinni, siksi ne eivät ole oikeusvaltioita.
2015 Tornion kautta tullut ”vyöry” oli Soinin allekirjoittama soppari ruotsin kanssa, jolloin ruotsi tuotatti bussikaupalla asekuntoisia miehiä rajanpintaan ja siitä poliisi, rajavartiosto sekä varsumiehet sitten piccoloina kantoivat pakaasit suomen puolelle.
Venäjälle esitettiin vain pyyntö rajan sulkemisesta ja siitä lähtien se on pitänyt.

Huru-ukko

Juu ruåttiin voi ja pitää palauttaa. Se on sitten ruåttalaisten ongelma mitä he niillä tulijoilla tekee, palauttavatko edelleen edelliseen maahan vai antavtko olla. Veikkaan että antavat olla. Ja parhaat antavat.

ike

Täytyisi tuon Ohisalon hiukan ajatella ennenkuin toitottaa tuota kansainvälistä lakia joka paikkaan. Eihän se siihen pysty, kun nuo ideologiset silmälasit. Joskus ihmettelen että uskooko its edes juttuihinsa, sen verran ulkona on kartalta.

Voi olla vain vastapuolen vastaveto

Voi olla, että punavihertollot sanoo ihan piruuttaan, koska haluavat matuttaa tän maan täyeen pakoloisiaan.

ÄO 70

Ymmärrysrajoitteisella on ymmärrysrajat kiinni ihan luonnostaan ja hän ymmärtää asiat vain omasta (syötetystä) näkökulmastaan ja siksi keskustelu ymmärrysrajoitteisen kanssa on kuin yrittäisi polttaa jäitä. Kaikki, jotka ovat jonkun ideologian kannalla, ovat fanaatikkoja ja samalla hyödyllisiä, ymmärrysrajoitteisia idiootteja. Esimerkiksi vihreitä ei olisi olemassakaan ilman henkilöitä, jotka nielevät kaiken mitä heille ylempää syötetään. Monikulttuurisuus on rikkautta-höpinät ovat myös uponneet kuin Uuno heikkoihin jäihin, ymmärrysrajoitteisen tajuntaan. Rasistifasistinatsi-kortti on ymmärrysrajoitteisen ainoa puolustus ja argumentti, vaikka keskulteltaisiin niinkin jokapäiväisestä asiasta kuin säästä.

Anonymous

Tässä on kyse tiettyjen piirien kuten punavihernatsien tyypillisestä tahallaan väärinymmärtämisestä.
Samoin ”maahanmuuttokriittisten” väitetään vastustavan kaikkea maahanmuuttoa vaikka he vastustavat vain haittamaahanmuuttoa ja islamin invaasiota. Termi ”maahanmuuttokriittinen” on kyllä huono mutta parempaa ei lien keksitty. Tarkempi termi olisi haittamaahanmuuttovastainen tai pakolaispolitiikkakriitikko tms.
Epäilen vahvasti että koko termi ”maahanmuuttokriittinen” on punavihernatsien junailema salajuoni.

Anonymous

pitää paikkansa, eivät pysty muuta sanomaan kun natsi ja fasisti,muuta kun eivät keksi.

todella outoa

noinhan se juuri on ja aina ollukkin, mut tyhmä vihervassari ideologisti sitä ei ymmärrä.

Anonymous

Otsikon pitäisi olla: Mitä termillä ”Rajat kiinni” tarkoitetaan?
Koska sitä juttu käsittelee eikä mitään ”Rajat kiinni”-ilmiötä josta en ole kuulutkaan.

Anonymous

Sama paska eri paketti

Pessimisti

”Emme voi sulkea rajoja sulkeutumatta itse” tuumasi muuan höperö ilmastouskovainen.

John McMunne

Eikä tarvitse sulkeakaan; länsirajalle asennetaan vain muutamia ns. ”anti everything guneja” ja koko siirtolaiskriisi tms. ratkeaa kuin itsestään…

Acc358

Kiitos kun otit aiheen esille. Visioin hieman.
Autonomisille tekoälyavustetuille asejärjestelmille on tarvetta. Jaksavat valvoa 24/7. Toteuttaisivat tehtävänsä tasapuolisesti kaikkia kohtaan omantunnontuskitta. En tiedä, onko näitä jo markkinoilla. Saisi olla. Ei näissä ole mitään moraalitonta, ovat verrattavissa miinakenttiin tai piikkilankaesteisiin.
Ajatelleenpa jotain kaupunkisodankäyntiä. Järjestelmän maassa liikkuvat yksiköt jaksaisivat väijyä. Ne voisivat välittää tietoa toisilleen. Ja eliminoida kohteita yksin tai yhdessä. Dronet voisivat tiedustella ja jopa osallistua kohteiden tuhoamiseen. Oleellisesti on, että kaikki elävä ja automatisoitu voima alueella neutralisoidaan.
Kohteet voitaisiin kirjaimellisesti näännyttää. Kärsivällisesti. Automaatio jaksaa. Tässä olisi joillekin tilaisuus muuttaa maailmaa ja sodankäyntiä.

seant

Nämä kolme asiaa ”rajat kiinni” , ”maahanmuuttovastainen puolue” sekä ”äärioikeisto” ovat valtamedian sekä korkean tason politiikkojen käyttämä ilmaisu Ps:stä. Eli he valehtelevat aina kertoessaan näin. vaikka kuinka kerrotaan, ettei nämä pidä paikkansa.

JoJottaminen EU- maiden välillä

Expressenissä oli iso artikkeli 11.2 -19 siitä miten Ranskan siltojen alla puhutaan murrettua ruotsia. Nimittäin afgaanit puhuvat, ne jotka eivät saaneetkaan ”eurojackpottia” Ruotsista vaan joutuivat lähtemään maasta pois.
Siellä Ranskan siltojen alla keskustelevat uskaltaisiko nyt mennä anomaan asyylia vai kannattaisiko odottaa. Jos tuuri käy ei datahaku löydä merkintää siitä että asyylia on jo yritetty Ruotsista ja saatu pakit. Joillakin käy tuuri, toisilla ei.

Landepaukku

Itse olen huomannut täällä pienellä asuinkunnassani että tänne loisimaan tulleet valehtelijamuslimit ovat suurin osa häipyneet. Täällä ei ole Helsingin hälinää, täällä eo voi olla ainoastaan yksi muiden joukossa, täällä ei ole moskeijaa eikä tuhansittain aateveljiä. Täällä on vain hijaista, rauhallista sekä helvetin kylmä ilmapiiri loisia kohtaan, ja he tuntevat sen. Viihtyvyysaste tasan nolla. En tiedä ovatko hakeutuneet suurempiin kaupunkeihin tai muihin enemmän islamisoituneisiin maihin, tai jopa takaisin kotiin, mutta täällä eivät enää ole ja koko kaupunki muutamaa kiimaista vanhaa akkaa lukuunottamatta on siitä hyvin onnellinen. Meiltä löytyy irakilaisia jotka tulivat tänne 90-luvulla, joista jokainen on kotoutunut ja puhuu täydellistä Suomea. Ovat jokainen myöskin työssäkäyviä ahkeria ihmisä. Heidän kanssaan olen jutellut näistä ”uusista” muka-pakolaisista ja he kaikki ovat hyvin häpeissään siitä mitä valehtelevaa paskasakkia tänne on vellonut. Eivät halua olla heidän kanssaan missään tekemisissä, eivät jaa ideologiaa eikä heillä ole mitään yhteistä. Tämäkin on edesauttanut valehtelijoiden poislähtemistä suuresti, että kiitoksia vaan. Tämmöistä menoa pikkukaupungeissa! Jos asutte suurkaupungissa ja massan RUSKEUS vituttaa, muuttakaa landelle, täällä on vielä aitoa Suomea jäljellä.

Ilmari

Kun vauhtiin on päästy, voitaisiin samalla muuttaa perustuslakia. Ne kohda, joissa lukee: ”Jokaisella on oikeus…” muutettaisiin muotoon: ”Suomen kansalaisella on oikeus….”
Sama muutos tehtäisiin myös kaikkiin muihin lakeihin. Esimerkiksi kuka tahansa luku- ja kirjoitustaidotonkin voi ilmestyä jonkin viraston tiskille ja vaatia nähdäkseen julkista asiakirjaa ja se on annettava.

Oddvar

Tietääkö kukaan minne voisi ilmoittaa kun naapuritalon suvakkirouva viettää aikaansa mökillään ja pitää täällä rivarikämpässään laittomille muslimeille hotellimajoitusta. Rasisti ja islamofobikko kun olen, ajattelin vasikoida.

Qroquius Kad

Isännöitsijälle?

Oddvar

Ajattelin viranomaisia. Kun on olemassa vinkki/vasikka mahdollisuuksia käräyttää naapureitaan jotka huijaavat tukia tai harrastavat verovilppiä niin eikös olisi loogista että saman voisi tehdä laittomille maassa oleskeville? Enemmän hyötyä siitä olisi kaikille kuin käräyttää pimeä Raksa-Kaaleppi asumistukihuijauksesta.

Acc358

Ruotsin tulisi saada seuraamuksia siitä, että sen alueelta tullaan Suomeen hakemaan turvapaikkaa.
Tietysti ensimmäinen toimenpide olisi paperittomien käännytys heti rajalta. Ei tule palkita ihmisiä paperien puuttumisesta.
Jos käännytettävä sanoo taikasanan ”asyl”, niin silloin tulisi silti heti käännyttää. Ja perään ilmoitus Ruotsin valtiolle, että jonain tiettynä päivänä on käännytetty vaikkapa 500 asyylin pyytäjää takaisin Ruotsiin, koska Ruotsi on turvallinen maa. Koska tulva jatkuu, niin Ruotsille on ilmoitettava, ettei Suomi hyväksy Ruotsin harjoittamaa asyylia hakeneiden ilmeistä kaltoinkohtelua. Tässä kohden voisi vedota ihmisoikeuksiin ja pyytää Ruotsia käyttäytymään vastuullisesti.
Koska tulijat ovat tarinankertojia, muutamia heistä voitaisiin ottaa kuulusteluihin, joissa voisivat kertoa Ruotsissa kohtaamistaan hirveyksistä. Näitä tarinoita voitaisiin käyttää todisteena YK:ssa ja muualla. Tarinankertojat pitäytyisivät saduissaan kyllä. Hitsaaja saisi miettimistä.
Ja sitten noottia ja ukaasia Ruotsiin. Liikennekatkoja. Viisumin vaatimista kaikilta Ruotsista tuleville.
Näin olisi luotu Ruotsille motiivi olla päästämättä läpsyjä Suomeen ja myös olla päästämättä läpsyjä Ruotsiin. – Teoriaahan tämä tietysti on. Suomalaisilla on kansana keskimäärin omat henkiset esteensä puolustautua.

ike

Viisauden sanoja.

Hade Aning

Viime vaalien alla eräs vihreä tuttava väitti persujen haluavan ”rajat kiinni”, ikäänkuin kyseessä olisi joko-tai.
En tiedä uskoiko hän itse siihen vai oliko vihreiden vaalityötä tekeviä neuvottu puhumaan niin.

Anonymous

Ja nyt toimitaan täysin päinvastoin eli ainoa mikä voi ylittää rajan aivan kuten ennenkin on ”turva(raiskaus)paikanhakija”.

Acc358

Iskulause ”Rajat kiinni” antaa mahdollisuudet tulkintaan, jossa maa olisi todella eristetty ja kukaan ei pääsisi ulos eikä sisään.
Parempi olisi käyttää iskulausetta ”Rajat hallintaan”. Se vetoaisi virkakuntaan. Tuskinpa monikaan poliitikko vaatisi, että rajaliikennettä ei saisi hallita tai että sen pitäisi olla täysin hallitsematonta.

toni lajos

Tuhottu on Eurooppa, savuava raunio on koko kaunis ja aiemmin turvallinen maanosa. Korona edesauttoi merkittävästi tuhoa, lopputulos olisi kylläkin ollut sama ilman koronaakin, mutta hiukan viiveellä. Kuka olisi uskonut muutama vuosi sitten tätä tilannetta, hullujen huoneelle olisi tätä tilannetta uumoillut viety, ainakin äänekkäästi mölisevä olisi kiikutettu hoitoon. Itsekin ostin vielä muutama vuosi sitten uuden palttoon ja kengät kivijalkaliikkeestä. Nyt on asia toinen, kirpputorien ovien suusta ” ota tästä ” laatikoista löytyy käyttökelpoista, nukkavieruun ja nyppyiseen palttooseen tottuu, häpeän punakin häipyy, kyllä siihen tottuu.

Anonymous

Nyt Afrikka sulkee rajojaan hehhee. Sinne ei ole menemistä mutta tänne kyllä.

Anonymous

Afrikka laittaa rajat kiinni tautisilta valkoisisilta eurooppalaisilta, kammottavaa rasismifasisminatsismia, miten ne kehtaa!
Kyllä jokainen tautinen valkoinen eurooppalainen on ansainnut turvapaikan Afrikasta ikielatuksella, kartanon, refugeesalaryn, discorahaa, Africa-Goldin, ohituskaistat ja lauman paikallisia ”refugees wellcome”-hoivaajia.
Eikä unohdeta kotouttamista paikallisiin tyttökouluihin, kyllä tautisilla valkoisilla eurooppalaisilla on oikeus tutustua paikallisiin prinsessoihin, hyvää se afrikkalainen tyttökoulu tekee valkoiselle koronapakolaisellekkin.

Anonymous

Eikö rajat aukene meille kun sanomme Afrikassa ASYLUM.
Entä ne kansainväliset sopimukset, GCM/R, turvapaikkasopparit, kiintiöpakolaiset ja muut.
Mitä se Afrikkaministeri oikein sössii gepardihattujen kanssa, pitää vaatia se Afrikka-miljardi takaisin Suomeen.
Haavisto vaan banaania ihmettelee ja ulkoministeriön miljardia imaameille ja gepardihatuille jakelee.
Miljardi sinne ja miljardi tonne, suomalaisella veronmaksajalla on jakovaraa vaikka saisi läpsyttimenkuvan takalistoon ja koronan, myös Hurstin ruokajakelu kiellettiin.

Wilson

Afrikalla mitään hätää ole. Poppamiehet hoitaa tommoset virukset helposti! Juokaa 5 litraa kamelinkusta per päivä ja harrastakaa sukupuoliyhteyttä vauvan kanssa niin homma hoituu!