Viktig information: Vårfirandet ställs in – men nya initiativ är på gång

Skärmbild (191)

Kära medlemmar, väljare och sympatisörer, med anledning av den rådande coronapandemin har Alternativ för Sveriges partistyrelse enhälligt beslutat att ställa in vårfirandet och medlemsfesten den 1 maj.

Aldrig tidigare har vi behövt ställa in något evenemang. När vi anordnar olika träffar är det regel att våra odemokratiska motståndare gör allt för att hindra oss, men de har aldrig lyckats. Vi har alltid använt både kraft och list för att kunna hålla våra evenemang, och i slutändan har vi gått segrande ur dessa dragkamper.
Den här gången är det annorlunda.
Det är sant att vi visserligen skulle kunna hålla evenemanget och att ingen tvingat oss att ställa in. Men att samlas flera hundra personer när samhället är lamslaget och tusentals riskerar avlida eller redan är svårt sjuka, vore ett oacceptabelt agerande vilket helt garanterat skulle förvärra vårt folks lidande i en redan svår situation.
Beslutet att ställa in är förstås tråkigt. Trycket på medlemsfesten var massivt och den var fullbokad sedan flera veckor tillbaka med 140 anmälda personer. 1 maj infaller i år på en fredag så många hade tänkt åka från olika delar av landet för att fira in våren med oss i Stockholm. Förutsättningarna för en riktig vårfest var perfekta. Jag och flera andra har redan nu lagt mycket tid på att förbereda organisationen för ett så stort evenemang och såg verkligen fram emot att få uppleva den här dagen med er. Allt talar för att vi skulle ha blivit flera hundra personer på Långholmen.
Samtidigt är beslutet att ställa in enkelt. Beslutet togs av en enig partistyrelse. Jag är säker på att ni som läser detta är av samma åsikt och att ni redan tidigare tagit höjd för att evenemanget inte kan äga rum. Vi är inte ensamma om att behöva skjuta evenemang på framtiden. Hela världen kämpar mot pandemin och vi har alla ett ansvar för att göra vad vi kan för att bekämpa krisen.
Jag var inbjuden till Berlin i april för att delta på ett evenemang i Bundestag tillsammans med nationalistiska partier från hela Europa. Arrangör var självklart våra vänner i Alternative für Deutschland. Det är inställt, men jag ser fram emot att resa dit när tillfälle ges. Våra kontakter med AfD blir ständigt tätare.
Mikael Jansson och William Hahne skulle dessutom resa till Libanons huvudstad Beirut för en utrikespolitisk konferens, tillsammans med företrädare för Vlaams Belang. Även den är inställd, men kommer att äga rum när tillfälle ges. Mikael Jansson har tidigare företagit intressanta resor till Ryssland och Syrien under tiden han satt som ledamot av riksdagens försvarsutskott.

Inga sammankomster för medlemmar och aktivister

Jag har uppmanat alla kretsansvariga att inte hålla några sammankomster för medlemmar eller aktivister under överskådlig tid. Samtidigt är det en stor efterfrågan att få dela partiets nya folder “Sverige har problem. Vi har lösningar.” och vi har den senaste månaden köpt in tiotusentals nya foldrar för att de redan tagit slut i olika län. Det är positiva nyheter och innebär att hushåll över hela Sverige nu här och nu tar del av vårt budskap!
Alla som nu vill dela foldern ska endast dela i brevlådor eller brevinkast, inte direkt till andra människor. Iaktta stor försiktighet. Dela inte om det är minsta risk att du har drabbats av viruset. Då ska du vara i karantän, punkt slut. Annat agerande är respektlöst och riskerar människors liv och hälsa. Om du är helt frisk men tillhör en riskgrupp bör du också iaktta stor försiktighet och endast dela utomhus i brevlådor, inte i brevinkast i trappuppgångar.

Tre positiva nyheter

I dessa dystra tider vill jag ändå avsluta med att ge er några positiva besked.
1. Ett nytt partievenemang ska äga rum så snart det är möjligt!
Det är omöjligt att just nu säga när detta är realistiskt, men vi ska hålla ett nytt evenemang så snart det går. Konceptet bör bli liknande det som vi hade 1 maj, med både ett allmänt evenemang och en medlemsfest. Jag hoppas att vi då blir minst lika många som vi skulle ha blivit nu i vår!
2. En AfS–nätbutik lanseras!
Ni är många som har efterfrågat det, och nu kan jag äntligen officiellt meddela att vi kommer att börja sälja profilprodukter. Initialt kommer försäljning ske av pikéer och kepsar, men tanken är att vi ska erbjuda fler produkter allt eftersom. Pikéerna och kepsarna är redan tryckta och är på väg att levereras till oss. Medlemmar kommer att få rabatt, så om du inte är medlem och vill vara säker på att få vårens snyggaste piké och keps – bli medlem nu! Jag kan inte säga ett exakt datum för lansering, det är mycket organisatoriskt som ska fungera, men vi jobbar på saken.
3. Jag startar en videoblogg!
Många av er följer mig via mina sociala medier. Det mesta där är i text. Jag kommer framöver även att kommunicera via en videoblogg så att mitt budskap sprids på fler sätt. Tanken är att avsnitten ska vara korta och koncisa och beröra aktuella händelser. Det återstår fortfarande vissa förberedelser, men så snart allt är klart kommer bloggen upp.
Till sist vill jag återigen vädja till er att vara solidariska med era medmänniskor. Gör något som underlättar tillvaron för era nära och kära, vänner och grannar. Kan ni handla åt någon som befinner sig i en riskgrupp? Gör det. Om inte, kan ni hjälpa dessa på något annat sätt, genom att beställa hemleverans av livsmedel och andra förnödenheter? Något så enkelt som ett telefonsamtal till en orolig medmänniska kan göra stor skillnad. Alla insatser räknas, nu när krisen är här.
å partistyrelsens vägnar

Gustav Kasselstrand
Partiledare
Alternativ för Sverige

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jaska70

Saisko på finska?

Minä

Kyhyt versio: kevätjuhlat peruutettu, eikä muitakaan kokoontumisia suositella.

Anonymous

Rajat kiinni!

Anonymous

Lopeta nyt Paavo saatana se kiljun kittaaminen.

peräpää

Pate vain testasi osaammeko ruotsia.
Kyllä osaamme.
Ei mitään uutta taivaan alla sanoo tuo Gustav.
Eikös AfS ole vanha (keksintö) ja jotakuinkin kuin SD?

juha Anttila

miksi ne kirjoittaa näin:”Hela världen kämpar mot pandemin och vi har alla ett ansvar för att göra vad vi kan för att bekämpa krisen.”
Eikö ne lue PT:tä jossa sanottiin että riski on 0.00%???

peräpää

Pohjalaisvitsi lapsuudesta Patelle:
Mummo meni tohturille, kun oli flunssaa. Tohturi sanoi: vika on viirus. Mummo sanoi: ei se siellä ole. Se on nenässä ja kurkussa.

Ei hätää

Höpsis. Mä ainakin lätkin kärpäslätkällä, jos tohtivat tulla lähelle. Mokomat pikkupenteleet.

Ahmed Ahne

Se oli kuitenkin hieman noloa kun kävi ilmi että AfS- johtoportaan jäsen Hahne myy netissä kk- suusuojia 249kr kipale eli noin 10- kertaiseen hintaan.

Viljami Ahne

Juu sen nimi on Ahne eikä Hahne. Ei ole mitenkään lojaalia lypsää omilta kansalaisiltaan 10- kertaista ylihintaa. Epäisanmaallinen teko. Kehareille ei pidä edes myydä.