Turvapaikanhakijoiden määrä alkukuussa normaalilla tasolla

Skärmbild (196)

Ruotsiin on tullut tammi-helmikuun aikana 3 293 omatoimista turvapaikanhakijaa. Määrä on jokseenkin sama kuin 2017-2019 vuosina.

Tahti on ollut maaliskuun alussa samaa luokkaa, eli ainakaan kuukauden ensimmäisen viikon aikana tulijoita on tullut ihan samaa viikkotahtia kuin tammi- ja helmikuussa. Tilastoja viikolta 11 ja 12 ei ole vielä julkaistu.
Ruotsi, kuten muutkin Pohjoismaat päästävät edelleen turvapaikanhakijoita maihinsa. Tässä suhteessa tilanne on kuten ennenkin. Rajanylitysten tiukentaminen koskee vain paikallisia ihmisiä, esimerkiksi Torniosta ei saa mennä Haaparantaan, vaikka se on käytännössä samaa kaupunkia.
Vaikea arvioida tässä vaiheessa miten turvapaikanhakijoiden määrä tulee  jatkossa olemaan. Mielenkiintoista on seurata sitä, että koska esimerkiksi käytännössä joka ikinen turvapaikanhakija, joka tulee Suomeen on kulkenut Saksan, Tanskan ja Ruotsin läpi. Antavatko nämä maat nyt jatkossa turvapaikanhakijoiden kuljeksia oman mielensä mukaan.