PS:n Tavio: Hallitus velkaannuttaa tai kaataa pienyrittämisen

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio pitää hyvänä pääministeri Sanna Marinin hallituksen tarttumista yrittäjien tukemiseen. Tavio katsoo osan toimista oikeiksi, kuten yrittäjän oikeuden perusturvaan ja yritysten veronmaksun lykkäämisen.

Tavio katsoo kuitenkin, että vaikeimmassa tilanteessa olevia pienyrityksiä uhkaavat konkurssit, koska riittävää suoraa tukea ei ole koronatilanteessa annettu.
Tavio pelkää, että moni pienyrittäjä valitsee velkaantumisen sijaan liiketoiminnan alasajon.
– Marinin hallitus näyttää kehottavan koronaviruksen vuoksi vaikeuksissa olevia pienyrittäjiä siirtymään kotiin työttömyysturvan pariin ja ottavan lisää velkaa samalla juokseviin liiketoiminnan kuluihin, Tavio sanoo.
Ville Tavio

Subscribe
Notify of
guest
41 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Übersturm
20.3.2020 13:43

Velkakoukulla saadaan firmat nöyriksi kaikille pakkomuutoksille. Näin on tehty kansalaisillekin: On pakko ottaa elämän mittainen laina, jotta saat kohtuullisen asumistason. Sitten oletkin nöyrä lammas tekemään töitä ehdoitta, jotta saat velkaisi maksettu. Samat tahot omistavat firmat ja rahoituslaitokset sekä maksavat lahjukset poliitikoille, että nämä tekevät omistavan luokan vaatimat lait ja asetukset.
Tämä muuten kannattaa lukea niin näkee miten päin v**tua koko korona-kriisin hoito meni oikeasti: https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/9932d022-e52f-4984-879b-bb231ad9c24d

Übersturm
20.3.2020 14:35
Vastaa...  Übersturm

Muistetaanpa vielä tämä ihmeellinen asia… Kovasti luvataan rahaa, tukia ja helpotuksia maksuista & veroista. Valtio maksaa!!! Mistä raha tulee, kuka maksaa?
Iskeekö pas** Koronan loputtua taas sille “valkoiselle, kritilliset arvot omaavalle, työssä käyvälle ihmiselle”? Saadaanko kunnon verot päälle ja jotakin edes vähän omistavalle (esim. asunto & auto) mukkon maksut&verot. Vituttaa jo ajatellakin miten maksuja ja veroja “paukkuu”.

Ilmari
Ilmari
20.3.2020 17:47
Vastaa...  Übersturm

Ei helpotuksia sinänsä luvata vaan maksuaikaa veroille ja työnantajamaksuille. Tämä se!voisi hallituksen tiedotustilaisuudessa.
Mistään mitään tietämätön kirjoittaa silkkaa paskaa.

ike
ike
20.3.2020 21:55
Vastaa...  Übersturm

Olet valitettavasti oikeassa. Tämä hysteria saa kaikki nuo kuulostamaan pikku jutuilta. Eivät ole pikkujuttuja parin vuoden päästä. No niin kauas ei hallitus katso vaan toimii kuin ainakin suosiostaan kiinnostunut hallitus, ei kuten järkevä sellainen. Kaikki muu on salaliittoteoriaa ym. https://areena.yle.fi/audio/1-50461294

Suomi Finland
Suomi Finland
21.3.2020 10:47
Vastaa...  ike

Ohhoh… Olipa tekstiä. Tuo kannattaa kuunnella.

ike
ike
22.3.2020 18:33
Vastaa...  Suomi Finland

Ihmetyttää vieläkin miten tuo on päässyt YLE:n seulasta läpi.

Suomi Finland
Suomi Finland
20.3.2020 15:14
Vastaa...  Übersturm

Yrityksiä ei mielestäni kannata ajaa alas, jos tilaneteen normalisoituminen palauttaisi liiketoiminnan taas normaaliksi kohtuullisessa ajassa. On niin, että jos tämän tyyppisen kriisin, joka ei periaatteessa ole markkinavoimien hallittavissa, annetaan syöstä konkurssiin liian suuri osa yrityksistä, käy siten, että maa ajautuu aivan ennen näkemättömään taantumaan, josta toipuminen saattaa viedä vuosikymmenen.
Kiinteistöjä vuokraavat tahot menettävät rahansa siinä missä yrittäjätkin ja samalla yritysten työvoima jää työttömiksi. Vuokranantajat eivät saa uusia vuokralaisia ja liiketoiminta lamautuu täysin.
Kun näin käy riittävän suurelle osalle kansasta täytyy hintojen romahtaa mukana, että kysyntä ja tarjonta kohtaavat. Sellaisessa tilanteessa myös suuret toimijat joutuvat täydelliseen kuseen.
Jos tätä kriisiä ei nyt hoideta oikein, olemme kohta kaikki köyhiä kuin kirkonrotat.

Anonymous
Anonymous
20.3.2020 18:57
Vastaa...  Suomi Finland

Suomessa on se paha ongelma, että varsinkin pienyrityksen pelivara on yhtä kuin kädestä suuhun. Seuraavan päivän hommat hoidetaan edelliset tuotoista. Pienyrityksessä ei ole mahdollisuutta kerätä mitään vararahastoa moniksi viikoiksi. Jos kirjanpito näyttää tuloja, ne kerätään veroina pois. Pimitettyjä rahoja ei taas voi syöttää liiketoimintaan tai saa syytteen veropetoksesta.

Suomi Finland
Suomi Finland
21.3.2020 09:43
Vastaa...  Anonymous

Tämä on tietysti erittäin ikävä asia. Yrittäjät ovat tällaisissa yrityksissä varmasti nyt kovissa vaikeuksissa. Koronarajoituksista mitään piittaamattomat kansalaiset vielä pahentavat ongelmia. Kiinan tapa on kuitenkin ainoa tapa selvitä tilanteesta, jossa jouduttaisiin vielä syvemmälle kyykkyyn, kuten todennäköisesti Valko-Venäjällä tulee käymään. Vaikka valkovenäläisten kannalta heidän johtajansa toiminta on katastrofaalista, niin siitä saamme kuitenkin esimerkkitapauksen kuinka ilman kunnollisia toimenpiteitä käy.

Raha ratkaisee marssijärjestyksen
Raha ratkaisee marssijärjestyksen
23.3.2020 00:31
Vastaa...  Suomi Finland

Ahneuden tulppa ovat liikehuoneistoja yrittäjille vuokraavat tahot. Yrittäjiltä kiskotaan liian suuria vuokria. Raha hakee rahaa. En tiedä, onko joku tutkinut näitä vuokranantajatahoja Suomessa kattavasti? Olisi mielenkiintoista tietää, keitä ne ovat, paljonko ne tienaavat ja miten verot maksetaan. Vai häviävätkö yhteiskunnalle kuuluvat verot mystisesti maailmalle, kuten muutamalle tulosta takovalle firmakompleksille on tapana käydä. “Hävisi. Pää kiinni kun ette mistään mitään kuitenkaan ymmärrä.”

Rtellinen
Rtellinen
21.3.2020 12:20
Vastaa...  Übersturm

Velkakoukulla ja tukisuoralla firmat veisaamaan suvakkivirttä tuumasi punakaarti.

Minä
Minä
20.3.2020 14:13

Jos maksaa kuluja lainalla aikana, jolloin ei ole mitään tuottoa tai tuotto on hyvin vähäistä, on lopputulos, että hyväkuntoinenkin yritys on yht’äkkiä velkainen yritys. Tiedä edes kuinka kauan se velkaisuus kasvaa. Jos kestää kauan, voi tulla konkurssi, ihan vaan siksi, että maksaa kuluja jostain, mikä ei tuota.
Eipä ole ihme, jos yrittäjä katsoo toiminnan lopettamisen edullisemmaksi. Silloinhan jäljelle jää vielä jotain pelkän velan sijaan. Sillä saataa aloittaa uuden bisneksen, tosin köyhempänä, mutta kumminkin. Tästä tulee varmaan tavallinen tarina. Varmaan siitäkin, että kaikki meni ja velkaakin jäi.
Ja siitä tietysti seuraa koko joukko työpaikkojen menetyksiä, mutta ei kai se hallitusta haittaa. Onhan omat tulot järjestyksessä.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
21.3.2020 05:00
Vastaa...  Minä

Sehän se on. Jos tulot tippuvat, nostetaan veroja, tai myydään jotain. Taas on suunnitellut tuhlailut maksettu jo etukäteen.
Yhtenä vuotena meni kuulemma 5 000 000 000€ jonnekin. Kukaan ei tiedä minne. Joku sisäpiirin tietovuoto. Kyllä pikkuhiluja voi kavaltaa kenenkään huomaamatta ja puuttumatta.

Kysyn vaan
Kysyn vaan
21.3.2020 10:24
Vastaa...  Fatwantarkistaja

Eikös nuo matut vie budjetista tuon 5 miljardia € joka ainut vuosi.

Anonymous
Anonymous
20.3.2020 14:46

Ei huolta, Valtio maksaa kaiken ei kansalle tule kuluja eika menojakaan, eikun no kun korona ptruut polle polle…

Suomi Finland
Suomi Finland
20.3.2020 15:18

Kaikkien toimijoiden pitäisi nyt tässä tilanteessa joustaa. Myös pankkien ja muiden rahoitusta tarjoavien tahojen. Ja ennen kaikkea sijoittajien täytyy myös olla valmiita ottamaan takkiin ja suurempien yritysten operatiivisen johdon täytyy tämä ymmärtää. Nyt ei ole aika yrittää maksimoida omistajien voittoja lyhyellä tähtäimellä.

Frank
Frank
20.3.2020 15:27

Jos joku kertoisi/neuvoisi millä ihmeellä yrittäjänä pääsee pariksi kuukaudeksi edes peruspäivärahan piiriin?

Yrittäjä hae heti toimeentulotukea
Yrittäjä hae heti toimeentulotukea
20.3.2020 16:00
Vastaa...  Frank

Toimeentulotuki kuuluu yrittäjällekin ja jos vaikka käyttää paljon lääkkeitä, ym. voi yksinyrittäjän taloudelle olla jopa positiivista jo ennenkuin työt täysin loppuvat.
Testaa oma tilanteesi. Ota huomioon myös asumistuki, sen hakemista edellytetään ja senkin voi testata laskurilla.
http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/laskurit/toimeentulotukilaskuri
Viikon aikana jo 4 taksiyrittäjää lopetti työnsä. Toki ollut mielessä monella jo Bernerin taksikaaoksen jälkeen.

sama
sama
20.3.2020 16:01

Siis itse kuulin 4 lopettajasta.

Ilmari
Ilmari
20.3.2020 17:50
Vastaa...  Frank

Pääsee kyllä. Yrittäjät otetaan tilapäisesti työttömyysturvan piiriin. Vielä ei ole tietoa, onko se vain peruspäiväraha vai ansiosidonnainen.

Itsenäinen
Itsenäinen
20.3.2020 15:47

Marin ei tunne asioita ollenkaan joista puhuu tai haluaa ” päättää”.
Ei ole minun puolueeni eikä oljenkorteni.

Karu totuus
Karu totuus
20.3.2020 17:32
Vastaa...  Itsenäinen

Niin, Sanna Marin on tyypillinen esimerkki nuoresta naisesta, joka on elänyt koko tähänastisen elämänsä punavihreässä kuplassa. Niinpä hänellä on pahoja aukkoja jo ihan normaalin yleissivistyksen suhteen, eikä oikeastaan minkäänlaista käsitystä siitä, millaista elämä on tämän kuplan ulkopuolella.
Koska oma tietopohja on näin vajavainen ja maailmankuva pahasti rajoittunut ja vääristynyt, on tällainen henkilö sitten helposti kaikenlaisten lobbareiden ja keinottelijoiden johdateltavissa. Kun siis oma tietopohja on heikko ja kriittinen harkintakyky puuttuu lähes kokonaan.
Tarkkasilmäinen kansalainen onkin jo kuukausia sitten kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka Sanna Marin joutuu asiassa kuin asiassa turvautumaan virkamiesten ja muiden neuvonantajien lausuntoihin – joita hän sitten papukaijamaisesti toistelee tv-kameroiden edessä.
Juuri näin hän on tässä korona-asiassakin menetellyt. Ja koska nämä THL:n “asiantuntijat” olivat aika pahasti pihalla tilanteesta etenkin epidemian alkuvaiheessa, lankesi Marin sitten toistelemaan samaa huuhaata pääministerin arvovallalla.
Oikeasti osaava pääministeri ei olisi tällaiseen virheeseen sortunut. Oikeasti työnsä osaava olisi varmistanut tiedot useista muistakin lähteistä, ja toiminut sitten näin muodostuneen luotettavamman tilannekuvan pohjalta.

Suomi FInland
Suomi FInland
20.3.2020 17:52
Vastaa...  Karu totuus

Harvinaisen pihalla nuo THL:n tyypit olivat, jos tosissaan olivat tuota mieltä, eivätkä vain ostaneet itselleen, kavereilleen ja sukulaisilleen aikaa hankkiutua eroon pörssiosakkeista.
Itse olisin parin Tieteen Kuvalehden/Tiede- lehden artikkelia aiheesta lukeneena tehnyt parempia päätöksiä sen jälkeen, kun oli selvää, että Kiinassa on piru irti. Näkihän sen nyt, että kaikkialle se leviää lentomatkustajien mukana. Mikähän niiden tyyppien palkkataso mahtaa olla??

Mikä pykii?
Mikä pykii?
20.3.2020 23:20
Vastaa...  Suomi FInland

Palkkataso lienee hyvä, mutta uskotko Tieteen Kuvalehteen?

Suomi Finland
Suomi Finland
21.3.2020 09:47
Vastaa...  Mikä pykii?

Noh, heitin vain jotain lonkalta noita lehtiä. Siitähän on jo valtavasti aikaa, kun pandemioista olen lueskellut. Olet oikeassa vihjatessasi, että Tiede- lehti pesee laadussa Tieteen Kuvalehden.

Ilmari
Ilmari
20.3.2020 22:27
Vastaa...  Karu totuus

Sitä varten virkamiehet ovat olemassa, että he antavat neuvoja hallitukselle. Ei kukaan pääministeri voi tietää kaikkea itse. Mitä ilmeisimmin THL ei ollut aluksi lainkaan kartalla ja antoi harhauttavaa tietoa. Kun kriisi on vielä päällä, ei asioita voida ruveta tutkimaan vaan se tehdään jälkeenpäin.
Mari on on alun epäröinnin jälkeen ottanut tilanteen haltuun ja osoittanut johtajuutta.

rtellinen
rtellinen
21.3.2020 02:49
Vastaa...  Ilmari

Buahahoohohohohohohohoho.

rocky
rocky
21.3.2020 09:27
Vastaa...  Ilmari

Tuijottamalla kuin zombie?
Maanantain hallituksen tiedotustilaisuus oli puhdasta lavakomiikkaa.”Koko viikonloppu tehty työtä kellon ympäri”.Viikonloppu vedetty siideriä saunassa ja vertailtu meikkejä.Ripsi ja luomivärin kirveltämin silmin nähty visioita ja syöty sieniä vahvistamaan visioita.

Ilmari
Ilmari
21.3.2020 17:25
Vastaa...  rocky

Ei ole minun vikani, jos et ymmärtänyt tiedotustilaisuudesta mitään. Onneksi hallitus tietää, mitä tekee.
Aina on niitä, jotka eivät ymmärrä, mutta ovat siitä huolimatta sitä mieltä, että kaikki tehdään väärin.

Sellasii on koko teinityttöhallitus
Sellasii on koko teinityttöhallitus
21.3.2020 10:08
Vastaa...  Itsenäinen

Mä veikkaan, että päätökset tekee joku muu ja Marin on vaan puhuva pää tajuamatta edes mitä puhuu.

Anonymous
Anonymous
21.3.2020 14:05

Ilmeisen varmaa on, että Marin tekee vaan mitä käsketään taustalta.

Teille jotka ette ole vielä tätä nähneet
Teille jotka ette ole vielä tätä nähneet
20.3.2020 20:31
Entäs Corona-Globen?
Entäs Corona-Globen?
20.3.2020 22:05
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Luitko Paavo että Älvsjömässan muutetaan nyt tehohoito-osastoksi, 200 paikkaa. Kaikki vanhat hengityskoneet kaivetaan esiin ja rasvataan. Henkilökuntaa ei tosin taida olla…
Kas kun ei Friends Arena jossa Melodifestivalen juuri väenväkisin pidettiin (ja tartutettiin miten monta?)
https://www.expressen.se/nyheter/gigantisk-masshall-ska-anvandas-for-intensivvard/

toni lajos
toni lajos
21.3.2020 09:24

Koronan mukanaan tuoman hysterian tiimoilta on aloitettava ponnistelut Suomen itsenäisyyden puolesta, paluuta EU:n käsikassarana toimivana lampaana loputtava. Valtavat miljardi läjät joita katkeamattomana jonoina Brysseliin jaamme tulevat yhä kasvamaan, omassa maassa on uusnormaali tilanne, rikolliset hallitsevat suuria alueita, laittomasti majailevat vaativat yhä äänekkäämmin lisää oikeuksia, johon nykyinen vihervasemmisto nauraen suostuu, kantasuomalaiset norkoilevat tämän kriisin jäljiltä kirpputorien ” ota tästä ” laatikoiden kimpussa, hampaat irvessä taistelemme avustuspakettien jakopaikoilla, joiden jakoa on siirretty sivummalle, pois valtaapitävien silmistä, nousukkaat ja vielä hyvinvoivat eivät halua nähdä sitä alennustilaa johon ennen niin uljas kansa on hirveillä päätöksillä suistettu.
Nyt on rohkeiden miesten astuttava esiin, suomen lippu nostettava ylväästi salkoon, ja annettava sen siellä iloisesti liehua muistuttamassa kaikkia omasta maastamme, kulttuurista, kielestä jne, nyt jos koskaan on toiminnan aika.

Suomi Finland
Suomi Finland
21.3.2020 10:07
Vastaa...  toni lajos

Tässä olisi Suomen raharikkaillakin tilaisuus auttaa kuseen joutuvia pienyrittäjiä. Hallitukselta vaan päätös siitä, että lahjaveron perinnästä luovutaan kriisin ajaksi. Saa nähdä, aukeaako kenenkään kukkaro. Maailmalla ainakin on lahjoitettu rahaa miljardöörien toimesta. Notre Damen katedraalin korjaamiseen ainakin tarjouduttiin osallistumaan Ranskassa.
Jos kukkaronnyörit pysyvät kiinni, se iskee noiden rikkaiden näpeille pitemmällä aikavälillä. Rahaahan maailmassa on.
Juurikin tuo rikollisuus pahenee valtavasti, jos toimenpiteet maan suojelemiseksi ovat liian löysiä. Tietyillä alueilla on koronavirusepidemian jälkeen varmasti paljon painetta lähteä haalimaan rahaa.

Suomi Finland
Suomi Finland
21.3.2020 09:53

Kuulin muuten yhdeltä youtubevideolta, että virustauteihin auttaa: galvanointi. Se on ennenkin viruksiin tehonnut jo -80 luvulla, kun HIV alkoi levitä seksuaalien parissa.
https://www.youtube.com/watch?v=muYvROqa8ns
Siinä on hittiainesta listojen kärkeen.

Suomi Finland
Suomi Finland
21.3.2020 10:38

“Vesa Vihriälän mielestä EU:n sisärajojen sulkeminen on ollut virhe. “Se rikkoo vapaan liikkuvuuden ajatusta. Huono merkki”, Vihriälä sanoo.”
https://yle.fi/uutiset/3-11261175
Vesa Vihriälän mielestä koronalla täytyy olla vapaa liikkuvuus. On siinä sankari. Miten rajojen sulkeminen eroaa kehotuksesta pysyä kotona? Paitsi tietysti siten, että tällä hetkellä ilman kunnollista syytä rajoja ylittävät ihmiset olisivat osa ongelmaa, eivät sen ratkaisua, jos rajat olisivat kaikille auki. Aivan samoin kuin sellaiset ihmiset, jotka kokoontuvat yhteen piittaamatta siitä, että virus voi levitä.
Koronavirus se on tällä hetkellä se, joka sitä liikkumista rajoittaa. Vihriälä voisi kohdistaa räksytyksensä viruksille.

Haho
Haho
21.3.2020 18:42

Paskantuotanto-media.