Pakkopalautettavia ei voida palauttaa, päästetty vapaaksi

Turvapaikka-aktivistien kannalta koronavirusepidemia on hyvä asia. Kaikki pakkopalautukset Euroopasta kolmansiin maihin on jäissä. Ruotsi on jopa vapauttanut säilöönottokeskuksista palautusta odottavia miehiä.

Monet ruotsalaiset turvapaikka-aktivistien Facebook-ryhmät ovat täyttyneet sydämistä ja lämpimästä itkusta sen takia, että pakkopalautuksia odottavien kolmansista maista laittomasti Eurooppaa tulleiden miesten palautukset on toistaiseksi tauolla.
Tukholmassa Märstan säilöstä on jopa vapautettu useita kymmeniä afgaaneja, joita on alunperin ollut tarkoitus lennättää loppukuun aikana takaisin kotiin. Vapauttamispäätökseen päädyttiin sen jälkeen kun ainakin yhdeltä laittomalta löytyi virustartunta ja tämän seurauksena säilön asukkaat nousivat kapinaan.
On merkittävää, että nämä paperittomat ihmiset päästettiin ihmisten pariin vaikka päällänsä on maailmanlaajuinen virusepidemia.
 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.