Ruotsi epäilee koulujen sulkemista mellakoivien nuorukaisten pelosta

Lähes kaikissa Euroopan maissa koulut on suljettu koronaviruksen takia, mutta Ruotsissa ei. Useimmat tietävät syyn, mutta nyt asiasta puhutaan jo ihan julkisesti.

Esimerkiksi SVT:n uutisissa poliisin edustaja Sven Granath kertoo, että kiinniolevat koulut voivat johtaa räjähdysmäisesti lisääntyneisiin ”nuorisorikoksiin”. Granathin mukaan ei ole yhtään hyvä yhdistelmä, että joutilaat nuorukaiset ovat kadulla kun aikuiset ihmiset ovat sisällä koronan pelosta. Vaikka uusruotsalaisia ei suoraan mainita niin eräs sosiaalipedagogi kertoo samassa artikkelissa:
— Te, jotka kiivailette koulujen sulkemista niin älkää unohtako, että ongelma-alueilla nälkäiset ja toimettomat nuorukaiset tekevät mielellään huumekauppaa ruokaa vastaan.
Lainaus SVT:stä loppuu.
Pelko lienee aiheellinen. Toimettomat uusruotsalaiset nuorukaiset voivat keksiä mitä vain mukavaa jännitystä autopaloista ikkunoiden kivitykseen. Tässä suurempi ongelma taas on se, että kovat gangsterit tällä hetkellä odottavat, että milloin alkaa ryöstely. Sorkkaraudat ja liukuvasarat on rasvattu odottamaan vain sitä hetkä, että joku aloittaa kaaoksen. Tässä rytäkässä jengeillä on valmius putsata hyvinkin nopeasti kauppoja.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.