Korjaus aiempaan juttuun: Suomeen tullut tammi-helmikuussa vain 332 turvapaikanhakijaa

Skärmbild (212)

Kirjoitin aiemmin hieman virheellisesti, että Suomeen olisi tullut kuluvan vuoden tammi-helmikuun aikana 741 turvapaikanhakijaa. Tämä tieto on hieman harhaanjohtava. Joten se vaatii korjauksen.

Suomeen on kyllä jätetty 741 turvapaikkahakemusta, mutta näistä 409 kappaletta on uusintahakemuksia. Ts. henkilö on ollut jo useamman vuoden maassa ja uusinut hakemuksensa. Uusintahakemus jätetään yleensä esimerkiksi kristinuskoon kääntymisen takia tai alkamalla homoksi. Maahan on siis tullut rajan yli 332 tulijaa.
Sosiaalisessa mediassa leviää huhu jonka mukaan Suomeen tuotaisiin tällä hetkellä bussilasteittain turvapaikanhakijoita. Tieto ei pidä paikkaansa. Migristä vastattiin kyselyyni, että viime viikolla on tullut yksittäisiä hakemuksia, mutta näistäkin useimmat lienevät juuri näitä uusintahakemuksia.
Rajan yli Ruotsista Suomeen ei siis ole käytännössä minkäänlaista turvapaikkaliikennettä tällä hetkellä.