Tukholman Järvaan roihahtaa kohta jättimäinen korona-aalto

Skärmbild (209)

Tukholman läänihallituksen mukaan Järvan alue Tukholmassa potee koronaviruksesta moninkertaisesti verrattuna muihin Tukholman alueisiin.

Järvan alueeksi lasketaan ongelmalliset lähiöt Rinkeby, Tensta/ Hjulsta, Akalla, Husby ja Kista. Alueella asuu reilu 70 000 asukasta ja yhteensä ulkomaalaisten osuus näissä lähiöissä on 80,43 %. Rinkebyssä osuus on suurin 87 % ja Kistassa pienin 71 %. Kannattaa kuitenkin huomata, että esimerkiksi Rinkebyssä ei asu yhtään ainoaa kantaruotsalaista.

Lääninhallituksessa katsotaan, että tilanne Järvassa on hyvin vakava. Aiemmin kerrottiin, että iso osa Ruotsin koronaan kuolleista oli juuri Järvan alueen somalitaustaisia henkilöitä. Kyse on erityisesti Rinkebystä ja Tenstasta.

Suurin ongelma asiassa on se, että monet uusruotsalaiset riskiryhmiin kuuluvat vanhemmat ihmiset eivät ole millään tavalla kartalla mitä Ruotsissa tapahtuu. He eivät ymmärrä kieltä ja vielä vähemmän miten ruotsalainen yhteiskunta toimii. Mutta eivät sitä ymmärrä nuoremmatkaan, vaikka osaisivat kieltä. Eräässä haastattelussa nuori somalinainen kertoi:

– Somalikulttuurissa on tapana mennä lohduttamaan sairaita ihmisiä ja halailla heidän kanssaan. Teemme niin aina. Mutta koronavirus ei ole meille muutenkaan mikään iso juttu, sitä on maailmassa monenlaista vitsautta muutenkin ja korona rankataan somalikulttuurissa lähinnä jonkinlaiseen nuhaflunssaan. Sitäpaitsi yhteiskunta on hylännyt meidät eikä tietoa ole saatu.

Asia ei koske yksin somalialaisia vaan yleisesti kaikkia kolmansista maista tulleita maahanmuuttajaryhmiä.

Vaikka tavallinen ihminen, joka ymmärtää asian vakavuuden, tekisi kaikki käsienpesusta turvaväliin niin on väistämätöntä, että Tukholmaan roihahtaa lähipäivinä aivan jättimäinen korona-aalto. Nimittäin kaupungin julkinen liikenne on kuluvan viikon aikana aiheuttanut eräänlaisen tahallisen ruuhkan. Metrot ja bussit ovat kulkeneet pidennetyillä vuoroväleillä ja tästä on seurannut se, että ne harvemmat linjat, jotka ovat kulkeneet, ovat olleet aivan tupaten täynnä ihmisiä. Kuten ruuhkabussi ja -metro nyt tapaa ruuhka-aikana olla. Metrossa ihmiset kirjaimellisesti hengittävät toistensa suuhun.

Kun tähän soppaan vielä laskee mukaan uusruotsalaiset, joille ”korona ei ole iso juttu” niin voi vain odottaa, että kohta iskee kunnon epidemia. Pt-median Rissnen kirjeenvaihtaja kertoo, että ajatteli maanantaiaamuna mennä töihin metrolla, mutta mutta jätti metron väliin, koska juna oli tupaten täynnä. Edelliset asemat kaupunkiin päin ovat Rinkeby, Tensta ja Hjulsta.

Lääninhallitus yrittää nyt tehdä jotakin. Erilaisia lippulappusia on käännetty useille kielille ja niitä yritetään jakaa kolmansista maista tulleille henkilöille. Niin ikään SVT tekstittää koronauutiset arabiaksi.

_____

Asia voi naurattaa, mutta ei naurata kun ymmärtää sen, että vaikka kantaväestö kuinka hyvin suojautuu niin yhteiskunnassa elää kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka eivät ymmärrä hölkäsen pölähdystä mistä koronassa on kyse. He voivat nähdä, että jotain poikkeavaa on meneillään, mutta eivät ymmärrä mistä on kyse.

Sama koskee Helsinkiä.

 

 

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

47 thoughts on “Tukholman Järvaan roihahtaa kohta jättimäinen korona-aalto

 1. Tik tik kello tikittää helsinki, espoo, vantaa, tampere, turku ja oulu. Paska lävähtää tiskiin. Sitten prioisioidaan.

  80
   1. Henkilökunnalle ommellaan värikartta hihaan ja siitä verrataan onko tarpeeksi väriä pinnassa vai viedäänkö rasisti suoraan kellariin ruumishuoneelle kitumaan. Ohilaukaus valvoo että linjassa pysytään punavihernatsikoppalakki päässä.

 2. Rajalta lappaa joka päivä uutta porukkaa joka ei tiärä kuust maast mittää ja joka ei himpunvertaa myöskään välitä muusta kuin että saa kämpän ja rahaa ja kaikki palvelut. Korona tulee jylläämään Tukholmassa vielä pitkään ja se aiheuttaa kukaties korvaamattomat taloudelliset vahingot.

  Kaikki vain siksi kun kuviteltiin että saataisin halpatyövoimaa jota olisi helppo käsitellä.
  Sallikaa minun nauraa! Vaikka pitäisikö itkeä?

  80
  1. Osa halusi myös itselleen sexileluja (battiikinoidat, siidervalaat, syvakkimummut ja muutamat muut)

  1. Jaxuhalit ja tsemppipeukku sinne Järvaan. Ambulanssimiehistöt palvelevat nyt teitä erittäin mielellään.

   Toki alatte taas kivittämään heitä, kun tilanne on ohi.

   Te nuoret pikkukriminallit, jotka pelastusmiehistöjä väijytätte ja kivitätte olette suureksi kunniaksi yhteisöllenne ja nyt kaikki järvalaiset saavat hieman jännittää, uskaltaako ambulanssi tulla hakemaan vakavasti sairaan ihmisen. Mutta minkäs te luonnollenne voitte.

   67
   1
 3. Ruotsalaisen yhteiskunnan on turha yrittää puuttua siihen mikä on Allahin tahto. Buahaha. No ei vaan, tavan svedu eläkeläiset tulevat jäämään hoitojonossa viimeiseksi.

  61
  1. Joo, eihä sielläkään ole yhtään somalieläkeläistä, eikä Moses Abdullah Ali sun Muli Buli Buli.s

    1. Niin onhan se hyvä asia tietenkin, että korona leviää koko väestöön.

     12
     2
    2. Terveydenhoito saattaa ylikuormittua kuukausiksi, jälkivaikutuksineen jopa vuosiksi, nimenomaan kantisten esim. leikkaushoidot tullaan riskin takia siirtämään ”syssymmälle”, joka saattaa tappaa varsinkin vanhuksia. Tämä kaikki tulee tietenkin maksamaan miljardeja montaa eri kautta.

     Sen lisäksi voimme kuvitella sen chimp-outin mikä tästä seuraa kun värähtelijät keksivät suvakkien lietsomana että tämä olikin jonkinlainen rasistinen salaliitto heidän massamurhaamisekseen.

     Ja siis tämä ja moni muu seuraus mikä ei tähän mahdu on joidenkin mielestä ”hyvä juttu”?

     9
     1
     1. Jos vaikka sen seurauksena ruotsalaisille kasvaisi selkäranka ja löytyisi itsekunnioitus ja itsesuojelivaisto?

      Se olisi hyvä se, myös suomalaisten kannalta.

  1. Eiköhän siellä niitä eläkeikäisiäkin ole.25v sitten saapuneita 17v joiden todellinen ikä oli 40v.

 4. Koomista että somalilääkärien yhdistys oli se joka valitteli ettei somaleille ole kerrottu koronasta somaliksi.

  64
 5. Taas yksi esimerkki siitä miksi multikultti ei toimi ja on muutenkin huono idea.
  Ei ole enää mitään yhtenäistä porukkaa joka puhaltaisi yhteen hiileen edes kriisitilanteissa.
  On vain kilpailevia ryhmittymiä jotka haluaa tappaa toisensa.

  74
 6. Ei muuta kuin valistusta jakamaa järvään… niin tai eihän sinne uskalleta mennä. No, jos joskus korona helpottaa, niin korostetaan kuinka mamut hylättiin koska rasismi ja nostetaan maksettavia korvauksia.

  19
 7. ”Hukattu mahdollisuus

  Kansainvälisen yhteisön toimettomuus näyttää tutkimukseen peilaten hämmentävältä. Yksikään maa ei painostanut Kiinaa siivoamaan villit eläintorinsa, yksikään poliittinen johtaja ei varannut kansalaisilleen riittävää määrää suojavälineitä.”

  Eikä muuten painosteta vieläkään. Sehän olisi rasismia ja vieraan kulttuurin kaltoinkohtelua. Suvaitsevaiset piirit kannustavat Kiinaa jatkossa kasvattamaan tätä toimintaa reilusti, ettei oleellinen osa kulttuuria kärsisi rasistisista ajatuksista, että toiminnassa olisi jotain vikaa tai edes huomauttamista.

  Ja tietenkin muistutetaan, että kyseessä on köyhien ihmisten ainoa keino tulla toimeen.

  Ja niin saamme uuden kulkutaudin taas tuota pikaa.

  Mutta mitä hintaa ei maksettaisi, että voitaisiin suvaita oikein urakalla?

  24
  1. Kiina on selviytymässä koronaviruksesta. Ja melko lyhyessä ajassa mutta suurin tappioin.

   1. Sitten sama homma jatkuu siellä. Eihän sitä nyt voi hienoille perinteille mitään tehdä.

  2. Kinan pitäisi myös tehdä jotain sille erittäin huonolle ilmalle jota ihmiset joutuvat henittämään.
   Sekin edesauttaa erilaisten keuhkosairauksien syntymiseen. Pois kivihiili ja ja pensiiniautot.

 8. Mitä ihmettä???!!!! Eikö ruotsalaisnaisten raiskaaminen ja ruotsalaisten autojen massapolttelu EHKÄISEKÄÄN virustartuntaa???????!!! Mitä vitun helvetin saatanan rasismia tämä nyt taas on!!!! MEILLE KERROTTIIN ETTÄ NÄIN PITÄÄ MENETELLÄ!!!!!

  32
 9. Luonto poistaa aina heikot yksilöt, niin tälläkin kertaa.

  Saas nähdä mitä uus-ruotsalaiset ovat mieltä Hanta-viruksesta. Se kun seuraa tätä koronaan kuin hai laivaa. Ja se on jo Saksassa, sielä 32 ihmistä on saanut viruksen. Matka ei ole pitkä Ruotsiin.

  20
 10. Kai se leviää kun käyvät aina vaan moskeijoissa pyllistelemässä niin että pienetkin moskeijat on tupaten täynnä.
  Eipä tuo hyvältä näytä Suomessakaan kun on naapurina Ruotsi josta taikasanalla pääsee tänne.

  29
 11. ”Sitäpaitsi yhteiskunta on hylännyt meidät eikä tietoa ole saatu.”

  Ei, vaan somalit eivät halua olla osa ruotsalaista yhteiskuntaa (muuten kuin tukirohmuina), vaan he haluavat olla ja elää somaleina omissa yhteisöissään. Siks toisekseen joka ikinen aviisi, lehti, verkkojulkaisu, uutiset, you name it, on huutanut koronaa viikko ellei kuukausitolkulla, joten tiedon puutteesta ei ole kyse, vaan siitä, että somalit eivät usko ”läntisen kulttuurin terveysnäkemyksiin”. Kyllä siellä sen verran on ruotsin kieltä osaavia, että informaatiota olisi jaettu kielitaidottomille, jos se olisi koettu tarpeelliseksi.
  Maailmanhalaajilta voi myös kysyä tässä kohtaa, että miten meni niin kuin omasta mielestä?

  39
  1. Jep. Ja mikäs se juttu olikaan, missä ruotsin somali vittuili skandinaaveille koronaviruksesta? Kyllä siellä ollaan oltu tietoisia.

   26
 12. Mitähän Rashid Musa on nyt mieltä? (Viittaan PT-mediassa 17.3. olleeseen juttuun)

  11
 13. Ruotsalaisia kuolee kuin kärpäsiä kunhan tauti pääsee kunnolla laviämään ja ylittää kriittisen pisteen. Siinä pisteen ylittämisessä kuolee jo niin paljon hoitohenkilökuntaa tai joutuvat tehohoitoon itse, että tilanne muuttuu hallitsemattomaksi.Myös lainvalvojat ja armeija heikkenevät ratkaisevasti. Suomi on nyt pikkusen hajulla ja edes yrittää. Mutta siihen tarvittiin ”ylemmän tahdon ja tason” jyrähdys. Tätä tilannetta varten on jo harjoiteltu viime vuosina.

  19
 14. Minne katosi kaikki julkiset höpötykset ilmasto muutoksesta.? Miksi Suomen sateenkaarihallitus ei saanutkaan pelastaa maailmaa ilmasaasteilta.

  25
  1. Juupeli, koronavirus-pelotteen avulla on suljettu paljon tehtaita, autoja jäänyt käyttämättä, ja raaka-aineita kulunut vähemmän.

   Miksi vouhottaisivat nyt kun pieni virus tuli ja ratkaisi ongelman että miten pakottaa ihmiset pysäyttämään kulutusyhteiskunnan ilman että toteuttajat lynkataan?

   13
  2. Joo, kyllä ilmastopolitiikan toimia lykätään Suomessa. Nyt on elvytettävä ja parannettava kansalaisten kykyä kuluttaa.

   11
  3. Nyt ei kukaan toitota ettei saisi syödä lihaa. On tullut tärkeämpää josta puhua.

   1. Onko muuten joku jossain sanonut, että ei saisi syödä lihaa? Jos ei lasketa mukaan kaikkia älykääpiöitä…

  4. Onkohan hallitustyttelit ehtineet vielä aslaa edes ajatella, miten se mahtipontinen ”meillä on kyllä rahaa- me tehdään se” maailman ilmaston pelastus onkin jossain näkymättömissä tulevaisuudessa.

 15. Tästä voi kehkeytyä vielä mielenkiintoinen tilanne. Ruotsin terveysviranomaiset ovat ottaneet linjan, missä kansalaisten oletetaan toimivan suositusten mukaisesti. Pakkoa on vähän.
  Tuleeko lopulta rasismisyytöksiä, jos koronakuolleista isohko osa on etnisesti erilaisia?

  15
 16. ”Koronaa siellä,.. koronaa täällä,.. koronaa jokapuolel
  vetten päällä”.
  Korona on jo 1981 tiedetty juttu. Lukekaa kirja ”Eyes of darkness”.

 17. Ruosissa tarvitaan nopeasti uusia moniosaajia,
  Kerjäläiset pakenee koronavirusta kotimaihinsa.

 18. Saisiko tähän tuota lähdettä Tukholman lääninhallituksen arviosta – asia on henkilökohtaisesti minulle täysin selvä, että näin on, mutta olisi mukava linkata se, kun puhuu tästä asiasta muualla. Jos löytyy helposti, niin kiitän etukäteen!

 19. Ettei tämä olisi jonkunlainen piilorassistinen Freudenthalilainen salajuoni moniosaavan väestön vähentämiseksi?

 20. ”korona rankataan somalikulttuurissa lähinnä jonkinlaiseen nuhaflunssaan. Sitäpaitsi yhteiskunta on hylännyt meidät eikä tietoa ole saatu.”
  Aika välinpitämätöntä touhua Somaleilla. Ei yhteiskunta ole hylännyt. Somalit on hylännyt integroitumisen ja Ruotsalaisen yhteiskunnan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.