Merimiesliitot tuomitsevat Huoltovarmuuskeskuksen ilmoituksen antaa taloudellista tukea Ruotsin ja Viron lipun alla oleville aluksille

gabriella-at-sea-35107_13808-812x501

Merimiesliitot tuomitsevat Huoltovarmuuskeskuksen ilmoituksen antaa taloudellista tukea Ruotsin ja Viron lipun alla oleville aluksille (M/s Galaxy / Ruotsin lippu ja M/s Megastar / Viron lippu).

Samaan aikaan suomalaisia matkustajalaivoja on pysäytetty satamiin Helsingissä ja Maarianhaminassa. Niillä työskentelevät lähes 2 500 suomalaista merimiestä ovat lomautettuja.
– Tämä on käsittämätön päätös Huoltovarmuuskeskukselta ja Suomen valtiolta.
– On väärin, että Suomen valtio tukee Ruotsin ja Viron lipun alla olevia matkustaja-aluksia, kun niiden tilalle voidaan ottaa liikennöimään välittömästi suomalaiset matkustaja-rahtialukset, merenkulun kolme ammattiliittoa ovat suivaantuneita.
Tällä hetkellä Helsinkiin on pysäytetty Suomen lipun alla olevat Viking Linen M/s Gabriella ja M/s Mariella ja Tallink Siljan M/s Silja Serenade sekä Maarianhaminassa Viking Linen M/s Rosella.
– Suomalaiset veronmaksajat laitetaan maksamaan tukea nyt Ruotsin ja Viron lipun alla oleville aluksille, kun nämä valtiot voivat tukea itse omaa merenkulkuaan, mikäli haluavat rahdin kulkevan korona-epidemiasta huolimatta omiin maihinsa.
– Huoltovarmuuskeskuksen päätös tarjota taloudellista tukea Ruotsin ja Viron lipun alla oleville aluksille pitää perua. Helsingistä Viroon voi alkaa liikennöidä joko M/s Gabriella, M/s Mariella tai M/s Silja Serenade. Maarianhaminassa nyt tyhjän panttina makaavan M/s Rosellan voisi siirtää ajamaan rahtia esimerkiksi Turun ja Tukholman välille.
Merimiesliitot edellyttävät, että Huoltovarmuuskeskus peruuttaa välittömästi päätöksensä tukea ulkomaalaisia aluksia. Liitot edellyttävät Huoltovarmuuskeskukselta pikaista ratkaisua.
https://www.smu.fi/
 

19 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Rahan käyttö ei todellakaan ole hallussa
Rahan käyttö ei todellakaan ole hallussa
26.3.2020 21:38

Vaikuttaa touhu siltä, että vasemmisto käyttää tilaisuutta esiintyen suurena pelastajana ja vetää tän maan velkahirteen.
Velkaa toki joutuu tässä tilanteessa ottamaan, mutta sitä voisi myös ottaa harkiten.

Jan
Jan
26.3.2020 15:02

Tämä vaan vahvistaa käsitystä Suomalaisen virkamiehen tyhmyydestä! Suomalainen virkamies on todellakin! Maailmat tyhmin olio!

Saku
Saku
26.3.2020 12:43

Viking XPRS Helsingistä Tallinnaan ajaa rahtia joka päivä, paitsi lauantaina.
Eikö tämä saa suomalaisen veronmaksajan tukea, joka on Viron lipun alla?

Sossutäti
Sossutäti
26.3.2020 11:17

No eihän tässä mitään ihmeellistä ole.
Suomihan ON koko maailman sosiaalitoimisto.

Sama tauti
Sama tauti
26.3.2020 11:47
Vastaa...  Sossutäti

Ei Suomi ole koko maailman sosiaalitoimisto vaan Ruotsi, Suomi vasta opettelee mutta kiitettävästi oppii, hyvin tulee perässä.

Hullut kun on vallassa
Hullut kun on vallassa
26.3.2020 21:09
Vastaa...  Sama tauti

Kyllä se Suomi on kiitettävästi zempannu päästäkseen kympin mallioppilaaksi ja se tietää rahan jakoa muualle.

Tapiola
Tapiola
26.3.2020 12:06
Vastaa...  Sossutäti

Erittäin hyvin todettu. Kun ajattelee näitä hallituksen elkeitä eilenkin, kun Marin jälleen painotti tätä Uudenmaan sulkemista niin äärimmäisen kauheaksi mutta välttämättömäksi kääntyen katseellaan oik.ministerin suuntaan, joka jaksaa jauhaa tätä äärimmäistä toimenpidettä. Heillä on koko ajan aatteena se jatkuva vapaa mielivapaa liikkuvuus, jotta kaikki varmaan pääsevät aina Suomeen vapaasti ja itse valitsemaan sen itselleen mieleisen Kelan toimipaikan. Sitten voikin lähteä lomalle sinne lantamaahan kun Kela palvelee kaikilla mahdollisilla äläbäläkielillä jokaista elintasoturistia.
Eräs hyvä tausta inholleni tätä bajamajalerssonia kohtaan on viime vuonna jossain lehdessä ollut haastattelu, missä tämä kertoo, ettei vihaa susia… mutta, sudet kuuluvat metsäsuomeen sisämaahan, eivät rantapohjanmaalle lerssonin kotiseudulle. On hienoa kun joku tietää näin hyvin kaiken ja miten lain sanaa pitää tarkkaan tulkita.
Olisiko tämä lerssonen voinut avata sen turpansa lakipykälien suhteen silloinkin, kun Janitskin huumattiin ja kuljeteltiin euroopassa. Tuotiin Suomeen ja ilman lääkkeitä aluksi poliisin säilössä. Aivovammaiset oikeudenkäynnit missä yksi ketään murhaamaton raiskaamaton suomalainen murskataan.
Kysyn vaan, missä vitussa lerssonen oli silloin läkipykälineen?

Tapiola
Tapiola
26.3.2020 13:42

aha

juha.
juha.
26.3.2020 18:43
Vastaa...  Tapiola

aha.
janitskin onkin se jota voi turvallisesti vihata.
älä sentään viitsi valehdella, vaikka kuinka vituttaa.
kun et ole tehnyt sitä ennenkään, ruumiin potkiminen on suvakkien hommaa.
ja,jos kyseinen henkilö on joskus loukannut. se ei miestä pahenna. påinvastoin. kermaperseitä on aina kyllä maailma pullollaan.

Tapiola
Tapiola
26.3.2020 20:05
Vastaa...  juha.

En mä mittä silak kaippa. Lahtist ja konekkiväri mä kaippa.

Tapiola
Tapiola
26.3.2020 20:55

Jaa-as.. kukahan täällä vastaa kenellekin. Jos omasta puolesta sanon etten ole väittänyt, en ohutta enkä paksua. Minulla ei ole ensikäden tietoa. Olen toisen käden tiedon varassa. Lähinnä olen siinä ymmärryksessä ollut, että häntä kuljetettiin huumattuna ja vielä perilläkin katto ja lattia vaihtoivat paikkaa yhtenään näin vapaasti sanottuna. En tosiaan itse tiedä muuta kuin, mitä minun on annettu ymmärtää erilaisilla foorumeilla.

Suomi Finland
Suomi Finland
26.3.2020 10:18

Häh?? Miten tuo päätös on voitu noin tehdä??
Ovatko nuo päättäjät tulleet hulluiksi?

Acc358
Acc358
26.3.2020 10:43
Vastaa...  Suomi Finland

Ehkä ollaan huomattu meriliikenne välttämättömäksi. Jos se on omilta aluksilta kielletty tai ne eivät voi jostain muusta syystä liikennöidä, niin muut tietysti käyttävät tilannetta hyväksi ja korottavat hintojaan. Tässä kohden tulee kuvan tuet.
https://www.varmuudenvuoksi.fi/aihe/huoltovarmuus/443/tavaraliikenteen_takuumiehena
Olisiko niin, että hallinto tekee ristiriitaisia asioita ja siellä on eri näkemyksiä. Välttämättä Huoltovarmuuskeskus ei ole tässä pahis vaan yrittää pelastaa mitä pelastettavissa on. En tunne tarkemmin taustoja. Nämä ovat arvailuja.

Mikä pykii?
Mikä pykii?
27.3.2020 18:48
Vastaa...  Suomi Finland

Mä olen merimies since 1974, enkä ole kertaakaan kokenut mitään oikeudenmukaista toimintaa suomalaisia merimiehiä kohtaan. Oi pojat, kumpa tietäisitte. – Uskokaa huviksinne, että vituttaa nykyinen meno. Tekisi mieli kertoa, miten paljon meitä on vedetty retkuun elämämme aikana. Siitäkö se mahtaa johtua, että ihmiset eivät ole koskaan Suomessa arvostaneet merimiehiä? Onneksi pääsi katselemaan maailmaa vielä ”silloin” kun siinä oli sitä meininkii. Dingon ”Rio-ohoi” on pientä, sillä mokoma, neiti Nieminen ei ole koskaan seilannut kauemmas kuin Irlantiin. San Beniton ”sukkahousu-Nieminen” lauloi maista, joissa ei ole koskaan seilannut. Sitäpaitsi hän ei ole koskaan ollut perämiehenä. Siihen koulutukseen vaaditaan Merenkulkuopisto. Häpeä Dingo. Luin kirjasi ”Tähti ja meripoika” ja mun oli heitettävä se kesken kaiken päin seinää. – Tää luikuri ei ole koskaan käynyt päiväntasaajan toisella puolen, muuta kun lentokoneella.

Mikä pykii?
Mikä pykii?
27.3.2020 18:50
Vastaa...  Mikä pykii?

Messipoika ei voi olla perämies.

Mikä pykii?
Mikä pykii?
27.3.2020 18:58
Vastaa...  Mikä pykii?

Ja Lasse Norres on samanlainen paskanpuhuja.