Onko tiedon puute somalian kielellä sittenkään suurin ongelma koronan leviämiseen Rinkebyssä?

Skärmbild (180)

Somalitaustaisten suuri koronatartuntojen määrä ja siitä johtuvat kuolemat ovat puhuttaneet. On väitetty, että somalialaisille ei ole ollut tarpeeksi informaatiota heidän äidinkielellään.

Esimerkiksi monet rinkebyläiset yhdistykset ovat kertoneet, että tietoa ei ole ollut saatavilla somaliaksi ja siksi monet kielitaidottomat henkilöt eivät ole tienneet koko koronaviruksesta yhtään mitään.
Yleinen selitys on siis se, että koronavirus on lähtenyt leviämään ongelmalähiöissä sen takia, että ulkomaalaistaustaisille ihmisille ei ole ollut tarjolla tietoa. Jos näin olisi niin silloin valtion toimia voitaisiin kritisoida hyvin vahvasti. Valtion tehtävä tässä tilanteessa on informoida niin paljon, että kielitaidottomimmatkin ymmärtävät mistä on kyse.
Voidaan kysyä, että eikö valtiovalta ole sitten informoinut ihmisiä? Nimittäin ainakin Sverigesradiolla (=Yle) on ollut jo pitkään kattavaa uutisointia koronasta somalian kielellä. Lista viime kuukausien lähetyksistä:
(Artikkeli jatkuu linkkilistan jälkeen)
28. tammikuu:
https://sverigesradio.se/artikel/7394098
https://sverigesradio.se/artikel/7394313

31. tammikuuta:
3. helmikuuta:
4. helmikuuta:
5. helmikuuta:
7. helmikuuta:
24. helmikuuta:
25. helmikuuta:
26. helmikuuta:
27. helmikuuta:
28. helmikuuta:
2. maaliskuuta:
3. maaliskuuta:
4. maaliskuuta:
5. maaliskuuta:
6. maaliskuuta:
9. maaliskuuta:
10. maaliskuuta:
11. maaliskuuta:
12. maaliskuuta:
13. maaliskuuta:
14. maaliskuuta:
15. maaliskuuta:
16. maaliskuuta:
17. maaliskuuta:
18. maaliskuuta:
19. maaliskuuta:
20. maaliskuuta:
21. maaliskuuta:
22. maaliskuuta:
23. maaliskuuta:
24. maaliskuuta:
https://sverigesradio.se/artikel/7437634
 
Voidaan siis huomata, että viime viikkojen aikana lähetyksiä on ollut useita päivässä. Kaikki listan uutisartikkelit ja uutispuheet käsittelevät koronavirusta samalla tavalla kuin sitä käsitellään ruotsin kielellä. Kannattaa myös huomata se, että somaliaksi tietoa on ollut enemmän saatavilla kuin vaikkapa suomen kielellä.

Kysymys kuuluukin nyt, että mikä voisi olla se tosiasiallinen syy miksi korona leviää kulovalkeana ongelmalähiöissä?

 
Listan keräsi Madeleine J Lilja Rönnquist.
HUOM!! Vaikka aihe on raflaava niin ei kannata kommentoida tyhjänpäiväisillä solvauksilla. Kaikki solvaukset ja kuolemafantasiat poistetaan!!

Subscribe
Notify of
guest
61 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
sleepy

Koko ajatus siitä, että Euroopassa pitää tiedottaa asioista somalin kielellä on suoraan, kuin jostain clown world pellemaailmasta.

Totuus asiasta

Ja kyllä suurin osa vähintään välttävästi osaa paikallista kieltä ja pulisevat asioita toisilleen.
Oppiihan lapsikin jo puhumaan kome vuotiaana niin kyllä nää jollain 11 v:n tasolla hyvinkin ovat ja osaavat täten paikallista kieltä.
Mutta kun se alhainen ÄO. Sen takia koko Afrikka on yhtä kehitysmaata ilman viemäreitä yms, kun eivät osaa tehdä yhtään mitään järkevää ja ovat niin hällä väliä, elävät kuin pellossa.

Anonymous

Veikkaan että liittyy enemmän elämäntapaan ja uskomuksiin kuin tiedon puutteeseen. Jos elää somaliyhteisön perinnetiedon ja islamin sekä sen arkipäivän tulkintojen varassa, ei koronaa välttämättä ajattele yhtä lääketieteellisenä asiana kuin perussvensson.

Übersturm

Miten korona liittyy perinnetietoihin, islamiin tai lääketieteeseen? Sehän on lautapeli. (kaupungin valtuutettu ihmettelee)

T

Pahus, en voi kommentoida bannauksen takia:)
Kuuntelevatko rinkkebyläiset radiota yleensäkään? Eikö heillä kaikilla ole älypuh.?

Pölhö

Korona on pitkään ollut ykkös aihe kaikilla uutistoimistoilla ympäri maailman, työ paikan kahvihuoneen vakioaihe, on siis mahdotonta ettei aiheesta olisi kuullut.
Tynnyrissäkö ne siellä elää.

Anonymous

Batmaniä ei ole näkynyt. Ihan ymmärrettävää. Viimeksi kuulemmma nähty, kun jonkun pallokentän nurmi oli ns revitetty. Pitää nyt hiljaiseloa.

pzkw

Kyllä.

PastoriNikulainen

“Veikkaan että liittyy enemmän elämäntapaan ja uskomuksiin…”
Niinpä. Muslimeillahan on tapana tiskata porukalla muiden lautaset ja lusikat nuolemalla.
Aika äklöä ja vastuutonta. Varsinkin nyt koska “korona”. Videoita löytyy jos vain länsimainen vatsa ja pää kestää niitä katsella.
Aamen…

M

Selittynee kulttuurieroilla. Tuskin Tukholman väestöstä puolet on somaleita. Olen nähnyt väitettävän, että somaleilla olisi tapana käydä joukolla tervehtimässä sairaita. Itse ajattelen enemmänkin niin, että en lähde tapaamaan ketään sairastaessani hengitystieinfektioita, jotta en tartuttaisi ketään, jota ei aivan välttämättä tarvitse altistaa infektiolle. Sekin on mahdollista, että yksissä kulttuureissa ei tartuntatauteja välttämättä oteta niin vakavasti kuin toisissa, vaan ajatellaan, että esimerkiksi ihmisen kohtalo on täysin jumalan ratkaistava asia.

Anonymous

Ei tietenkään ole. Kyse on taas tyypillisestä islamilaisesta uhriutumisesta jolla kalastellaan lisää rahaa, sääliä ja sympatiaa. Tällä tavoitellaan lisää etuja ja vaikutusvaltaa yhteiskunnassa.
Sama kun esim. syyrialaiset feikkaavat iskuja ja uutiskuvia lavastamalla, maskeeraamalla ja tekoverellä.

Karu totuus

Näinhän se on. Kulttuurimarxilainen identiteettipolitiikkahan nimenomaisesti korostaa sitä, että kaikki maailmassa esiintyvä paha on valkoihoisten kristittyjen heteromiesten syytä.
Olipa kyseessä mikä tahansa ongelma ja missäpäin maailmaa tahansa, niin jollain ilveellä nämä vihervasemmistolaiset vääntävät sen muka edellä mainitun ihmisryhmän aiheuttamaksi. Tämä toimintamalli kuuluu heidän poliittiseen doktriiniinsa.
Niinpä “sopii taudinkuvaan” erinomaisen hyvin, että sitäkään ei katsota Ruotsissa asuvien somalien syyksi, että he eivät ole viitsineet noudattaa viranomaisten antamia ohjeita, vaan tämäkin yritetään väkisin vääntää kantaruotsalaisten syyksi. Siis ihan samaan tapaan kuin maahanmuuttajien tekemät raiskaukset, autojen polttamiset ja pommien räjäyttämiset on ollut tapana selittää kantaruotsalaisten omista teoista johtuviksi “ymmärrettäviksi vastareaktioiksi”.

Humpanhumpansfuhrer

Juuri näin. Muistamme oulun groomin tapauksen. ( mikä nyt sattui tulemaan ilmi kiitos junes lokan) . Sehän suoraan sanoen käännettiin niin, että kylläpä me olemme rasisteja. Kyllä ne suomalaisetkin. Ja vanhempia syyllistettiin. Jne. Lista olisi loputon esimerkeistä.

Mimmu

Onko otettu huomioon somalien U-veriryhmä? Miten koronavirus reagoi tähän ja ovatko he riskiryhmää veriryhmänsä perusteella.

Acc358

Somalien suuri osuus tartunnan saanneista selittynee heidän yhteisöllisyydellään ja uskomuksella, että Allah päättää kuka saa tartunnan. Jos olet Allahille hyödyllinen, et sairastu. Jos olet lepsuillut, niin Allahia voi sen verran harmittaa, ettei anna suojaa.
Koronaan kuolleita voidaan pitää myös marttyyreinä, jos ovat kirmailleet ympäriinsä pärskimässä päin vääräuskoisia. Pääsevät siis paratiisiin. Ainakin miehet. Korona on myös ase ja Ruotsi kuuluu sodan alueeseen eli Dar al-Harbiin.
Ottavatko kaikki muslimit vakavissaan vääräuskoisina ja rasisteina pitämiensä ruotsalaisten ohjeita ja neuvoja? Ehkä ohjeiden noudattaminen käy rispektin päälle.

Pirtsakka

Siinä tapauksessa täytyy myös kantaa omien tekojensa seuraukset miehekkäästi, tai no, naisekkaastikin.

Übersturm

Tiedotetaan maan virallisilla kielillä, kun niitä varten on ollut koulutuksiakin isolla rahalla ja monta kertaa. Paikallinen kieli kannattaa opetella vaikka edes auttavasti, niin pääsee sisään/mukaan yhteiskuntaan. Jos haluaa esim. kielitaidon puutteen tms. jäädä ulkopuolelle se on tietenkin oma valinta.
Kriisitilanteessä ei varmaan ole resursseja lähettää hyysääjää jokaiselle kotiin (etenkin jos alueella liikkuminen ei ole turvallista). Toisaalta ei kai vaan batiikkiväki ole hädän hetkellä hylänneet maskottejaan. Missä “Tervetulua Ruotsiin” -aktiivit on??? Onko nyt maailmanhalaajille tullutkin omasta edusta ja terveydestä huolehtiminen etusijalle? Kuinka itsekästä ja jopa rasistista…

Suomi Finland

Onko noille yhdistyksille, jotka väittävät, ettei informaatiota ole tarpeeksi, esitetty tämä tässä esillä ollut lista? Ja jos on, niin olisi mukava tietää, mitä he ovat siihen vastanneet.

Anonymous

No olisiko ne klaanien ns päämiehet pitänyt kutsua vaikkapa kahville tai pizzalle ja sitä kautta selvittää miten tieto välittyy rinnakkais yhteiskuntaan? Tai olisiko pitänyt lähettää ns tunnustelija valkoisen lipun ja panssariauton kyydissä levittämään ns lehtisiä arabiaksi?

Suomi Finland

Kaikki muu on rasismia. Tämä on totuus.

Übersturm

Madelaine ja Pate,
Onhan radiossa ja tv:ssä ollut ohjelmia, MUTTA onko kotoutuskerhoissa kerrottu mitä radio/tv tarkoittaa, miten ne saa päälle ja miten eri kanavia voi valita?

Van, Mie

Ja nuohan on kai Mzungujen tekemiä uutisia jotka luultavasti vain käännetty somalin kielelle.
Voiko niihin edes kunnon somali luottaa?

rocky

Kunnon somali,kumpaa tarkoitit?

Tapiola

Paavali puhuu apostolien teot 17
”Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat, 27 että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää — hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä.”
Luoja näyttää hitsarille, miten pitää toimia. Jos hitsari ei lopultakaan valaistu, Herra tekee väistämättömän heille itselleen.
Olisko tää hyvä vastausjutska?

ro

Se lienee aivan sama tiedotetaan vai ei. Jos vastaanottajat ei ymmärrä tiedottamisesta hölyn pöläystä.Inforointi menee täysin harakoille! Täytyy olla kengän numeroa suurempi äo,ennen kuin voi sisäistää alkeellisintakaan infoa.

Sutger Hauer

Loogistahan tuo, kun hygienia on mitä on ja asioiden TAJUAMINEN on lähtökohtaisesti päin vittua. Myöskin se fakta että muslimeilla on tapana syyttää muita kaikesta mitä heille tapahtuu ei asiaa paranna. Tässä tulee nyt vaan luonnolta ankarammanpuoleinen opetus. Kunhan pysyvät Ruotsin puolella vaan, eivätkä saa kuningasideaa yrittää tulla Suomeen hoitoon kun kuulevat että täällä asiat tehdään eri tavalla. Katsotaan kesän jälkeen kumpi metodi oli toimivampi, Suomen yrittäjientapporatkaisu vai Ruotsin kansantapporatkaisu. Jokainen taplaa tyylillään! .. Ruotsilla kun tuppaa olemaan säkää ihmeellisissä asiossa voi hyvinkin selvitä tästä voittajana: Suomi säästi ihmishenkiä mutta talous romahti ja siitä kansa kärsii perkeleesti seuraavat 25-30 vuotta, Ruotsi uhrasi/tappoi helvetisti ihmisiä mutta talous kesti. Bonuksena Ruotsi pääsi eroon aika monesta järjestelmää kuormittavasta haitakkeesta.. Aika näyttää.

Tapiola

Jo viime sodissa vaurastunut Wallenbergin edustaja Ruotsissa manaa talousromahduksen myötä yhteiskunnan levottomuutta ja väkivältaa. Toisin kuin täällä PT mediassa sivistyneesti ollaan, se väkivalta tulee myös pelokkaan Wallenbergin ikkunoista sisään niin että helisee, ja ottaa omansa.

Piikki lihassa

Ruotsin talouden pelastaa oma valuutta. Suomi, joka jo ennestään oli köyhin Pohjoismaista, jämähtää loputtomaan leikkaamiseen, säästämiseen ja velanmaksuun.

Ahmediksi ahmedin paikalle

Näin on. Onko asialla mitään tekemistä sen kanssa, että tanska, ruotsi, ja norja ovat ns kuningaskuntia? Moni minulle ruotsissa asuessani väitti, että tanska, ruotsi sekä norja menestyvät koska ns kuningaalliset. Että se vaikuttaa koko kansan mielialaan. Kyllä he tiedostivat suomen uhrautumisen ww2. Kyllä ne meidän puolella on. Kunhan mei päästetä niitä sinne ruotsiin. Näin kärjistäen.

Aappa

Esim. Somaliassa on lapsikuolleisuus maailman korkeimpia, v. 2016 reilut 13 % lapsista menehtyi ennen 5-vuotispäiväänsä – siltä pohjalta kun lähdetään rakentamaan asennetta, niin ”pienet länkkärivirukset ei pahemmin hetkauta”.

Erkki erkinheinä

Ks. kansanryhmän Pisa pisteet ja ylimielisyys?

pöh

Todellinen syy on se että Se uskonto menee kaiken muun edelle, joten käydään niissä moskeijoissa tungeksimassa, ja sen jälkeen sitten kahvittelemassa ja levittäydytään ympäri kaupunkia.
Somaliatustaiset naiset on myös enemmän riskiryhmää, kun eivät liiku ja harrasta muuta kuin syömistä+ että kaikilla on D-vitamiinin puute ympäri vuoden kun ei aurinkoa näe kun silmänreistä muutaman minuutin päivässä.

Suomi suomalaisille

Varmaan Ruotsissakin on loputon määrä erilaisia somalien yhdistyksiä. Voisivatko ne kerrankin tehdä jotain omiensa eteen.

Anonymous

Sensuroin juttuni, ettei somalit ja Paavo loukkaannu.

jippos123

Eiköhän taustalla ole silkka tyhmyys yhdistettynä välinpitämättömyyteen. Kun virusta ei näe, sitä ei ole olemassa. Sama se koskee näköjään länkkäreitäkin, katsokaa vaikkapa Italiaa. Jos koronavirus olisi kottaraisen kokoinen ja purisi palan perseestä niin alkaisi välinpitämättömyys hyytymään.
Toinen syy Somalien yliedustukseen kuolleissa on varmasti se kuuluisa integroituminen. Eli vaikka maassa on asuttu 40 vuotta niin ei ole olkut mitään tarvetta opetella Ruotsin kieltä, sama hommahan se härmässäkin.
Miksi opettelemaan kieltä kun omissa enklaaveissaan pärjää somalialla ja tarpeen vaatiessa on aina tulkki käytettävissä.

Huru-ukko

Johan se kerkesi suomessakin yksi vassarivaltuutettu, mikä sulttaani said ahmetti vinkua, että ei somput saa infoa itiksen ja puhoksen alueella ja maleksivat kuin ennenkin. No, paikallista kiletä on lähes kaikille opetettu, tuloksista en tiiä, mutta onhan näitä jotka osaa. Ko. valtuutettu ja taksikuski husu ja nää värilliset tytöt mm. Levittäisivät itse koronaviruksen ilosanomaa omiensa keskuuteen. Saattaisi jopa mennä paremmin jakeluun. Tai sitten ei.

Julma Ile

Kävi miten vain, niin jokatapauksessa tämän on rasistien, uusnatsien ja ruotsalaisten syytä. Lisää pleikkareita! autoja! ajokortteja!

Kysykää TaxiProfessoriOraakkelilta

Somput tokko kuuntelevat Ruotsin Radiota. Miksi kuuntelisivat, en minäkään kuuntele. Ja telkkarista myös viis veisaavat- luulisin- paitsi siitä mitä paraboli tarjoaa eli Al Jazeera ja mitä niitä nyt on.
En ole koskaan kuullut somppujen keskustelevan jostain ruotsalaisesta TV- ohjelmasta tai Uutisista. Mutta onhan Kaikkitietävä Husu, kysykää häneltä. Hän tietää 100% varmasti.

Anonymous

Al Jazeera on täynnä koronaa, kuten kaikki muutkin.

IsoMyy

On lähestulkoon mahdotonta yksinkertaistaa ohjeistusta niin paljoa, että Somalikin ymmärtäisi. Ei auta edes rautalangasta vääntäminen, kun Somalilta puuttuu alkeellisinkin ymmärrys rautalangasta.

Jones

Jollahantavallahan tämä pitää saada valkolaisten viaksi. Kuten ne muutkin asiat historian aikana.
https://ylilauta.org/yhteiskunta/119061881#no119061881
https://ylilauta.org/yhteiskunta/120614575#no120614575
https://ylilauta.org/uskonnot/117079917

Rövels, Kare

Somalian keskimääräinen ÄO on yksi “sivistyneiden” (..jo, tiedän tiedän ) valtioiden alhaisimpia yhdessä mm. tiettyjen intian alueiden (esim. bangladesh ja pakistan) kanssa. Tutkimusten valossa ns. rikollinen “sweet spot” on 85, kun ed. mainituilla alueilla se on alle 80 (jopa lähempänä 70, mutten sano tarkkaa arvoa etten valehtele). Tämä ei tarkoita että kaikki alueilta tulleet olisivat yhtä välkkyjä kuin sukkani, tai että kaikki maailman rikolliset olisivat keskivertotyperyksiä, mutta tuonlainen älyllinen kyvyttömyys on erittäin otollista maaperää esim. fundamentaalisille uskonnoille. Kun uskonto näillä aluella on pitkälti islam, ei läsimainen tiedotus pure vaikka se tarjoiltaisiin neitsyiden navoista. Jatkuvasti automatisoituvassa lännessä on myös alati vaikeampaa löytää mitään työtä alle 80äo sankareille. Monilla teistä on kokemuksia typeristä ja erittäin asiastaan varmoista ihmisistä. Se on vaarallinen yhdistelmä ja lähes mahdoton rajapinta uuden informaation läpäistä. Hyvänä esimerkkinä tämänkaltaisesta ihmisestä on Husu. Kuinka voitonriemuinen ja itseensätyytyväinen tuo poika onkaan kun saa sanoa toisille jotain niinkin viiltävän älykästä kuin “syö paskaa ja kuole”. 80 tai alle äo ihmiset eivät juurikaan kykene senkaltaiseen sisäiseen tarkasteluun, jonka seurauksena he voisivat kyseenalaistaa omia uskomuksiaan. He kokevat epäluuloa ja taikauskoa helpommin kuin ns. keskivertoälykkäät. Pitkien, tiivisinformatiivisten lauseuden sisällön hahmotus on heidänlaisilleen hyvin vaikeaa, ja kausaliteettien (esim. huonon hygienian vaikutus virusten leviämiseen) hahmotus on lähestulkoon mahdotonta. Me voimme yrittää auttaa esim. somaleita, mutta en usko avuntarpeen koskaan päättyvän, tai länsimaista koskaan löytyvän tarpeeksi helppoja töitä (joiden tuotoilla voisivat elää) jotta he voisivat enemmistönä olla muuta kuin kivirekenä meille natiiveille.

Anonymous

Somaleilla on tapana syljeskellä päin vääräuskoisia. Jos se ei ole osunu ja läsähtäny toisen sompun poskeen.

ED209

Kun/jos ÄO ei riitä tämän asian tajuamiseen, niin Darvin hoitaa kelvottoman aineksen pois geenipoolista. Se on niin yksinkertaista. Darvin on myös erittäin tasapuolinen. Se kitkee reilusti ääliöt pois valkoisista, sompuista ja arabeista.

Tapiola

Mitä olen varttuneempien ihmisten kanssa puhunut aiheesta menneinä vuosina, kun moni ihmettelee sitä ihmisen kehitystä. Koska se alkaa, kun niitä ääliöitä tuntuu syntyvän vuosisadasta toiseen, aina vaan.

Mika Lavitsa

Professorit Richard Lynn ja Tatu Vanhanen sen todellisen syyn meille kertoivat.
Miksi emme uskoisi tiedemiehiä?

Anonymous

Ehkä koronavirus on rasisti. Somaleista itsestäänhän se ei voi johtua.

Ostuf

Katsoin pikaisesti kuvaa ja mieleen tuli, että insinöörit ovat rakentaneet hiukkaskiihdyttimen Rinkebyhyn….

Irmeli

Se vaan on niin, että jos tullaan vieraaseen maahan asumaan ja vaatimaan kaikkea mahdollista, niin ensimmäinen asia ja tärkein on että opiskellaan sen maan kieli. Ruotsi ei ole Somalia.

Tuumaaja

Etelä afrikan tilanne oppimisessa antaa viitteitä varmasti muihinkin afrikan maihin, edelleenkään siellä vain 10 prosenttia mustista osaa lukea ja vielä harvempi kirjoittaa omaa kieltään.
Suurimmissa kaupungeissa súhteessa on varmasti luku-ja kirjoitustaito korkeammalla, mutta suurin osa porukasta kun asuu pitkin preeriaa tai kaupunkien kokoisissa hökkelikylissä.
Ei voi kauheasti vaatia kirjoitetun saati kuullun käsittämistä, somaliassakin on noita murteita ja kieliä vaikka millä mitalla, joten kaikki mustiaiset eivät taida virallista somalia välttämättä lainkaan.
Tässä kohtaa ruotsin viranomaiset ovat syyllistyneet rasismiin, koska ovat niputtaneet kaikki somalit saman kielellisen kategorian alle.

Suomi Finland

“Norja karkotti islamistisaarnaajan Italiaan, koronaepidemiasta huolimatta”
“– Krekar ei enää ole Norjassa. Krekar on karkotettu Italiaan.
Näin ilmoitti Norjan oikeusministeri Monica Mæland.
63-vuotias Irakin kurdi mullah Krekar, oikealta nimeltään Najumuddin Faraj Ahmad, tuomittiin poissaolevana heinäkuussa 2019 italialaisessa oikeusistuimessa 12 vuodeksi vankilaan jihadistiryhmän johtamisesta.
Krekar saapui Norjaan vuonna 1991 pakolaisena ja hän on asunut maassa siitä asti. Italian oikeusistuimen päätöksen jälkeen hänet pidätettiin Norjassa 2019.”
Siitäs sai. Jos haluaa nauttia turvallisuudesta, pitää itse huolehtia siitä, ettei ole omilla toimillaan lisäämässä toisten turvallisuutta. Good riddance.

Suomi Finland

siis lisäämässä turvattomuutta/vähentämässä turvallisuutta

PSn äänestäjä

PARI MINUUTTIA SITTEN
https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-kaikki-suomeen-palaavat-matkailijat-koronatestaukseen-ja-sairastuneet-valvottuun-karanteeniin/#comment-714438
Virus kaatoi kotitöihin
BOJO
Boris Johnson
Over the last 24 hours I have developed mild symptoms and tested positive for coronavirus.
I am now self-isolating, but I will continue to lead the government’s response via video-conference as we fight this virus. Together we will beat this

PSn äänestäjä

KOSKA Englanti on vapaa demokratia,
https://www.suomenuutiset.fi/boris-johnsonilla-koronatartunta/#comment-714465
siellä aloitettiin heti julkinen keskustelu BBC:säkin menee juuri
Miksi Prinssi Charles ja BoJo saivat testin,
joista juuri nyt on puute,
mutta moni sairaaloiden henkilökunnasta ei saa
Tällaista voidaan käydä vain demokraattisissa maissa, joissa tiedotus on vapaata, eikä muutakaan julkisuudesta peitellä, nimet ja kuvat esillä, rikollisuutta ja matutusta ei peitellä

jrty

Ei voi tietää, ku ei oo imaami kertonu

Fatwantarkistaja

No mutta men. Ruåttissahan joku oli todennut asuntoja vapautuvan, kun vanhat ihmiset kuolevat tähän kyseiseen tautiin. Koska ennakkosensuuri, jokainen voi itse arvata, mitä aioin kirjoittaa.
Ulkomaalaistaustainen = somalinkielinen? Jos muutan Rinkebyhyn, mulle pitää kaikki posti kääntää somaliksi? Aika hurjaa.
Yhteenvetona voidaan todeta rakenteellisen lähiörakentamisen ja äärimmäisen natsirasismin olevan syynä somalien ahdinkoon. Kaikki kantikset pitää viipymättä vaihtaa somaleihin ja ongelma poistuu. Ainoa kysymys, jota kenenkään tulee esittää, on se, että onko somaleja riittävästi saatavilla Ruattin pelastamiseksi valkoisten ylivallalta ja fasismin kukistamiseksi? Kuka tankkaa koneet, sitä myös voi tiedustella.

Jahaa

Tuosta viruksesta on kiinan suunnalta uutta tietoa, aiheuttaa sterilisaatiota miehissä. Tosin tuo linkki taitaa olla salaliittoja jakavaa hömppää, tiedä sitten. Uusin “tieteen” julkaisemaa tietoa on että viruksessa on muurahaiskävyissä esintyvää DNA:ta. Kiinalaisethan syövät ja käsittelevät kaikkea mikä liikkuu ja josta virus olisi lähtöisin. Mutta tällaista.
http://www.etdatabase.com/2020/03/coronavirus-sterilizes-males-china.html

Eräs

No jos olisit vaivautunut tutkimaan lähdettä, niin siellä kerrotaan kiinalaisviranomaisten epäilevän, että virus voi aiheuttaa vaurioita suvunjatkamisjärjestelmään, siksi kiinalaismiehiä on pyydetty osallistumaan testeihin. Mitään suoranaista sterilisaatioväitettä siellä ei ole.

Luuttu

Somaleilta puuttuu APOE3 ja APOE4 geenivarianssit jotka suojaa nykyihmistä.
Kuolleisuus koronaan on suoraan verrannollinen antibiootti resistanttien bakteerien määrään alueella ja ko. geenivariaatioiden esiintymiseen.
Jos korona istutettaisiin esim. pakaralihakseen tai rasvakudokseen ei se koskaan ennättäisi muuttua keuhkokuumeeksi ennen kun elimistön oma puolustus tuhoaisi sen, ainakin APOE3 ja APOE4 geenivarianssien kantajilta.