Rinkebyläiset kohdanneet todellisen vihamyrskyn koronaepidemian takia

Skärmbild (220)

Rinkebyläinen sosiaalidemokraatti Mohamed Nuur kertoo SVT:n uutisille, että kun julkisuuteen kerrottiin somalitaustaisten henkilöiden koronakuolemista niin siitä seurasi todellinen vihamyrsky.

Nuurin mukaan vihaa taustaisia ihmisiä kohtaan on ollut aina, mutta nyt koronan tiimoilta vihaa on pursunnut ikkunoista ja ovista. Nuurin mukaan rasismia pukkaa Facebookissa ja erilaisilla keskustelufoorumeilla, kuten vaikkapa Ruotsin mitenkutenvastine Ylilaudalle Flashback.org:issa. Ivaa, vihaa ja kirjoittajien mielestä on ollut kivaa kun somalitaustaiset henkilöt ovat sairastuneet koronaan.
Nuur toivoo edes vähän solidaarisuutta, jota toki enemmistö ruotsalaisista tunteekin.  Monet rinkebyläiset ovat joutunueet jopa ihan paniikkiin vihamyrskyn takia.
Niin ikään paikallinen moderaattipuolueen Benjamin Dousa kertoo, että rasismia pusketaan eetteriin voluumit kaakossa.
– Hyvien voimien pitää pitää homma kasassa, tilanne tällä hetkellä on se, että kyseessä ei ole enää puoluepoliittinen kilpailu, Dousa kertoo.
_____
Pt-media ja sen kommentoijat ovatkin tässä maailmantilanteessa ainoa media, joka ei levitä rasistista saastaa. Kiitos siitä kommentoijillekin.

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Risto Jääskeläinen
27.3.2020 19:08

Somaliassa kaikki on paremmin.

Evplasse
Evplasse
27.3.2020 20:22

Joo vain 3 tartuntaa susittelen paluuta turvalliseen käänteisen rasismin maahan

Aikki
Aikki
28.3.2020 12:47

Voisiko joku kertoa somaleille sen, ettei Somaliassa ole koronavirusta ollenkaan.

Tommy the Who
Tommy the Who
27.3.2020 19:10

Pt-media levittää pelkkää ja puhdasta faktaa.

Aslakki lakki kädessä
Aslakki lakki kädessä
27.3.2020 19:14

Osanottoni.

ro
ro
27.3.2020 19:29

No Nyyt Mohand voi läpsytellä lässytämään somaliaan. Ai niine ei voikaan,kuka idiootti elättäisi tämän loisen somaliassa.

Janis Petke
Janis Petke
27.3.2020 19:48

Iloitkaa kulttuurin rikkaudesta, mukavista kahvihetkistä. Hej me rikastutaan tällä!

Aappa
Aappa
27.3.2020 19:50

Alkuperäinen, vuoden 1971 Shaft on saapunut Rinkebyhyn.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
27.3.2020 19:59

Kommentoisin , mutta en voi , koska sensuuri.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
27.3.2020 20:48

Malliesimerkki sensuurista :…..”Kaikki viestit, jossa ilakoidaan ihmisten kuolemalla poistetaan ja jos asiasta alkaa mussutus niin bännään henkilön ip-osoitteen perusteella. Niin ikään kaikki solvaavat viestit poistetaan ”….

Asko Liukkonen
Asko Liukkonen
28.3.2020 06:39

Paavo, poista minun Twitter blokki!

Anonymous
Anonymous
28.3.2020 16:44

”Ei ilakoida ihmisten kuolemilla”. No, missäs ne ihmiset oli noissa kuolleissa?

Asko Liukkonen
Asko Liukkonen
28.3.2020 22:03

Thänks!

peräpää
peräpää
27.3.2020 20:25

Pate, Pate älä ylihempeile; luulevat sarkasmiksi.

Julma Ile
Julma Ile
27.3.2020 20:31

Mitä se läpsyttelijä ihmettelee että solidaarisuutta? somput eivät ole ruotsalaisia

Puolin ja toisin
Puolin ja toisin
29.3.2020 15:23
Vastaa...  Julma Ile

Entä miten on ollut somalien solidaarisuus vuosien mittaan ruotsalaisia kohtaan? Voisiko olla, että asenteeseen on jotain omaakin syytä.

NikeLauta
NikeLauta
27.3.2020 20:39

Ruotsiin kuoleen vai somaliaan turvaan?

Kohta pukkaa yhtä sun toista
Kohta pukkaa yhtä sun toista
27.3.2020 21:03

Älkää unohtako että he elättävät meidät! (erään suuren ajattelijan mukaan)

Klarsyn
Klarsyn
27.3.2020 21:17

Somalin tulisi katsoa youtubesta madridilaisen lääkärin tuskaa, kun joutuu valitsemaan, keiden täytyy kuolla. Määräys on ettei yli 65-vuotiaita laiteta hengityskoneeseen. Nähdäkseni Ruotsissa ei ainakaan vielä priorisoida hoitoa iän, eikä varmasti taustaisuuden mukaan. Espanjalaislääkäri murehtii, ja puhuu kansanmurhasta, tapamme omaa väkeämme. (Full video from doctor in Madrid after his request to share. Youtube 27.3.2020).
Missä on tuo humanitaarista työtä tekevä ”Lääkärit ilman rajoja”, jotka ryntäävät apuun, kun nuoret terveet lähtevät hakemaan elintasoa Euroopasta, miksi eivät sankoin joukoin lähde avustamaan, kun eurooppalaisia kuolee pandemiaan. Ovatko valkoiset eurooppalaiset toisen luokan kansalaisia? Onko kaikki maailman humanitaarinen apu tarkoitettu vain kolmannen maailman asukkaille, Eurooppaan pyrkiville siirtolaisille tai maailman toisella laidalla tapahtuvien katastrofien uhreille?
EU-poliitikot, jotka ovat puhuneet ja unelmoineet muiden maanosien ihmisten ihmisoikeuksista, ovat jättäneet eurooppalaiset pulaan hädän hetkellä. Tämän jutun somali vaatii solidaarisuutta somaleille, hyväksynnän on oltava molemminpuolista, on röyhkeää pyrkiä aina olemaan etuoikeutettu uhri.

Tapiola
Tapiola
28.3.2020 12:42
Vastaa...  Klarsyn

Jossain luki tänään, että se itkevä Epsanjian liäkärin video oli feikki. Ehkäpä se oli totta jossain määrin, sillä some hämärtää totuuden nopeasti kuten stupelo. 90 muuttuu 10:ksi… eekäkö toesinpäen mutta tarkkana saa olla.

Klarsyn
Klarsyn
28.3.2020 14:31
Vastaa...  Tapiola

”Video of a crying ’Spanish doctor’ spreading on the internet – wild claims of coronary genocide not true 27.3.2020 klo 23.27.23”. Villit väitteet kansanmurhasta eivät pidä paikkaansa…Maldita.es faktantarkistussivusto kertoo, ettei videolla olisi laillistettu lääkäri.
On ymmärrettävää että niin vahvan sanan käyttö kuin kansanmurha ei sovi viralliseen totuuteen, ja myös se, ettei sitä videollakaan ole kirjaimellisesti käytetty, eikä haluta näyttää myöskään espanjalaisen maineikkaan terveydenhuollon romahtamista kaikessa karuudessaan. Kun tuomitaan valeuutiseksi, hämärretään todellisuus uutisen takana.
Tosiasia on kuitenkin, että Espanjassa vanhukset jäävät ilman hoitoa ja kuolevat, siitä ovat kertoneet faktansa tarkistaneet suomalaiset tiedotusvälineet. Minullakin on Espanjassa asunut tuttava, joka koki yhdessä Espanjan suuressa kaupungissa kuinka sairaalaan koronaan joutuneista yleisesti tiedettiin että hengityskoneeseen eivät yli nelikymppiset päässeet, nuoria vakavasti sairastuneita oli niin paljon.
Kovasti kehutun, hyvin varustetun, pandemiaan valmistautuneen ja tasapuolisesti (myös laittomasti maassa oleville) palvelujaan tarjoavan eurooppalaisen terveydenhuoltojärjestelmän sortuminen on kuitenkin todistettu näissä poikkeusoloissa. Sitä on turha kiistää.

Acc358
Acc358
27.3.2020 21:52

Tuo somalimies tuntee edustamansa etnisen ryhmän saaneen osakseen vihaa. Nyt olisi hänen ja kenties muidenkin aika miettiä, miksi joku ei pidä somaleista. Asiathan voisivat olla aivan toisinpäin. Somaleista pidettäisiin, heidän seuransa olisi toivottua.
Heidän hienostunut, toiset huomioon ottava käytös herättäisi myönteistä vastakaikua. Heille olisi kunnia-asia olla tukeutumatta sossuun. Olisi sosiaalivirastoja, joissa ei olisi koskaan nähty yhtäkään somalia. Ei edes yhtä anomuksen anomusta virkailijoiden ihmetykseksi. He voittaisivat kunnollisuudessa jopa Suomen tataarit. He, somalit eivät edes haluaisi noudattaa islamia. He kunnioittaisivat uuden asuinmaansa lakeja ja tapoja.
Ilmeisesti tilanne ei ole edellä kuvaillun mukainen. Mikähän on mennyt vikaan. Olisivatko somalit voineet tehdä jotain toisin.

ro
ro
27.3.2020 23:50
Vastaa...  Acc358

Eivät yksinkertaisesti voi tehdä toisin,älli ei yksinkertaiseti riitä.Mieltämään sitä tosiasiaa, että ovat lähestulkoon tyhmimmän gruupin jäseniä tällä maakerällä.

Suomi Finland
Suomi Finland
27.3.2020 22:20

”Tuo somalimies tuntee edustamansa etnisen ryhmän saaneen osakseen vihaa. Nyt olisi hänen ja kenties muidenkin aika miettiä, miksi joku ei pidä somaleista. Asiathan voisivat olla aivan toisinpäin. Somaleista pidettäisiin, heidän seuransa olisi toivottua.”
Kuukausi, puolitoista niin rasismi on pienin murhe, mikä tuolla miehellä on. Siinä vaiheessa alkaa koronalla olla täysi hönkä päällä.
Josse menee yli, se viheltää. Jos se tulee kohoralle sevaan hönkääsöö.

Keijo Imailija
Keijo Imailija
27.3.2020 23:10

Ehkä pienimuotoinen lisä rahoitus auttaa somaleita näinä vihan ja rasismin täyttäminä pimeinä aikoina.

Gud är brun
Gud är brun
28.3.2020 00:52

TAIVAS! Kohta varmaan liputon somalipoika ei pääse bussiin tai somalitaksikuski kokee niin kovaa rasismia että jättää valkoisen natsiasiakkaansa motarille keskellä yötä. Toivotaan että tähän ei tilanne mene!

Aappa
Aappa
28.3.2020 01:09

Pienenä sivuhuomautuksena, Rinkeby-torin sisäänkäynnistä tulee mieleen Auschwitzin portti, kuka sen lienee suunnitellutkaan. Ei se nyt tietenkään yksyhteen kopio ole, saatikka että keskitysleirin portin sanoma korreloisi rinkelikyläläisten työntekoon orientoitumisen kanssa.

Catilina
28.3.2020 07:00

Miksi vihollisen kuolemasta ei saisi iloita?

Aikki
Aikki
28.3.2020 12:50

Niin, siinä voi käydä hassusti, sillä mitä toiselle toivoo saattaa kohdistua itseen.

Catilina
29.3.2020 15:31
Vastaa...  Aikki

Se on aina mahdollista. Tämä on tosiaan syytä havaita. Tämä ei ole leikkiä.

Catilina
29.3.2020 19:27

Olet itse toistuvasti miettinyt pyyhkeen heittämistä kehän. Ruotsi ja Suomikin ovat kuulemma jo vailla toivoa, niin että lähes kerran kuukaudessa mietit hanskojen lyömistä naulaan. Rauhanomaista ja humaania ratkaiusua ei ole, ja Ruotsi on tuomittu häviämään, joten turhaan kirjoittelet, ja jatkuvasti sinä lopettamisesta puhutkin.
No anna sitten meiden, jotka syömme kaiken ruuan lusikalla ja ryyppäämme pullonsuusta, hoitaa asia ja siirry katsomoon. Me emme välitä enää kauaa sinun ojennetuista pikkusormistasi.

T
T
28.3.2020 14:19
Vastaa...  Catilina

Koska kansallismielisten voitto riippuu siitä miten he saavat ns normot puolelleen. Eli sen populaation, joka ei ole suvakkeja tai kansallismielisiä. Jos ilakoit vihollisen kuolemasta karkoitat x-määrän mahdollisia uusia kansallismielisiä. Joka ainoa virhe jonka kansallismieliset tekevät sataa vastapuolen maaliin.
Ihannemaailmassa vain faktoilla olisi väliä, mutta esim The Golden One Ruotsista on todella hyvin esittänyt asian videollaan; imagolla on hyvin paljon väliä.

Catilina
29.3.2020 15:58
Vastaa...  T

Jos yhteiskunta romahtaa, ihmiset (ja myös normot) toimivat ihmisten tavoin. Se riittää. Hyvinvoinnin tuottama narratiivitodellisuus allas lika värdeineen ja oikeuksineen menee viemäriin välittömästi.