Ruotsi auttaa kolmansia maita 100 miljoonalla kruunulla extrarahaa

shakedown-1340048_960_720

Ruotsi panostaa isolla rahalla koronakriisiin. Maa aikoo rahoittaa YK:n kautta kolmansien maiden valtioita 100 miljoonalla kruunulla virusepidemian estämiseen.

Ruotsin avustusministeri Peter Eriksson kertoo ruotsalaisille medioille, että Ruotsi aikoo antaa extrarahaa sellaisille haavoittuville ja ongelmallisille kehitysmaille, jotka eivät pärjää yksin.
Eriksson kertoo, että YK:n kanssa ollaan laitettu iso pyörä pyörimään ja esimerkiksi pakolaisleireille saadaan nopealla aikataululla terveydenhoitotuotteita ja saniteettitarvikkeita, köyhimmille maille annetaan logistiikka-apua, jotta sairaanhoitotarvikkeet saadaan perille jne.
Erikssonin mukaan ruotsalaisten ihmisten taloudelle ei ole niin väliä.
– Tämä on globaali kriisi eikä se ratkea sillä, että kukin hoitaa vain omaa tonttiaan. Tarvitsemme yhteisen organisaation ja maailmanlaajuista yhteistyötä voidaksemme estää viruksen leviämisen, erityisesti niissä maissa, joissa ei ole toimivaa sairaanhoitoa, kuten myös pakolaisleireillä. Jos emme saa tätä asiaa kuntoon tulee virus takaisin meidän luo, Eriksson sanoo.
 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.