Johtuvatko Lapin lisääntyneet koronatapaukset turisteista vai rajan yli tapahtuvasta työliikenteestä?

Skärmbild (236)

Suomen Lapissa epäillään, että Pohjois-Suomen muutaman päivän sisällä lisääntyneet koronavirustartunnat olisivat lähtöjään Ruotsista. Tuojina olisivat Ruotsin puolella työssäkäyvät suomalaiset.

Onko jutussa jotain perää? Jos vertaa Ruotsin Norrbottenia ja Suomen Lapin lääniä niin alueina ne ovat suurin piirtein samankokoisia. Norrbottenissa asukkaita on noin 250 tuhatta kun Lapin läänissä 200 tuhatta. Tartuntoja Lapissa on 22 kun Norrbottenissa niitä on 47.

Muuan paikallinen lähetti viestiä ja kertoi, että Ruotsin Pellossa asuva ihminen käy Suomessa ruokakaupassa töissä. Ruotsin Pellossa ei ole yhtään tartuntaa. Kun taas Suomen Pellon ruokakaupoissa käy jatkuvana virtana Leviltä ja Ylläkseltä palaavia turisteja, jotka ovat karanteenissa, mutta hamstraavat kaupan hyllyjä tyhjiksi.

Lisäksi kerrotaan, että Länsi-Pohjan sairaalassa Kemissä yksi hoitaja perheineen on ollut ulkomailla ja hoitajan tyttärellä on koronatartunta.

Mielestäni voidaan kyllä aivan hyvällä syyllä hieman kyseenalaistaa, että mistä Pohjois-Suomen tartunnat tulevat. Varsinkin kun rajan yli tapahtuva työmatkaliikenne on tällä hetkellä melko hiljaista.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

12 thoughts on “Johtuvatko Lapin lisääntyneet koronatapaukset turisteista vai rajan yli tapahtuvasta työliikenteestä?

 1. COVID-19 ei kato millä asialla liikkuja on, ei ole rajoja eikä väliä kuka on kantaja.
  Turha jossitella siis asialla.

  1. Otin kantaa tuolla Suomenuutisissa siitä, ovatko nämä koronaan kuolleitten tilastot ihan oikein. Ennen kultiin kausiinfluenssaankin satamäärin, nyt ei yhtään? Kaikki pannaan koronan piikkiin. Vanhoja ihmisiä on kuollut matkan varrella ja nyt nekin löaitetaan koronan piikkiin. Miksi Yle:n annat ja Hyysäri, Iltalehden kanssa suorastaan mässäilevät kuolleiden uutisilla, sillä ei sillä ole mitään muuta tekoa, kuin klikkaukset sillä mitä ronskimpi kuolinilmoitus, niin medioitten mielestä sen parempi. Yle:stä kortilla toimiva laitos, Hesari menee luonnonmukaisesti muutenkin nurin. Iltalehti taitaapi sitä jo olla.

 2. Ohisalon ja Haaviston unelmamiehet tuomiolla https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006459109.html ..aika helpolla pääsee lapsen joukkoraiskauksella Suomessa. Ensikertalaisina pari vuotta pleikkarin pelaamista, bodailuu ja saa kunnolla syödäkseen. Vapautumisen jälkeen vaihdetaan nimen järjestystä ja kävellään suoraan sossuun vaatimaan ja SAAMAAN kämppää ja tavaroita. Vuoden tai korkeintaan kahden ollaan taas käräjillä raiskauksista syytettynä. Ei haittaa, sillä ”vankilassa” on mukavaa, ja siellä on uskonveljiä paljon joten aika kuluu leppoisasti. Ja taas sama kuvio toistuu, kunnes vähän mokailee ja rikosnimike onkin yhtäkkiä murha. Kiitos Vasemmisto, suurkiitos!

  23
  1. Johtuneeko tästä että nyt vankilatuomioita ei halutakaan laittaa voimaan Koronan varjolla vai kultamunien suojelulla.

   1. Kyllä he ovat jo nyt vankilassa. Lievien, korkeintaan 6 kuukauden mittaisten tuomioiden täytäntöönpanoa lykätään. Tällaiset tuomitut ovat nyt vapaalla ja menevät vankilaan, kun saavat parituksen.

   2. Linnasta linnaan. Nämä kehitysmaiden mulkut on ulkoistettu lähi-idän vankiloista Suomeen. 2015 invaasion nähneet huomasivat että, Suomi otti elätettäväkseen rikollis -ja pervojoukkioita. No, muutama kuukausi vankilassa ja sitten paluu veromaksajien kustantamaan yksiöön ja säännölliseen traumaterapiaan. Ja kohta taas patsastellaan kauppakeskuksissa pikku muna pystyssä teinejä tiiraillen.

    14
 3. Juu näin on. Itsekin rajalla töissä haparanta tornio
  Haaparannalla asuu suomalaisia todella paljon. Ei juuri ole tekemisissä eteläruotsiin
  Kun suomalaiset eivät edes puhu juuri ruotsinkieltäkään kuten en itsekään.
  Käytännössä pyöritään haaparannalla kotipihassa ja käydään tankilla.ruokakaupassa.
  Ja töissä torniossa. Eka tartunta haaparannalakin oli opettaja joka opetti kummallain puolen rajaa.. toi tuliaisen hiihtolomalta italiasta.
  Ei korona oo norbotteni tai lappinläänin virus. Matkailijat sen tuo alunperin
  Ulkomailta.
  Tämä brooas joka vinkuu työmatka liikenteen sulkemista ja ihmisten ajamista ahdinkoon ilman tuloja.. johtuu siitä että alussa brooas vähätteli koronaa.. haluaa muka olla nyt joku tiukka lapin pelastaja. Täys mato koko ukko. Varmaan pelkää ny ite sairastuvansa
  Ku siellä sairaalassa joutuu olemaan.
  Sitäpaitsi rovaniemellä paljon enempi koronaa ku kemin sairaalassa.
  Ei ne työmatkalaiset kulje rovaniemellä saakka.
  Koronaa eniten siellä missä lentokenttä. Tai turismia.
  Joo asun haaparannalla ja kuljen suomessa töissä. Sairasvakuutettu suomeen ja kelakorti
  Eli jos saan koronayskän niin tulen suomenpuolelle sitte hoitoon jokatapauksessa suomalaisena suomenkansalaisena

  6
  2
 4. Tulin juuri nuuskakairasta Suomeen, ja eteenpäin. Ei autoja, ei ketään missään. Höpö höpö… Suksibokseja ei nähty yhtään. Eikä zombieita.

 5. Vinosilmäiset riisinpurijat, eli keltanaamat varmasti perseilyn päätekijöitä tuollakin. Niitähän tuolla käsivarressa lappaa kuin wuhanissa lentsuja konsanaan.
  Aamen…

 6. Uusruotsalaisittain kommentoin (=röyhkeästi lainasin toisaalta, ilman tarkoitustakaan palauttaa) 😀

  TUolla kun zoomaa USAn niin esimerkiksi Texasin luoteisosassa Amarillo-Odessa välillä leviäminen seuraa I-27 ja US-385 valtateitä.
  Saman voi havaita pohjoisissä osavaltioissa US-2 valtatien varrella.
  North-Dakotan kohdalla oli eilen 1 per piste. Nyt enemmän.

  Sen näkee niistä pienistä yksittäisistä pisteistä…. joita ilmaantuu.
  Olisi mielenkiintoista tietää ovatko nämä noin 1 tapauksen uudet ilmentymät esim. huoltoasemien/bussiasemien/vastaavien työntekijöitä?

  https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.