Kyllä kansa tietää – Löfvenin suosio kasvaa

000_ARP4351102-e1449580066909

Ruotsalaisten mielestä pääministeri Stefan Löfven on hoitanut koronaviruksen aikana kuningaskuntaa siinä määrin hyvin, että sitä on palkittu suosionnousulla.

Stefan Löfvenin suosio on noussut aivan merkittävästi, mikäli on uskominen Novuksen mielipidemittausta. Ja miksipä emme uskoisi. Kun helmikuussa Löfvenin suosio oli vain 26 % niin maaliskuun lopussa suosio oli jytkähtänyt 44 prosenttiin. Näin ollen Löfvenilla on Ruotsin puoluejohtajista aivan selvästi suurin kansan luottamus.
Kakkostilaa pitää vasemmistoliiton Jonas Sjösted ja sverigedemokraattien Jimmie Åkessonilla on viides sija 32 prosentin kannatuksella. Joka toki sekin on nousua helmikuusta viisi prosenttiyksikköä.
Tippujiin kuuluu keskustan Annie Lööf ja Miljööpuolueen Per Bolund sekä moderaattien Ulf Kristersson.
Joten turha huoli ja marina pois – kyllä kansa tietää. Ja se tietää, että Löfvenin ohjaksissa Ruotsi-laiva on hyvissä ohjaksissa.
 

Subscribe
Notify of
guest
39 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Eihän näissä valeuutisissa pian edes eroita valeuutista.

John MacMunne

Eiköhän Ruotsin itänaapurissakin ole sama suuntaus…

Anonymous

Aika tuuheaa lööperiä.

Elo

Hmm. Viides sija 32% kannatuksella.
Elo käännähti juuri haudassaan tai tässä käytetään minua korkeampaa matematiikkaa.

Janis Petke

Juu, Efraim Elo opetti opuksellaan minutkin. Eipä siinä Ojalaa tarvittu.

Anonymous

No eipä yllätä. Samat on sävelet Täällä. Odottakaapa vain. Kohta alkaa Marinin jne hehkutus. Kun rajat taas aukaistaan sepposen selälleen, otetaan uutta vauhtia siirtolaisten osalta. Laitetaan luultavasti isompaa vaihdetta silmään. Ja kantiksia kustaan silmään.

Rtellinen

Johan sille on marskin viittaakin soviteltu.

Suomi Finland

Jos vasemmistopoliitikot yhtään ajattelevat Suomen selviytymistä, hekin joutuvat sanomaan saman kuin Sauli Niinistö vuonna 2015. Meillä ei ole enää varaa ottaa enempää pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Saattaa olla jopa niin, että kehitysapukin joudutaan pistämään poikki.
Koska jos pääsee käymään niin, että tulee oikea jättiläislama, niin sitten ollaan kusessa niin syvällä, ettei siitä enää nousta vuosikymmeniin. Eikä silloin enää kyetä antamaan sitä saamarin kehitysapua kuitenkaan. Nyt niiden keharien on vihdoin alettava pitämään itsestään huolta.

Erpa

Sija 44% ja sija 32% = 76%, jäljelle jää sijoille 2,3 ja 4 yhteensä 24%.
Nyt tämä matematiikka menee jo niin vaikeaksi, ettei sitä voi enää ymmärtää.

Puolueeton

MItä matematiikkaa valehteluun tarvitaan? Vaikka kyllä algoritmeilläkin voi valehdella, kun otetaan hatusta olettamukset.

Suomi Finland

Ainoa tapa käsittää tuo asia on, että yksi ihminen laittaa useamman poliitikon listalleen ‘luotettavuusjärjestykseen’. Muuten tuo homma kusee tosiaan käsille.

ANTTILA Juha

Tarkoittaisikohan tuo kannatusta vain oman puolueen parissa?

Aappa

‘Löfis’ on myös meidän PT:n lukijoiden ehdoton suosikki, parodiasyistä.

Löffen syntyperä

Löffe on vähän niin kuin Antti Rinteen ja Timo Soinin ristisiitos. Pätee sekä ulkonäön että varsinkin luonteenlaadun osalta.
Och samma på svenska.

Anonymous

Muslimivaltaisia alueita ei mitenkään voi laittaa karanteeniin tai edes rajoittaa liikkumista. Toisekseen muslimikulttuuri ei pidä ihmiselämää arvokkaana. Siksi pitää mennä näin. Täytyy vain toivoa että muslimiväestö saa korlnan ja väistyy allahinsa tykö.

Timo

Ruotsissa on kannatusprosentteja rippaasti yli sata

Keke

Ruotsalaista prosenttilaskua?
Novusin tekemä tutkimus Novus Sweden -paneelissa 1355 haastattelua 18–79-ikäisille kansallisesti kattava otos 28. – 30. Maaliskuuta 2020.
1. Stefan Löfven (S) 44 procent/26 procent
2. Jonas Sjöstedt (V) 40 procent/40 procent
3. Ebba Busch Thor (KD) 31 procent/33 procent
4. Ulf Kristersson (M) 30 procent/26 procent
5. Jimmie Åkesson (SD) 27 procent/32 procent
6. Annie Lööf (C) 24 procent/21 procent
7. Per Bolund (MP) 11 procent/9 procent
7. Isabella Lövin (MP) 11 procent/11 procent
9. Nyamko Sabuni (L) 8 procent/9 procent
Yhteensä 226 prosenttia?
https://novus.se/valjaropinionen/partiledarfortroende/

Ilmari

Kyllä se varmaan on oikea mittaus. Ihmiset ajattelevat, että koska Löfven ei ole määräämässä heitä karanteeniin, hän on hyvä pääministeri. Karanteenista olisi turhaa vaivaa kansalaisille.

Tapiola

Kerrassaan ihana hanimussukka. Hitsaa ruotsalaiset yhteen.

toni lajos

Valheellisen ja surutta potaskaa kansalle lateleva media saa suuren tohelon näyttämään vertaansa vailla olevana mestarina.

SakariKaulaote

Lööhvenssonin ilme on kuin olisi kehitysneeperin visvainen kyrpä ryppyreijjässä.
Onko kyseisestä kuvasta olemassa kokovartalo-otosta?

Sisälukutaito á la Lööperi

Löfvenillä on hyvä sisälukutaito, siitä se johtuu. Lukee paperista suoraan avustajan kirjoittamaa puhetta. Niin kauan kun ei kukaan kysy mitään menee kaikki putkeen.
Äbäläwäbälä- uutisointi coronasta on myös alkanut toimia entistä paremmin, kiitos Länsi- Norrlannin radion:
https://sverigesradio.se/radioswedenarabic
Työttömyyskassan saamisen vaatimuksia laskettiin ja se näkyi heti siinä ketkä sankoin joukoin täyttivät työkkärin lukaalin (SVT Rapport). Arvatkaa!

Sauma kestää?

Ruotsin työttömyyden lasketaan nyt nousevan 9%iin (Löpsy lupasi EUn alhaisimmat työttömyysluvut ei niin kauhean kauan sitten eikä Koronasta tms ollut tietoakaan edes mahdollisuutena) ja BKT eli BNP laskee pakkasen puolelle 2020 ja tulee olemaan -4 ja -5 välillä.
Joka vuosi on pankeille tehty ns. stressitestejä ja aina on kehuttu miten hyvin Ruotsin pankit niissä pärjäävät. Entäs nyt?

Tapiola

Joo, ihmetellä sopii kauanko ruotsalainen ihmetalous porskuttaa. Tosiaan BKT taisi 2018 jo alkaa merkittävästi heikkenemään ja jatkoi viime vuoden. Toki se vaikuttaa Suomeenkin, kun vientimaa meille.
Suomen pitäisi irtisanoutua Venäjäpakotteista nyt heti viimeistään.

Suomi Finland

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006459484.html
“Koronakriisin liikkeelle sysäämässä populistisessa osinkokeskustelussa tuppaa unohtumaan myös se, että valtio – eli siis me kaikki – on suoraan omistajana monissa pörssiyhtiöissä, kuten Fortumissa, Nesteessä ja Finnairissa. Lisäksi on välillisiä omistuksia. Kyse on noin miljardin euron osinkopotista vuodessa. Monet yhtiöt ovat siirtäneet yhtiökokouksiaan ja osinkojen maksamistaan eteenpäin.
Joka tapauksessa osinkotulot ovat valtiolle nyt elintärkeitä, vaikka ne maksettaisiin myöhemminkin.
YRITYSJOHDON palkkojen leikkauksen järkevyyden voi myös kyseenalaista.
Suomalaiset yritysjohtajat ovat kansakunnan ehdotonta palkkahuippua. Äkkiseltään voisikin luulla, että palkkojen ja palkkioiden saksiminen auttaisi yrityksiä niiden kassaongelmissa.
Tämä toki pitää paikkansa, lyhyellä tähtäimellä.
Toisaalta koronakriisi tekee pomojen ruhtinaallisista palkoista yhteiskunnallisesti tärkeitä tulonlähteitä. Kireä ansiotuloverotus pitää huolen siitä, että yritysjohtajat ovat kärjessä parhaiden veronmaksajien listalla – ja kartuttamassa osaltaan valtion kassaa.
JULKINEN talous joutuu lähikuukausina ennennäkemättömään mylläykseen, ellei suorastaan teholinkoukseen.
Verovaroista pitää tukea yrityksiä, yrittäjiä, työttömiä ja terveydenhoitojärjestelmää. Pomojen palkat voi toki kyseenalaistaa, mutta mitä isompi palkka, sitä enemmän rahaa kilahtaa valtion kassaan.
Nyt jos koskaan Suomi tarvitsee hyviä veronmaksajiaan.”
Voi helavata mitä paskaa… Tavalliselta kansaltahan nuo verovarat suurimmaksi osaksi nostetaan. Yksi 500.000 euroa vuodessa tienaava ei auto mitään jos riittävä määrä vähemmän tienaavaa porukkaa joutuu ulos. Tietysti rikkaat voivat olla nyt hyväntekijöitä ja auttaa maataan omilla rahoillaan, jos valtio ei kykene kaikkea rahoittamaan.

Tapiola

Terveysalan henkilöt, sanotaan nyt vaikka hoitajat ym ovat tämän kriisiajan avainhenkilöt. Jokainen avainhenkilö jolle aletaan maksaa 50.000 kk palkkaa muuttuu silmänräpäyksessä veroa maksavien eliitiksi. Sukupuoleen katsomatta he ovat Suomen isoimmat Jormien Jormat, ja IS pian kirjoittelee ettei heidän palkkaan saa koskea koska ovat veroa maksavien eliittiä.

Huomautus

Noh. Ei tässä olekkaan kysymys 100% kakusta joka jaetaan kaikkien puoluejohtajien kesken.
Vaihtoehtoja on useampia ja asteikko on tällainen:
1. Erittäin suuri luottamus
2. Suuri luottamus
3. Ei muutosta
4. Vähäinen luottamus
5. Erittäin vähäinen luottamus
Tutkimuksen mukaan siis 44% luottaa Löfvénin kykyyn käsitellä kriisiä. 56% EI LUOTA.

Loogista
Tupauuno

Oiskohan Grönin Eikka käynyt rykäsemässä tämän Stefan Löfvenin jollakin keikkareissullaan Ruotsissa.
On niin paljon samaa näköä.

Acc358

SVT 31.3.2020:
“Förtroendet för Löfven och regeringen ökar under coronakrisen”
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fortroendet-for-lofven-och-regeringen-okar-under-coronakrisen
SVT:n mukaan Löfvenin osuus kannatuksesta on 44 prosenttia. Neljännellä sijalla on Moderaattien Ulf Kristersson 30 prosentillaan. Ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson sai tyytyä 27 prosenttiin. Yhteensä nämä herrat keräsivät kannatusta 101 prosenttia.
Sitten on tietenkin muitakin puoluejohtajia. Heidän kannatustaan SVT ei mainitse. Ensimmäisen ja neljännen sijan väliin mahtuu kaksi puoluejohtajaa, joten molemmilla heistä on kannatus välillä 31 -43 prosenttia. Jos olettamme että kumpikin heistä sai 31 prosenttia, niin molemmat saivat 62 prosenttia kannatuksesta.
Näin pääsemme viisikon Lövfen, Kristersson. Åkesson ja kahden muun yhteenlaskettuun kannatuksen, joka on 163 prosenttia. Mutta Ruotsissa on enemmän kuin viisi puoluetta. Todennäköisesti Ruotsissa kaikkien puolueiden yhteenlaskettu kannatus hipoo kahtasataa prosenttia.

acc358

Tulipa tässä mieleen, että ruotsalainen prosenttilaskun järjettömiltä vaikuttavat luvut selittyvät kysymyksen asettelua. Ehkä on kysytty, kuinka moni luottaisi pääministeriin, jos pääministerinä olisi vain ja ainoastaan
joku tietty henkilö. Ja sitten olisi käyty läpi yksitellen koko ehdokaskööri.

Kansa tietää tosiaan.

No nyt tuli myös Suomessa heti otsikolla SDP nousi PS, ohitse. Jostain syystä epäilen asian uskottavuutta kovasti. Sitten osa juhlii jo, että “hyvin hoidettu”, tämä koronatapaus. Vaikka se on vielä alkutekijöissä Suomessakin.
Se miten tämä meni Suomessakin, näkyy vasta luultavasti heinäkuun jälkeen.
Minusta tämä ei hyvin mennyt Suomessa, vaan vitkasteltiin ja vasta presidentin kehotuksesta tapahtui jo jotain.

Pöh

Vaaleihin on vielä pitkä aika ja kun työttömyys ja kurjuus kasvaa, gallupit muuttuu vinhaa vauhtia. Ihmiset eivät taida ymmärtää että valtava kasvava velka on maksettava pois ja kukahan sen viime kädessä maksaa.

Särmääjä

Entistä enemmän näkee sen kuinka munattomia vätyksiä nää ruotsalaiset on kun se on niille ihan ok ja melkeimpä ilon asia kun koronaa hoidetaan siellä yhtä leväperäsesti kun maahantulopolitiikkaakin. Suomen lapillekin noiden perseily alkaa oleen jo iso riski.

Anonymous

Löfven, tuo Ruotsin lahja kaikille naisille on taas he-man kunnossa, voisiko häntä kutsua jo Pohjoismaiden Odysseys-tittelilla?

Luottamus ei johda välttämättä Kannatukseen

Uskokaa jo: Ei 44% luottamus/luotettavuus ole sama asia kuin 44% kannatus!
Esim. kommunisti Jonas Sjöstedt aina korkeat luvut luottamuskyselyissä koska ihmiset mieltävät hänet rehelliseksi mieheksi joka seisoo sanojensa takana vaikka eivät hänen kommaripolitiikkaansa äänestäkkään. Vaaleissa hänen puolueensa V saa vain 8-10% äänistä.

Acc358

“Uskokaa jo: Ei 44% luottamus/luotettavuus ole sama asia kuin 44% kannatus!”
Tuo on hyvä tiivistys. Noin se menee.