Kaksipuolinen sopeuttaminen voimaan tänään

undersokning-av-penisen-och-pungen_puffbild_1666x1110

Suomessa astuu tänään voimaan uusi ns. kotiuttamis- eli sopeuttamislaki. Laki velvoittaa kansalaisia monin tavoin ottamaan osaa maahantulijoiden kotiuttamisprojekteihin.

Lain idea on se, että kansalainen sopeutuu uusiin tulijoihin. Samasta ajatuksesta on puhuttu mm. Oulussa, jossa projektin nimi oli ”kaksisuuntainen sopeutuminen”.

Sopeuttamislaki lähtee siitä, että ihmisiä ohjeistetaan ottamaan kotiinsa vähintään yksi maahantulija ikään kuin perheenjäseneksi. Eli suomalainen perhe toimii kotouttajana. Lakitekstissä kerrotaan, että perheellä, jolla on käytössään ylimääräinen huone, asumiskäyttöön tarkoitettu ulkohuone, talviasuttavaan käyttöön tarkoitettu kakkosasunto tms asumus, niin häntä ensisijaisesti kehotetaan vuokraamaan tilansa maahanmuuttovirastolle, joka asuttaa tilaan parhaaksi katsomansa tulijan. Valtio maksaa huoneen vuokrasta vapaita markkinoita vastaavan summan.

Niin ikään sopeuttamisohjelmassa sanotaan, että jokaisen työttömän on otettava osaa erityiselle sopeutumiskurssille. Tarkoittaa sitä, että työttömät osallistuvat vastaanottokeskuksissa pidettävään koulutukseen, jossa tulijoille opetetaan esimerkiksi suomen kieltä ja kulttuuria. Työttömiä ja tulijoita siis tavallaan sopeutetaan 50-50. Lakitekstissä kerrotaan, että molemmat ryhmät antavat toisilleen jotain.

Koko lakiluonnoksen voi lukea täältä.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

46 thoughts on “Kaksipuolinen sopeuttaminen voimaan tänään

 1. Wattu, luuletteko te perkeleet, että rupiamme tuollaista PASKAA tekemään? Sata metriä annan etumatkaa!
  Jos kultturit sekoitetaan, syntyy vain ruskiaa paskaa.

  25
  2
  1. Onnen, ilon, autuuden
   tuntee sitten vasta

   kun peräsuolen uumenista
   valuu – lämmin paska.

   10
   2
   1. Täälläkin jätti pari lyöntiä väliin. Ja vaimokin meinas saada slaagin Meikäläisen huudettua melkoisella äänenvoimakkuudella, jotta MITÄ V..TUA!!?

    10
 2. Tästä ei tyhmyys enää syvemmälle voi paljoa mennä, olikohan persut tai kukaan edes vastaan moista ”lakia”?
  Pitää sitten alkaa sopeuttaman heidän takaisin menoaan ihan selkeällä suomen kielellä ja otetaan viittoma avuksi jos ei muuten mene jakeluun.
  Lakia joka sotii normaalia oikeuskäsitystä vastaan ei tarvitse noudattaa.

  5
  2
 3. Tämä olisi voinut olla totta.

  Arvasin pilaksi, koska laista olisi keskusteltu eduskunnassa ennen hyväksymistä. Mutta joku Suomen asioita seuraamaton ulkosuomalainen voi saada tästä jutusta sydänkohtauksen.

  Ikävä kyllä juttu antoi suvakeille virikkeen tällaisen toteuttamiseen. Tosin ruotsalaiset voivat ehtiä ensin.

  Toteutuessaan tällainen laki veisi kohtaamisteorian seuraukset toiseen potenssiin. Konflikteja riitäisi ja monta silmäparia aukeaisi. Laki olisi kyllä hallituksen linjan mukainen eli paskan hieromista suomalaisten naamaan ja vittuilua päälle.

  38
 4. Voi Paavo miten tuhma sinä oletkaan, mutta Jeesus antaa sinun syntisi anteeksi!

  Aprillia!

  26
  1. Minulla on vanha paskahuussi joka on reiän alla täynnä ”mämmiä” kun ei jaksanut aikoinaan puhdistaa. Talvisin se on jäätynyt ja helteellä höyryää, saa tulla asumaan ja vuokra on kohtuullinen.

   13
 5. Voin itse muuttaa telttaan tuohon pihalle, niin jää tulijoille enemmän tilaa temmeltää – hoidan toki siivouksen, tiskit ja sellaiset sitten, ettei tarvitse uusia asukkaita turhanpäiten kuormittaa.

  1. Idea ei ole uusi. Juha Sipilä sitä jo harjoitteli, eikä häntä vedetty lättyyn vaikka monen teki mieli.
   Ja osa tuosta suunnitelmasta jo toteutuikin. Veronmaksajat antoivat satoja miljoonia kulkurilaumojen hyysäämiseen ja siitä korvauksena nuo kävivät tyttöjen kimppuun.
   Nykyhallitukselle Paavon kirjoitus ei ole aprillia vaan hallitusohjelmaa.

 6. ai jumalauta 😂 yhenkään läpsyttelijän kanssa ei tule olemaan kukaan meidän perheestä….

  8
  1
 7. Monikohan kuoli sydäriin tämän aprillipilan vuoksi?

  Aprillipilat ovat ihan kivoja, mutta noin järkyttävät saattavat lennättää kahvit tietokoneen päälle, aiheuttaa oikosulkuja koneessa ja antaa sähköiskun, joka lamauttaa käyttäjän, joka tippuu tuolilta, lyö päänsä ja joutuu teholle.

  15
 8. Nitron jouduin ottamaan, ennen kuin kotiläpsy sanoi et toi on aprillipila. Siis mikä vitun kotiläpsy, ei helve**i toivottavasti tää on vain pahaa unta.
  Kiitos Paavolle vittumaisen stressaavasta aprillipilasta. Hyvää aprillipäivää kaikille!

  13
 9. Veronika Honkasalo ehti jo linkata tämän jutun twitterissä, mutta poisti kun huomasi olevan aprillipäivä 🙂

  26
 10. Mutta jos tästä olisi uutisoitu uutena lakina ruotsissa, olisi mennyt läpi kuin häkä vaikka onkin aprillipäivä.

  10
 11. Luultavasti viherkommunistit julistavat jatkossa, että Paavo on visionääri ja suuri monikultturismin esitaistelija, koska ihan suoraan liittävät Pt-median ”laki-idean” puolueohjelmiinsa ja tavoitteisiinsa.

  17
 12. Menin retkuun,,, mistä johtuu? en yhtään ihmettelis et jotain tällaista tulevaisuus toisi? eiks sveduissa touhuta tällaisia..

 13. Ihan hyvä aprillipila. Mutta se tässä karmeata on, että tuo voi olla todellisuutta muutaman vuoden päästä. Tätä menoa. Tuohan on kuin suvakkitamman märkä uni. Ne haaveilee tällaisesta.

  10
 14. Tuollaisten kirjoittaminen on vaarallista vaikka onkin aprillipäivä. Mitä jos joku hallituksessa sattuu lukemaan tuon ja sitä aletaan heti puuhata käytäntöön. Jos luulette ettei ole mahdollista niin miettikää miten hutisalo ja haavisto tekevät kaikkensa tuottaakseen suomalaisille lisää vitsauksia. kyllä ne voivat.

  10
 15. Paras aprillipila, ylivoimainen voittaja, tästä näkee että pavelta onnistuu kaikki.

 16. Aivan upea laki, tätä minä olen odottanut! Hienoa! Minä asun kylläkin yksiössä, joten minä en valitettavasti voi ottaa maahantulijaa asumaan, niin paljon kuin haluaisinkin. Mutta sen sijaan olen päättänyt ruveta aktivistiksi ja käräyttää naapurustossa jokaisen, jolla sellainen ylimääräinen huone on, eikä ole ottanut sinne maahantulijaa.

  Työttömänä toki olen, mutta en valitettavasti voi osallistua sopeutumiskurssillekaan, koska minulla on paha allergia ja lisäksi saan paniikkihäiriöitä vähänkään useamman ihmisen läsnä ollessa. Muuten kyllä osallistuisin ilomielin. Sen sijaan voin kyllä ottaa selvää, onko tuttavapiirissäni kurssin välttelijöitä ja muuten rasisteja, sekä ilmiantaa heidät.

 17. Valikoimaton monikulttuurisuus on yhtä vahingollinen idea kuin vankilatuomioiden korvaaminen pantarangaistuksella tai valtionyhtiöiden myynti kansainvälisille pääomasijoittajille.

 18. No se vaan on niin että se pelko on todellinen että tuosta tulee yhtä totta kuin euroopan maiden yhteisvastuusta ja kehitysavusta. Ei siinä mikään järkevä kommentti tai mielipide vaikuta. Ei kai kukaan tuosta pankkien yhteisvastuustakaan kukaan järkevä ihminen luullut totta tulevan mutta mitenkäs kävi. Euroopan väkirikkaat maat vie ja maat jotka edes jotenkin vielä vastaavat tuoloistaa ja menoistaa ovat uhka tuohon globaaliin totaliratismiin, tosin meidän fiksun ja filmaattisen maanpettureiden myötäilemänä. Loppulasku tulee, se on varmaa.

 19. Meillä on niin hullu akka-hallitus, että kaikki menee låpi ”sukkana” tänäkin päivänä!!!

 20. Ensin hymy hyytyi, sitten veri seisahtui ja lopulta usko vaihtui epäuskoksi. Tämä aprillivedätys oli käydä terveyden päälle, jotain rajaa!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.