Professori: Puolet ruotsalaisista sairastuu huhtikuun aikana

Tukholman yliopiston matemaattisen tilastotieteen professori Tom Britton sanoo, että kuluvan kuun loppussa puolet ruotsalaisista on saanut koronavirustartunnan.

SVT:n uutisten artikkelissa Britton kertoo, että huhtikuun aikana virus leviää kaikkein eniten. Koska virus leviää niin helposti niin puolet Ruotsin kansasta tulee sairastumaan huhtikuun aikana. Sen jälkeen kasvu taittuu jonkin verran niin, että toukokuun aikana lopuista 2/3 sairastuu.
Arvio perustuu siihen, että tällä hetkellä sairastuneita arvioidaan olevan puolesta miljoonasta miljoonaan.
Arvio perustuu pitkälti arvailuihin, sillä varsinaista dataa ei ole olemassa.

Subscribe
Notify of
guest
34 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Valtsu
Valtsu
1.4.2020 13:17

Jos nuo luvut pitävät paikkansa, alkaa olemaan täysi kaaos päällä. Sairaalapaikkoja ei riittäisi varmaan monellekaan prosentille. Kun on Ruorsista kyse, Lööperin kannatus ylittänee 50 %:n. Aika velikultia.

Acc358
Acc358
1.4.2020 13:54
Vastaa...  Valtsu

Vaikeina aikoina vallassa olevan johtohahmon kannatus voi kasvaa. Ihminen hakee turvaa auktoriteeteista ja tarrautuu niihin epätoivoissaan. Ihmiset haluavat uskoa pelastavaan ja suojelevaan hahmoon, joka voi olla joko mielikuvitusolento tai ihminen.
Kim il-Sungilla oli aikoinaan kannatus huipussaan. Ehkä hän oli huomannut, että vallassa pysyminen vaatii vaikeuksien luomista hallittaville. He palkitsevat uskollisuudella pelastajakseen luulemansa.

Anonymous
Anonymous
1.4.2020 14:30
Vastaa...  Valtsu

No jos Suomessa tulee paljon työttömiä kun talous heikkenee, niin Ruotsi joutuu palkkaamaan lukuisten menehtyneiden tilalle uusia työntekijöitä, joten suomalaisten tilanne ei välttämättä ole niin synkkä pandemian jälkeen, vaikka olisi jäänyt työttömäksikin.
Tai sitten suomalaisten tilanne ei välttämättä parane, jos Ruotsissa katsotaan ettei Suomessa ole kunnon osaajia ja siksi heidän on pakko ja suorastaan ilo kääntyä moniosaajien puoleen.

Anonymous
Anonymous
1.4.2020 13:20

No mikä ettei sanoi lööperi kun paskalle taipui.

Anonymous
Anonymous
1.4.2020 13:24

Juuri tämän takiako ohilaukaus haluaa pitää rajat auki ”pakolaisille”?
Entäpä venäjän raja?
Kiitos nukkuvien puolueelle ja Rinteelle joka junaili Ohisalon sisäministeriksi.
Mikä voisi mennä pieleen?

Anonymous
Anonymous
1.4.2020 13:27

Aprillia vai ei?
Jos on niin aika törkeä pila.
Joe ei niin aprillipäivä järjetön ajankohta tämän julkaisemiseen. Olisivat odottaneet edes huomiseen.

JuhoL
JuhoL
1.4.2020 13:34

Ohisalo kävelee länsirajalle jalat leväällään ottaan matulaumoja vastaan…

lebensraum
lebensraum
1.4.2020 13:35

Ruotsista on tulossa uus Ruanda. Voi olla, että hitsarille ei löydy tämän pandemian jälkeen enää pöytäkavereita muualta kuin Haagista.

Klarsyn
Klarsyn
1.4.2020 14:15

Kova on ennuste. Katsoin youtubesta Etelä-Korean koronavirusekspertin haastattelun, ja hän totesi, että ensimmäiseksi tällaisten haasteiden edessä on oltava nöyrä, silloin kun meistä tulee ylimielisiä menetämme pelin. Ruotsi on hyvä esimerkki kaikkivoipaisesta omanarvontunnosta, hannuhanhet selviävät tästäkin. Ehkä selviävät, mutta tappioita tulee. Joka tapauksessa raja Ruotsiin on pidettävä pitkään kiinni.
Suomen pääministerinä epävarma noviisi, joka arpoi, mitä linjaa seuraa, onneksi Ruotsi ei ollut esikuvana. Samaa ylimielisyyttä kyllä meiltäkin on löytynyt, olimme muka ajoissa valmistautuneita, resurssit kyllä riittävät; nyt haetaan suojavarusteita Kiinasta kymmenkertaisella hinnalla. Aluksi meilläkin puhuttiin lauma-immuniteetista, ministerit eivät näyttäneet aluksi ymmärtävän mistä puhuvat – loivennetaan sairastumiskäyrää, oli mallinnuksia, ja sen enempää selittelemättä strategian muutos, ja alettiin puhua viruksen tukahduttamisesta. Naapurimaat eri linjoilla.

Nyrkki pöytään, Perkele!
Nyrkki pöytään, Perkele!
1.4.2020 14:36

Katselin juuri FHMn/hallituksen lehdistötilaisuutta. Ruotsalaisille on kuin tervan juontia se että pitää KIELTÄÄ joku asia. Soperrellaan vain ”ei ole sopivaa, ei ole soveliasta” ja jätetään lopullinen päätöksenteko yksilön älykkyyden ja arvostelukyvyn varaan. Ei voi kauhalla vaatia jos on lusikalla annettu!
Kun tietää miten Ruotsi on miehitetty niin lopputulos on mitä tahansa. Sadattuhannet Ruotsissa majailevat eivät osaa eivätkä ymmärrä ruotsinkieltä eivätkä edes englantia. Maan alle on mennyt kymmeniä tuhansia, ehkä satoja tuhansia laittomia, kimppakämppiin ja ties minne viranomaisten saavuttamattomiin. Heistä ei tiedetä mitään.
Yritä siinä sitten estää viruksen leviäminen kun 10-100- tuhannet eivät tiedä mitään koko epidemiasta?

Anonymous
Anonymous
1.4.2020 15:46

Itse Ruotsissa asuneena allekirjoitan Paavon näkemyksen. Mutta silloin oli asiat Ruotsissa asiat hyvin. Eli oli vuosi 1998. Tai olihan jo sinä aikana katastrofin ainekset nähtävissä tulevan suhteen. Siis maahanmuutto politiikan suhteen.

Tapiola
Tapiola
1.4.2020 16:05
Vastaa...  Anonymous

Ja 80 luvulla vasta oli hauskaa. C kaseteilla ja radiossa soi lakkaamatta iloinen sweamammatrallalallelleihiiohopjaskrattarocchskrattarmerimieshanuritippaleipävolvontakapenkkimusiikki. Tosiaan 90 luvulla se joskus alkoi, kun viimeisen kerran olen sergelin torilla ollut. Se kummallinen tunnelma, mitä täällä tapahtuu?

Anonymous
Anonymous
1.4.2020 19:17

Niimpä, nyt juostaan onnen kukkuloilla hurreissa vapaana..suoraan hautaan.

Utredningsväsendet
Utredningsväsendet
2.4.2020 12:36

Totta paljolti haastat Paavo mutta nyt onkin kysymys elämästä ja kuolemasta
ja silloin ei Diskuteeraaminen ole oikea metodi pysäyttää epidemia.

Mitä opimme tästä? Svennepäättäjät ovat idiootteja
Mitä opimme tästä? Svennepäättäjät ovat idiootteja
1.4.2020 14:47

Ruotsi poltti 7,3 miljoonaa suojanaamaria 2000- luvun alussa:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/BRXn37/andningsskydd-for-alla-svenskar-brandes-upp–utan-protester
Nyt ollaan sitten täysin ilman ja ihmisiä kuolee kuin kärpäsiä.

Acc358
Acc358
1.4.2020 16:09

Tässä linkki 31.3.2020 julkaistuun videoon ”Ajankohtaista Pekka Reinikainen Koronapandemia Osa 3”.
youtu.be/hUCCTsj5dGU
Kannattaa katsella, kannattaa todellakin. Siinä lääkäri Pekka Reinikainen kertoo epidemiasta. OK… hän on uskovainen, mutta hän on lääkäri. Ei ole hyssyttelyn tarvetta niin kuin poliitikoilla.

Anonymous
Anonymous
1.4.2020 19:37
Vastaa...  Acc358

Lopetin siinä vaiheessa kattelun kun äijä alkoi kehumaan kinuukkeja pajastaen täysin tyhmyytensä.
Jos kinukkeja ei olisi, ei olisi ikinä maapalloppa esimerkiksi ollut, sars eikä covid-19 virusta, ei myöskään linutinfluenssaa eikä sikalenssuakaan.
Joten siitä vain kehumaan maapalloa tappavaa valtiota, että on se niin hieno maa…

Anonymous
Anonymous
1.4.2020 20:58
Vastaa...  Anonymous

Eli kaikki jotka tykkäätte kinukeista, ihannoitte tappavia viruksia.. siitä hyppikää sitten onnen kukkuloilla kun sairastutte covid-19 virukseen.

Acc358
Acc358
1.4.2020 21:12
Vastaa...  Anonymous

Kiitos kommentista.
Käsittääkseni hän sanoi, että kiinalaiset saivat hallintaan viruksen tai jotain sinne päin. Siis ovat onnistuneet jossain.
Se on sitten toinen juttu, jos virukset ovat Kiinasta kotoisin. Voisivat ottaa seuraavaksi tehtäväkseen, ettei uusia viruksia synny.
Eräs hyvä huomio oli, että hän piti maskien käyttöä tärkeänä. Oireettomat tartunnan saaneet voivat levittää virusta tietämättään. Siksi kaikkien pitäisi pitää maskeja. Niin terveiden, tietämättään tartunnan saaneiden kuin tsrtunnastaan tietoisten.

Anonymous
Anonymous
1.4.2020 23:18
Vastaa...  Acc358

Jos sanotaan että kinukit on saaneet covid-19 viruksen hallintaan, sitä termiä voi käyttää kun ovat parantaneet joka ihmisen maapallolla jonka sairastuttivat, vaan siihen eivät pysty, sillä ovat murhanneet satojatuhansia ihmisiä pitkin tellusta.
Ainoa oikea tuomio tuosta olisi hävittää koko kinukkilandia maan päältä.
Mikään ei voi ärsyttää yhtä paljon kun muslimien ja kinukkien kehuminen.

Acc358
Acc358
2.4.2020 14:46
Vastaa...  Anonymous

Sain Reinikaisen videosta käsityksen, että kasvomaskia olisi hyvä kaikkien pitää. Tosin maskit pitää välillä laittaa 75-asteen lämpöön puhdistumaan viruksesta. Kumminkin HS 2.4.2020 kirjoittaa ”Suomen viranomaiset pitäytyvät WHO:n linjassa: maskit säästetään terveydenhuollon ammattilaisille ja sairastuneille.”
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006460956.html
Reinikainen korostaa myös WHO:n linjan noudattamisen tärkeyttä ja videosta saa käsityksen, että Suomi ei olisi sitä noudattanut ainakaan aluksi. On siis kaksi tulkintaa WHO:n linjasta eli lääkärin ja HS:n.
Maallikkona ajatellen luulisi olevan parempi, jos kaikki käyttäisivät virusvapaita maskeja. Tietysti jos käyttää yhtä ja samaa maskia pidempiä aikoja sitä puhdistamatta, siitä voi tulla viruspesä. Reinikainen mainitsee viruksen poistokeinoksi 75-asteen lämmön. Tuli mieleen voisiko mikroaaltouunilla tappaa maskiin mahdollisesti jääneet virukset.
Asiasta toiseen. Käsidesi katosi kaupoista jo viime syksynä. Samanlainen kummallisuus on muovisten aterimien tarjonnan tuntuva vähentyminen samoihin aikoihin. Ja Hesburger ryhtyi pelastamaan maailmaa vaihtamalla muovipillit paperisiin. Ihan hyvä ratkaisu, mutta paperipillit menevät tukkoon. Eivät siis toimi siten, kuin pilleiltä odotetaan.

Tapiola
Tapiola
2.4.2020 00:01
Vastaa...  Anonymous

No jos kerran jossitellaan ja pannaan sinut ja edm. herra vertailuun, niin sinä olet se tyhmä.. juu, ei millään hyvällä.
Diplomatiaa on pakko olla kun tunnettu mies ympäri maailmaa.

Anonymous
Anonymous
2.4.2020 16:01
Vastaa...  Tapiola

No, kysytäämpä sinulta.
Jos joku hullu murhaa kaikki sukulaisesi, kaverisi, sitten joku professori alkaa kehumaan tuota murhaajaa, onko se sinusta älykästä?

Anonymous
Anonymous
1.4.2020 16:33

Eli toukokuussa on viikatemiehellä sadonkorjuu?

Ruben
Ruben
1.4.2020 17:43

Toi saa koomiset mittasuhteet jo sen takia että Ruotsissa olevasta ihmismassasta 30% on muslimeita jotka pelkäävät mörköjä ja pöpöjä yli kaiken, ollaan sairaaloita kuormittamassa yötäpäivää ja huutamassa lääkeapua kun vastatuulessa tukka meni sekaisin. Taitaa olla Ruotsin säästötaktiikkaa tämä, annetaan Coronan hoitaa aimo läjä loisia päiviltä vaan..

Suomi Finland
Suomi Finland
1.4.2020 18:09

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000006460137.html
”Ruotsin valtiollinen suhdannelaitos varoittaa maan talouden olevan painumassa syvään taantumaan ja laskee kuluvalle vuodelle antamaansa kasvuennustettaan huomattavasti.
Tänään julkistamassaan ennusteessa Ruotsin valtiollinen suhdannelaitos Konjunkturinstitutet (KI) arvioi Ruotsin bruttokansantuotteen tänä vuonna supistuvan 3,2 prosenttia, kun edellisessä ennusteessaan joulukuussa se povasi tälle vuodelle 1,0 prosentin kasvua.
Ensi vuonna talous ponnistaisi 3,5 prosentin kasvuun, kun aiempi kasvuennuste oli 1,5 prosenttia.”
Saas nähdä, miten humanitaarisen maahanmuuton aiheuttama jatkuva kuntien ja valtion talouksien kustannuspaine sopii yhteen tämän nykytilanteen kanssa. Voi olla että tässä on nyt melkoinen riski, että yhteiskunnallinen levottomuus vain lisääntyy. Ja on tietysti mielenkiintoista seurata, kuinka suvaitsevaisto vielä hamuaa lisää humanitaarista maahanmuuttoa. Vai hamuaako? Jokohan niille nyt tulee selväksi, että edes länsimainen rikas yhteiskunta ei kestä ihan mitä tahansa idealismia joutumatta pahoihin ongelmiin.

Suomi Finland
Suomi Finland
1.4.2020 18:12
Vastaa...  Suomi Finland

Ja koko apu on ollut muutenkin turhaa: nyt ne turvaan tulleet ihmiset eivät sitten olekaan turvassa edes Ruotsissa. Varmaan monet ns siirtolaiset kuolevat nyt tautiin.

pöh
pöh
1.4.2020 23:15

kunhan rajatr oisi kiinni, muuta ei voi toivoa.
Avoimilla rajoilla pilataan kaikki mitä yritämme tehdä isolla hinnalla

Bar Baari
Bar Baari
2.4.2020 14:29

Miten se varalöffe Tegnell kuvitteli Svea-mamman pääsevän suon yli jos se ei pysyttele pitkospuilla ?

M.Salminen
M.Salminen
3.4.2020 13:30

Kuten thl, myös ruotsin vastaava on täydellisen pihalla tästä. Kukaan ei sairasta coronaa ”oireettomana” sillätavalla kuin sinä sanan oireeton käsität. Kuitenkin jostain käsittämättömästä syystä, nuo roskalaitokset itse levittävät tuollaista humpuukkia lähinnä turvatakseen oman mielenvikaisen toimintansa(tarkoituksena kaunistella eräitä lukuja sekä tilastoja kuolleisuudesta).
Todellisuudessa Ruotsissa on tällä hetkellä, 3.4.2020 korkeintaan n. 50 000 saanut tai sairastanut coronan. Jos nuo hullut täys idiootit yhä vieläkin aikovat toteuttaa tämän psykopaattisen ”laumasuoja” strategian, su tulee olemaan historiallinen katastrofi Ruotsille, jota kukaan meistä ei ole elinaikanaan nähnyt. Jo tämän viikon lopun luvut tulevat olemaan karmaisevia, ja koettelevat Ruotsin tehohoidon kapasiteettia. Jos tuo sairastuvuus nousisi n. 100 kertaiseksi, olisi ruumiskasa astronomisen korkea ja siis täysin tiedostaen toteutettu. Jos Ruotsi meinaa pysyä loppuun saakka valitulla linjalla, on seurauksena yli 200 000 Ruotsalaisen kuolema(ja tämä on alakantin arvio.)

Jonne
Jonne
3.4.2020 15:08

Huh-huh viimehetkillä peruttiin hallituksen länsirajan sulkupalaveri. Vielä tulee Ruotsista joukkoimmuniteettimaasta liian pitkä jono päivettynyttä voimavaraa että olisi epäkohteliasta edes miettiä itsekästä testaamiseen ryhtymistä. Se on jo lievää törkeämpää rasismia. Huh-huh, se oli tipalla.