Korona levisi Tukhoman vanhainkoteihin lääkärien välityksellä

Skärmbild (245)

Tukholmassa on tullut ilmi uusi ryhmä, jonne koronavirus on levinnyt todella laajalla mittakaavalla. Yksistään yksi vanhainkoteja pyörittävä yritys kertoo, että ainakin 250 vanhusta heidän asumisyksiköissään on saanut tartunnan, heistä 50 kuollut.

Hoitoyhtiö Familjeläkarna vastaa yli puolesta Tukholman läänin vanhustentalojen lääkäripalveluista. 45:ssä vanhainkodissa, jossa yhtiön lääkärit ovat työskennelleet, on rekisteröity yli 250 tartuntaa ja heistä 50 vanhusta on kuollut. Asiasta kertoo SVT:n uutiset.
Tarkasti ei osata sanoa kuinka laaja tartuntaepidemia vanhustentaloilla on, sillä myös toinen lääkäripalvelua tuottava yritys Capio kertoo, että heidän lääkärinsä ovat levittäneet koronaa vanhustentalojen asukkaisiin, mutta Capio ei halua kertoa mitään lukuja.
Toisin sanoen ns. kiertävät lääkärit, joiden toimenkuvassa on ollut palvella vanhustentaloissa asuvia ikäihmisiä, ovat levittäneet koronaa vanhuksiin. Tartuntoja kerrotaan olevan noin 30 vanhainkodissa.