Korona levisi Tukhoman vanhainkoteihin lääkärien välityksellä

Skärmbild (245)

Tukholmassa on tullut ilmi uusi ryhmä, jonne koronavirus on levinnyt todella laajalla mittakaavalla. Yksistään yksi vanhainkoteja pyörittävä yritys kertoo, että ainakin 250 vanhusta heidän asumisyksiköissään on saanut tartunnan, heistä 50 kuollut.

Hoitoyhtiö Familjeläkarna vastaa yli puolesta Tukholman läänin vanhustentalojen lääkäripalveluista. 45:ssä vanhainkodissa, jossa yhtiön lääkärit ovat työskennelleet, on rekisteröity yli 250 tartuntaa ja heistä 50 vanhusta on kuollut. Asiasta kertoo SVT:n uutiset.
Tarkasti ei osata sanoa kuinka laaja tartuntaepidemia vanhustentaloilla on, sillä myös toinen lääkäripalvelua tuottava yritys Capio kertoo, että heidän lääkärinsä ovat levittäneet koronaa vanhustentalojen asukkaisiin, mutta Capio ei halua kertoa mitään lukuja.
Toisin sanoen ns. kiertävät lääkärit, joiden toimenkuvassa on ollut palvella vanhustentaloissa asuvia ikäihmisiä, ovat levittäneet koronaa vanhuksiin. Tartuntoja kerrotaan olevan noin 30 vanhainkodissa.

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tapiola
Tapiola
2.4.2020 18:24

Voisko nyt kuitenkin olla mahdollista, että hitsarin hanuriin sovitetaan heinäseiväs pystyyn ihan noin niin kuin pienenä muistutuksena, vaikka onkin ihana mussukka?

Anonymous
Anonymous
2.4.2020 19:05

Siinähän varsinainen hoitokoti, kun hoitaa hoidettavat hengiltä 🙁

Anonymous
Anonymous
2.4.2020 20:49
Vastaa...  Anonymous

No kyllä täälläkin osataan. Jo ennen koronaa. Miljardeja löytyy kun kyse on lapsenraiskaajista. Vanhusten jne heikoissa asemassa olevien rahoitus on niin prkl vaikeata. Paitsi silloin kun leikataan kuluja. Juuri luin, kuinka yksi saasta oli raiskannut törkeästi 15 v tytön tämän kotona. 5 vuotta lepokotia, ja kulut meille eli veronmaksajille. Perkeleen perkele että vituttaa. Suvakit vetäkää alahuuli yli päänne ja nielaiskaa.

Juuso K
Juuso K
2.4.2020 19:51

Minä juuri juttelin yli 70-kymppisen kaverini kanssa. Hän ei ole hoitokodissa, eikä vanhusten palvelutalossakaan, asuu kotonaan. Muttä hänellä käy kodinhoitajat. Kysyin, olivatko kodinhoitajat mitenkään suojavarusteissa, hän sanoi, eivät olleet. Ihan normaalisti tulivat, olivat kyselleet hänen liikkumisistaan, missä käy kaupassa, jne.
Mitä hyötyä on karanteenimaisissa oloissa eristäytymisestä, kun nuoret naiset ramppaavat asunnossa miten sattuu? Varmaankin nuorina ovat hyvin huolettomia elämässään työn ulkopuolella ja voivat kantaa oireetonta tartuntaa mukanaan, kun käyvät ties kuinka monen vanhuksen luona päivän aikana. Lisäksi on ihan ”herran hallussa”, kuinka huolettomia ovat hygieniassa vanhusten luona kulkiessaan.

ro
ro
2.4.2020 20:41
Vastaa...  Juuso K

Vantaalla Kodinhoitajat,lääkkeiden jakajat ja ruoan tuojat ovat suurin osa kielitaidottonia,ulkomaan pellejä,jopa ahlämeitä ja negruja.Sääliksi käy vanhuksia.Monukultuuri paskaa työnnetään kaupungin toimesta pakkosyötöllä. Eikö suomalaisia saada enää näihinkään töihin.Eipä tietenkään kun liksat on perseestä.

M
M
2.4.2020 23:54
Vastaa...  ro

Kielitaidottomuus ei ole este jakaa lääkkeitä?

Acc358
Acc358
3.4.2020 11:03
Vastaa...  Juuso K

Pandemian alkuvaiheessa ihmiset käyttäytyvät vielä usein vanhojen hyvien aikojen tapaan. Ei sitä aina muista varoa varsinkin, kun pandemia on epämiellyttävä asia. Sellaisethan torjutaan mielestä. Uskomus ”ei se minuun tartu” on voimissaan. Tämä voi selittää näiden kodinhoitajien käytöstä.
Uutiskuvissa alkuvaiheen tiesuluista Uudenmaan rajalla poliisi saattoi olla kumartuneena auton ikkunan lähelle. Siinä sitten poliisi hönkäisi pisarapilven kuljettajaan päin ja kuljettaja hönkäisi omansa poliisiin päin. Ihmisten tapojen muuttuminen vie aikansa. Ennen pandemiaan japanilaisten maskin käyttö lienee ollut suomalaisten mielestä outoa ehkä hieman hulluakin. Tulevaisuudessa maskin käyttämättömyyttä pidettäneen törkeänä käytöksenä.
Ehkä tulemme näkemään 2020-luvulla asusteisiin sopivia muodikkaita maskeja. Silloin niitä voidaan mainostaa tyyliin ”Kevään uudet Dior ja Boss maskit saapuneet”.

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
2.4.2020 21:28

Nää on nää basillit yleensä semmosia pirulaisia, että ne tarttuu jos ei oo perushygieeninen ja terve tai vastustuskyky 80-100v mamman leveleillä etenkin.
Pastori on tullut jokatapauksessa tulokseen kiellettyyn, notta koko korona on liioiteltua ja tavoite tällä massahysterialla selvinnee lähitulevaisuudessa.
Aamen…

Anonymous
Anonymous
2.4.2020 22:41

Kerro liioittelusta siinä vaiheessa kun sairastut ja teet kuolemaa sairaalan happikoneessa kun keuhkosi tuhoutuvat.

Jaaha
Jaaha
2.4.2020 23:49
Vastaa...  Anonymous

SARS2 viruksesta (joka siis on kyseessä ja aiheuttaa sairautta COVID-19, joka on sinänsä ihan propagandamielessä keksitty nimitys kun sopivampi nimi olisi viruksen virallisen nimen mukainen, eli SARS-CoV-2 mukaan nimetty sairaus, SARS-2) eli siis, SARS2 viruksesta tiedetään yhä liian vähän ja tämä on suurin syy huoleen.
Esimerkkejä asioista joista ei ole varmuutta, ja joista on viitteitä jotta on huolta:
1. Paraneeko kukaan koskaan, vai jääkö virus muhimaan ja aiheuttamaan aina vain uusia episodeja, kunnes jokin niistä on lopulta kuolettava? Testit näyttävät parantumista, mutta se ei tarkoita, että virus on välttämättä kokonaan kukistettu, ettei se ole uinuvassa tilassa ja tule uudelleen. Jotkut virukset voivat näin toimia ja SARS2 genomissa on ikävä kyllä viitteitä tähän suuntaan.
2. Ovatko sairastuneiden, jopa vähäoireisten, immuunivasteet selvinneet tartunnasta vairioitta, vai reagoiko immuunivaste seuraavaan patogeeniin, oli se sitten vaikka normaalimpi koronan sukuinen virus, jollain tapaa potilaalle vaarallisesti?
3. Onko miesten hormoonitoiminta ja kivesten kyky tuottaa siemennestettä ennallaan tartunnan jälkeen?

M
M
2.4.2020 23:56
Vastaa...  Jaaha

Tämä kolmos case on kyllä hieman epävarma, jos perustuu samaan julkaisuun, jonka minäkin olen lukenut. Siinä oli vähän aineistoa ja lisäksi on syytä kysyä, mitä lääkkeitä kyseiset vakavan taudin sairastaneet herrat olivat sairaalassa saaneet ja voiko hypogonadismi johtua pelkästään lääkkeistä.

Anonymous
Anonymous
3.4.2020 10:42
Vastaa...  Jaaha

Kiinassa oli viitteitä että parantuminen on pelkkää lumetta, siellä oli matkaopas bussissa joka sairastui ko virukseen ja asetettiin kotikarenssiin. No, näytti että 40 vuotias nainen parani mutta tuli uudestaan lääkäriin kun kurkku alkoi kipuilemaan ja tuli yskä, paljastuikin että covid-19 virus oli uusinut, lääkärit totesi että ei se ollut koskaan poistunutkaan, nyt on tultu siihen johtopäätökseen ”kiinassa” ainostaan että virus onkin 2-vaiheinen.
Jää kehoon ja etsii pääsyä keuhkoihin ja kun sinne löytää se onkin sitten pitkälti meoa.
Joten en kyllä itse hehkuttaisi parantuneista, sillä virus muhii heissä, eikä kukaan tiedä kuinka kauan.

Lieneekö hygienia unohtunut?
Lieneekö hygienia unohtunut?
2.4.2020 21:29

Kun katsoo minkälaisia lääkäreitä kyseisessä, ensinmainitussa yrityksessä touhuaa niin näkyy suurin osa lääkäreistä olevan joko eläkeikäisiä naisia tai sitten matuja.

Anonymous
Anonymous
2.4.2020 21:40

No Perkele. Pari viikkoa sitten oli aika terveyskeskukseen. No mikäs siellä odotti? Lääkäri joka puhui hoono suumi. Ylimielinen kusipää joka pitkän selvittelyn jälkeen vihdoin jotenkin tajusi mistä on kyse. Mutta se oli viimeinen kerta. Tästä lähtien vain aidosti suomalainen lääkäri.

Anonymous
Anonymous
2.4.2020 22:52
Vastaa...  Anonymous

Minulla oli myös hoono soomi lääkäri.
Mikä parasta, kysyi että mikä on vikana ja kun aloin kertomaan kivuista, niin singahti toiseen huoneeseen.
Ajattelin että onko tää piilokamera 🙈 no lopuksi sitten väärä diagnoosi. Yllätys! Oikean sain kahden kk päästä suomalaiselta lääkäriltä.

Väännä rautalangasta!
Väännä rautalangasta!
3.4.2020 10:01
Vastaa...  Anonymous

Kyllähän siinä lääkäri singahtaa ulos huoneesta kun ei tajua hölkkäsen pölähdystä siitä mitä sinä sanot.
Pitänee kysyä jo etukäteen minkämaalainen lääkäri on tulossa ja ottaa mukaan sanakirja ja iso puntti rautalankaa.

Acc358
Acc358
3.4.2020 11:15

Onneksi nykyään palvelualan yritykset julkaisevat sivuillaan asiakaspalvelijoidensa kuvia. Parturin valitsin kuvan perusteella. Valkoinen nainen piti olla.
Myös terveyspuolella yksityiset palvelujen tarjoajat julkaisevat kasvokuvia. Pelkkä nimi ei ole riittävä. Se voi olla suomalainen, mutta sen haltija ei välttämättä ole edes valkoinen. Ja toimiihan tämä toisinkin päin. Suvakki voi valita rikastajia hoitamaan itseään.
Onneksi henkilöstön kasvokuvien näyttämistä ei ole kriminalisoitu.

Acc358
Acc358
4.4.2020 18:03
Vastaa...  Acc358

Tässä linkki uutiseen henkilöstä, jolla on täysin ruotsalainen nimi.
https://www.nordfront.se/polis-friades-fran-valdtaktsanklagelser-atalas-nu-for-nya-sexualbrott.smr

T
T
2.4.2020 21:43

Jutusta voinee päätellä että oireeton kantajuus ei ole harvinaista. Sairas lääkäri tuskin kiertäisi vanhainkodeissa vaan olisi tupa-olosuhteissa viettämässä hyvin ansaittuja VMTL-päiviä.

Aappa
Aappa
3.4.2020 00:38

Koronaan kantaaottamatta, niin onko se niin hienoa, että hoitokotilaisia vanhuksia kidutetaan pitämällä heitä elossa väkisin? Ketä siinä niinkun palvellaan ja huomioidaan?

Varmaa
Varmaa
3.4.2020 04:29

Taisi olla eläkeyhtiön lääkäri. ”Eläkepommin” tehokas purkaminen ja bonukset kilahtavat tilille aina kun joku vanhus kuolee.

Särmääjä
Särmääjä
3.4.2020 17:45

Ehkä tämä vain kuuluu tohon maailman erilaisimpaan koronastarategiaan. Aika näyttää sitten toimiko tämä vai joku muu paremmin. Pitää muistaa myös että viranomaiset ovat rautaisia ammattilaisia ja heidän neuvojaan pitää aina kuunnella eikä varsinkaan alkaa kyseenalaistamaan tai krititoimaan heitä etenkään näin vakavan kriisin keskellä.