Miksi Ruotsi ei tee jyrkkiä päätöksiä koronan takia?

Skärmbild (243)

Monet suomalaiset, ja yleisesti ulkomaalaiset ihmettelevät Ruotsin tapaa toimia koronavirusepidemian aikana. Koulut ovat auki ja verrattuna esimerkiksi Suomeen niin Tukholmassa, jossa virusepidemia on suurin, ei ole tehty suomalaisten näkökulmasta mitään.

Yritän hieman avata syitä miksi näin on. On olemassa kaksi linjaa miksi näin toimitaan. Ensinnäkin, kyse ei ensisijaisesti ole pääministeri Stefan Löfvenistä tai kenestäkään muustakaan poliitikosta. Olisi helppo sysätä vastuu Löfvenin niskoille ja sen jälkeen huutaa naama punaisena kuinka on Löfvenin syytä koko epidemia.
Ruotsi on yhteiskuntana tosiasiassa hyvin erilainen kuin Suomi. Suomalainen on tottunut kieltoihin ja käskyihin. Suomalainen ottaa lakin nöyrästi käteensä ja tottelee. Se mitä ylhäältä tulee, se on laki. Kun taas Ruotsissa ei toimita näin. Tällaiselle ei ole minkäänlaisia perinteitä ja Ruotsissa toimitaan kehotuksien kautta vetoamalla ihmisten järkeen. Konkreettinen esimerkki on vaikkapa se, että Suomessa voi ihan hyvin laittaa kyltin ”Tupakointi kielletty!” kun taas ruotsalainen ei kirjoittaisi niin. Ruotsalainen virittelee jonkinlaisen omaantuntoon vetoavan pyynnön ”Me emme tupakoi täällä.”
Toinen esimerkki, joka ei liity koronaan, mutta josta huomaa maiden välisen eron, on kameravalvonta. Suomessa kameroita on joka paikassa. Pihat, parkkipaikat, torit, rappukäytävät ja suurin piirtein yleiset vessatkin kuvataan. Sen kun nostaa tolpan pystyyn ja laittaa kameran kuvaamaan. Kun taas Ruotsissa kameravalvontaan tarvitaan lääninhallituksen lupa. Jos huoltoaseman pitäjä haluaa mittarikentälle kameravalvonnan siihen tarvitaan lupa. Taloyhtiön parkkipaikalle ei välttämättä saa kuvauslupaa ja rappukäytävän sisäänkäyntiin on turha edes yrittää hakea lupaa.
Joidenkin mielestä Ruotsin tapa toimia on järjetöntä, hullua. Miksi ei voida koronaepidemian takia vain määrätä tiettyjä kieltoja voimaan. Niitä ei määrätä siksi, että sellainen ei kuulu kulttuuriin. Ruotsin esivalta on kyllä KEHOTTANUT VAKAVASTI pysymään kotona ja välttämää isompia kokouksia, mutta mitään sellaista määräystä ei ikinä saada aikaan kuin vaikkapa Tukholman läänin sulkeminen kuten Uusimaa suljettiin.
Suomalainen sössöttää kameravalvonnasta, että kun ei ole salattavaa niin ei ole pelättävää. Ruotsalainen ei ajattele niin vaan siten, että kellään ei ole oikeus vahtia toisten ihmisten tekemisiä ikään kuin salaa.
Toinen syy miksi Ruotsissa toimitaan kuten toimitaan on se, että jos koulut lätkäistäisiin nyt kiinni niin Rinkebyssä ja Rosengårdissa olisi muutama tuhat joutilasta uusruotsalaisnuoruaista, joilla ei ole mitään tekemistä. Kun he lonnivat keskenään kaduilla, jossa ei ole aikuisia, niin nuorukaisille saattaa tulla mieleen mitä tahansa älytöntä. Esimerkiksi ryöstely tai jättimäinen autogrilli.
Tätä asiaa ei kannata väheksyä. Ruotsalaiset poliitikot joutuvat ottamaan tämänkin aspektin huomioon ja se lienee suurin syy siihen miksi kouluja ei ole suljettu. Antaako koronalle vähän liekaa vaiko ottaako riski, että uusruotsalaispennut tuhoavat koko lähiön.
Suomessa on siis helppo tehdä radikaaleja päätöksiä, kuten nyt sulkea Uusimaa. Ihmiset tottelevat eikä monikaan kyseenalaista asiaa. Ruotsissa asiasta syntyisi valtava rähinä eikä poliisilla olisi mitään resursseja valvoa Tukholman ulosmenoteitä. Kun poliisin kapasiteetti olisi tietarkastuksissa niin uusruotsalaispennut tyhjentäisivät sillä aikaa kaikki kaupat.
 

Subscribe
Notify of
guest
56 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jaade Jöörde

Kun juttuja Ruotsista lukee, niin toisinaan vaikuttaa, että siellä kyllä (jossain määrin) tiedetään, miten kusessa ollaan kunniakansalaisosan kanssa. Tätä ei kuitenkaan haluta myöntää tai edes sanoa ääneen. Kaikki vain tietävät, että näin on ja se hiljaisesto hyväksytään. Päälle sitten ilmoitetaan vaikka 11 miljoonalle muslimille myönnetystä ohituskaistasta saapua maahan.
En ymmärrä ruotsalaisia, mutta itse ovat valintansa tehneet. Jokohan sieltä naapurin esimerkin alta päästäisiin Suomessa pikkuhiljaa pois!

Fatwantarkistaja

Kuka tahansa voi olla uiguuri. Ilmoitusasiahan se on.

rocky

Siksi eivät rajoita kokoontumisia ym. kun eivät pysty valvomaan mitään.Tekisivät itsensä maailmanlaajuisesti naurunalaisiksi kun poliisit yrittäisivät käskyttää musuryhmiä ja joutuisivat pakenemaan kun alkaa lentää tavaraa niskaan.

Vuosia tuskastuneena sivusta seurannut

Ruotsalaisten kanssa businesta tehneenä ja alaisenakin oltua, niin kyseessä on vain totaalinen kyvyttömyys tehdä päätöksiä.
Täysin totaalisia velliperseitä, jotka piilottavat tyhmyytensä hienostelun viitan alle.
Kaiken tämänkin jälkeen pidän näistä velliperseistä, mutta en koskaan tule ymmärtämään heidän kuvitelmaa omasta erinomaisuudestaan.

Minä

Aokponaan eräs ruotsalainen firma oli vähän mokannut minulle tekemänsä työn kanssa. Kun astuin heidän luukkuunsa ja sain tietää mikä oli mennyt pieleen, sanoin heti, mitä pitäisi tehdä. No eihän homma siellä niin toimi. He aloittivat keskustelemaan ja tunnin päästä heillä oli suunnitelma esittää. He tarjosivat ratkaisuksi sitä, minkä olin sanonut heti kättelyssä 🙂
Ruotsalaisten kanssa oli ainakin ennen helppo toimia ja sana piti. Ei mitään ongelmia, mutta jotkin pikkuseikat, kuten tuo kerrottu, oli selvä ero suomalaisen ja ruotsalaisen välillä. On kyllä ruotsalaisia, jotka ovat suoria ja mutkattomia, mutta tuo kerrottu on se tavallinen kuvio.

Minä

”Aokponaan” -> ”Aikoinaan”
Harmi, että ei voi korjata noita jälkikäteen, kun huomaa, että vähän liian kiireesti painoi lähetä-nappulaa.

Anonymous

Ruotsin valtakunnan historia antaa vastauksen ruotsalaisten nykyiseenkin käyttäytymiseen. Tiedossa on aina ollut ihanan ruotsalaisuuden varjopuolena ehdoton lällärimäisyys yms. Vertaa Suomen kohtaloita satojen vuosien ajalta. Katajainen kansa ei taitu mutta taipuu. Myös siviilielämän taistelukokemusta ja siinä taistelussa välttämätöntä yhteen hiileen puhaltamista sisun lisäksi.

Anonymous

Ei myöskään unohdeta Ruotsin koululaitoksen tilaa jo kymmeniltä vuosilta. Se jos mikä kertoo ruotsalaisuudesta ja siis ruotsalaisista. Valitettavasti. Tyvärr.

Taipuu, taipuu

Katajainen kansa nimenomaan taipuu leikkauksiin ja kieltoihin, onhan se nähty.

Sami Hutera

Suomi survoutui vajaassa 30 vuodessa läpi kolmen sodan. Se löi kansan pikkuruisen polvilleen ja antoi ankaran opetuksen
maailman realiteeteista. Samaan aikaan Ruotsi teeskenteli puolueetonta ja myi Hitlerille maailman parasta terästä turvaten
näin koskemattomuutensa ja lisäten muun Euroopan murentuessa suunnattomasti vaurauttaan. Ruotsilla ei näin ollen ole
kovan ajan koettelemuksia eikä niiden opetuksia. Maa elää idealististen harhojensa vallassa ja tulee vielä maksamaan kovan hinnan haihatuksistaan.

Fatwantarkistaja

Neljän.

Tsaarin ajan vaikutus näkyy myös

Tähän pitää lisätä vielä se tosiasia, että Suomi oli yli sadan vuoden ajan osa Venäjän keisarikuntaa, siis vuodet 1809-1917. Tänä aikana suomalaiseen kansanluonteeseen ehti tarttua melkoinen määrä venäläistä ajattelutapaa ja toimintakulttuuria – etenkin viranomaisten ja muun ”paremman väen” piirissä.
Keskeisin asia oli ehdoton auktoriteettiuskollisuus, ja tämän myötä ajattelutapa jonka mukaan virkamies on aina oikeassa. Virkamiehethän edustivat tsaaria, joka puolestaan oli saanut valtansa suoraan Jumalalta!
Niinpä katsottiin, että tavallinen kansa ei missään nimessä saa ruveta pullikoimaan viranomaisia vastaan, vaan esivaltaa on aina toteltava, ja joka asiassa täytyy toimia juuri niin kuin viranomaiset määräävät. Eikä minkäänlaista oma-aloitteisuutta katsota hyvällä, vaan aina pitää odottaa viranomaisten määräyksiä ja toimia sitten niiden mukaan.
Vaikka Suomi itsenäistyi vuonna 1917 omaksi valtiokseen, on lainsäädännössämme edelleenkin läpitunkevana perusperiaatteena tuo tsaarinaikainen ajattelutapa. Ja vieläkin enemmän se näkyy omien viranomaistemme asenteissa.

laki sanoo

Kaikenlaiseen tekemiseen liittyy aina jonkinlainen riski. Suomalainen virkahenkilö pyrkii välttelemään tekemistä, sillä siitä voi saada jopa moitteita.
Varmimmin tuo onnistuu sanomalla palvelua pyytävälle ”EI” !

Kossu

No itse jonkun aikaa täällä asuneena voin vain todeta että ensinnäkin ruotsalainen tarvii kunnon säännöt ja mieluummin kirjallisesna ja kahteen otteeseen sillä perus ruotsalainen ei vaan osaa itse omilla aivoilla päättää yhtään mitään,se tarvii aina kädestäpitäjää ja sen takia nämä politiikot vie näitä kun pässejä narussa……esim. työelämässä jos täytyy joku asia ratkaista täytyy ensin pitää möte koska pidetaan se möte jossa asia ratkaistaan ja kun se möte on niin kaikki hymyilee toisilleen maireasti ja kukaan ei uskalla ottaa vastuuta asiasta vaan sitä vieritetään sinne tänne…..uskomattoman päättämätöntä sakkia ja meni aikoinaan aikaa ennen kun tämän hurrien tyylin oppi kun kaiken tarkoitus ettei vaan loukattaisi toista……ja sillä tässä maassa valtaa pitävät voivat tehdä ihan mitä vaan ilman että sen ihmeemmin siitä naristaan vastaan….

Liikavarvas

Ettei vaan Ruotsista tule ongelma Suomen päättäjille? Jos koronavirus-pandemian mentyä ohi paljastuukin että Ruotsi pärjäsi kokonaisuudessa yhtä hyvin kuin Suomi sairastuneiden ja kuolleiden suhteen ilman tiesulkuja sun muuta diktatuuria?

Anonymous

Nyt jo on tilanne se että ruotsia ei voi kohta verrata mihinkään euroopan maahan sillä covad-19 virus vie ruotsia yhä syvemmälle tuhoaan.
Luuletko että asia menee jopa paremmin ilman mitään toimia covad-19 virusta kohtaan.
Suomessa ”Marisija” kertoi että 30.5 baarit, terassit, ravintolat, jne avautuu taas.
Just pahimpana hetkenä kesän tullessa, eli suomessa tulee ko virus räjähtämään täyteen voimaansa kesällä, pilluhallituksen siunaamana.

Ingen Gripen

Jos Ruotsin vuorokautinen koronakuolleisuus tuplaantuu nykyisestä, se on silloin väestömäärään suhteutettuna samaa luokkaa kuin Italiassa ja Espanjassa. Tilannetta noissa maissa on kuvattu sanoilla ”sota”, ”helvetti” tai ”romahdus”. Muutaman päivän kuluttua meillä on siis miltei eeppinen dystopia ihan tuossa naapurissa. Pistäkääpä länsiraja kiinni.

Ingen Gripen

Pelolle ei saanut antaa valtaa, mutta nyt svedut sitten pelkää primitvistisiä löyhiä liittymiä.
Paljon vähemmän kuolonuhreja vaativa ratkaisu olisi ollut koulujen sulkeminen ja järjestysvallan massiivinen jalkautuminen kaduille ja lähiöihin opettamaan mitä nollatolerassi tai vanha kunnon selkäsauna oikein tarkoittavat.

Juha

Ruotsille nauraa koko maailma..
https://summit.news/2020/04/01/sweden-begins-to-abandon-liberal-coronavirus-approach-as-deaths-surge/
Ruotsissa tehohoitopaikat loppuu ennen pääsiäistä. No Suomessakin mämmi osuu tuulettimeen viikon myöhemmin.

Juha

Ruotsin nuorisossa on tulevaisuus. Aikuistuvat partalapset tekevät tuttavuutta vanhuksiin..
http://timesofsweden.com/2020/04/01/youths-in-sweden-deliberately-coughing-near-pensioners-while-saying-corona/

Anonymous

Ei tullut auttavia käsiä, tuli humaaniin eutanasiaan auttavia yskijöitä.

Teppo

Ihmettelen miten kritiikittömästi tämäkin porukka joka täällä kommentoi uskoo että on jokin massiivinen pandemia meneillään jonka suitsimiseksi on perusteltua romahduttaa maailman talous.
Annan muutaman faktan joita pohtia: 99% Italiassa koronatartunnan saaneista kuolleista olivat jo valmiiksi sairaita. https://www.dailymail.co.uk/news/article-8130479/99-patients-killed-coronavirus-Italy-existing-illnesses-study-finds.html
Eli heillä oli tämä korona, mutta se ei mitenkään välttämättä tappanut heitä. Silti nämä kaikki kirjataan korona-epidemian uhrilukuihin. Toisekseen Italiassa on hyvin korkea keski-ikä. Kun nämä flunssat nimenomaan ovat vaarallisia vanhalle väestölle ei ihmekään että juuri Italiassa olisi korkeammat kuolinluvut kuin muualla.
No en jaksa sen enempää luetella faktoja. Katsokaa tämä video siinä niitä tulee jokunen.
https://www.bitchute.com/video/RkJELpndAOs/

Anonymous

Covid-19 virus on tappanut perusterveitä nuoria vaikka kuinka paljon, et sitä tiennyt, ehkä kun ite sairastut alkaa herneesi pääkopassa tajuamaan tilanteen.
Ko virus voi tappaa ihan minkä ikäisen ihmisen oli sitten perusterve tai ei.
Kaltaisesi ihmiset on vaarallisia vaarallisen viruksen vähättelijöitä joka pitäsi lukita selliin pois ihmisten läheltä.
Paras olisi kun joutuisit selittämään tuota kirjoitustasi kuolleiden omaisille.

2n

Tässä on lisää vastavaa. Hieman lyhyempi. https://youtu.be/bM9aZflBoOU
Nuo Italian luvut ovat erittäin vääristyneitä, sen italialaisetkin ammattilaiset ovat todenneet. Kaikenkaikkkaan koko tietoketju on propagandistinen josta tieteellinen ymmärrys on kaukana.
Sensaation ja pelonlietsonta on ollut tarkoitushakuista.
Myös aggressiiviset sormilla osoittavat, tunnekuohun vallassa toimivat syyllistäjät ovat varsinaista ruttoa yhteiskunnalle.

2n

Italiassa vähintään 88% tilastoiduista Sars-CoV2 aiheuttamista kuolemista eivät olekaan Sars-CoV2 viruksen syytä, vaikka sitä on ollut kehoissa, vaan muut päällä olevat sairaudet (&vanhuuden heikkous) ovat todellinen kuolinsyy. Täten voi siis leikata saman verran pois arvioiduista ”Sars-CoV2 kuolinluvuista”. Kuten ylemmässä videossa todetaan niin spekulatiiviset levittymiset ja luvut sekä vaarat ovat puhdasta arvailua ellei pistokoe-testeillä testata myös terveenoloisia eli kaikista kansanryhmistä jne.
Lisäksi täysin terveet jotka siis mitä ilmeisimmin ovat kuolleet COVID19 komplikaatioihin ovat olleet osuudeltaan vain 0,8%. Muut siis muutenkin vaikeuksissa.
https://off-guardian.org/2020/03/23/italy-only-12-of-covid19-deaths-list-covid19-as-cause/?__cf_chl_jschl_tk__=431cef061c2128d6b49e868ddf4570bca7898d19-1585830451-0-AXpljtC6UifgjAwa8wrvKTC9URoT_L3o0sC-Z82bgz8VrMVhJBli1EzIqu7R6S44pJRGmlVFc4Lp0S5VRQQCZBHgeo8nK4Nw8n9ePKjxLTDOHYZk2kgh58FUeSKU3E2bXBKRJWKcReQtpsQLLqFG0Aq35aNU9tf_OxTWcYOIXx5jdCWcjqSwtcc4qMU9nJUILskzFH_GJqEUlxFHrmH6b2fPZLaaZGxMUqw3PwrVg_GXBoHR9xxlOKd8fkWwuV-u9KwUDu4elxChBOKflNTB-CQKNFzr2evCoH9GJ4XRLyy2IPytFUyAzzFdPiuDSRRnf2Llfil9Tj0RgBe2mv9v_rGTlmgKv7-CaLMLd4kxzeBw

Anonymous

Voi helvetti, kannattaa lopettaa paskan kirjoittamisesi, tai saat helvetti vajakki kohta virkavallan ovellesi.
Sinulla ei ole hajukaan siitä mikä covad-19 virus on, mutta toivon tosiaan että saat sen itellesi koettavaksi.
Itke ja kuse verta sen jälkeen kun et pysty enää hengittämään ja kuolet sairaalan letkuihin.
On kyllä pokkaa alkaa levittämään paskaa vakavalla asialla.

2a

Kuules, nyt riittää. Pistä vaahtoava törkyturpasi kiinni.
Jos sinua ei kiinnosta ymmärtäminen ja perusteltu argumentaatio, todisteineenkin niin se ei anna sinulle oikeutta käyttäytyä
kuin raivotautinen eli vesikauhuinen koira muita kohtaan.
Koska olet se idiootti mikä olet, syyttelet perusteetta minua eri asioista.
Ystäväni puoliso on muuten juuri hengityslaitteessa kuolemassa keuhkojen komplikaatioihin ja sisäelimet pettää, alkusyynä kausiflunssavirus, ei Sars-CoV2.
Tämä on raskasta ja surullista. Mutta selvää on että eri viruskannat olisivat voineet saman ja siksi se ei olisi ollut ulkoisesti estettävissä, vaan ainoastaan yleiskuntla ja terveyttä vahvistamalla.
Sinun sietäisi hävetä törkeää käyttäytymistäsi ja syytöksiäsi, totaalista kommunikointikykyjen ja ymmärryksen puutetta.

2a

PT median konemoderointi ei päästänyt läpi linkkejä suoraan tutkimusjulnaisuihin. Harmi.

Muumitlaaksossa

Älä postaa niitä linkkejäsi tänne! Jos sinulla faktat hallussa ja parempaa tietoa miten nyt pitää toimia, niin mene sinne,
missä kuolee 800 ihmistä päivässä, sinne missä sairaalat on täynnä, sinne missä valikoidaan kuka kuolee, sinne missä rakennetaan
Telttasairaaloita, sinne missä ei riitä tehohoitopaikat.
Mene jo, aika ei ole hukattavaksi, sillä siellä sinua tarvitaan kertomaan kuinka asiat on.

Anonymous

Sinurt tutkimusjilkaisut tulee hourututkijoilta joita voi hyvin tutkia taustoiltaan, noihin nojaat,
Sinulla on pokkaa lapioida sontaa kuolleiden päälle,niille jotka kuoli virukseen terveinä ja joiden omaiset suree pitkin maapalloa.
Menisit alueille missä covid-19 tkee pahompia tuhojaan, selittämään lapsille sairaalassa jotka on viruksen takia hengityskoneessa ilman toivoakaan selviämisestä, miten heillä ei ole mitään pelkoa, kaikki viruksesta on vain valetta-
Olisiko pokkaa, tuskin, olet pahinta sorttia, oletko kenties kiinalainen samalainen kun ko maan johto joka koitaa peitellä covid-19 kuolemia koko ajan.

Tapiola

Muistutuksena että covid19 on tauti. Sen aiheuttaa nyt jylläävä koronavirus kakkonen.

Anonymous

Siis, hä?
Folio tippumassa kun aletaan satuilemaan jostain josta ei näköjään ole mitään tietoa.
https://www.hus.fi/potilaalle/Sivut/korona.aspx

Jaaha

Pari kohtaa on nyt ehkä hieman yli kärjistetty tässä.
1. Suomessa ei ole kameravalvontaa kovin paljoa, tuskin yhtä paljon kun Ruotsissa. Taloyhtiöiden parkkipaikkoja yms. ei saa kuvata ja moni paikka jota saa vaatii luvan. Onko nyt oikeastaan ollenkaan tutkittu onko tuo luvitusmenettely yhtään vähemmän kireä kuin Ruotsissa? Vain esim. omalla omakotitalon tontilla saa valvontakameraa luvatta kyllä pitää, mutta tällöin kuvaan ei saa joutua tontin ulkopuolisia alueita.
2. Mitä rajuja toimenpiteitä Suomessa on tehty? Uudenmaan sulkeminen ei ole kovin älykäs aluerajaus… onko tullut mieleen, että ehkä Suomessa itseasiassa koetaan pitkälti samalla tavoin kun Ruotsissa, se vain salataan paremmin, eli että on tiettyjä alueita Uudenmaan alueen sisällä, joita ei ehkä uskalleta ehdottaa erikseen karanteenattavaksi, vaikka tähän saattaisi olla suuri tarve, johtuen mahdollisesti näillä alueilla asuvien erityisistä kulttuuripiirteistä. Onko asiaan paneuduttu?

Teppo

Ainakin liikenteessä viimeksi kun kävin on paljon vapaampaa, popula ei pelkää ajaa yli rajoitusten niin kuin täällä. Toisaalta rajoituksetkin on pääsääntöisesti paremmat kuin täällä kieltolassa.
Ja mitä rajuja toimenpiteitä? Suljettu ravintolat? Suljettu koulut? Ei rajuja toimenpiteitä?

Tuumaaja

Ainoa jyrkkä mitä ruotsista on koskaan löytynyt on rantakalliot, kaikki muu on kuin villasukallinen kaurapuuroa.

Kivenkova mokutus

Unohdit ruotsalaisen nollatoleranssin rasismia kohtaan (tosin ei koske finnjääveleitä).

Särmääjä

Eipä ne nuorukaiset kesälomillakaan kouluissa ole.

Anonymous

Aika-ajoin tämä suomalaisten uskollisuus auktoriteetteihin kostautuu. Itsenäisyyden aikana, kun ei ollut enää kuningasta tai keisaria, jonka luokse lähettää delegaatioita ruinaamaan, niin korvikkeeksi käy oma pressa tai nyt pääministeri, kun pressalta meni valta. Mutta aina on ollut pakko saada opetus kantapään kautta. Näin oli Stalinin kanssa, näin kävi Hitlerin kanssa ja näin kävi EU: n kanssa ja nyt kävi koronan kanssa.
Tsenobylin aikaisia suojavälineitä on kaivettu naftaliinista ja yrittetty elvyttää käyttöön. Talvisodassa jaettiin kokardeja omaan karvalakkiin ja annettiin ensimmäisen maailmansodan aikaisia sotasaaliskivääreitä ja kymmenkunta patruunaa ja miehet panssaridivisioonia pysäyttämään. Jatkosodassa kaivettiin pehmeään hiekkarinteeseen rimoilla vuorattuja korsuja Kronstadin kymmentuumaisten tykkien eteen. Sitten ihmeteltiin mitä pataljoona tekee, kun ei taistele. Ne, jotka eivät osumasta kuolleet heti tukehtuivat hiekkaan.
Nyt ei ole ollut mitään järjestelmällistä toimintaa tämän epidemian suhteen. Pari kuukautta meni jahkailussa ja kaikki on vieläkin hajallaan, vaikka jotain on alkanut tapahtua, kun jälleen rupukansan keskestä on lähtenyt vaatimukset liikkeelle. Mitähän meillä oikein menisi nämä asiat, jos tapahtuisi ihan oikea katastrofi? Esim. jos rajan pinnassa poksahtaisi iso ydinvoimala. Kävisikö hallitus ensin kampaamossa, manikyyrissä, puvustamossa ym. meikattavana, että on kaikki filmauskunnossa ja lukisi sitten paperista, että tarkkaillaan tilannetta ja kohta perustetaan työryhmä seuraamaan kehitystä.

KUOLEMANTUOTTAMUS

Miksi Ruotsi ei toimi niinkuin muut maat coronan suhteen?
Ensinnäkin: Ruotsilla on erityisen pökö hallitus joka koostuu suurimmaksi osaksi koulunsa keskeyttäneistä ja lukiotasoisista jannuista ja sutturoista jotka eivät pysty lukemaan tieteellistä tekstiä ja ymmärtämään mitä siinä sanotaan. He eivät pysty älytasolla keskustelemaan ulkomaisten ministerien kanssa. Puotipuksu ei osaa edes kunnolla englantia.
Edellisestä johtuen poliitikot ovat täysin experttiviranomaisen eli FHM armoilla eivätkä pysty kriittisesti ajattelemaan onko se mitä FHM sanoo totta vai pelkkää potaskaa. Poliitikot eivät mitenkään pysty kyseenalaistamaan sitä mitä FHM kullonkin keksii ja sanoo.
FHM taas on ilmiselvästi hyvin poliittisesti värjäytynyt kolossi (=vasemmistoHBTQfeministiviherhihhulit) jossa on 500 työntekijää ja jonka toimialaan kuuluu kaikennäköistä muutakin kuten kartoittaa ja edistää HBTQ- henkilöiden terveyttä. FHM ei kerro lähteitään vaan viittailee vain joihinkin salamyhkäisiin ulkomaisiin expertteihin kertomatta edes heidän nimiään jotta asia voitaisiin tarkistaa. Läpinäkyvyys eli transparenssi puuttuu täysin: tässä leikitään ihmishengillä!
Yhdestä voi olla varma: kun tämä tauti on ohi tullaan hallituksen ja viranomaisten käyttäytymistä ja päätöksiä selvittämään pitkään ja besserwissereitä potkimaan pois viroistaan. Omaiset ja yritykset tulevat haastamaan valtion ja viranomaisia oikeuteen virkavirheistä ja vääristä päätöksistä jotka johtivat ihmisten kuolemaan ja yritysten kaatumiseen. Löpykkä voi unohtaa 44%.
Luettavaa: https://kvartal.se/artiklar/brist-pa-transparens-om-sveriges-avvikande-strategi/

Anonymous

Covid-19 ei välttämättä ole ihan heti ohi.
Kyseessä on virus joka on täysin uusi maapallolla josta yksikään tiedemies ei ole perillä.
Virus voi olla vaikka vuosikymmeniä esillä tartuttaen ja tappaen miljoonia ihmisiä, kukaan ei tiedä kuinka kauan epidemia kestää.
Se joka vertaa covid-19 virusta kausilenssun kestoaikaan ei tiedä hevon persettä mistä puhuu.
Suomessa on talvilenssut ja kevätlenssut, ne ei liity mitenkään nyt riehuvaan virukseen.
Näin se menee kun on uusi super virus johon ei ole mitään lääkettä keksitty, siihenkin voi mennä monta vuosikymmentä eikä silti keksitä lääkettä, kuten ei ole esim, keksitty aidsiinkaan.

Kossu

No mä näen asian niin että kun se iskee kunnolla päälle ja alkaa kuolleisuus luvut olemaan parin tuhannen luokkaa niin tämän hallituksen kannatus ei varmasti nouse,silloin aletaan etsimään katastrofiin syyllisiä ja oppositio osaa kyllä käyttää tilanteen hyväkseen…..ja kuten tiedetään kun ruotsissa tällä hetkellä todellisia tartunnan saanneita mahdollisesti jopa miljoona niin kohta kolisee……tosin jossain haastattelussa löffe jo kertoilikin että ei tule ottamaan vastuuta jos tämä ruotsin malli onnistukkaan tässä keississä,jos ei nyt suoraan ilmaissut mutta niin että asia selvisi…oliko jossain jo että ens viikolla tehohoidoissa pitää alkaa paikkojen puutteen takia valikoimaan kuka pääsee hoitoon….ja kun ollaan koronassa vasta lähtötelineissä ja nyt jo joudutaan alkamaan valita niin mikä tilanne on muutaman viikon kuluttua??? ruotsilla alkaa oma lotto jossa pääpalkintona elämä…..

Suomi Finland

”Tätä asiaa ei kannata väheksyä. Ruotsalaiset poliitikot joutuvat ottamaan tämänkin aspektin huomioon ja se lienee suurin syy siihen miksi kouluja ei ole suljettu. Antaako koronalle vähän liekaa vaiko ottaako riski, että uusruotsalaispennut tuhoavat koko lähiön.”
Jospa ruotsalaiset jättäisivät nuorukaisten tahallaan aiheuttamat vahingot korjaamatta? Nuoriso huomaisi sitä kautta, että tuhoaminen sattuu eikä olekaan niin kivaa pitemmällä tähtäimellä. Jos vahingot aina korjataan, eikä syyllisiä saada edes rangaistua tämä kierre jatkuu maailman tappiin.

Suomi Finland

Tuskin ne ovat niin viitseliäitä, että kulkeutuvat kauas omilta alueiltaan pahantekoon.

Animal Torture Country

Kiinassa on uusi 600.000 asukkaan alue laitettu karanteeniin:
https://www.di.se/live/kina-satter-ny-region-i-karantan-efter-coronafall/

Rasistit rulaa

Tiivistettynä: Rasistileiman suunnaton, järjetön pelko. Sehän on totaalisen munattoman ruotsin tähän asti tuhonnutkin, ja se pistää nyt koko maan tasaseks.

Rasistit rulaa

Se Ruotsi jonka 70-luvulta muistan, on tuhottu. Sen ajan jälkeinen Ruotsi saa puolestani vaikka upota itämereen.

Suomi Finland

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006461732.html
”Tegnellin linja vaikuttaa yhä enemmän hengenvaaralliselta haihattelulta.”
”Virus on saanut Ruotsissa etsiä uhreja suhteellisen vapaasti viikkojen ajan. Jos sama kaava, joka toteutui muissa maissa toimii Ruotsissa, jälki on pian tuhoisaa. On vaikea nähdä mitään järjellistä syytä, että se ei toteutuisi myös Ruotsissa.”
Tegnell pohtii varmaan ankarasti, mikä vaihtoehto sovittaisi parhaiten hänen syntinsä kansakuntaa kohtaan:
1) Luger -> luoti ohimosta sisään
2) Köysi silmukkoineen -> nopea/hidas hirttäytyminen
3) Lääkkeet -> reipas yliannostus
4) Samuraimiekka -> harakiri
Jos hän kuitenkin päättää jatkaa elämäänsä, on muuten kova äijä, jos kestää kaiken, eikä kehittele mitään suurempia syytöksiä itseään kohtaan. Ja jos hänet joudutaan kantamaan vartijoiden toimesta ulos toimipaikastaan, niin äijä on myös härsi kuin silli.

Jorma

Pientä tilannepäivitystä Suomesta.
Tällä hetkellä hallituksen avustajat yhdessä virkamiesten kanssa, toteuttaa koordinoitua kampanjaa jossa keskustelu palstat täytetään pro-hallitus viestinnällä ja samalla pyritään
vähättelemään thl virheitä. Tämä on teidän jokaisen tärkeä syytä sisäistää sillä nuo eivät ole mitään kansalaisten vilpitöntä palautetta, vaan klassinen infovaikutuksen operaatio.
Meidän hallitus siis toteuttaa sitä samaa Trollitehtailua, mistä he / heidän mieliset kiivaasti arvosteli taannoin Venäjää.
Sinun tulisi suhtautua viesteihin vihamielisenä keinona manipuloida yleistä mielipidettä, ja heti viestin tunnistettuasi ilmoittaa se roskapostina perusteluineen.
Viestit on kirjoitettu ammattitaitoisesti huolella mietityn lauserakenteen kanssa, jonka ansiosta ne on myös helppo tunnistaa. Jos viesti on mielestäsi ns. laadukkaan oloisesti toteutettu
ja se on selkeästi peukutettu muuta viestejä enemmän, on kyseessä tämän operaation tuotos. On tärkeää että merkkaatte nämä roskapostina/vihapuheena tms. jotta medioille syntyy painetta
estää näiden avustajien koordinoitu infosota.