Oslossa somalialaistaustaisilla virusepidemia

Skärmbild (244)

Norjassa Oslossa on näkymässä sama trendi joka on Tukholmassakin. Nimittäin yhä useampi somalialaistaustainen henkilö on sairastunut koronavirukseen.

Norjan yleisradioyhtiö NRK:n artikkelin mukaan on tullut ilmi, että erityisesti somalialaistaustaiset henkilöt ovat sairastuneet koronaan. Norjan tilastojen mukaan maassa oli keskiviikkoiltana 4 655 rekisteröityä tartuntaa, joista 829 henkilöä on syntynyt ulkomailla, ja heistä taas 201 henkilöä on syntynyt Somaliassa.
Norjan Kansanterveysinstituutin mukaan ulkomaalaistaustaiset ovat jokseenkin yliedustettuja tartunnoissa. Tartuntoja on varsinkin Oslon maahanmuuttajavoittoisissa lähiöissä kuten Alnassa ja Stovnerissa.
Uusnorjalainen sosialistisen vasemmistopuolueen Abdi Said kertoo NRK:n uutisessa, että somalialainen kulttuuri on paljon sosiaalisempaa kuin norjalainen kulttuuri.
– Me halailemme, puhumme ja tapaamme paljon ihmisiä eikä siten ole ihmekään, että virus leviää niin nopeasti, Said kertoo.
Lisäksi hän kertoo, että monet somalitaustaiset asuvat ahtaasti ja ihmiskontaktien etäisyys on mahdotonta.
………..
 
 

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi suomalaisille
Suomi suomalaisille
2.4.2020 13:29

Joo, kyllä niille on nyt hommattava omakotitalot, ettei tarvi asua ahtaasti.

Jaaha
Jaaha
2.4.2020 13:50

Mita sina vaittaa? Etta kaikki vaimot ja lapset yhteen taloon mahtusi? Rassismia!

Trampas
Trampas
2.4.2020 14:27

Ilmankos somaliassa on vähän tartuntoja, kun siellä ei oikeen ole enää ketään.

Suomi Finland
Suomi Finland
2.4.2020 14:28

”Uusnorjalainen sosialistisen vasemmistopuolueen Abdi Said kertoo NRK:n uutisessa, että somalialainen kulttuuri on paljon sosiaalisempaa kuin norjalainen kulttuuri.
– Me halailemme, puhumme ja tapaamme paljon ihmisiä eikä siten ole ihmekään, että virus leviää niin nopeasti, Said kertoo.”
No nyt kun on vakava viruspandemia riehumassa, voisiko ajatella, että näitä normaalisti harrastettavia sosiaalisia kontakteja ja halailuja vähennettäisiin? Vai onko se ihan mahdoton vaatimus?

Suomi Finland
Suomi Finland
2.4.2020 17:46

Jääräpäistä väkeä nuo mainitsemasi myös. Mutta entä mikä on tilanne sen jälkeen kun ihmiset havaitsevat, että kuolleita tulee liukuhihnalla? Jos sen jälkeen vielä sosialistitutitotisoituminen jatkuu, niin ansaitsevat kyllä kaiken sen mitä on tulossa.
Joka pistää kontaktit minimiin kun tilanne sitä vaatii, on varsin viisas nyt, vaikka muuten olisi suorastaan räiskyvän sosialistinen.

Sam Colt
Sam Colt
2.4.2020 14:31

Sosiaalisemmalla tarkoitetaan tietysti kylki kyljessä moskeijassa pyllistelyä.
Profeetta ei puhunut mitään viruksista, eikä niitä islam silloin tunnustakaan.
Somalien lukutaito on hyvin valikoivaa: sosiaalituet tunnetaan pilkun tarkkuudella, mutta viranomaisten ohjeisiin suhtaudutaan ylimielisyydellä.
Seuraukset sitten kuormataan kantaväestölle.

Anonymous
Anonymous
2.4.2020 14:53

Jos Allah on päättänyt tappaa niin mitä sitä länkkärit vastaan puhumaan, ilmeisesti eivät ole totelleet koraa

Kansallismielinen
Kansallismielinen
2.4.2020 15:20

Edesmennyt Ensio Itkonen sanoisi tähän että se on kauheaa.

Klarsyn
Klarsyn
2.4.2020 16:05

Poliittisesti korrekti valtamedia ei käsittele koronakriisiä vähemmistöjen näkökulmasta. Tieto on haettava vaihtoehtomediasta kuten PT:stä. Asiassa olisi kuitenkin paljon analysoitavaa. Miten paljon uskonto, jonka kannattajat lausuvat inshallah, jos Allah suo, vaikuttaa suojautumiseen virukselta. Muhamettilaisuuteen kuuluu kohtalonusko, elämän jättäminen herran haltuun.
Muslimeilla isä on perheen pää, vaimo ei mahdollisesti osaa lukea, ei ymmärrä kieltä, on täysin perheen miespuolisten antaman tiedon varassa. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka sairastuminen jakaantuu maahanmuuttajamiesten ja -naisten kesken.
Aasialaiset ovat tarkempia, käyttävät kasvomaskeja, noudattavat sääntöjä. Selviävätkö he kriisistä vähemmin vaurioin?
Ei valtamedia käy kuvaamassa Itäkeskuksen vilinää, vaikka somalialainen kaupunginvaltuutettu asian paljasti, korkeintaan syyllistää kantaväestöä ettei tietoa sinne ole annettu. Miten väestö näissä kaupunginosissa kokee vastuunsa viruksen leviämisen suhteen? Valtamedia ei uskalla kosketella asiaa, koska näin väistämättä tulisi esiin valtava kulttuuriero länsimaisen käytöksen ja takapajuisemman maahanmuuttajien kulttuurin välillä. Kielteisesti noita eroja ei haluta nostaa esiin.

Tapiola
Tapiola
2.4.2020 17:51

Luulo ei ole tiedon väärti.
Uskovaiset kristityt eivät jätä Herran haltuun asiaa /sanotaanko ”tavallisia” tapakistittyjä vähempää eikä enempää), joka kuuluu heidän itsensä tehdä, Mopoikäisistä harhakuvista kannattaa jossain vaiheessa ehkä ravistautua irti.

Klarsyn
Klarsyn
2.4.2020 19:02

Kristinusko ei missään nimessä ole Herran haltuun -uskonto. Kristinuskossa järjen merkitys on suuri, ihmisen vastuu teoistaan on selkeä. Kristinuskon piirissä ovat syntyneet tieteet ja maailmankaikkeuden selitykset, on aina uskallettu kyseenalaistaa vallitseva tieto toisin kuin islamissa, missä tiede on supistunut vain länsimaiden kopioimiseksi.
Totta tietenkin sekin, että sosiaalisuus vaikuttaa leviämiseen, mutta olisi kiinnostavaa tietää vastauksia syvällisempiin kysymyksiin, vastuunkantoon, jos levität virusta; pyyteettömään oman klaanisi ulkopuolisten avustamiseen; rehellisyyteen sairauden suhteen; Koraani jakaa ihmiset muslimeihin ja vääräuskoisiin, joiden suhteen moraali joustaa.

sleepy
sleepy
2.4.2020 16:40

Näihin juttuihin voisi laittaa aina kuvituskuvaksi tai videoksi niitä muslimeja ketkä tahalteen yskivät toisia päin.

Hade Aning
Hade Aning
2.4.2020 18:55

Valikoimaton monikulttuurisuus ajaa kansallisvaltiot takaisin kaupunkivaltioiksi.
Se on kuin Entropia, eli epäjärjestys lisääntyy ja ehjä hajoaa.
Suomeksi sanottuna: autoja poltetaan, tyttöjä raiskataan ja vastaantulijoita ryöstetään.

Moonman
Moonman
2.4.2020 19:05

Veikkaan että itse asun ahtaammin kuin yksikään somali Suomessa. Missä vaiheessa tämä ahtaus-kortti keksittiin? Ei somaleiden asunnoissa olisi varmaan ollenkaan ahdasta jos olisivat tänne tullessaan tajunneet ettei täällä tarvi jokaisen tehdä 10 lasta, koska puolet pennuista eivät ole kuolemassa tuberkuloosiin kuten kotona somaliassa. Suomessa (tai varmaan Norjassakaan) nyt ei vaan ole rakennettu kaupungin kämppiä se mielessä, että asuntoon muuttaa suurperheitä ja klaaneja, koska perinteinen olettama on ollut, että jos on varaa hankkia paljon lapsia, niin on myös varaa kustantaa tilanteen vaatima määrä neliöitä. Kelatkaa millainen paniikki Eu:ssa ja vihervasemmistolla olisi jos yhtäkkiä leviäisi tappava viruspandemia, joka tarttuisikin ainoastaan rikastajiin.

A
A
2.4.2020 21:16
Vastaa...  Moonman

Minä olen joskus miettinyt millaista olisi jos maailmaan joskus ilmestyisi sellainen virus, joka leviää ja tappaa helposti ihmisiä, joilla on sirppisoluanemia.

Somali+korona = sokona
Somali+korona = sokona
2.4.2020 21:16

Valtionepidemiologi Tegnell sanoi tänään lehdistökonferenssissa (SVT) että somaleilla on joku (geneettinen) tekijä joka altistaa heidät covid-19- tartuntaan. Taisi sanomus lipsahtaa vahingossa koska ei sitten suostunut kertomaan tarkemmin mistä oli kysymys.

Narukoivet
Narukoivet
2.4.2020 21:41
pöh
pöh
3.4.2020 02:48

jälleen kerran syy on se että somalit ei välitä mitään.
Pieni somaliyhteisö tekee kaiken mitä me muut kärsimme turhaksi.
Moskeijat kiinni ja poliisi valvomaan!

Tommy the Who
Tommy the Who
3.4.2020 15:47

Älkää julkaisko tällaisia tietoja, sillä jos Hutimetsä kuulee tommosta, niin sehän lähettää Osloon heti kymmeniä Finskin koneita ”pelastamaan” Oslon somput tänne hölmölään.

Nih
Nih
3.4.2020 17:43

Kyllähän kuule kaikilla tauteja on sanoisi kokoomuksen lepomäki.