1 600 yksintullutta asutetaan Kreikan leireiltä Eurooppaan ennen pääsiäistä

spanish_tourist_watches_immigrants_arrive_at_island_of_kos
Vähäpukeinen nainen tervehtii Kreikaan soutaneita uusia eurokansalaisia.

Kreikkalaisilta pakolaisleireiltä aletaan asuttamaan ainakin 1 600 yksintullutta pakolaislasta ympäri Eurooppaa. Niin ikään kreikkalaisille saarille lomahotelleihin asutetaan ns. riskiryhmiä pakolaisleireiltä.

Europaportalenin mukaan 1 600 yksintullutta lasta sijoitetaan kahdeksan jäsenmaan kesken. Ruotsi ei kuitenkaan tällä kertaa ota vastaan lapsia. Mitkä ovat nämä kahdeksan jäsenmaata, se ei tule artikkelista selville. Lapset kerätään ensin kokoamiskeskukseen, josta heitä lennätetään ennen pääsiäistä uusin kotimaihinsa. Muutto-operaation kerrotaan tapahtuvan nopeutetulla aikataululla.
Asiasta kertoi perjantaina Ruotsin maahanmuuttoministeri Ylva Johansson.
Niin ikään kreikkalaisille saarille majoitetaan lomahotelleihin koronan takia pakolaisleireillä olevia riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. Asiaa puuhaa Lääkärit ilman rajoja-järjestö. Ainakin tuhatkunta pakolaista tullaan majoittamaan hotelleihin.