Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä
Minä
7.4.2020 17:50

Kuolleiden määrä on vielä pieni verrattuina tavallisiin flunssiinkin.
Se varmaan nousee reippasti.
Varmistettujen tartuntojen määrä ei kerro oikein mitään. Mikä lienee tartuntojen todellinen määrä. On muistettava, että liki puolet tartunnan saaneista ei koe mitään oireita. Virus vaan käy ja lähtee. Suuri määrä on myös lievillä oireilla, joten ne eivät välttämättä yhdistä lieviä oireitaan koronaan. Lievillä oireilla sairastavillehan sanotaankin, että pysykää vaan kotona. Niinpä varmistettujen määrä on vain pieni osa kaikista tartunnoista.
Menehtyneiden prosentit saadaan kyllä näyttämään suurilta, kun vertailukohteena on todettujen tartuntojen määrä.

Puolueeton
Puolueeton
7.4.2020 19:03
Vastaa...  Minä

”Kuolleiden määrä on vielä pieni verrattuina tavallisiin flunssiinkin.
Menehtyneiden prosentit saadaan kyllä näyttämään suurilta, kun vertailukohteena on todettujen tartuntojen määrä.” Voi siis tehdä päätelmän, tauti on hyvin tappava
Tässä vaiheessa läpikäyneistä sairastuneista 21% on kuollut. On myös olettamuksia, että 20-30% selviä flunssaoireilla tai jotenkin ovat saaneet tarvittavat vastaineet, ehkä ilman tartuntaakin.
Juuri yllä olevista syistä tartuntojen määrää tulee rajoittaa. Aasian maissa on todettu, että hengityssuojaimet estävät tehokkaasti tartuntoja. Suomen THL niitä vähätteli ja varmaan poliittisesti nimitettyjen virkamiesten maineen pelastamiseksi kehotuksia käyttää hengisyssuojamia ei esitetä. Ehkä syynä on sekin, että kyvytön hallitus ei niitä saa hankituksi kuin pieniä määriä hoitohenkilökunnalle. Mitä hoitohenkilökunta niillä tekisi, jos niistä THLn mukaan ei ole juuri apua.
Nyt on jokin tieto, että toukokuussa Suomessa alettaisiin niitä valmistaa. Naurettava hallinnointia. Raaka-ainetta sellua on suomessa. Jos hallitus tilaisi niitä kansalsiten käyttöön nyt vaikkapa 20 miljoon, niin viikon päästä niitä alkaisi olla joka kaupassa. Parin viikon päästä rajoituksia voitaisiin purkaa, kun määrättäisiin jokaiselle hengityssuojain pakolliseksi yleisellä paikalla. Tällä hetkella tartuntojen määrä on jyrkässä kasvussa ja tilanne heikkenee.

Minä
Minä
8.4.2020 03:14
Vastaa...  Puolueeton

Ei voi tehdä sellaista päätelmää, että ”tauti on hyvin tappava”. Millähän perusteella teit tuollaisen päätelmän. Tauti ei ole erityisen tappava.
Ei suinkaan parikymmentä prosenttia. Eihän maailmalla todetuistakaan tapauksista kuole 20%, vaan pienempi prosentti. Tämä riippuu toki siitä, että kuinka paljon testataan ja saadaan todetuiksi. Jos katsotaan kaikkiin tartuntoihin, on kuolemaan johtavia enintään yksi prosentti ja ne koskevat lähinnä vanhempia henkilöitä, joilla on jotain muita tauteja ennestään.
Tartunnan saaneista liki puolet eivät saa mitään oireita. Suuri osa saa vain hyvin lieviä oireita. Taisi olla jotain parikymmentä prosenttia, jotka saavat vapavampia oireita ja osa niistä niin vakavia, että tarvitsevat sairaalahoitoa.
On se yksi prosenttikin aika monta kuolemaa, enemmän kuin virukset yleensä vievät mennessään, mutta kuolemisen todennäköisyys ei ole kamalan suuri.

Suomi Finland
Suomi Finland
7.4.2020 17:54

Traagista. Ja kehtaavat (poliitikot) kieltää Suomea pistämästä länsirajaa kiinni.

näinseon
näinseon
7.4.2020 19:56
Vastaa...  Suomi Finland

Ja nämä kuolleet ovat siinä listassa mikä näytetään mediassa oikea luku on 2000

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
7.4.2020 18:45

Ei hätää. Kyllä ruotsistanian asukkaat löytävät tyhjentyneisiin asuntoihin asukkaita Ruotsistanian rajojen ulkopuolelta. Väestönvaihtoa ts. Kalergisuunnitelmaa parhaimmillaan.

Mikä pykii?
Mikä pykii?
7.4.2020 18:51

Mut hitsari lupasi heitä tulevan tuhansia.

Onko Tietoa?
Onko Tietoa?
7.4.2020 18:58

Yli 600 niitä on. 17 kpl vainajasta ei tiedetty vielä tarkkaa päivämäärää.

Anonymous
Anonymous
7.4.2020 19:21

Noihin lukuihin ei voi enää luottaa. Vähän joka maa yrittää kaunistella niitä tavalla tai toisella.
Jossain vaiheessa alkaa myös löytyä yksineläjiä kuolleena kodeistaan.

Anonymous
Anonymous
7.4.2020 19:23
Vastaa...  Anonymous

Lukuja voi kaunistella myös niin että kun esim vanhus kuolee kotonaan kuolinsyytä ei selvitetä. Tällä tavalla suurin osa koronakuolemista saadaan pois tilastoista.

Ilmari
Ilmari
7.4.2020 20:06
Vastaa...  Anonymous

Suomessa on ainakin niin, että joka ainoasta kotona kuolleesta tehdään poliisitutkinta. Kuolinsyy selvitetään, että suljetaan pois rikoksen mahdollisuus tai sitten todetaan, että kyseessä on rikos. Oletan, että Ruotsissa on sama tilanne.

jippos123
jippos123
7.4.2020 19:21

Onneksi myös matut saavat ison siivun tartunnoista ja myöskin kuolemista. Eivät keharit osaa kieltä vuosikausien juhlien jälkeen. Expressen julkaiseen näille kehareille uutisia koronasta ihan heidän kielellään mutta jos paviaanit eivät ole viitsineet opetella lukemaan, kun ei tartte.

Jaaha
Jaaha
7.4.2020 19:39

Kuolema tulee, niille kun tulee, keskinmäärin 15 päivää hoitoon hakeutumisesta, Varmistus tapauksesta muutama päivä hakeutumisesta, eli sairastuneiden luvut suhteutuvat kuolleiden lukuihin joku 11-12 päivän viiveellä. Eli nämä 600 kuollutta suhteutuvat vähän päälle 2000 kokonaistartuntaan joka oli Ruotsissa noin 12-11 päivää sitten.
Ota nykyinen Ruotsin tartuntamäärä, jaa se 2000 kappaleella tartuntaa ja sitten kerro tämä tuolla 600 kuolemalla niin saat sen kuolleiden lukumäärän arvion, joka karkeasti ottaen tällä hetkellä joko sairastaa kuolema edessään, tai on jo kuollut.

Jaaha
Jaaha
7.4.2020 19:53
Vastaa...  Jaaha

Korjaus, ihan meni kaikki tuossa väärin. Siis 2800 tartuntaa oli 26 päivä ja tällä hetkellä todennettuja tartuntoja noin 7700.
600 kuolemaa pitää tietenkin jakaa tuolla 2800 tartunnalla ensin ja sitten tämä kuolleet suhteutettuna tartuntoihin saatu luku kerrotaan nykyisillä tartunnoilla 7700 niin nykyisistä todennetuista tartunnoista kuolleita ja kuolemaa odottavia on siis silloin karkealla arviolla 1650.
Eli tuskin ainakaan alle 1650 ihmistä tulee Ruotsin kuolemien määrä olemaan, vaikka uudet tartunnat loppuisivat kokonaan.

Jaaha
Jaaha
7.4.2020 20:01
Vastaa...  Jaaha

Triplaväärässä olin, nimittäin olin väärässä siitä että olisin ollut väärässä. Yhtä oikein on laskea ensimmäisen esimerkin mukaan, ainostaan tuo 2000 tartuntaa oli vedetty muistista, eikä ollutkaan ajankohtainen, koska 26. päivä olikin jo nuo 2800 tartuntaa. Tosiaan ensimmäinen ja toinen laskutapa tuo kumpikin oikean, eli saman tuloksen. Ainoastaan luulin ehdottaneeni väärää laskutapaa, mutta se olikin vain toinen yhtä toimiva.

Kyllä se siitä
Kyllä se siitä
8.4.2020 01:39
Vastaa...  Jaaha

Tässä on yritystä :).

Veijo Aleppo
Veijo Aleppo
7.4.2020 19:44

Ei kai Suomen raja ole vieläkään kiinni tulevalta voimavaralta? Ainakaan hjallituksen puheissa ole mainittu sanallakaan. Siis kansanvaihto jatkuu? Koska ”yleiset syyt”?

Suomi Finland
Suomi Finland
7.4.2020 20:52

On vielä liian kylmät sandaalikelit. Onneksi.

Jaaha
Jaaha
7.4.2020 20:38

Suomen epidemian etenemistä väitetään noin viikon myöhäisemmäksi, samaan aikaanhan se alkoi, mutta tartuntaketjujen onnistuneelta näyttävä seuranta näyttää hidastaneen alkaneen epidemian roihahtamista hallitsemattomaksi yhteensä kaksikin viikkoa suunnilleen, kun katsoo logaritmikäyrää, ja tämän kahden viikon aikana yhteensä näyttäisi voitetun tartuntakasvujen epidemiavauhdin kannalta noin viikon aika, eli jos tämä pitää paikkansa niin näillä minun lakselmilla katsottuna Suomessa pitäisi just nyt olla kuollut vähän yli 500 ihmistä, jotta oltais yhtä kovia kuolemaan kun Ruotsalaiset.

Anonymous
Anonymous
7.4.2020 21:58

600 my ass….