Päästettiinkö yksi Oulun raiskaajista ennenaikaiseen vapauteen?

pexels-photo-143580
Photo by Donald Tong on Pexels.com

Itä-Suomen hovioikeus päätti, että raiskauksista tuomittu afganistanilainen turvapaikanhakija on päästettävä säilöstä vapaaksi ainakin toistaiseksi. Tapaus on kaiken kaikkiaan hyvin merkillinen.

Afgaani saapui turvapaikanhakijana Suomeen vuonna 2015. Mies on käynyt läpi kaikki mahdolliset oikeusasteet ja niitti tuli joulukuussa 2019 kun korkein hallinto-oikeus ei enää myöntänyt valituslupia. Afgaani oli näin ollen enää pakkopalautusta ja lentokoneen tankkausta vaille takaisin kotimaassaan.
Afgaanin lyhyt Suomen historia on vakuuttava. Mutta niin kummallinen, että koko oikeuslaitos joutuu todella outoon valoon.
Mies on Oulun raiskausringin yksi raiskareista. Hänet  vangittiin Oulun käräjäoikeuden päätöksellä marraskuussa 2018. Rovaniemen hovioikeus vahvisti käräjäoikeuden neljän vuoden vankeuden 30.3.2020, syyksi luetut rikokset olivat mm. törkeä raiskaus.
Mutta siten tapahtuu jotain todella mystistä, afgaani päästettiin vapaaksi jo 25.3.2020. Miten tämä on mahdollista? Ensikertalaisena mies istuu neljän vuoden tuomiostaan kaksi vuotta, eli olisi vapaana vasta kuluvan vuoden marraskuussa. Afgaani on päästetty vapaaksi siis monta kuukautta aikaisemmin kuin normaalivanki. Voisi olla mahdollista, että afgaani on alle 21 vuotias, jolloin tuomiosta istutaan 1/3, mutta siinäkin tapauksessa hän on päässyt vapaaksi liian aikaisin. Ja alle 21 vuotiaana hän ei olisi saanut noin pitkää tuomiota.
Joka tapauksessa afgaani on päästetty vankilasta vapaaksi, mutta poliisi otti hänet säilöön karkotusta varten heti saman tien. Hakija on vaatinut Itä-Suomen hovioikeudelta, että Etelä-Karjalan käräjäoikeuden tuomio kumotaan ja mies päästetään vapaaksi säilöstä. Asiaa perustellaan mm. sillä, että afgaani ei ole tullut Suomeen tekemään rikoksia. Vaikka on siis tuomittu neljäksi vuodeksi vankeuteen raiskauksesta.
Hovi päätti alkuviikosta, että afgaani on päästettävä säilöstä vapaaksi, jos muuta syytä kiinnipitämiselle ei ole.
__________
Kannattaa muuten huomata yksi asia: Suomalaiset turvapaikka-aktivistit ovat huutaneet naamat punaisina sosiaalisessa mediassa viime päivinä, että tämäkin raiskaava afgaani pitää päästää vapaaksi ja antaa hänelle oleskelulupa.

49 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
9.4.2020 20:44

Karpokin jo aikoinaan sanoi, ”jos haluat tappaa ihmisen, tee se kännissä ja autolla”.
Noilla läpsyillä asia menee hiukka erilailla, ”tee mitä teet, selviät siitä aina”.

Anonymous
Anonymous
9.4.2020 15:45

Meidän tulisi ymmärtää, että maailman kulttuurien kirjo on valtava, ei tulisi tuomita ihmisiä sen vuoksi, että heidät on kasvatettu toisenlaisten arvojen mukaan kuin meidät. Eihän meidänkään elämäkatsomuksemme ole välttämättä oikea ja oikeudenmukainen. Toivottavasti nämä tuomiot eivät vaikuta näiden nuorten mahdollisuuteen jäädä maahamme rakentamaan itselleen onnellisempaa elämää kuin mitä heidän kotimaansa heille tarjoaa. Heistä kasvaa ennen pitkää täysivaltaisia vastuunsa tuntevia Suomen kansalaisia!

Anonymous
Anonymous
9.4.2020 15:11

Itä-Suomen hovioikeus on ennenkin kunnostautunut matupedofiilien hyysäyksessä ja linja tuntuu jatkuvan. Saako joku kaivettua tuomareiden nimet ja naamat esiin?

Anonymous
Anonymous
9.4.2020 21:11

Juuri tämänlaisen toiminnan (tuomarit, toimittajat, poliitikot ym) takia maalistuslakia yritetään saada läpi mahdollisimman nopeasti. Että nämä yhteiskuntarakenteisiin soluttautuneet pahantekijät voisivat jatkaa turvassa toimiaan. Suuri osa heidän arvostelijoista voitaisiin vaientaa maalituslain avulla.

Vapaa kuin taivaan lintu
Vapaa kuin taivaan lintu
10.4.2020 05:48
Vastaa...  Anonymous

Olen aina sanonut että noissa ”oikeusoppineissa” ja tuomareissa on myös aitoja pedofiilejä, se selittää osaksi lunkin suhtumisen pedofiliaan, oikeaa epstein meininkiä johon on sekaantunut paljon porukkaa vallan huipulta. Ja tässä on myös mukana rasismi alennusta.

Phyts!
Phyts!
9.4.2020 14:47

Demarihallituksen kavereita, tuollainen otus, jolla ei olisi edes oikeutta elää. Ansaitsee vain sylkäisyn.

murre riepunen
murre riepunen
9.4.2020 08:43

Tasapuolisuuden nimissä loput raiskausrinkiin kuuluvat vapautettava, annettava kansalaisuus, valtion maksettava mittavat korvaukset joutumalla epäinihimillisen vainon kohteeksi, lähes syyttömänä, vain omia mielihaluja, kulttuuria sekä miehisyyden egoa korostamalla kavereiden hyväksyntää hakien, kotona vuohipaimenten keskuudessa raiskaajan kunnioitus nousee vauhdilla, kansallissankarin viittaan ei sielläkään näillä kepposilla nousta.

Huuhaavittulainen
Huuhaavittulainen
9.4.2020 07:54

Mitä vittua taas tallinnassa dokataan,???? Tuomio tuli 30.5 mutta päästettiin vapaaksi 25.5 !?!? Siis niinku aikakoneella taas lennellään?? Toivottavasti aikakone lentää lähi-itään ja somaliaan kiduttamaan
Roistoja ja raiskaajia

Ööööh?
Ööööh?
9.4.2020 09:03

”Rovaniemen hovioikeus vahvisti käräjäoikeuden neljän vuoden vankeuden 30.3.2020, syyksi luetut rikokset olivat mm. törkeä raiskaus. Mutta siten tapahtuu jotain todella mystistä, afgaani päästettiin vapaaksi jo 25.3.2020.”
Siis päästettiinkö vapaaksi ennenkuin tuomio julkistettiin?

Ilmari
Ilmari
9.4.2020 11:00
Vastaa...  Ööööh?

Ei ole myöskään somalialaisia ravintoloita.

TUHONTIE
TUHONTIE
9.4.2020 07:39

Suomen oikeuslaitos on pellejä täys ja vitsi. Ladontaakse.

Arska
Arska
9.4.2020 07:35

Suomen oikeuslaitoksissahan ei oteta vastaan lahjuksia, mutta kun näitä omituisia päätöksiä alkaa pinoontua yhä enemmän ja enemmän, alkaa kansan keskuudessa herätä epäilyksiä että jotain hämärää lehmänkauppaa kuitenkin näyttäisi aina tapahtuvan. Siksi olisi tärkeää että viranomaisten ja oikeuslaitoksien toiminnasta tulee läpinäkyvämpää. Nimet ainakin pitäisi tuoda julkisuuteen niin että näkyy onko näitä omituisuuksia keskittynyt samoille virkamiehille ja ainakin demokratian pääperiaatteisiin kuuluu että asioista päättävillä virkamiehillä on sen verran puhtaat jauhot pussissaan että pystyvät seisomaan tekojensa takana ihan niinkuin mitä muiltakin kansalaisilta vaaditaan.

PetteriO
PetteriO
9.4.2020 07:33

Kun suomen valtio on kyvytön antamaan oikeutta.. mikset sinä joka esim harkitset päättäväsi päiväsi, ottaisi näitä mukaasi tai vaikka tahoa joka on myötävaikuttanut näiden olosuhteiden syntymiseen?

Älkää nillittäkö
Älkää nillittäkö
9.4.2020 05:09

Jokainen maa joka tekee tällaista poliitiikkaa on ansainnut sen. Koska jos ihmiset olisivat järkeviä, äänestyskäyttätyminen olisi toisenlainen ja sen myötä myös lait. Eli wanha sanonta, sitä saa mitä tilaa, pätee tässä. En tunne minkäänlaista myötätuntoa isojen kaupunkien raiskaus epidemioiden takia vaikka sivulliset uhrit tästä suurimmaksi osaksi kärsivät. No on toki tapauksia että nuo mutiaiset vetävät nuoria puoleensa kuin hunaja kärpäsiä, mutta tähän on luotu valtiovallan ja oikeuslaitosten myötävaikutuksella oivat olosuhteet.

NikeLauta
NikeLauta
9.4.2020 00:13

Paskastanilaisen palauttaminen paskastaniaan lienee vaikeampaa kuin paskan tunkeminen peräsuoleen.

Suomi Finland
Suomi Finland
8.4.2020 23:09

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006469146.html
”SISKO JA VELJET pahoinpitelivät alaikäistä siskoaan ja setä uhkasi tappaa. Tekojen taustalla oli käräjäoikeuden mukaan kunniaväkivallan piirteitä.”
”PERHE on kotoisin Irakista. Tyttö asui siskonsa ja kahden veljensä kanssa. Hän oli käyttänyt veljensä tietämättä tämän puhelinta ja liittynyt Google+-palveluun. Tätä muut sisarukset eivät hyväksyneet ja se johti pahoinpitelyihin.”
Tytön hyvä ystävä kertoi, että perhe ei ollut sallinut sosiaalisen median käyttöä, rajoitti pukeutumista, tietokoneen käyttöä ja ulkona käymistä. Tyttö oli kertonut ystävälleen, että veljet olivat vanhanaikaisia ja ”kaikki on kielletty uskonnon vuoksi”.
”Tyttö avautui myös suomen kielen opettajalleen kodin vaikeasta tilanteesta.
Tytön isä viestitti ulkomailta, ettei tyttö saisi perintöä, mikäli tyttö ei palaisi kotiin.
Tytöllä ei ollut vaateita ketään kohtaan. Laiton uhkaus on asianomistajarikos. Käräjäoikeus katsoi, että erittäin tärkeä yleinen etu vaati syytteen nostamista, koska teossa oli kunniaväkivallan piirteitä. Se epäili, että haluttomuus myötävaikuttaa syytteen nostamiseen ei johtunut tytöstä itsestään, vaan lähisukulaiset olivat vaikuttaneet asiaan.
Teot tapahtuivat 2016–2017.”
Että silleen. Toivottavasti tyttö on vielä elossa ja ruumiin ja hengen voimassa.

Aappa
Aappa
8.4.2020 23:14
Vastaa...  Suomi Finland

Suomalaisten integroituminen tulijoihin on vielä pikkasen puutteellista…

Evgenij Marionov
9.4.2020 02:31
Vastaa...  Suomi Finland

Taitaa tyttöpoloinen olla nyt päätä lyhyempi, koska Suomen Oikeuslaitos on vaan kouluissa reputtaneiden vasemmistolaisten kovapalkkainen suojatyöpaikka, matut saavat oikeuksia, kantikset tuomioita.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
9.4.2020 04:32
Vastaa...  Suomi Finland

Tarinan tytölle toivon kaikkein parasta, sillä hän on uhri, joka tajuaa tilanteen ja tahtoo päästä siitä pois. Joku toivottavasti saa hänestä täyspäisen vaimon ja tasavertaisen perheen elättäjän.

Pizza-Enrico
Pizza-Enrico
8.4.2020 22:29

Tässä on oppitunti rahvaalle kansalle. Ympärileikatun kultamunan arvo on jakamaton!
Luultavasti tässä tavallista suomalaista viisaampi virkamies on tutkinut kristallipalloansa ja huomannut, että tämä lapsia raiskaava laiton maahantunkeutuja tulee tekemään suuria urotekoja uuden isänmaansa hyväksi, kuten rakettitiedettä, nobel-palkintoja, paikkaamaan työvoimapulaa jne…

Anonymous
Anonymous
8.4.2020 21:33

Kun näytöt ja aikomukset ovat ristiriidassa keskenään, tulee oikeuslaitoksen aina pitäytyä aikomuksissa.

m1xa
m1xa
8.4.2020 21:12

Raiskausrinki, laiton maassa ja ensikert. pääsee puolella. Ei jumalaudan vittu!!

Acc358
Acc358
8.4.2020 22:30
Vastaa...  m1xa

Synkäksi vetää.
Tämän kaiken ymmärtäisi, jos näiden oikeustajun vastaisten tuomioiden ideana on heikentää kansalaisten luottamusta oikeuslaitokseen. Johtopäätös. Hallinnossa voi olla ihmisiä, jotka pyrkivät särkemään kaiken. He käyvät omaa sissisotaansa yhteiskuntaa vastaan yhteiskuntaa ylläpitävän koneiston sisällä.
Olisiko tämä vastaus kysymykseen miksi.

rtellinen
rtellinen
9.4.2020 02:47
Vastaa...  Acc358

Kyllä. Ryssänkommareitten tavoite vallankumouksen alusta lähtien on ollut särkeä porvarillisen yhteiskunnan rakenteita sisältä käsin. Myyräntyö jatkuu edelleen vaikka neuvostopomot röhnöttävät kremlin muurissa muumioina ja länsimainen porvarillinen ns. taantumuksellisuus on hukkunut aikoja sitten marxilaisten räkyttäjien ripuloimaan paskaan.

Tuumaaja
Tuumaaja
8.4.2020 21:01

Niinhän se on, pienistä puroista kasvaa joki etc. Kun Polpo ja hälytyskeskus ummistavat poliittisen madaatin määrääminä silmänsä ns. pikkurötöksiltä (jotka selitetään että ei ole sisäistänyt maan tapoja) niin demlan hallitsema ”oikeus”laitos tekee saman perässä ja silittelee näiden 4000€/kk saavien päätä anteeksiantavasti.
Tavallinen Teppo turakäsi joka jää kiinni samaisesta teosta istuu tiukasti koko määrätyn kakun, muutama kuukausi voidaan lyhentää hyvän käytöksen perusteella, siinä kaikki.
Vapaudessa odottaakin sitten laskujen maksu, joka on monelle se peruste ettei töihin kannata mennä ts. ei kiinnosta uhrille aiheutetun tilan avustaminen rahallisesti, siinä selkärangan mallia.
Hamletkin saisi kokovartalop…ahalvauksen jos tulisi tämän päivän suomeen, tällä kieroudella pestään Tanskakin kevyesti.

Koponen
Koponen
8.4.2020 18:38

Mitä,mitä? Tämähän on Suomen normaali käytäntö! Vapautta kohti! Uusia lapsia raiskaamaan, Ihme, että ollenkaan joutui vankilaan!
Suomen oikeuslaitos pyytäköön raiskaajalta anteeksi!
Kohta se menee näinpäin. Ei luku ja kirjoitustaidottomia SAA pistää kärsimään!
Tavallinen taksahan on lapsenraiskauksesta 6kk ehdollista jonka Hovi sitten alentaa 4 kk ehdollista.

Catilina
8.4.2020 18:29

Toivottavasti Päivän (der Tag) koittaessa Demla ei ehdi tuhota jäsenluetteloitaan.

Minä
Minä
8.4.2020 18:27

Taas kerrotaan näille sosiaaliturvapaikanhakijoille, että mitä vaan voi tehdä, ei siitä oikein mitään seuraakaan ja vankilatkin ovat kuin lomahotelleja.

Anonymous
Anonymous
8.4.2020 18:26

Josko näille sontaläjille on pidetty tiktok tanssiesityksiä. Ja demla tuomari tippa silmäkulmassa uskonut kaiken mussukan vetoomuksessa. Kyllä pistää vituttamaan.

Aappa
Aappa
8.4.2020 18:15

”Ei ole tullut Suomeen tekemään rikoksia”
Taas vaihteeksi niin tiivis lausuma, että kommentoijankin aivosolut jähmettyvät ikään kuin suolapatsasmaiseen tilaan.

Anonymous
Anonymous
8.4.2020 17:56

Kuka vielä väittää että tässä maassa oikeus toteutuu, jos olet sitä mieltä että suomi on oikuesvaltio, ole hyvä ja hyppää jorpakkoon.

Jesse
Jesse
8.4.2020 21:43
Vastaa...  Anonymous

Oikeus toteutuu kenelle toteutuu, kaikille ei. Ja kaiken viimeksi dieselillä ajavalle, lihaa syövälle valkoihoiselle heterolle…….

ankkurilapset
ankkurilapset
9.4.2020 19:44
Vastaa...  Anonymous

Raiskaajat vapautetaan tekemään lisää raiskauksia.Mikä on tämmönen oikeuslaitos?

UllatusPääsiäisMuna
UllatusPääsiäisMuna
8.4.2020 17:50

Todella loukkaavaa uhria ja uhrien perheitä kohtaan. Vielä tämäkin saatana.

Riku Rantala
Riku Rantala
8.4.2020 17:37

MUT SE TEKEE TÖRKEEN SIISTII SAFKAA !!!!!!

Anonymous
Anonymous
8.4.2020 17:51
Vastaa...  Riku Rantala

Ja saattaavat porukalla tumputtaa mällit kastikkeeseen jos ruoka tarjotaan vääräuskoisille idiooteille.

ro
ro
8.4.2020 19:08
Vastaa...  Anonymous

Miinpä!Siis älkää ikinä koskaan milloinkaan,poiketko ruokailemaan karvakäsien ja pigmenttihäiriöisten pitserioihin ja kuppiloihin.Saat aivan surkeata safkaa tosi halvalla.

Eikka
Eikka
9.4.2020 02:15
Vastaa...  ro

No ei edes nuo ole halpoja. Saat yhen koronaisen kebabin hinnalla kassillisen ruokaa LIDListä. En enää ikinä osta näiltä ripulitehtailta yhtään mitään. En enää ikinä halua maata viikkoa pedissä perse verillä. Teen itse nuo sapuskat kotona. Joo ja värkkeihin kuluu vähemmän, mutta parempaa laatua saan sillä rahalla,

Pasi T
Pasi T
8.4.2020 21:53
Vastaa...  Riku Rantala

Jos se tekee siistii safkaa, niin missä ovat afganistanilaiset ravintolat ?
Kiinalaisia, intialaisia ja thaimaalaisia ravintoloita on vaikka kuinka paljon, mutta en ole koskaan kuullut afganistanilaisesta ravintolasta ?
Ei tule myöskään mieleen mitään afganistanilaista kuluttajatuotetta, jos huumeita ei lasketa.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
9.4.2020 03:58
Vastaa...  Pasi T

Pasi T Eikö tosiaan ole lähimarketin parkkihallissa vuohiparkkia vielä? Oma pikku koppi, jossa saa kulutusvuohen vuokralle. On takuulla halal.
Huono vitsi, mutta sitäkin parempi liikeidea.

Ilmari
Ilmari
9.4.2020 10:58
Vastaa...  Pasi T

Ei ole myöskään somalialaisia ravintoloita.

Donner
Donner
9.4.2020 14:26
Vastaa...  Pasi T

Ja irakilaiset ravintolat tekevät kaikki ainoastaan irakilaisia perinneruokia kuten pizzaa ja hampurilaisia.. Joka 50:s pizza lyödään kassaan, mitään sosiaalimaksuja ei makseta, raaka-aineet ovat vähintäänkin kyseenalaisia ihmisravinnoksi ja parasta ennen päivämäärä on silleen suuntaa näyttävä eikä vakio, keittiöt ovat hygieniatasoltaan mallia intialainen uimaranta ja kokit pyyhkivät takapuoliaan käsillään, leasingautoilla kurvaillaan ja kalliit talot hankittiin lainarahalla ennenkuin ensimmäinenkään lätty tuli uunista ulos. Kun korttitalo kaatuu niin ei muuta kuin seuraavan Mohammedin nim paperiin ja homma jatkuu, kunne Mohammedit loppuu ja seurauksena ravintola syttyy maagisesti itsekseen palamaan pari päivää palovakuutuksen hankkimisen jälkeen. Mutta että on halpaa ja hyvää pizzaa!!! Se että syömisen jälkeen perseestä valuu 6 litraa liejua ei liity mainitsemiin asiohin mitenkään, vaan se on kato se KRAPULA ja RASISMI. Tehkää SUOMELLE palvelus ja lopettakaa muslimipizzojen kulutus.

Anette S
Anette S
8.4.2020 17:25

Sairas sairaampi Suomi ja sen oikeuslaitos.

rtellinen
rtellinen
8.4.2020 20:39
Vastaa...  Anette S

Jep. Sairas suomi haalii maahan vieläkin sairaampaa raiskaamalla syntynyttä afgaanikansaa. Mongolit, musulmaanit ja puna-armeija, historian pahimpien raiskariarmeijoiden siittämä äpäräkansa. Mitä muuta heiltä voisi odottaa kuin raiskaailua.

Übersturm
8.4.2020 23:02
Vastaa...  Anette S

Suomen ”oikeuslaitos” -tai eihän mistään oikeuslaitoksesta voi puhua- on viher-femakko-bolsevisti-huoraporukan täyttämä veroelättilaitos, joka vihaa suomalaisia ja varsinkin suomalaisia miehiä. Eli ei mikään ihme, että lasten raiskaaja MaTu:n ei tarvitse edes suorittaa tuomiotaan.
Kai käteen annetaan vielä rahaa hyvästä työstä ja viedään lastentarhaan ”kotoutuspuuhiin”?

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
9.4.2020 03:53
Vastaa...  Übersturm

Kyllä tuo saa mitalin sijaan lapsenraiskaajan eläkkeen, eli ikuisen elämän sinun rahoistasi ja Kelan piikkiin saa ostaa lisää raiskattavaa maasta, jossa ei ole koskaan käynyt. Hyvä me!