Lapin yliopisto Stockmannin osakkeenomistajien listalla sijalla 21.

Skärmbild (289)

Kauppaketju Stockmann on hakeutunut yrityssaneerausmenettelyyn, jonka Helsingin käräjäoikeus onkin myöntänyt.

Asiassa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, mutta lukijan vinkin perusteella selasin Stockmannin osakkeenomistajia niin sieltä sijoittajien joukosta löytyy sijalta 21. Lapin yliopisto.
Äkkiseltään tuntuu, että yliopisto on lähtenyt turhan kauas omalta toimialueeltaan sijoittamalla pörssiyhtiöön. Osaako kukaan sanoa onko hyvinkin tavallista, että valtiolliset-kunnalliset oppilaitokset sijoittavat veronmaksajien rahoja pörssitoimintaan?

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Saku

Kuullostaa omituiselta ja tyhmältä, koska jokainen jolla hiemankin järkeä päässä, on tajunnut jo vuosia sitten, että konkurssi on täysin väistämätröntä Stockmannille.

Acc358

Stockmannin virheitä oli olla lähtemättä nettimyyntiin paljon paljon aikaisemmin. He nukkuivat, kun oli tilaisuus. Stockmannin eräs tärkeimmistä omaisuuseristä oli luotettavuus ja hyvä maine. Näin siis takavuosina. Nyt maine on heikentynyt.
Toisen virheen teki Helsingin kaupunki. Liikkuminen keskustaan omalla autolla tehtiin vaikeaksi. Suomen valtio puolestaan tuotti maahan ja pääkaupungin keskustaan notkujia. Monet kokivat asioinnin keskustassa epämiellyttäväksi. Asiakasvirta pieneni.
Mtä tapahtuu keskustan tavaratalolle. Mitä siihen tulee. Ehkä alakertaan pieniä liikkeitä, joiden vuokrat maksaa osin tai kokonaan kaupunki tai valtio. Helsinki on astumassa Detroitin tielle. Väestö vaihtuu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Decline_of_Detroit

Anonymous

No siinähän paikka Suomen suurimmalle kela konttorille. Sieltä sitten s

Tapiola

Hyvä viesti ACC:llä mutta ei se nettiin lähtemättömyys ollut älyllinen virhe, vaan brändisokeuden aikaansaama ylenkatsonta. Jos vaikka yht’äkkiä vain avolavaiset autot kävisivät kaupaksi, niin vaikkapa Bentleyllä tai RR:lla oltaisiin kuoleman porteilla ennen kuin alennuttaisiin toteamaan “hyvä on, se paskalava on nyt tehtävä takapenkin paikalle”. Sama se oli Stockalla.

Xxxcx

Espoosta pääsee suoraan parkkihallin, ajaminen ei ole ongelma. Totta se on, että autoja tarvitaan isoihin ostoksiin.
Tavaratalokonsepti vain vetää viimeisiään. Tämä shop in shop ei houkuta ketään – halpakopio kauppakeskuksesta. Tavaratalojen varastot ovat kalliita.
Stockan valikoima huonontui, palvelu surkistui. Ison miehen piti ostaa brändejä, jos keltään sopivaa löytyi. Ennen oli. Jäi rahat viemättä. Herkku oli upea, nyt moni muukin on.
Viimeksi onneton kysyin äänilevyjä, ei ollut . Mihinkään se tila menee? Ei ole sit kokemusta kävellä ja löytää.
Ja mihin rahat menivät? Venäjä…. Sok seuraa perässä

xxczx

ehkä ovat saaneet lahjoituksena – pieni excusemua

Kebab on PAHAA

Joo, kyllähän tuo oli jo nähtävissä kun lähtivät Venäjälle sekoilemaan, sama homma kun Postilla ja muilla vastaavilla suuruudenhulluilla suomi-firmoilla, itään lähdetään tekemään kovaa bisnestä mutta ei tule kuin roimat tappiot ja aina siitä yllätytään että mitenkäs näin sattuikaan…
Korona oli vain viimeinen naula arkkuun jota Stocka itse on rakentanut huonolla johtamisella ja kehnoilla liiketoimilla ~20 vuotta.

Anonymous

No siinähän paikka Suomen suurimmalle kela konttorille. Sieltä sitten sitten satamista läpsyttelijät kela goldia yms hakemaan .

poro

No siitähän pitää tehdä tutkimus ja asianosaiset vastuuseen. Ei koulutukseen tarkoitettuja varoja
ole tarkoitettu pelailuun. Eriasia sitten mitä puoluetta johto edustaa, tehdäänkö tutkimus todella,
mutta näin ainaakin voisi olettaa toimittavan.

Terhomatti Hämeenkorpi

Eipä sureta tuo suuren ja mahtavan kaatuminen. Lankeemus on ylpeyden palkka. on niitä muitakin kauppapaikkoja; ei elämä stokkaan pääty ; stokkan elämä kylläkin.

Sattuma

Pikainen googlettaminen ei tuonut valaisua siihen, että voisivatko osakkeet olla lahjoituksia tms. säätiöjuttuja yliopistolle eikä yliopisto ole varsinaisesti pelannut mitään pörssipelejä. Surkuhupaisaa, että yliopistolla on YT:tkin päättyneet juuri tänään. Mahtaa keljuttaa irtisanottuja. Noista osakkeista olisi varmaan saanut huippuaikoina paljon. Nyt arvo on romahtanut ja saako niistä enää juuri mitään. Pelastaako yrityssaneeraus yleensä omistajat vai velkojat?

Lahja Käteinen

Olisikohan nuo osakkeet tulleet lahjoituksena?

Kahjo Latainen

Se, että pystyy ottamaan lahjan tai testamentin vastaan, ei vielä tee kenestäkään sijoitusneroa. Mutta kun pääoma lakkaa olemasta niin … niin sitä ei enää ole.
Ajankohtainen asia miljoonille sijoituksille ja miljardeille euroille juuri nyt.

Tapiola

Sillä lailla se pääoma tosiaan häviää, mutta hei, eikös me veronmaksajat voitais tienata tällä ja ja.. no ostetaan ne osakkeet?

HUH HUH

Jutun perusteella tutkiskelin ja yliopistot näköjään saavat käydä arvopaperikauppaa ja tehdä suoriakin osakesijoituksia. En tiennyt tuota vaan luotin maalaisjärkeeni, etteihän mikään julkinen instanssi sijoita kerättyjä rahoja kuin pomminvarmaan paikkaan. Löytyi yliopistojen varainhankinnasta ja niiden sijoittamisesta paljonkin juttuja. Lisäriesa tämäkin valtiolle koronan jälkeiseen aikaan. Kerätyt rahat voivat olla pahimmassa tapauksessa suorassa ja huonossa osakesijoituksessa, esim. Stockmann. Sijoitusrahastokin pehmentäisi hieman katastrofia.

Anonymous

Muutama vuosi sitten tämä muutettiin, että yliopistot saavat hankkia rahaa yksityiseltä sektorilta.

KK

Lindex on myös menossa rekonstruktioon/perseelleen ja Lindexin omistaa Stockmann

M. Guillotine

Semmoinen tekninen juttu, että nykyisin yliopistoja ei oikein lasketa (ainakaan aina) valtiollis-kunnallisiksi, kun joutuvat hankkimaan 15-20(?)% rahoituksestaan itse – eli tilaisuuden tullen voidaan tulkita yksityisiksi. Toki tätä sitten saatetaan puliveivata suuntaan ja toiseen, mikä nyt kulloinkin on suotuisinta.

Melkoista touhua

Nyt rahaa jaetaan kuin suokuokalla, joten tuokin konkurssikypsä ketju saa osansa koronapotista. Myös kaikki etelä-suomen veroja makasamattomat keba kioskit ovat käsi ojossa ja rahaa tulee.