Linköpingin sairaalan leikkausosaston hoitajilla koronaepidemia

pexels-photo-3881247
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Linköpingin yliopistollisessa sairaalassa on tullut esille mittava koronavirustartunta. Leikkausosaston hoitajista puolella on ilmennyt koronatartunta. Huomiotaherättävintä on se, että useimmilla ei ollut mitään oireita tai nekin, joilla oli jotain oireita olivat hyvin lieviä.

Osaston kaikki 50 hoitajaa testattiin kun muutamilla potilailla todettiin korona. Selvisi, että puolella hoitajista oli koronatartunta. Useimmilla tartunta oli täysin oireeton ja lopuillakin oli vain vähäisiä oireita kuten päänsärkyä, pientä nenänvuotoa, jota ei osattu yhdistää koronaan.
Samaa kaavaa noudatti myös Tukholmassa vanhainkoteihin levinnyt koronaepidemia. Muutamilla kiertävillä lääkäreillä oli oireeton tartunta, jota sitten levitettiin tiedostamatta vanhuksiin.