Suomen parhaimmat jalkapallopelaajat kautta aikojen

pexels-photo-2833722

Suomessa on pelattu jalkapalloa jo 1800-luvulta lähtien. Jalkapallo on yksi nykypäivänkin kovimmista urheilulajeista ja jalkapalloa kannustetaan ja siitä myös lyödään paljon vetoa. Suomalaisista jalkapalloilijoista moni on menestynyt kansainvälisestikin ja heidän taitonsa on huomattu Suomen rajojen ulkopuolellakin.

Kaikkia mainitsemiamme jalkapalloilijoita voi kiittää lukemattomista huikeista hetkistä, joita olemme heidän peliensä aikana saaneet kokea.
 

Jari Litmanen – Jalkapallon kiistaton Kuningas

Jalkapallosta tulee monelle mieleen ensimmäisenä taidokas Jari Litmanen. Litmanen on jo päättänyt uransa, mutta häntä pidetään kaikkialla ylivoimaisesti Suomen parhaana jalkapallon pelaajana. Mutta mitä kaikkea Litmanen sitten saavutti?
Jari Litmanen on niittänyt mainetta pelaamalla muunmuassa Espanjassa, Alankomaissa, Englannissa, Ruotsissa ja Saksassa. Suurimmat saavutukset hän sai pelaamalla Alankomaiden joukkueessa ja monet muistavatkin yhä joukkueen Mestarien Liigan voiton vuodelta 1995.
Litmanen on Suomen maajoukkueen eniten jalkapallo-otteluita pelannut pelaaja. Hänen maalintekomääräänsä ei ole vielä kukaan ylittänyt, joten hän johtaa siinäkin suhteessa. Litmanen on myös osoittanut lahjakkuutensa ja hän omaakin aivan vertaansa vailla olevan pelinäkemyksen ja hänen syöttötaitonsa on erinomainen.
Palloliitto valitsi Jari Litmasen parhaaksi jalkapallopelaajaksi viimeisen 50 vuoden ajalta ja hänen kunniakseen on julkaisttu muunmuassa postimerkki.

Teemu Pukki

Teemu Pukki on lahjakas, vuonna 1990 syntynyt, kotkalainen jalkapallopelaaja. Hän pelaa kahdessa joukkueessa: Suomen maajoukkueessa sekä Englannin Valioliigan Norwich Cityssä.
Pukki on useaan otteeseen valittu vuoden urheilijaksi, vuoden pelaajaksi, sykähdyttävimmän urheiluhetken tekijäksi ja myös vuoden läpimurroksi. Hänet palkittiin jo aikoinaan vuoden 2006 poikapelajaksi. Ei ihme, kun katsoo hänen saavutuksiaan ja pelitaitojaan. Hän on osoittanut taitonsa useaan otteeseen ja on ansainnut paikkansa Suomen parhaiden jalkapallopelaajien listalla.

Sami Hyypiä

Sami Hyypiä lukeutuu ehdottomasti Suomen kaikkien aikojen parhaimpien jalkapalloilijoiden joukkoon. Hänet on useana vuonna valittu Suomen parhaaksi jalkapallopelaajaksi ja hän on pelannut menestyksekkäästi myös ulkomailla.
Hyypiän yksi merkittävimmistä saavutuksista on ollut pelaaminen Liverpoolin joukkueessa. Hyypiä on pelannut tiensä menestykseen joukkueen keskuspuolustajana. Hyypiä onnistui Jari Litmasen tapaan voittamaan Mestareiden Liigan, johon ei ole ihan jokainen suomalaispelaaja pystynyt. Tuolloin, vuonna 2005, hän pelasi Liverpoolin leivissä. Liverpool voitti tuolloin Milanin, vaikka tilanne olikin alkuun heille tappiollinen. Peli kuitenkin kääntyi Liverpoolin joukkueen hyväksi.
Hyypiän ura Liverpoolin leivissä päättyi 2009. Hänen ottelusaldokseen jäi huimat 464 kappaletta. Näiden otteluiden aikana Hyypiä viimeisteli 35 maalia. Ja vaikka hän menestyikin niin hyvin juuri Liverpoolin leivissä, lukeutuu hänen saavutuksiinsa paljon muutakin. Hyypiä on eittämättä yksi Suomen parhaimmista pelaajista.

Mikael Forssell

Mikael Forssell on komean uran tehnyt, suomalainen jalkapallopelaaja. Hän aloitti HJK:n leivissä jo 16 vuoden ikäisenä eikä hänen taitonsa ole jäänyt huomaamatta. Vaikka hän onkin loukkaantunut muutaman kerran, eivät ne ole hänen menestystään hidastanut.
Forssel on pelannut uransa aikana mm. Englannissa ja Saksassa ja hänen taitojaan on ylistetty ja hän on ollut erittäin haluttu pelaaja. Forssel tunnetaan hänen erityisistä taidoistaan hyökkääjänä.
Nämä kaikki mainitut suomalaiset pelaajat kuuluvat Suomen parhaimmistoon. He ovat mahdollistaneet aivan huikeita hetkiä jalkapallon ystäville ympäri maan. Jalkapalloa on pelattu jo kautta historian, mutta lajiin liittyy tänä päivänä paljon enemmän kuin muutama sata vuotta sitten. Tämä muutos kattaa esimerkiksi sen, että otteluista voidaan lyödä vetoa netin kautta. Moni taho myöntää vedonlyöntiin erilaisia bonuksi ja esimerkiksi tämä linkki paljastaa sinulle erityisiä bonuskoodeja, joilla näitä bonuksia voi lunastaa. Tai voit käydä kurkistamassa, mitä come-bonuskod.se tällä hetkellä tarjoaa.
 

Subscribe
Notify of
guest
6 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pauli Jyrkkänen

Entä Aulis Rytkönen

Terhomatti Hämeenkorpi

Rytköstä minäkin odottelin listalle ilman muuta!!!

Haloo!

Kaitsu Pahlmanin banaanipotku?????!

Aappa

Peruutan aiempaa urheilija-artikkelin sisu-kommentointiani siltä osin, että Hyypiä kasvoi Kuusankosken Voikkaalla.

sturm

Atik Ismail oli kans aika kova. Noin niinku tataariksi. Voitti Suomelle harvinaisen EM-hopean junnuaikoina.

Unski Tunkio

Arto Tolsa oli ensimmäisiä suomalaisia, jotka loivat ulkomailla pitkän ammattilaisuran.